E normal sa-mi fie teama sa devin o mama singura?
Raspunsuri - Pagina 2
emanouela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Nici chiar asa. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Pt mine este....problems???
N-ai inteles esenta, Marius....punand in balanta mama singura sau mama cu sot alcoolic, sau sot violent, sau sot nepasator, sau sau sau...eu aleg mama singura care-si creste copilul in liniste si armonie.
marius spune:
Pai tocmai de aceea pentru ca este cazul tau si poti sa spui doar si numai doar din experienta ta, sau in numele tau nu sa generalizezi. Pentru ca a fi mama singura in nici un caz nu este nimic minunat. Este si ramane un esec in general discutand. Ca sunt cazuri particulare fiecare cu varianta sa, cu raspunsurile sale nimic mai adevarat dar sa nu facem din acest cazuri particulare reguli generale, atata tot.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Marius,Ema a prezentat situatia din punctul ei de vedere......
Tu ai fost realist,poate prea realist..viata are si nuante de gri,Marius.....
Userul care a deschis subiectul e necajit..femeia aia are nevoie de exemple care s-o ajute sa lupte daca e cazul.....
Parerea mea,e ca orice poti invinge dar alcoolul nu.....e mai rau decat orice drog....iar puiul ala mic.....
Personal,cred ca sfaturile pentru ea ar fi orientative...nu stim nimic despre situatia lor financiara ,care,sa fim realisti e importanta in cresterea unui copil.Parerea mea,desigur,dar precaritatea situatiei nu-mi pare a fi de bun augur.
Oare ea ce mai zice?
emanouela spune:
Eu nu o vad ca pe un esec, nicidecum....si tocmat pt ca multi vad divortul si mama singura ca pe un esec, raman agatati in casnicii distrugandu-si unul altuia viata, plafonandu-se, punandu-se in pericol....nu doar pe ei ci si pe copii.
Pt mine, si nu doar pt mine...pt ca daca ai sa intri la subiectele unde sunt mame singure, daca ai sa interactionezi cu mame singure, "evadate' din casnicii periculoase, ai sa vezi ca nu am particularizat deloc...iar asta e o casnicie periculoasa...casnicie care o pune in pericol pe ea si pe copilul ei si aici am particularizat.
marius spune:
Repet de acord cu experienta ta, si a unui numar de persoane divortate din n motive perfect valabile fiecareia dintre ele, dar de aici la a face o afirmatie generala de genul "a fi divortat este chiar un lucru minunat" e cale lunga si aceasta afirmatie este falsa. Asta este tot ceea ce am vrut sa subliniez vis a vis de ceea ce ai scris.
Statistic, firesc, normal, uman, obisnuit ia-o cum vrei majoritatea covarsitoare a relatiilor dintre o femeie si un barbat este echilibrata, exista familii iar numarul persoanelor divortate in raport cu numarul persoanelor casatorite fara prea mare tam tam este extrem de scazut.
De aceea nu cred ca este fondata afirmatia ta exprimata asa la marele general.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
eumada spune:
Ema.adevarul e ca daca iti citeste postarile poate crede ca e mai bine pentru ea,fara sa cunoasca fqaptul ca situatia ta difera putin de a ei....incepand de la puterea ei ca femeie pana la aspectele materiale.
Si eu consider ca e ingrozitor sa stau fara cineva care sa ma iubeasca langa mine.Nu as sta in iad ,asta e clar ,dar e mult mai placut sa fie barbatul pe care-l iubesti si care te iubeste langa tine.Eu te admir pentru puterea ta(numai tu stii ce o fi in sufletul tau) insa daca tie iti e bine singura,poate femeii aleia nu i-ar fi....
emanouela spune:
Marius, am vaga senzatie ca vb impreuna si ne intelegem separat. Daca tu crezi ca eu m-am facut o paralele intre a fi/a nu fi casatorit, in general....e strict problema ta, ai inteles gresit. M-am referit strict la cazurile a fi/a nu fi casatorit cu un abuzator (de orice fel). Eu nu am zis ca e minunat sa divortezi, am zis ca e minunat sa fii mama singura (de ce interpretezi?), comparativ cu a fi mama si sotie de abuzator. Femeia nu a venit si a zis, vreau sa-mi parasesc sotul pt ca a albit, e venit cu o problema grava, din punctul meu de vedere.
Nu compara cazul meu cu acesta, Marius. nici eu nu il compar....nu are absolut nici un punct comun, nici macar abuzul.
marius spune:
Citat: |
am zis ca e minunat sa fii mama singura (de ce interpretezi?), comparativ cu a fi mama si sotie de abuzator |
Abia cum ai precizat. In postarea ta initiala nu reiese decat ca in general este minunat sa fii mama singura ceea ce este fals.
Nu este minunat in general sa fii mama singura absolut deloc dar exista cazuri particulare in care o persoana pentru cazul ei poate sa faca aceasta afirmatie referindu-se strict la cazul ei.
Pot sa fiu mai explicit de atat? Cred ca nu.
emanouela spune:
Vina mea, Marius...m-am gandit ca se intelege ca ma raportez cumva la situatie.
In fine, tu zici ca nu e minunat sa fii mama singura, eu zic ca da...in primul rand e minunat sa fii mama, de preferat, ok, sunt perfect de acord, e ideal sa fie si tatal...dar daca situatia e de asa natura si nu se poate sau nu se mai poate, ramai mama singura, cu mai multa responsabilitate, fara timp liber, cu disponibilitate non stop copilului tau, e mai grei, evident....asta nu diminueaza cu nimic minunatia de a fi mama.
Tu spui ca nu e minunat...atunci cum e?
A_Iulia spune:
Parerea mea este ca nu poate fi chiar MINUNAT sa fii mama singura. Dar poate fi DE PREFERAT. Asta e oarecum altceva...
In cazul de fata, eu cred ca deja s-a spus ce ar trebui sa urmeze: o separare, un ultimatum, o trezire la realitate. Toate astea INAINTE de a pune problema divortului.
Divortul? sigur, daca nu mai sunt alte solutii de remediere a situatiei...poate fi el insusi o solutie. Insa mai e pana acolo. Insasi autoarea topicului o spune si este dispusa sa ia in considerare si alte variante.