Motive de fugit din RO cu 10 picioare(2)
Raspunsuri - Pagina 12
ab5174 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui giulia81
reciteste, te rog, mesajul. exista o virgula dupa paranteza... Caught between the devil and the deep blue sea... |
corect
Dar eu nu cred ca realitatea unei tari se vede de la TV si in ziare...
Androix spune:
citat din mesajul lui cristoiu
Sotul meu neamt face niste mititei la fel de buni ca aia de pe drumul spre sinaia |
Aaaa, poate vrei sa spui drumul spre sibiu? pe dealul negru mai exact. Ca spre sinaia nu stiu pe unde ar fi mici asa vestiti ca-s buni.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
cristoiu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Cred ca pentru asta, ar trebui, zic eu sa-ti ceri scuze. Semneaza: Un cetatean (poate ultimul) necivilizat. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Imi cer scuze, mai sunt si oameni civilizati in Romania, dar se pierd in multime. Insa tot ar trebui sa plece toti pina la ultimul, altfel ar fi discriminare
Si sincer, cred ca toti avem ceva de invatat de pe unde mergem. Eu m-am schimbat si civilizat mult de cind am plecat, desi credeam ca sunt civilizata suficient inainte. De la canadinei am invatat cum sa zimbesc eu prima si sa spun hello pe strada chiar si necunoscutilor, de la nemti am invatat cum sa respect regulile de circulatie in detaliu. Acum in Germania ma enervez ca spun hello si nu imi raspunde nimeni (asta cu zimbitul primul nu functioneaza la nemti ca isi imagineaza ca vii cu ginduri ascunse), iar in Canada ma apuca nervii cind vad camioane pe banda a treia.
marius spune:
Tot raul spre bine.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ab5174 spune:
citat din mesajul lui cristoiu
Imi cer scuze, mai sunt si oameni civilizati in Romania, dar se pierd in multime. Insa tot ar trebui sa plece toti pina la ultimul, altfel ar fi discriminare Si sincer, cred ca toti avem ceva de invatat de pe unde mergem. Eu m-am schimbat si civilizat mult de cind am plecat, desi credeam ca sunt civilizata suficient inainte. De la canadinei am invatat cum sa zimbesc eu prima si sa spun hello pe strada chiar si necunoscutilor, de la nemti am invatat cum sa respect regulile de circulatie in detaliu. Acum in Germania ma enervez ca spun hello si nu imi raspunde nimeni (asta cu zimbitul primul nu functioneaza la nemti ca isi imagineaza ca vii cu ginduri ascunse), iar in Canada ma apuca nervii cind vad camioane pe banda a treia. |
Mie ce imi place in vacanta ....stii din start care sint americani, canadieni ...iesi dimineata pe plaja la plimbare/alergat toata lumea se "good mornaieste".
viviana spune:
Nu am citit decat ultima pagina.
In general sunt satula de astfel de discutii pentru ca stiu ca oamenii vor sa vada numai ceea ce vor.
Daca ar fi sa plec din Romania as face-o numai dintr-un singur motiv: nedreptatea institutionalizata. Chiar am una proaspata in minte insa nu vreau acum sa o dezvolt. Am facut-o pe la alte topicuri.
Stau central si beneficiez si de un primar care-si face treaba.
+
- rondurile de flori sunt udate zlnic seara - acelasi sistem pe care l-am vazut la americani (cu tevi ce ies din pamant la ora fixa si-si fac treaba))
- seara de seara strazile de pe aici sunt spalate temeinic cu spuma
- de vreun an au disparut rahatii
- si eu si Celcesforaie purtam ochelari la citit. Avem un mic magazinas de profil unde ne repara ochelarii gratis chiar daca m-am asezat pe ei. Eh, daca le sparg lentila o platesc ca e scumpa. Da manopera tot gratis e.
- macelaru si pescareasa imi fac reduceri babane pentru ca sunt clienta veche.
Astea tin pur si simplu de stiinta de a face comert.
Astea le-am trecut asa la plusuri ca era o discutie proaspata.
-
- nu-mi place, cand merg la mare sau la strand, multitudinea de coji de seminte si de scuipatorii ce le produc. Aici ar trebui sa intervina cu amenzi.
