idei mic dejun/cina pt bebe 2 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

La 2 ani nu mai e bebe si poate manca orice. Eu ii dau lui Finn fructe sau si le ia singur, apoi un baton de cereale, cereale simple fara simple, un sandwich, o clatita, etc.

La noi cina e la 18.30 cand ne strangem toti la masa. Supa de legume, taitei cu carne de pui, tortilla, pui la cuptor cu legume. eu in general gatesc foarte des mancare asiatica. Este foarte buna, gustoasa, sanatoasa si se face repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nurse4mybaby spune:

si mie imi place mancarea asiatica dar lui nu,doar orezul,taitei nu...sandwich sau clatita niciodata nu vrea...nici gogoasa,nici vreo prajitura de casa...sper sa se schimbe la toamna,il voi duce cateva ore la gradinita...al meu face 2 ani la sfarsitul verii...alti copii de varsta apropiata lui sunt foarte mancaciosi,toata ziua ar rontaii ceva plus 3 mese consistente pe zi..au noroc mamele lor,eu albesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Cred ca depinde si de noi , mamele... cat de mancacioase/pofticioase suntem.

Ai mei sunt mai "ierbivori", nu se omoara prea tare pe carne.

Dimineata: iaurt cu musli;iaurt cu biscuiti +stafide+coacaze deshidratate; iaurt cu fructe de padure proaspete si miere; f. rar o felie de paine cu unt si sunca/gem de casa.
Al meu refuza oul cu desavarsire.. si-mi aduc aminte ca si frate-su l-a refuzat pana pe la 3 ani (acum ar manca zilnic).

Pranz: supa de pui cu litere(e preferata lui)/ galusti (cu greu), ciorba de perisoare in rest orice altceva ciorba doar in cazuri exeptionale(mort de foame).

Seara: piure/pilaf cu pui/curcan la gratar/cuptor; paste cu sos pesto/branza; orez cu lapte si scortisoara.

In rest.. fructe zilnic ..orice cand/ce are chef.Mananca deopotriva si banane-fructe dulci dar si mure, agrise-fructe mai acre. Prajituri facute in casa... cele cu fructe sunt preferate, in special cea cu pandispan si visine; gogosi , clatite.

Asadar nu ma pot lauda ca e mancacios nici al meu... are 2 ani si 6 luni si e pe la 12,5-12,8kg. Din experienta cu frate-su care acum are 6 ani si jumatate sunt cumva resemnata pentru ca imi aduc aminte ca intre 2 si 3 ani a fost si el mai selectiv la felurile de mancare.E-adevarat ca cel mic il are ca exemplu pe frate-su si se poate indemna sa manance mai variat insa... NU ... are personalitatea lui ...deci e selectiv in aceasta perioada. Nu disper... desi recunosc ca uneori ma simt "mama denaturata" cand vad alte mamici cum reusesc sa-si indoape copii cu ORICE.

Pofta buna tuturor mofturosilor si rabdare multa mamicilor!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Da, depinde mult si de stilul nostru, al parintilor, de alimentatie si de oferta pe care i-o faci.
Eu, daca mi-ai da peste fiert, nu l-as manca....de ce nu il pui in cuptor, cu legume?
Dimineata ii fac, uneori, cand am chef, sandwich haios...din rosii fac buburuze, oul il decorez si arata ca un omulet cu ochi, etc, sandwichul arata ca un peste (rondele de morcov ca solzi, maslina ochi)...gasesti pe net tot felul de chestii haioase, care sa-i atraga.
Seara cere....deschide frigiderul si imi arata, sau ii prezint oferta si el alege. De obicei papam salata cu branza, paste cu lapte...daca stiu c-a mai ciugulit inainte, daca nu a ciugulit...papam zdravan, paste cu carne, peste cu mamaliga, bransa cu smantana si mamaliga... altfel se trezeste in creierul noptii si-mi cere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Cumpara-i si farfurie care e impartita, ca ai sa vada ce ii se da de-mancare, nu toate la gramada.

