Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Fiica-mea are o alta parere, din fericire pentru noi. Auzisem si eu diverse chestii si am pus-o in garda oarecum, dar a iesit foarte multumita si de ea si de profesoara. Mi-era teama sa nu vorbeasca, sa nu socializeze in timpul orelor :), dar a tinut cont de ce i-am spus si a iesit bine.
Zice ca le-a explicat ca le da anumite probleme contra timp, sa nu le lalaie jumate de ora cum faceau la clasa a treia, acum 2 minute pe ceas si la acelea pune 10 primilor cinci care termina parca. Restul problemelor se rezolva normal.
In caietul ei am observat ca intr-adevar nu mai scrie ca anul trecut rezolvarea completa , cu intrebari etc, pune doar numarul si rezolva cat poate de repede.
Daca rezista in continuare, tranzitia spre clasa a cincea devine dintr-o data mai usoara.
Trebuie sa tinem cont ca doamna preda la gimnaziu, anul trecut doamna preda la ciclul primar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Concursuri cu "cine termina primul" parca faceau si anul trecut - stiu ca ii placeau Monicai. Iar la Arhimede nu am vazut sa li se fi cerut sa puna intrebari, tot mai "pe scurt" erau rezolvarile si anul trecut.
Eu am inteles ca zicea mereu "hai mai repede", probabil scriu mai incet decat se astepta dansa ....

Recunosc ca fi-mea are o sensibilitatea exagerata la tipete. Si ca ceea ce Monica numeste "tipa continuu" s-ar putea sa fie o exagerare serioasa.
Dar asta nu inseamna ca si daca tipa de 2 ori pe ora Monica o sa mearga cu drag. De fapt si daca tipa o data in 2 ore a pierdut-o pe fi-mea de client :D.
Cum ziceam am convenit sa-i mai dam o sansa. Poate avea femeia probleme in ziua aia de a urlat la copii.

Dar noi ne luam la revedere daca nu ii place datile viitoare.
Mi-ar pare rau sa fie asa dar asta e, dragoste cu forta nu se poate :D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici eu nu tin minte ca anul trecut sa fi vazut probleme rezolvate frumos si cu intrebari. Tot pe fuga...Uneori ma chinuiam mult sa descopar care e metoda folosita ca sa ajut copilul. Chiar ma gandeam ca poate ar trebui sa le dea o problema rezolvata cap-coada ca model, sa ne prindem si noi .
Stiu cum e cu copiii care nu suporta tipaciosii. Am si eu un exemplar, pe baiatul mai mic. Are la inot un profesor tipacios si acum mi-a zis ca nu-i place proful de religie pt ca are "o voce mai asa..." Suporta, dar nu e fericit.

Mergi la inceput

Asa e Anya, suporta (se obisnuieste) dar nu-i place. Iar eu tind sa nu vreau sa se obisnuiasca. Daca (si unde) e posibil schimbam "tipangii" sau renuntam la cursul respectiv ...
Am vazut ca Arhimede va deschide un nou sediu de cursuri la Spiru Haret. Poate ne mutam acolo, cand s-o deschide.

Mergi la inceput

Fiica-mea avea anul trecut problemele cu plan si rezolvare, cu explicatii cand incepeau o anumita metoda. Poate nu scriau toti aceste explicatii.
Mai zice ca anul trecut doamna le-a atras atentia in mod special sa scrie tot ce e la tabla ca altfel zic parintii ca nu a facut doamna nimic.
Despre doamna de anul asta: e mai stricta, nu accepta sa se uite la rezolvarea problemelor facuta dupa scurgerea timpului, copiii trebuie sa se uite la tabla sa vada daca au facut corect sau nu, nu tipa, copila mea zice ca face glume

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, am inteles(sper ca bine) ca s-a modificat regulamentul la Nastasescu, in sensul ca accesul in etapa finala se poate face de la 280 p acumulate in trei etape sau 200 p(!) in doua etape.
S-a modificat regulamentul si la Euclid, nu se mai califica automat in finala cei care obtin 100 p. Si la Lumina Math sunt doua etape,una locala si alta nationala (in decurs de o luna).
Despre olimpiade nu am auzit nimic.

