Castraveti murati pt iarna pusi VARA

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Manon, tocmai am oparit castraveti ca sa ii pun dupa reteta ta.

dana, a pus claudia_a reteta de bulgaresti mai sus.

Eu am pus anul trecut in saramura, au fiert in "camara". La noi nu e foarte cald, dar eu nu stiam ca trebuie opariti, mai ales de mai multe ori si dupa cateva zile fierbeau. I-am salvat in ultima clipa, punandu-i in frigider. Au iesit tare buni, noroc ca am pus numai un borcan de 5 l ca altfel nu aveam loc in frigider...anul asta vreau sa pun mai multi, am gasit deja castraveti la noi, de obicei gaseam numai la sf. de august.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ah Mihaela,mutzumesc...cam sar peste mesaje de la un timp ca altfel nu-mi explic cum de n-am vazut mesajul claudiei!

Nu exista metoda de pus castravetzii si fara sterilizarea borcanelor prin fierbere?

Pe mine metoda asta nu ma aranjeaza deloc,n-am oale asa mari sa fierb borcane!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La fel si pe mine Dana! Reteta lui Manon nu cere sterilizarea borcanelor...

Io am acum alta dilema: am oparit aseara castravetii si i-am pus acum in borcan ca sa ii oparesc azi cu saramura. Insa nu am destui castraveti sa umplu borcanul. I-am pus in frigider pana dupamasa cand ajung la magazin sa iau in completare, insa aceia trebuie opariti, lasati in apa...nu am alte borcane in care sa ii pun...e posibil sa se strice daca ii tin in frigider acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mihaela,eu nu as pune la frigider nimic,tocmai am spus ca eu consider frigiderul/camera frigorifica vinovata de ...esecul castravetzilor mei!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pai oricum nu sunt proaspeti castravetii, ca nu i-am cules din gradina :)). Au fost tinuti in frigider e clar! Iar daca ii las afara mi-e ca se strica pana maine cand pot sa ii adaug pe ceilalti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Pai oricum nu sunt proaspeti castravetii, ca nu i-am cules din gradina :)). Au fost tinuti in frigider e clar! Iar daca ii las afara mi-e ca se strica pana maine cand pot sa ii adaug pe ceilalti...


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie



Muta-i in borcane mai mici.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Pai oricum nu sunt proaspeti castravetii, ca nu i-am cules din gradina :)). Au fost tinuti in frigider e clar! Iar daca ii las afara mi-e ca se strica pana maine cand pot sa ii adaug pe ceilalti...




Muta-i in borcane mai mici.

Alexandra Maria
14.12.2007



N-am...ca asta as fi facut din prima....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

in fiecare an avem "probleme" cu castravetii, adica daca ii semanam devreme, adica incep sa produca pe la mijlocul lui iulie, cand mi se pare prea devreme pentru pus muraturi pentru iarna
anul acesta am semanat in doua transe, unii sunt acum pe terminate, si altii abia incep sa produca

castravetii ii punem doar cu saramura rece, 1 si 1/2 linguri de sare la 1 litru de apa, pe fundul borcanului si deasupra pun cimbru, frunze de telina, printre castraveti mai pun radacini de hrean, cat de multe , hreanul ii tine tari , cate un ardei iute si cativa catzei de usturoi. se tin foarte bine, la inceput fermenteaza apoi se limpezesc, am avut castraveti pana acum
mama mai pune castraveti dulci-acrisori, adica cu otet si zahar, opariti, pe langa ingredientele de mai sus mai pune boabe de mustar. nu punem marar niciodata, mararul ii inmoaie
am mai pus si cu saramura fierbinte, opariti de 3 ori, dare mai mult de lucru
anul acesta sotul a zis sa facem o incercare: am pus castraveti in bidoane de apa plata de 10 litri, tot asa, cu saramura rece, apoi vrea sa-i ingroape in pamant la 1-1 si 1/2 metri adancime, sunt curioasa cum se pastreaza, are "reteta" asta de la un prieten

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ioana,daca i-atzi pus cu apa rece,trebuiesc vinturatzi!NEAPARAT!

editez sa spun ca n-am uzit pina acum de faptul ca mararul inmoiae castravetzii,oricum eu stiu ca se pun "betze"si floare de marar uscate!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

mereu am pus castravetii cu apa rece si nu i-am vanturat ... s-au murat bine


Mergi la inceput