Fibrom uterin (30)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanakkk spune:

Buna fetelor!Eu am scris ultimul mesaj acum cateva luni...Dar v-am tot citit si v-am tinut pumnii de fiecare data cand a fost nevoie.Am si plans o data cu voi ...
Va spuneam atunci ca am facut histeroscopie operatorie pentru un fibrom submucos de 2.5 cm care penetra peretele si lasa 4mm grosime uter.Revin sa adaug ca la 4 luni de la operatie am ramas gravida si acum sunt in 15 saptamani si sper ca totul sa fie ok si sa am o fetita.
Am incercat de la 2 luni si am reusit dupa inca 2 luni.Din fericire la eco 3 luni bebe era ok si nici urma de fibrom sau rest de fibrom.
Va scriu ca sa va incurajez si sa arat ca se poate bebe dupa operatie.Asta am cautat mult atunci...cazuri concrete de sarcini dupa histeroscopie.
Dana: ma bucur ca mergi la doctorul Ion.Voiam sa-ti povestesc ca nu el m-a convins sa fac operatia(era cum spui tu obosit si rezervat)...cuvintele lui au fost"daca vrei sa te operez suna la spital ptr programare...etc".Eu am mers la dansul stiind ce vreau: histeroscopie.
Sfatul meu este sa nu va aruncati la operatii clasice.Avem inca in Romania acest avantaj:operatii minim invazive acoperite de casa de asigurari.Acestea sunt mult mai costisitoare :presupun echipament scump si personal calificat(ca sa nu mai spun de experienta).Citeam pe forumuri ca in America erau multe cazuri de femei care si-ar fi dorit histero sau laparo dar asigurare lor acoperea doar operatia clasica.Pe mine ma sfatuiau sa nu fac histero doar ginecologi care nu fac aceasta operatie(am chiar in familie ginecolog care a spus ca e prea riscant si sa fac sarcina cu fibrom iar...)
Mi-a placut la Giulesti ca au acest motto general: se incerca obligatoriu,initial,variante minim invazive.
Revenind la doctorul Ion:pt ca fibromul era adanc mi-a spus ca incerca intr-o singura interventie dar ca este posibil sa fie necesare 2...la doua luni diferenta.Si asa mi s-a parut mai ok decat taietura pe uter.
Surpriza a fost ca doc a zis ca a reusit din prima.Pur si simplu nu l-am crezut...Am fost de doua ori la control sa cautam rest de fibrom...Mi-a spus ca pare posibil dar din ce vede la eco nu ar trebui sa incurce o sarcina...Si pana acum nu a incurcat.
Sa va mai spun ca totul a durat o singura zi? Am plecat la spital la 6 dimineata si la ora 14 eram acasa.Nu am luat absolut nici o pastila dupa.Durerile de menstruatie erau mult mai mari decat ce am simtit dupa operatie.

Asa ca spun ca o data luata hotararea operatiei(asumarea riscurilor aferenta oricarei operatii ) cred ca merita totdeauna incercat minim invaziv daca se poate...(mai ales Dana ca tu nu te grabesti cu sarcina).
Va pup si va urez numai de bine! Va tin pumnii si o sa va citesc in continuare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina.ela spune:

Buna IoanaKKK

Am citit mesajul tau. Si eu sunt interesata sa scot un fibrom de 1-2 cm. Am facut histeroscopie operatorie dar mi-a scos doar un polip endometrial iar fibromul mi-a fost lasat acolo!
Unde ai facut operatia? Te rog sa-mi dai detalii. Eu am tot cautat pe net cilinici care fac histeroscopie pentru fibrom dar nu am gasit decat pentru polipi.

Astept cu narabdare sa scrii mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragalasa28 spune:

Violeta nu este adevarat pretul care se vehiculeaza. Sa iti fie de bine vacanta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristina.ela

Buna IoanaKKK

Am citit mesajul tau. Si eu sunt interesata sa scot un fibrom de 1-2 cm. Am facut histeroscopie operatorie dar mi-a scos doar un polip endometrial iar fibromul mi-a fost lasat acolo!
Unde ai facut operatia? Te rog sa-mi dai detalii. Eu am tot cautat pe net cilinici care fac histeroscopie pentru fibrom dar nu am gasit decat pentru polipi.

Astept cu narabdare sa scrii mai multe.