Adaugam pe lista pentru cine e interesat:
*Cangurul lingvistic engleza-germana: 7 februarie 2013
*Cangurul matematica : 22 martie, anul acesta este cu baraj
*Cangurul Romana: 24 mai 2013

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Este vreo mamica pe aici care are copilasul in cls.IV la 196 sau 195 si care poate sa-mi recomande si mie o invatatoare care va prelua la anul cls. I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Celena, la mine nu e cazul, imi pare rau.

fetelor, sofia s-a trezit de dimineata cu nasul plin si ochii injectati, febra nu prea pare sa aiba(adica ar fi o idee, da nu ceva sa ma faca sa i-o masor :D), asa ca nu merge azi...sper sa se faca bine pana maine ca are testarea la romana.
La mate au avut.
deci nu merge nici la Arhimede...chiar nu stiu ce sa fac...la concursuri iar mi-a pus ca nu vrea, la niciunul, si mi-a zis ca nu stie ce meserie sa-si aleaga, pt ca la toate alea interesante nu se castiga bani

si ca cel mai mult i-ar placea sa se faca designer de orice, de la, citez, ”chiloti pana la castele”
am profitat de moment sa o indoctrinez cu ”un designer -arhitect genial tre sa stie si mate si fizica, altfel se prabuseste castelul, se rupe scaunul si se destrama rochia”, si nu poate sa-si tina atelierul si firma samd samd

la scoala fac un fel de recapitulare, ceea ce ii vine foarte usorca tuturor.
A facut si un desen traznet pt ora de stiinte , pe caiet.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Celena, al meu e la aceeasi scoala cu fata Sabinei, si fara legatura cu scolile vizate de tine. Nu te pot ajuta, imi pare rau.
Matei a dat doua testari la romana. La una (dictare) a luat FB si chiar a scris ok, desi era plin de cratime si dialoguri. La cealalta nu le-a dat rezultatele. La mate n-a dat inca, dar am vazut ca repeta ecuatiile cu toate felurile de semne si cu paranteze si ieri a avut ca tema niste rezolvari cu segmete.
N-am discutat de concursurile scolare. Momentan dezbatem daca sa mearga la campionatul national de karate sau nu. Fetita cu care facea el echipa la embu nu merge si sa vedem dac aii gaseste antrenorul partener sau nu...
La baschet nu mai vrea sa mearga la cei la care a facut anul trecut. S-a suparat f tare pe copiii cu care a fost in cantonament (unii) si care l-au injurat deseori, l-au incuiat in camera ca sa nu ajunga la masa (nu numai pe el). A supravietuit dar e foarte dezamagit de comportamentul lor. El e genul "fraier" care ii considera prieteni si apoi sufera f tare cand se dovedeste ca ei nu-i sunt. Pe mine, ca parinte, m-a dezamagit profesoara, care desi a stiut ce se intampla (s-a dus copilul si i-a spus) nu a luat nici-o masura si s-au repetat neplacerile. Cand s-a intors din cantonament zicea canu mai vrea baschet de loc. Acum i-a trecut si l-am convins sa mearga in alta parte sa vedem daca ii mai place. L-a dus sotul meu alaltaieri si m-am bucurat ca antrenorul a zis ca e de "avansati" si ca dintre cei din sala, la momentul respectiv, el chiar stia ce face . Astazi vrea sa mearga din nou.
A reinceput si engleza la SH si a primit diploma de Trinity. A fost foarte fericit ca l-a felicitat teacher si ca are diploma din Anglia .

Mergi la inceput

Celena, nici noi.

Sabina dragut
Asa ii zic si eu Monicai cand are idei din astea (de la muzician la arhitect) - adica e ok, foarte frumoasa profesia, stii ca iti trebuie si matematica pentru asta?

Cat despre concursuri ... poate alege macar unul mai incolo. Nu e cazul sa mearga la multe dar parca nici la nici unul nu mi-ar place.
Noi o sa mergem la Nastasescu, nu stiu deocamdata daca mai mergem la altceva ....

Noi am avut deja testarile la mate si romana, mai avem maine la stiinte. Inca nu stiu notele, poate azi ....

Lory - ceva explicatii la o noua metoda erau, normal, de-aia si intelegeau .... Dar "plan de rezolvare" eu am vazut doar la scoala, la Arhimede nu.
Sunt si eu curioasa cum va fi azi la Arhimede, daca tot asa suparata iese sau nu. Cat despre tipat fi-mea sustine ca tipa, lasand la o parte faptul ca vorbeste rastit sau mai tare, cica chiar a tipat la copii, de la "te dau afara" pana la "hai mai repede".

Sabina - iti trimit eu cursul de azi. Pe cel de data trecuta ti-l trimit daca vrei, nu m-am oferit pentru ca era recapitulare si nu prea are sens.

Mergi la inceput