- nu imi plac oamenii ce stau seara prin fata curtilor mananca incriminatele seminte, beau bere si joaca table.
- oamenii nu sunt veseli si nu mai stiu sa zambeasca, nu pot sa te faca sa te simti confortabil.
- intr-adevar pe strada nu te simti ocrotit
Dar, astea ma afecteaza mai putin.
As putea la fel de bine sa vorbesc despre mizeria ce am vazut-o pe strazile Parisului, despre gropile din Los Angeles (daca iesi din centru si cartierele selecte...) despre unele autostrazi din America care lasa mult de dorit.
Insa un lucru stiu sigur. Lucrurile se misca. Incet, dar se misca.
Avem o tara foarte frumoasa si merita explorata asa cum e ea si cu bune si cu rele.
Educatia mai schioapata, dar sunt sigura ca in timp se va rezolva si asta.
Cine nu a mai fost de 5-6 ani in Romania si revine azi daca vrea poate sa vada schimbarile, daca nu, nu.
Eu imi inchipui Romania ca pe-un amant. Ti-a placut cat ti-a placut, da' uite ai inceput sa-i vezi si partile rele (reale & inchipuite) si vrei sa te desparti.
Acu' daca in Romania e atata ura politica incepura toti sa-i atribuie toate relele din lume.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
msl1 spune:
Aqai
tu unde stai?in usa sau canada?
am mai observat inainte ca descrii exact realitatea de aici; cu aceleasi probleme ma confrunt si eu legat de cariera; nu ii intereseaza absolut nici o diploma din Ro nu conteaza ca am licentele luate si aici, daca nu am experienta americana;
imi vine sa mor nu alta cind vad ca am pierdut atita timp si bani degeaba mergind la scoala si in ro si aici; degeaba am facut un curs de calificare aici ca nu i-au interesat decit sa ia banii, servici nu iti da nimeni;
asa ma simt si eu si alte persoane emigrante care au venit aici si sint in aceeasi situatie ca america nu ne da nici o sansa....nici macar entry level de care zici nu angajeaza fara experienta ca entry level trebuie sa ai 1-2 ani de experienta. daca nu ai pile, sau sa fi trimis cumva din ro cu serviciul aici, sau experienta sansele de cariera sint f reduse
Cele mai bune sanse le are cineva care nu are decit liceul si nu cistiga bani multi, o ia de la inceput cu scoala si primeste si ajutor de la stat, altfel e f f greu!
cristoiu spune:
Apropos de rahati, exista si in Germania pe strada mea sunt niste nesimtiti care ies cu cainii si nu culeg dupa ei ca nu e strada strada, ci un drumeag printre tufisuri. Si deja planuiesc sa le pun afise pe strada si pe la porti sa isi adune rahatii ca de nu ii raportez de cum ii prind. Dar vezi, acum ma deranjeaza rahatii pe strazi, inainte sa plec nu ma deranjau. De ce oare? Eu cred ca inainte sa plec rahatii erau parte din cotidian, ceva obisnuit. Acum imi sar in ochi fiindca sunt ceva anormal, exceptia de la cotidian.
Cred ca asa e cu multe.
Gropila ma deranjeaza si in Canada. E plin de gropi aici, dar stim de ce, de la iernile foarte grele si tonele de sare aruncate pe sosele. Dar sunt cratere multe peste tot. In Germania apreciez in special starea soselelor (daca ar fi vreo groapa sa o iei cu 160 km/h, cam asta e limita mea acceptabila, ai face praf masina si eventual si pasagerii), dar ma albastresc de furie cind da gerul si poleiul si administratia publica nu da nici cu un strop de sare, cel mult arunca o mina de nisip, si se umplu spitalele de oameni cu solduri si picioare rupte.
XIO spune:
Cristoiu, eu de multe ori ma salut cu nemtii, ba verbal, ba din priviri, dar a fost un domn care nu mi-a raspuns la salut desi il vad aproape zilnic...tztztzt
Pe o straduta ce duce spre statie e plin de fecale tot timpul. Nu de caini!
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Xio, intradevar ziarele si TV sint cineva apropiat care traieste acolo |
Si daca nu exista virgula aia acolo cred ca poti deduce ideea.