Salut! Am facut operatia la spitalul Giulesti( acum se numeste Panait Sarbu)cu doctorul Ion Ionut.Spitalul e foarte ok(chiar daca nu renovat in totalitate).Toti sunt draguti.Daca am dat ceva a fost ca multumire pt ca au fost foarte atenti si ca treaba a iesit bine.
In schimb trebuie rabdare sa dai de doctor pt ca nu este la privat decat o zi pe saptamana.Daca dai search pe net cu numele doctorului o sa gasesti un site cu aprox 400 de comentarii despre operatii cu domnul doctor si cum sa dai de el.Doar sa ai rabdare sa citesti tot.
Eu ma grabeam si am ales varianta cu camera de garda unde am asteptat 3 ore.Da zilnic consultatii gratuit(mai putin joi)dupa ora 14.
E urat acolo si astepti mult( mi s-a intamplat sa astept 2 ore si la privat)...Daca poti sa treci peste...eu zic ca este ok.
Eu carasem o gramada de bani in eco la privat ca sa-mi zica doctorii sa stau cu fibromul .Nu mi-a venit sa cred cum am rezolvat de repede si usor si practic gratis(desi banii nu erau o problema)
Daca te decizi mersul lucrurilor este cam asa:
-La consultatie, la camera de garda sau la cabinet sau la clinica de planificare, doctorul iti da un nr de telefon de la spital si iti va spune sa suni pentru programare in prima zi de ciclu(programarea va fi peste aprox alte 2 saptamani).
In dimineata operatie faci analize...si apoi anestezia generala.Dar cred ca stii:operatia este identica cu cea pentru polipi...

Cred ca sunt mai multi doctori care fac histeroscopii pentru fibrom acolo.Eu l-am ales pe doc Ion pentru ca gasisem in cercul de prieteni o fata pe care o operase in situatie identica cu a mea ...cu succes.Si nu in ultimul rand la sfatul unei prietene care a facut histeroscopie pentru acelasi tip de fibrom dar la privat unde s-a ales cu uter perforat/laparoscopie dupa, iar la 3 luni operatie clasica.Ce crezi?Esecul doctorului s-a tradus in multe mii de euro la final.Deci 3 operatii pentru un amarat de fibrom si costuri de 5 ori mai mari decat cele estimate???Nu m-a interesat.
Asa ca vreau sa si nasc la Giulesti...
Multa bafta si noroc ( pt alte detalii...oricand, cu placere)

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_ND spune:

Ioana
Multumesc pentru ca ne-ai impartasit din experienta ta. E bine de stiut.
Luna viitoare merg la control. Daca fibroamele nu au scazut destul trebuie sa iau in considerare si inlaturarea lor. Sper sa nu fie nevoie.
M-am lasat si de ceaiuri si de extracte. Am luat vacanta cu totul.
Imi reintru greu in ritm, dupa aceasta scurta vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_ND spune:

Ioana
Dupa cat timp de la histerescopia operatorie ai avut voie sa ramai insarcinata?
As vrea sa ma vada dr. Ion poate face curatenie prin fibroame si resturile de fibroame.As vrea sa incerc sa raman insarcinata in decembrie.
Iti face ecografie el sau trebuie sa faci in alta parte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina.ela spune:

Ioana,

Iti multumesc enorm pentru raspuns. Si eu am fost la privat si mi-a zis ca facem histeroscopie sa-l scoatem dar dupa mi-a zis ca a scos un polip si ca fibromul nu ma incurca sa am sarcina!!! Ca nu e mare... Eu nu prea cred...
De aceea as vrea totusi sa-l scot. Dar abia la anul cred ca o voi face. Acum am luat ceva naturiste si ma voi duce la eco sa vad cum stau. Macar sa nu mai creasca...mai ales ca am facut IA cu stimulare (mi-e teama ca stimularea poate sa-l influenteze...).

Sarcina usoara!!

Inca o data iti multumesc pentru informatii. Nu ma descurc prin Bucuresti, dar o sa imprumut un GPS.

si

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Violeta_ND

Ioana
Dupa cat timp de la histerescopia operatorie ai avut voie sa ramai insarcinata?
As vrea sa ma vada dr. Ion poate face curatenie prin fibroame si resturile de fibroame.As vrea sa incerc sa raman insarcinata in decembrie.
Iti face ecografie el sau trebuie sa faci in alta parte?

