Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)
Raspunsuri - Pagina 14
sorana spune:
Frumos Halloweenul la munte . A plouat non-stop, ne-am plimbat foarte putin, intre doua reprize de ploaie dar ... macar ne-am distrat.
Evident, acum e greu cu sculatul dimineata, daca chefuim noptile ... asta e .
Bine ca avem vacanta saptamana viitoare sa ne odihnim ... ca si in weekendul asta avem petrecere ....
happiness spune:
Buna, fetelor! Ce mai faceti?
Noi avem o perioada mai grea la scoala...Doamna e in razboi cu copiii, se pare ca nu se mai ridica la exigentele ei.Copilul meu nu a luat in trei ani decat un B , acum are o groaza, pe fise, caiete, teste...Notele se pun cu foarte mare zgarcenie si ma enerveaza ca ia B cu 2 greselute care ar insemna 9 la clasa a V a. Daca anul trecut aveau toti FB pe linie cu 3-4 de B in tot catalogul, acum e ploaie de I si S pe fise/teste si de B in catalog.Ideea dnei de a-i speria ca sa isi intre in ritm mie mi se pare ca are efect contrar. Copilului meu nu-i mai place scoala si nici invatatoarea, iar eu stau intr-un stres continuu din cauza notelor. Temele sunt si ele mult mai lungi. Pe azi de ex a avut 6 probleme la mate si o compunere plus plan dezvoltat de idei la romana, plus tema si de invatat la istorie.Daca anul trecut termina in maxim o ora jumatate, acum nu mai e posibil.Eu sunt foarte de acord cu severitatea, dar as prefera sa le puna note, pentru ca mi se pare absurd sa ai B(adica8) pe o fisa cu o singura corectura. In fine, are doar de FB in catalog, dar totusi...abia asteptam vacanta, atat pe asta scurta, cat si pe cea de iarna.
Va doresc un final de saptamana linistit!
anya spune:
Astazi avem teatru. Cred ca si Sofia merge, nu?
Matei a inceput scoala cu un B la un test la romana (pe buna dreptate luat) dupa care si-a revenit si a adus carnetul doar cu FB. Nu se omoara cu invatatul din proprie initiativa. Il "chinuie" parintii si il asculta din lectiile de la istorie/geografie/stiinte/civica pt ca domnul in afara de ce era de scris nu se gandea ca ar trebui sa mai faca si altceva. Dupa ce mai bine de jumatate de clasa a luat nota slaba la testul la istorie (el nu) si-a dat seama ca e bine totusi sa te puna parintii sa inveti .
La engleza a avut serbarea de Halloween si s-a costumat in "moarte". Masca, pelerina cu gluga si...coasa . Fratele lui a vrut sa fie schelet su bunicul a scos tipar de oase din cartea de anatomie.
Cu placere face sport. La karate merge constant, dar fara competitii in toamna asta (mai trebuie sa astepte 3 ani pana sa aiba varsta minima pt centura maro) si se concentreaza pe baschet. Joaca la Slam si e foarte laudat de antrenori. Dupa 2 saptamani de la inceperea antrenamentelor a intrat in echipa de baza, alaturi de copii care fac antrenament de 3 ani. In fiecare weekend are si antrenament si meci. Pe de alta parte, alergam si cu fratele mai mic care face inot de performanta si ultimele doua weekenduri a avut concurs la Izvorani, la baza olimpica. La inot concursul tine doua zile si sambata si duminica. Weekendul asta nu stiu cum sa ne impartim. Matei are meci in Bucuresti, Calin are competitie la Pitesti (cu cazare la hotel acolo). Vedem noi...
In vacanta vor avea pauza doar de la scoala. Antrenamentele zilnice si engleza nu au vacanta. Ma batea gandul ca weekendul urmator sa fugim la munte. Calin nu mai are concurs dar nu stiu cum il conving pe Matei sa chiuleasca la meci...
Am raportat ce fac baietii...Eu astept vacanta sa nu mai am grija lectiilor, a trezitului dimineata...
