Scoala "subventionata" de catre stat?
Raspunsuri - Pagina 4
blackgirl0 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz subiectul este despre scoala - haideti sa ramanem la el. despre cum sunt admisi copiii la gradinite se poate deschide un altul. Roxana |
Mai bine nu! Caci cine stie ce alte bazaconii mai citesc.
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lo_li_Ta
Nu pricep, ti se pare normal sa repare parintele sau primaria/ministerul? |
Nu sa repare - sa aduca bunul distrus la forma initiala si asta cel(cei) care l-au distrus.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
sorana spune:
Bun, ca sa ne fie clar - nici eu nu sunt pentru exagerari. Din fericire am dat peste o invatatoare de mare bun simt si nu am avut de-a face cu pretentii gen monitor, DVD-player si alte cele. Bancile sunt alea pe care le-a luat primaria, tabla la fel. Consumabilele le platim noi.
In total (pentru tot anul) s-au strans 40 lei pe care nu i-au dat toti. I-am strans noi, parintii, anul asta e primul an cand se face asa. Anii trecuti, pentru ca doamna a zis ca dansa nu strange nici un ban ca sa nu fie probleme, ne capiase cu "ne trebuie un marker" si aduceau 15 markere de se uscau sau "vreau un sac de gunoi" si se cumparau 10 suluri (de catre 10 parinti) .... Asa ca anul asta s-au strans 40 lei (pentru tot anul) si s-au folosit pentru toner, hartie, markere, saci de gunoi, cateva flori in clasa, cateva afise pe pereti, chestii de genul asta. Eu am preferat varianta asta fata de a ma tot trimite dupa 1 marker sau mai stiu eu ce.
Singurul lucru care nu-mi place este ca dam fondul scolii dar nu "se vede" nicaieri nimic. E un geam spart cred ca de 2 ani, WC-urile nu sunt chiar cum ar trebui, etc. As fi de acord sa dam fondul scolii daca as vedea ce se face cu el, cum nu vad ... e cam aiurea.
Eu i-am explicat fiica-mii de la bun inceput ca nu cumparam nimic de la vanzatorii de obiecte promotionale. Si pe mine ma deranjeaza ca ideea ca ii lasa sa deranjeze orele (ca nu cred ca vin in pauze) dar m-am inteles cu copilul - daca ii place ceva discutam, vedem, comandam intr-un magazin daca vrem, in nici un caz nu cumpar de la vanzatorii din scoala pentru ca e aberant. Au insa avantajul ca poti sa-ti educi copilul apropos de calitate / pret si de a nu cumpara compulsiv produse cu prezentare "cool". Poate am eu noroc de copil mai intelegator si "matur".
Cu atentiile de 8 Martie sau final de an - fiecare cum vrea, mie mi se pare mai ieftin sa strangem o suma, plus ca e mai corect, decat sa luam fiecare separat, dar mi-e indiferent pana la urma, eu oricum as fi luat flori, cozonac, martisor.
Si nu vad deloc semnul egal intre spaga si o floare data invatatoarei. Spaga e atunci cand exista un favor facut. Daca ii marea vreo nota sau facea ceva special pentru un copil si primea bani sau cadouri pentru asta - atunci da, era spaga. Dar "din partea clasei" ca si "multumesc" la final de an ... zau ca mi se pare normal.
Ca si exemplu invatatoarea noastra a facut anul asta o ora pe saptamana suplimentar "pregatire pentru concursuri" gratis. Este singura data de cand am copilul cand participa la un curs gratis, bazat pe voluntariatul invatatoarei si bunavointa scolii de a ne lasa in sala o ora int-o zi a saptamanii.
roxanaz spune:
la noi inca nu-s vanzatori de promotionale - vad ca e mai generalizata treaba in Bucuresti.
la amenajarea clasei unii parinti au fost mai insistenti - cu diverse idei fistichii - am ales o cale de mijloc. doamna, dimpotriva, nu a insistat pentru nimic.
concursurile nu trebuie bifate toate, mai ales in clasa I. si in urmatorii ani tot pe anumite concursuri se va merge, ca toate nu se pot acoperi si nici nu e cazul
Cricor spune:
Elle, asta se intampla pentru ca sunteti o clasa de "yes-men".
Nu cred ca am mai auzit de asemenea sume si copilul meu merge la o scoala unde sunt clasa la care fondul clasei este de 200 lei/copil. La noi la clasa a fost 30 lei...atat ajung pentru tot anul, pentru exact ce a povestit si Sorana: markers, coli, folie protectoare pentru coli..si in fiecare an au ramas bani pentru un tort pentru copii in ultima zi de scoala.