Buna Violeta!
Dupa 2 luni am fost la control si mi-a dat ok ptr bebe.Am ramas gravida peste alte doua luni(mai exact la a treia menstruatie cand recunosc ca am prestat zilnic in perioada fertila/ da...eram disperata sa raman cat mai repede)
Da..dansul face ecografie la fiecare consultatie.La camera de garda nu este unul prea performant dar am vazut ca s-a descurcat cu el...Acolo l-a vazut 2 minute si gata ...asta a fost...mi-a zis ce e de facut.(eu aveam si ecografii detaliate din alte parti dar nu le-am aratat...nu stiu de ce m-am rusinat)La clinica de planificare are un ecograf mai bun...Depinde unde nimeresti tuLa cabinetul privat banuiesc ca este si mai bun.Acolo nu am reusit sa ajung.Programari se fac doar pe data de 15 a fiecarei luni cand trebuie sa suni la ora 8 si e posibil sa prinzi linia ocupata...iar in 20 min sa se ocupe tot.Asa ca am fost la camera de garda.
Iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana1122 spune:

Ioanakkk, felicitari pentru sarcina, sa fie o perioada usoara si frumoasa!
Mesajul tau m-a cam dat peste cap un pic, tocmai cand credeam ca totul mi-e clar si incercam sa "diger" cu solutia operatiei clasice. Imi poti spune mai multe date tehnice despre fibromul tau? Acei centimetri reprezentau grosimea (adancimea fibromului in peretele uterului) sau diametrul sau?
Eu am un fibrom cu grosime 3.3 cm (practic se intinde in toata grosimea peretelui uterin, de la endometru, pe care-l amprenteaza, pana la seros, adica pana la invelisul exterior). Tot asa, apropos ca spuneai ca ti-a mai ramas o grosime de 4 mm a peretelui dupa histero, la mine fibromul vine foarte aproape de marginea externa a uterului, mai raman 4 mm cu indulgenta pana la seroasa. Iar in unele zone, chiar mai putin, 1-2 mm, adica as ramane cu un perete extrem de subtiat, cu risc mare de ruptura. La ecografia abdominala, lungimea fibromului (pt ca nu mai este sferic, s-a alungit un pic) este de aproape 5 cm. Cred ca n-a mai avut loc, ca s-a intins in 3 directii: este fundic, anterior si lateral stanga, face un fel de curba spre stanga. Din toate aceste motive, ar exista solutia histeroscopiei in 2 pasi, dar cu un mare semn de intrebare, deoarece este foarte posibil sa ramana un rest de fibrom in perete...pe care ar trebui sa-l scot ulterior tot prin incizie abdominala. Si eu am incercat sa evit miomectomia abdominala, cu taierea peretului uterului, dar desi am monitorizat continuu acest fibrom in ultimii 4 ani, se pare ca m-am decis tot prea tarziu. Am cea mai proasta varianta de fibrom cred, cu dezvoltare 99% intramural, in grosimea peretului, asa ca alta solutie pana nici doctorul nostru, care este foarte omenos si real interesat sa ajute, nu a reusit sa gaseasca. E cea mai invaziva varianta, dar cumva si cea mai sigura ca rezultat, si cea mai controlabila ca riscuri in cazul meu. Inca incerc sa ma obisnuiesc cu ideea, acum m-a dat peste cap un pic cazul tau, pare foarte similar cu al meu, dar ceva se pare ca a facut diferenta mare intre cazurile noastre, daca la tine acelasi doctor a putut histero intr-un pas, iar la mine exista reticenta si pt histeroscopia in 2 pasi. Poate ma poti ajuta cu detalii suplimentare legate de fibromul tau (pozitionare mai exacta, implantare, vascularizatie), poate gasesc o logica si ma duc la "cezariana" de fibrom impacata. Multam!
Restul fetelor, va pup, va citesc si va doresc sa va bucurati de concediu, daca mai aveti!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dana1122