Si-l lasi pe el sa manance. Bineinteles ii mai dai si tu dar nu-l pui doar in fata ta si tu ti furculita sau lingurita. Nu le place. Fie-mea e tot timpul cu "eu vreau sa fac" "eu fac" etc etc.

Lasa-l sa experimenteze si sa se joace cu mancarea. Faci curat dupa, dar important e ca mananca.

Poate il ajuta si un program de mancare, la fel ca si voi. La 8 micul dejun. La 9.30 fructe. La 12 pranz etc.. sau ce ore aveti voi.

Unii mananca mai bine cand ajung la gradi/ cresa dar nu toti.. Nu te baza numai pe asta.

Poti sa-l mai iei la picnic: in padure, in parc. Poti sa-i mai pui ursuletul lui pe masa si sa-i dea el de-mancare la ursulet, ursuletul iti da tie, tu ii dai la baiat

Mai zicea cineva pe aici cu micul dejun. Nici fie-mea nu prea are pofta de mancare cand ne trezim. Abia dupa vre-o ora ce are. Dar asta e. Important ca mananca

Faci mancare nu el. Fa chifle de casa. Te ajuta sa framanti Lu fica-mea tare ii place

Gemuri nici a mea nu mananca. Si nici prajituri de casa nu-i plac. In schimb e moarta dupa branza si unt Orice ar manca daca are unt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nurse4mybaby spune:

Buna!
la faza cu farfuria,am incercat toate modelele,nu i se par amuzante,mai ia si el cu lingurita din mancare,eu tin una in mana mea,el alta in mana lui..intentia lui este sa scrie cu mancare,nicidecum sa o manance...cel mai bine am constatat ca se impaca cu pestele fiert cu sos alb si orez,si ii mai place supa de galuste..acum incerc alta tactica...la pranz ii dau ceva mai putin dar consistent gen tocanita,papricas,seara ii dau supa...dimineata e greu,vrea doar ou,cere ff insistent,dar stiu ca nu au voie decat 2-3 galbenusuri pe saptamana,deci mai raman 4-5 zile fara mic dejun,doar fructe in rest si iaurt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu am noroc cu ai mei pui ca,in general,sunt mancacioasi, dar mai refuza si ei unele alimente cum ar fi branza de vaci...si atunci incerc sa le-o ascund in diverse alimente ...de ex dimineata mananca amandoi f bine omleta si le fac omleta din oua de prepelita in care pun ce vreau eu inclusiv branza de vaci, ciuperci..ce am prin casa,...dar mereu le pun branza de vaci si o mananca f bine si imi zic ca e delicioasa omleta
aaa uitam sa zic la omleta mereu mananca rosii cherry ei le zic baby tomato si castraveti taiati feliute subtiri

le mai ascund branza de vaci in...inghetata:D blenduiesc branza ff bine adaug fructe(visine,capsuni,caise..ce-o fi) lungesc cu un pic de lapte si o dau putin la congelator, nu o congelez de tot...iarasi e delicioasa inghetata asta mami!

deci la noi micul dejun este in general omleta cu tot felul de legume in ea si branza de vaci,iar cina...de obicei felul 2 de la pranz care nu il mannaca pt ca le dau ciorba...friptura la cuptor cu cartofi, peste,ce-o fi...noi nu prea mancam paste asa ca nici copiii nu mananca,chiar deloc ei
de ex in seara asta au mancat piept de curcan inabusit cu legume si condimente la care am facut un piure si o salata de rosii,castraveti,ardei kapia...au mancat amandoi f bine

cateodata seara cer clatite si aia le fac,mananca cate 2clatite mari de fiecare si beau si o canita de lapte

dar cu bebe mofturici e mai greu...rabdare! va manca el cand va vrea

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Poate ii plac mancarurile cu sos..? Sau cu ketchup.. Incearca.
Cartofi noi fierti, faiati bucatele si dati prin unt
Dar iaurt? la micul dejun

Mergi la inceput