idei mic dejun/cina pt bebe 2 ani

idei mic dejun/cina pt bebe 2 ani | Autor: nurse4mybaby

Link direct la acest mesaj

As aprecia niste idei de retete simple de mic dejun..copilul nu mai vrea mancare dimineata,doar 1 cana lapte....prefera oul,ii dau ou de 2 ori pe saptamana dimineata fiert in apa.Nu-i place nimic cu branza de vaci,nici cu paine,nu mai vrea nici cereale de bebe...fructe da,dar sunt gustare,la fel si un iaurt gustare de dupaamiaza...seara e un chin...greu cu mesele...e mofturos....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Din punctul meu de vedere fructele constituie o sursa completa de vitamine si minerale, si la noi sunt nelipsite de pe masa, dimineata...eu las laptele odata pe sapt, si ofer fructe, ce vor ei...incerc sa nu le amestec, ii intreb ce vor, si tai cubulete...struguri, mango, banana, etc...de regula mananca doua banane fiecare(am o fetita de 2 ani si un baiat de 5)
sau ...cum eu imi fac suc dimineata, daca vor, beau si ei(nu prea vor, dar eu ofer, iau o gura doua si gata)de obicei e suc de portocala cu acerola si busuioc, sau patrunjel...putin cat sa nu se coloreze in verde.Nu e un mic dejun caloric, dar e unul sanatos!

cand am timp le fac ovaz cu putin gem de capsuni sau miere, mananca mandoi f bine...in rest altceva nu prea accepta nici ei alte feluri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

cu cina am si eu o problema...adica sunt zile cand nu vor sa manance nimic, ptr ca mananca multe fructe ca si gustare, dar nu se mai opresc...si pe la 7 seara cand e gata cina, nu mai simt foame...nu stiu cat e de ok, dar sunt amandoi sanatosi si energici de nu te poti tine dupa ei...nu-i vad nici anemici, nici cu vreo carenta, le-am facut si analize , sunt ok...asa ca...ii las fara cina cand nu vor, dar mananca multe fructe amandoi...

de regula la cina e ceva usor, orez amestecat cu morcov crud ras, mazare, brocoli facut la abur, si peste alaturi, sau paste integrale cu un sos, ceva rapid si usor...dar nu prea mananca ei...ma fereasc de oua, lapte, lactate in general, la cina...

incerc sa reduc gustarile si sucurile la amiaza dar nu imi merge, imi cer fructe si sucuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Si al meu e "fructifer", orice fel de fruct devoreaza.

Idei (din ce mananca al meu): Paine prajita frecata cu usturoi si ulei de masline, branza cu samntana, ceapa, marar tot asa, pe paine, celebrul gris cu lapte (peste care eu pun afine), ovaz cu lapte si cu miere, vinete fara maioneza, numai cu ceapa/usturoi, pasta de naut (hummus, este reteta pe net).

Aaa..eu seara ii dau cateodata supa. Pt ca la amiaza mananca numai felul 2.

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Elena + bb Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Nurse la varsta asta poate manca orice deci poti da frau liber creatiei culinare. eu nu sunt un as in bucatarie dar iti spun ce ii dau eu fetitei mele de 3 ani, meniul fiind ac. si la 2 ani.

Seara ii fac paste cu sos de rosii sau branza, mamaliguta cu branza si smantana, gris cu lapte si miere, orez cu lapte si mar (care merge si in varianta de budinca), budinca de brocoli sau conopida, un piure cu diverse gratare / peste, pui, curcan. Cand a mancat mai mult la pranz sau nu ii este foame mancam doar un iaurt sau lapte cu cereale.

Dimineata mancam fie un sandvis cald, facut la cuptor cu cascaval sau sunca de praga, ou fiert sau ochi la doua saptamani, iaurt cu cereale, paine cu unt sau cu miere, cascaval pane, branzica in diverse sortimente - cas, de vaci, almette etc. , o salata de vinete fara maioneza etc,. toate insotite de rosii, castraveti sau ardei dupa cum are chef. De baut bea un pahar de sana, chefir, ceai sau fresh de fructe. Dupa o ora mai mananca un fruct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

La noi au mare succes pateurile de diverse feluri: din ficat de pui, din carne de pui.

Ai incercat alte moduri de prezentare pentru alimentele pe care a inceput sa le refuze? De exemplu: in loc sa-i dai branzica asa cum era el invatat, fa-i o rosie umpluta cu branza. La noi functioneaza pacaleala.