Ioanakkk, felicitari pentru sarcina, sa fie o perioada usoara si frumoasa!
Mesajul tau m-a cam dat peste cap un pic, tocmai cand credeam ca totul mi-e clar si incercam sa "diger" cu solutia operatiei clasice. Imi poti spune mai multe date tehnice despre fibromul tau? Acei centimetri reprezentau grosimea (adancimea fibromului in peretele uterului) sau diametrul sau?
Eu am un fibrom cu grosime 3.3 cm (practic se intinde in toata grosimea peretelui uterin, de la endometru, pe care-l amprenteaza, pana la seros, adica pana la invelisul exterior). Tot asa, apropos ca spuneai ca ti-a mai ramas o grosime de 4 mm a peretelui dupa histero, la mine fibromul vine foarte aproape de marginea externa a uterului, mai raman 4 mm cu indulgenta pana la seroasa. Iar in unele zone, chiar mai putin, 1-2 mm, adica as ramane cu un perete extrem de subtiat, cu risc mare de ruptura. La ecografia abdominala, lungimea fibromului (pt ca nu mai este sferic, s-a alungit un pic) este de aproape 5 cm. Cred ca n-a mai avut loc, ca s-a intins in 3 directii: este fundic, anterior si lateral stanga, face un fel de curba spre stanga. Din toate aceste motive, ar exista solutia histeroscopiei in 2 pasi, dar cu un mare semn de intrebare, deoarece este foarte posibil sa ramana un rest de fibrom in perete...pe care ar trebui sa-l scot ulterior tot prin incizie abdominala. Si eu am incercat sa evit miomectomia abdominala, cu taierea peretului uterului, dar desi am monitorizat continuu acest fibrom in ultimii 4 ani, se pare ca m-am decis tot prea tarziu. Am cea mai proasta varianta de fibrom cred, cu dezvoltare 99% intramural, in grosimea peretului, asa ca alta solutie pana nici doctorul nostru, care este foarte omenos si real interesat sa ajute, nu a reusit sa gaseasca. E cea mai invaziva varianta, dar cumva si cea mai sigura ca rezultat, si cea mai controlabila ca riscuri in cazul meu. Inca incerc sa ma obisnuiesc cu ideea, acum m-a dat peste cap un pic cazul tau, pare foarte similar cu al meu, dar ceva se pare ca a facut diferenta mare intre cazurile noastre, daca la tine acelasi doctor a putut histero intr-un pas, iar la mine exista reticenta si pt histeroscopia in 2 pasi. Poate ma poti ajuta cu detalii suplimentare legate de fibromul tau (pozitionare mai exacta, implantare, vascularizatie), poate gasesc o logica si ma duc la "cezariana" de fibrom impacata. Multam!
Restul fetelor, va pup, va citesc si va doresc sa va bucurati de concediu, daca mai aveti!

Salut!
Imi pare rau sa aud ca s-a marit fibromul tau.
La mine lucrurile erau cam asa:
-4mm de perete uterin ramaneau pe zona in care fibromul intra cel mai adanc.adica aveam minim 4mm
-era in contact cu endometrul/deforma cavitatea uterina
-anterior fundic,lateral stanga
-la ultima eco avea 2cm/2.7cm .adica era lat sau erau 2 lipti

Cred ca diferentele sunt asa: 5cm la tine fata de 2.7cm la mine,dezvoltare intramurala 99 la suta la tine-dezvoltare spre cavitatea uterina la mine

Cu doua luni inainte, cand il descoperisem, avea 1.2cm/1.7cm.
La mine poate crescuse putin cam repede din cauza sarcinii.Citisem ca peste 3cm devine mai dificila histeroscopia...Atunci m-am speriat si am gasit inca un motiv sa grabesc operatia(plus ca printre cunoscutii mei cineva o patise cu un fibrom:in 6 luni intre ecografii crescuse de la 3cm la 12cm si a ramas fara o buna parte de uter/desi altefel multe femei ajung cu fibroame la menopauza fara probleme).
Stiu ca l-am intrebat pe doctor exact inainte de anestezie daca nu cumva ramane peretele prea subtire pentru sarcina.Mi-a spus ca sigur se ingroasa la loc pentru ca a fost subtiat prin impingere(hm...nu stiu ce insemna dar suna convingator).Urmeaza sa ma conving in urmatoarele luni daca e prea subtire...sau nu.

Si da, cazul tau seamana mult cu al meu...de asta am si intrat sa scriu pe forum acum cateva luni(sa-ti spun ca ai varianta histero cat e mic).
Cum spuneam, totusi, la mine doctorul parea convins ca se poate.
Acum, in cazul tau, clar l-as asculta pe doctor.
Nu cred ca are retineri degeaba in cazul tau, sigur este mai complicat.
De fapt el ce a zis?
Ca nu merita sa incerci histero inainte de "clasica" de fibrom?Ca este posibil sa faci 2 histero si apoi clasica?(asta chiar ar fi un drum greu...desi moral eu ma pregatisem si ptr varianta asta )
Nu poti sa-l intebi mai clar? A ramas ca va vedeti acum in august nu?

Off!Multa bafta Dana
Dar ca incurajare... am inteles ca dansul e foarte bun si la cezariene.Te pup

Mergi la inceput