Biletul la teatru costa mult mai putin cand mergi in grup. La circ de exemplu e in jur de 40 de lei, iar cu scoala doar 18. La teatru e 10 lei. Cat de ieftin sa fie un bilet? In plus activitatile astea culturale le sunt copiilor de folos.
Poze, CD-uri, reviste...nu sunt obligatorii - imi este greu sa cred ca ati fost obligati sau ca vi s-a sugerat ca vor fi repercusiuni...ca va imaginati voi ca asa va fi, este cu totul alta problema.
Oricum laptop si monitor...ati luat si imprimanta??? astea sunt cireasa de pe tort. In clasa 1 a tot pistonat si invatatoarea de atunci..dar noi nu am dat..i-am zis ca nu suntem dispusi sa cheltuim acei bani.
eumada spune:
Off topic..a fost prezentat copilul,a fost testata putin pentru a se vedea la ce nivel s-o incadreze,daca stie sa raspunda la nume,daca stie chestii elementare....ma rog,daca are un nivel conform varstei sau mai mare....si atat.Asta e politica de acolo si gata.
Chiar nu se poate fara jigniri si apropouri?
Ei dar daca unii nu au ce face....
Edit"Blackgirl diagnosticele le pui cu aceeasi usurinta cu care tragi concluzii gresite?De unde stii ca sunt bazaconii?Chiar nu-mi pasa de problema ca tie ti-a fost pus copilul pe lista de asteptare.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Off topic..a fost prezentat copilul,a fost testata putin pentru a se vedea la ce nivel s-o incadreze,daca stie sa raspunda la nume,daca stie chestii elementare....ma rog,daca are un nivel conform varstei sau mai mare....si atat.Asta e politica de acolo si gata. Chiar nu se poate fara jigniri si apropouri? Ei dar daca unii nu au ce face.... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Nu e vorba de jigniri si apropouri, pur si simplu ne miram si noi, astia de am mai trecut prin inscrierea copiilor la gradinita, ca e ciudat. E prima data cand aud ca la o gradinita de stat comisia de aprobare a dosarelor (da, stiu ca exista asa ceva in scolile de care depind gradinitele) sta de vorba cu copilul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
eumada spune:
Laura,astia sunt mai ciudatei...au niste chestii in plus....si eu m-am mirat,dar asta e....asa cum fac si dans tot la 3 ani...cand o fi la scoala probabil o sa ma iau cu mainile de cap,la cate aud...
Andries spune:
Asta cu promotionalele e groasa. Vine nenea in clasa si lasa 30 de pliante, unul pt fiecare copil. Am studiat pliantul sa vad daca e scris un nume de firma, telefon ceva. Nimic. Pe pliant sunt poze cu produs si preturi, de la 12 lei un breloc personalizat, pana la 80 de lei parca un ceas de birou personalizat.
A doua zi, vine nenea si coleacteaza pliantele, pe care copilul scrie numele si bifeaza ce si-a comandat. Evident ca NU e obligatoriu sa comande ceva, sunt copii care nu comanda. Peste 2 saptamani vin obiectele si copii trebuie sa aduca banii. Am cerut de la invatatoare telefonul firmei, mi-a spus ca nu il are si nici nu stie cum se numeste. Eu sunt sigura ca e aranjamentul conducerii scolii, mai ales ca intr-o zi, eu ca parinte am venit la scoala, am lasat buletin la poarta, m-am inregistrat, etc... ei bine, pe langa mine a trecut ca o floare "nenea cu promotionalele", nu l-a intrebat nimeni nimic, nici macar nu s-a sinchisit sa dea buna ziua doamnei portar, a intrat ca la el in sufragerie, asta in conditiile in care nu intra nimeni in scoala aia fara buletin.
Restul revistelor, caiete speciale, ateliere, excursii, teatru... astea sunt ok, este un plus pentru dezvoltarea copilului meu si sunt de acord sa le platesc suplimentar, pentru ca eu o vad ca pe o activitate cu valoare adaugata pentru copilul meu. Dar breloc cu poza ...come on man..evident ca nu sunt obligatorii, dar maimutzoii astia mici se iau unii dupa altii si e suficient unul sa vrea ca pe urma te capiaza acasa..
Elle_seb spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lo_li_Ta
Nu pricep, ti se pare normal sa repare parintele sau primaria/ministerul? |
Daca acel copil a stricat banca, da, mi se pare normal sa vina tatal s-o repare.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
Mami de Geosse (30 Ianuarie 2012) *** Sofia (14 August 2008) *** Sebi (25 Mai 2004)