Raluca
www.famclub.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nurse4mybaby spune:

Am incercat pate facut in casa din ficat pui/vita..dar nu-i place.prefera chestiile nesanatoase,evident nu-i dau, dar mai scapa la crenwursti,pizza...nu vrea branza de vaci decat ocazional si aia indulcita cu zmeura/ miere,rosii mananca cand are chef ,dar fara pielita...Uneori iti vine sa te duci invartindu-te cand vezi ca nu vrea sa manance...este si destul de slab are aproape 11 kg la 2 ani,dar este si energic,nu sta decat cand doarme.Am incercat si eu prajituri cu fructe in casa dar nu are rost,nu le vrea,doar o inghititura si gata...am incercat si mamaliga,nu o vrea nicicum,are un meniu foarte plictisitor din punctul meu de vedere...ar vrea doar ou dupa el,suc de portocale,zmeura,mar,iaurt de baut.
Exemplu meniul lui de azi:
dimineata-3 masuri de lapte Nan cu cereale mic dejun amestecate
gustarea 1-150ml iaurt fructe
pranz-aproape 1 polonic ciorba vita/legume
acum la urmatoarea gustare intentionez sa-i dau piersica/iaurt
seara-nu stiu inca daca va gusta din lasagna pe care o fac sau sa-i fierb o bucata de peste cu jumatate de cartof(nu-i place nici cartoful prea mult)si sa-i fac un sos alb.
Ar fi o zi buna daca ar manca asta

Oricat de creativa as vrea sa fiu pentru el uneori stiu ca nu va vrea,ieri i-am facut budinca macaroane,branza,stafide,ff buna,nu a vrut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Daca vrea pizza fa-i de casa..

La noi fica-mea mananca ce mancam noi. La noi s-au dus timpurile cand manca mancare speciala. Nu mai e bebelus.
Nu mananca la fiecare masa la fel de mult, si bineinteles ca mai face mofturi, dar astia sunt copii la varsta asta. Seara de ex inainte sa mearga la culcare papa jumate de banana si o felie de paine (facuta de mine) cu branza si lapte.

Cand e obosita si nu are rabdare sa stea se manance - seara - " ne jucam". Ea imi da mie sa mananc si eu ei

Pana acum dimieata manca ovaz fiert cu lapte, dar vad ca nu mai vrea. Asa ca la day-care ii dau (n-au decat sa se descurce si sa-i dea ) iar eu acasa ii mai dau cereale cu lapte, paine cu ceva ex

In momentul in care ar fi super mofturoasa eu nu cred ca m-as mai axa asa de mult pe chestii sanatoase - chestii nesanatoase. As incerca sa fac de ex pizza acasa, evt. sa imbunatatesc cu chestii sanatoase, si daca primeste chestii nesanatoase din cand in cand nu se intampla nimic. Aici nu includem dulciuri etc care taie pofta de mancare. Si treptat mai variezi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Ps. ia-l cu tine in bucatarie cand faci de mancare. Lu fi-mea tare ii place sa stea sa ma ajute cu una alta. Mai gustam in mancare, mai amesteca ea etc. Bineinteles stai cu ochii pe el tot timpul

Si mancarea sa aibe gust. Nu mai e in perioada cand sa incerce mancaruri noi pasat etc. la 6-7 luni. Cum ziceam fica-mea mananca ce mancam noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nurse4mybaby spune:

are si zile bune cand mananca mai bine...acum de dimineata vad ca accepta iaurt cu musli cereale,ieri sunca curcan cascaval si ou(cate putin din toate)...vorbeam cu o alta mamica in parc si ea era suparata ca fetita nu accepta niciun fruct,vrea chestii gen kinder ciocolata,etc..si se mira cum de l-am "dresat" pe al meu sa refuze ciocolata si sa manance piersici...asa este el,prefera fructe,mananca putin si e slab..trebuie sa accept situatia,nu am ce-i face.II dau si din mancarea noastra sa guste,dar rar ii place sau daca ii place o data nu inseamna ca-i place si altadata..am facut si paine in casa,a mancat doar daca rupea el din ea,altfel nu,si cu nimic pe ea,a urlat groaznic ca am uns painea cu gem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Si Stefan a facut pe 27 iunie 2 anisori.
Mereu a mancat tot ce ii dadeam.Insa acum observ ca dimineata nu prea mai vrea sa manance.Mananca un danonino din acela mic sau branzica cu rosii si castraveti sau o portie de budinca,iaurt cu cereale,paine cu gem,salata de vinete,mai nou ii place si branza topita-asta cand mananca.Zicea cineva mai sus ca crenvusti ar fi nesanatosi.. Asa o fi? Lui Stefan mereu i-au placut si ii mananca foarte bine ..
La pranz mananca ciorbita de orice fel,supe.
La cina mananaca paste cu sos sau cu branza,mamaliga cu branza,pireu cu pui,pui cu salata,pizza facuta in casa,mazare cu sos,orez cu legume,ghiveci,orez cu lapte,lapte cu biscuiti,lapte cu cereale sau orice ma mai ghideaza 'talentele' sa prepar.
Intre mese mananca fructe,prajiturele,uneori putina inghetata.
Si la nani merge doar cu o sticluta de laptic.

Mergi la inceput