Happiness, imi pare rau ca doamna voastra s-a schimbat. Ati vorbit cu ea? Probabil ca vrea sa-i pregateasca pt clasa a5-a dar putea sa le zica de ce face asa, ca le da notele pe fise ca la clasa a 5-a si le trece in catalog ca la a4-a.
Vacanta placuta tuturor, pitici si mamici!
sorana spune:
Happy mie mi se pare ca ii confuzeaza. Ai tu dreptate ca e aiurea sa o apuce severitatea brusc.
La noi ca intotdeauna - teste, note pe teste. Din ce stiu in clasa sunt tot felul de note, de la I la FB, dar la noi asa a fost mereu.
Momentan are un B la stiinte (nu intrebati ... a fost naucita de o iesire in parc si ... a uitat cu totul ce are de facut). In rest la mate un 95 si un 95,5, la romana un 93 si un 98, la stiinte mai are un 92,5.
E cat de cat "in target" am inceput sa ii atrag atentia ca la stiinte ii iese media 9 in cel mai bun caz, asta asa, pentru la anul.
Sper ca in V-VIII sa avem parte de aceeasi corectitudine si acuratete in notare, mi s-ar parea aiurea sa ia un 7-8 ca a uitat o virgula
Lalya spune:
La raport si noi, caci am lipsit cam muuult
Noi avem o problema cu religia. Acum in clasa a IV-a ni s-a schimbat profesoara. Noua doamna, respecta intocmai fiecare punt din manual. Astfel ca, am avut de invatat despre Sf.Maslu al Preotimii, al bolnavilor...si a culminat cu invatarea Crezului , anuntandu-i ca data viitoare vor avea autodictare din crez.
Taica-su a zis: pas...si incercam acum sa-l scoatem de la ora de religie. Am depus cererea la director si asteptam sa vedem daca se aproba.
anya spune:
Aici si Sorana si cu mine vom zambi si ne vom bucura ca am scapat din timp de problema asta. Totusi, din cate am inteles, strict din punct de vedere al notei, din clasa a5-a religia e un avantaj. Asta daca nimerim profesorul care da 10 pe linie. Sunt curioasa ce fata va face un profesor de religie daca la inceputul clasei a5-a ma duc la el si ii propun sa las copilu' la ora de religie contra media 10. Oricum copilul meu sta in clasa si astuia mare pare sa-i placa ora. Cel mic in schimb e contra (si e doar clasa 1).
Lalya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Nu se omoara cu invatatul din proprie initiativa. Il "chinuie" parintii si il asculta din lectiile de la istorie/geografie/stiinte/civica pt ca domnul in afara de ce era de scris nu se gandea ca ar trebui sa mai faca si altceva. Dupa ce mai bine de jumatate de clasa a luat nota slaba la testul la istorie (el nu) si-a dat seama ca e bine totusi sa te puna parintii sa inveti . Anya |
Ei...cam asa si pe la noi. Il "chinuim" cu invatatul.
Zilele trecute l-am trimis in camera lui sa invete la istorie. Dupa 5 min, a venit ca o floare la mine -ca el a terminat de invatat.
Evident ca i-am pus 3 intrebari si s-a balbait...l-am trimis inapoi sa invete, nu doar sa citeasca lectia. A doua zi, cine era mandru tare ca din toata clasa, la cateva intrebari ale doamnei, doar el a stiut raspunsul
Sabina spune:
habar nu am daca Sofia a fost la teatru, pt ca eu am avut azi vernisaj la Viena (details pe blog) si am vb acasa doar buna buna, nimeni n-a murit :D pa, ma duc sa-mi pun pozele:))
sunt cea mai ingrozitoare mama, stiu...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
happiness spune:
Ce tare mi-ar placea sa aiba si a mea punctaje! Asa as sti exact ce si cum si i-ar fi si ei mai usor sa isi urmareasca evolutia. Acum ca a venit vacanta suntem bucuroase ca nu are decat o tema, la romana, ca de pe o zi pe alta, si atat. O sa o mai pun sa faca din culegeri totusi, ca vad ca altfel isi iese din mana.
Vacanta frumoasa copiilor!