Parcare legala/ilegala
Acum ceva vreme sotului i s-a saltat masina din parcare, din buricul Bucurestiului dintr-o parcare marcata, cu locurile departajate prin linii trasate cu vopsea alba. Dar... si aici e smecheria, primul loc de parcare incepea la 3m de trecerea de pietoni, nicicum la 25m cum ar trebui. N-a platit amenda la politie, a platit insa ca sa poata scoate masina de la firma de ridicari si a actionat in instanta, punand la dosar poze cu parcarea respectiva, fara masina lui evident, dar cu marcajele si alte masini parcate acolo. A mers fara avocat, crezand ca totu-i scandalos de clar, o greseala evidenta, dar a urmat evident dusul rece, dupa trei termene, actiunea i-a fost respinsa ca neintemeiata. Acu el vrea sa continue, sa mearga mai departe, ca asa e corect, eu incerc sa-l conving s-o lase balta, ma gandesc ca fara avocat n-are nicio sansa , cheltuiala, timpul si nervii parca nu merita. Voi ce-ati face intr-o situatie similara?
Raspunsuri
eumada spune:
Ei,acu` sa vedem justitia aia care chiar functioneaza in Romania...din pacate doar dupa mult timp isi va lua banii inapoi de la firma care a ridicat-o,ca sunt aranjamente cu primaria sa dea banii pe din doua....ce sa-ti spun...sanse nu prea are...
alinuk spune:
eu as merge mai departe
Prin anul 2007 mergeam pe centura Ploiestiului
Pe atunci un drum sinistru cu multe gropi.Era o zi ploioasa, circulam "cot la cot" cu alte masini de mare gabarit, camioane, microbuze etc (recunosc si cu muzica in masina)
La un mom dat vad in spate o masina de politie cu un om al legii aproape jumate iesit din masina, fluturand disperat din maini.
Incetinesc, ma dau pe dreapta si fac loc sa treaca o coloana oficiala.
La 3 km de locul respectiv de pe centura ma opreste un alt om al legii`, la fel de isteric si imi ridica permisul de conducere. Cum ca nu m-am dat instantaneu la o parte si ca nu am iesit de pe carosabil cum zice la lege.
Am contestat decizia in instanta din PH.
Nu am angajat niciun avocat, m'am reprezentat singura si
am dus dovezi cu: drumul cu gropi si contextul in care de pe soseaua aia nu puteai sa iesi in decor si cu detalii despre starea vremii de pe INMH (ploaie puternica) sa se inteleaga de ce nu am auzit din prima sec semnalele acustice ale coloanei oficiale )
eram cu cineva in masina care a fost si martor
am castigat
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
clip party 1 iunie
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
olympia spune:
Cred ca ai castigat fiindca ai avut martor. Sotul s-a dus singur. Putea ruga un coleg de servici, ca in parcarea aia isi lasau mai toti masinile, da uite ca nu i-a dat prin cap. S-a gandit ca politia trebuie sa aiba poze cu masina si ca alea vor demonstra ca are dreptate. Si judecatoarea i-a zambit in timp ce avea poza in fata, al meu a zis "asta-i dovada ca am dreptate" , instanta a intrat in pronuntare si... i-a respins actiunea, deci e bun de plata.
Rufus spune:
Olympia, de ce i-a respins actiunea ca neintemeiata? N-a avut dovezi?
Poate merge mai departe si sa aduca probe noi.
De ce n-a mai platit amenda? S-a considerat de catre Politie ca nu e vinovat?
Asta este o dovada!
Rufus, Tora si iadele
olympia spune:
Rufus n-a platit (inca) amenda ca n-a considerat ca e justificata, a contestat-o impreuna cu ridicarea masinii. Plangerea a formulat-o impotriva politiei si a firmei de ridicari. Firma de ridicari a trimis o hartie cum ca ea nu poate fi parte si nu raspunde pentru ca actioneaza odata cu politia, politia a trimis poza, al meu a vazut-o si el in instanta si tot i-au respins actiunea ca neintemeiata. A trecut deja o saptamana de la pronuntare, ar trebui sa ne hotaram ce facem.
Pe amenda zice ca a parcat la mai putin de 25 de m de trecerea de pietoni, dar asa-s trasate locurile. E aberant, asta e!
marius spune:
Are proba din care sa rezulte ca masina cu nr de inmatriculare din procesul verbal era parcata pe locul marcat ca si loc de parcare?
Din cate inteleg nu.
Deci se va respinge.
Trebuie probe nu vorbe.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
olympia spune:
Proba ar fi un martor care sa confirme locul unde a fost parcata masina, nu?
Pe de alta parte, ia uite ce minunatie scrie politia in intampinarea trimisa instantei: ..." Petentul se face vinovat de savarsirea contraventiei pentru care a fost sanctionat, acesta recunoscand in plangere savarsirea faptei, si anume ca nu a stationat intr-un loc nepermis, loc marcat si semnalizat corespunzator, conform planselor fotografice atasate.
Apreciem ca din intreg materialul probatoriu administrat in cauza, contravenientul se face vinovat de savarsirea contraventiei pentru care a fost sanctionat, cu amenda in cvaloare de 268, achitand jumatate din valoare, respectiv 134lei"
Am in fata si procesul verbal pe care sotul a scris clar cu majuscule ca masina a fost parcata corect si contesta amenda" si evident n-a achitat-o nici pana azi.
Ca idee, e de retinut faza cu pozati-va masinile in parcare ca nu se stie cine le salta si in conditii.
marius spune:
Pai ei au probe din cate inteleg, contravenientul nu are. Deci asta e.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
olympia spune:
Marius, tu ai citit ce am scris? Mai citeste o data.
Da, au poza, dar al meu zice ca in poza se vad marcajele! Adresa ridicarii e Paris 59 si cine stie zona stie si cum arata parcarea si la ce distanta de trecerea de pietoni e primul loc de parcare marcat, cam 2-3m. A pus si el poze la dosar cu parcarea respectiva. Mai zic o data, citeste minunea aia de formulare in care ei zic ca-i vinovat da nu-i.
marius spune:
Nu poate merge pe probele partii adverse. Fiecare parte trebuie sa-si administreze propriile probe si vor fi luate doar asa in considerare.
Luati legatura cu un avocat dar la suma in cauza ... si in conditiile prezentate, nu stiu.