Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Marox
Cel putin asa amenintase Semaca, directorul.

E pe bune numele lui sau asa l-ati poreclit?

Porecla, . Aveam si un profesor de tehnologie poreclit Lascarica. Mi s-a spus ca erau personaje dintr-un film cu gangsteri.

Nu se poate sa nu stii asa ceva : "Nu trage dom' Semaca, sunt eu, Lascarica !"

(erau filme de Sergiu Nicolaescu, daca-mi aduc bine aminte).

Mik.

Pai, da, exact fraza asta mi s-a spus, dar nu-mi aduc aminte sa fi vazut eu filmul. Oricum, poreclele erau cunoscute in tot liceul, se transmiteau din generatie in generatie (precum in "Cismigiu & comp") si mi le amintesc si acuma, dupa mai bine de 25 ani, desi numele adevarate le-am uitat cu desavirsire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io i-am zis lu' al meu, dupa ce am citit mai multe raspunsuri de la subiect, ca, daca se ajunge in 3 ani ca faza cu "ce suprafatza are casa ta / terenul tau", "unde lucreaza tatal tau", "cat castiga", "n-ai iPhone X?", "n-ai tzoalele Y?" sa se raspandeasca, zau daca mai dau copilul la scoala...

Ca io n-o trimit in club de fitze, o trimit sa invetze... Daca mediul de invatamant se transforma in atmosfera de club de fitze, atunci duca-se pe pustii cu ifosele lor din cap cu tot.

Problema ta de adaptare la mediul inconjurator este de actualitate, din pacate.
Pe baza acestui raspuns ti-am atras atentia ca gresesti.
Dar daca tu vrei sa negi in continuare ca nu e nimic eronat in judecata ta, n-ai decat s-o tii tot asa. Eu ma gandeam la copilul tau, de fapt, la ceea ce ii transmiti tu despre aceasta lume. Tu esti "ochii si urechile" ei.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Eu una n-as fi incantata de "sefii de promotie" de dinainte de 89 fara sa stiu ce si cum. Scuze Filofteia dar ....

Deci a avut mama un sef de-asta "sef de promotie". Terminase facultatea cu 10,50. Pentru ca primeau un punct in plus cei care erau sefi de ceva la UTC. Deci 9,50 + 1,00 = 10,50. Inutil sa zic ca era seful mamei pentru ca era "pe linie de partid" in timp ce mama nu era nici macar membru. Pe parte stiintifica mama ajunsese CP 1, cu premii ale academiei, seful era doar sef, nu facea altceva in afara de sedintele de partid

Eu de nota 10,50 nu am auzit in viata mea .....in ce parte a tarii se intimpla? La noi se termina la 10 punct.

Politehnica Bucuresti. Pe vremea comunistilor se dadea 1 punct pentru sefii UTC. Cum ziceam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:

Io i-am zis lu' al meu, dupa ce am citit mai multe raspunsuri de la subiect, ca, daca se ajunge in 3 ani ca faza cu "ce suprafatza are casa ta / terenul tau", "unde lucreaza tatal tau", "cat castiga", "n-ai iPhone X?", "n-ai tzoalele Y?" sa se raspandeasca, zau daca mai dau copilul la scoala...

Ca io n-o trimit in club de fitze, o trimit sa invetze... Daca mediul de invatamant se transforma in atmosfera de club de fitze, atunci duca-se pe pustii cu ifosele lor din cap cu tot.

Problema ta de adaptare la mediul inconjurator este de actualitate, din pacate.
Pe baza acestui raspuns ti-am atras atentia ca gresesti.
Dar daca tu vrei sa negi in continuare ca nu e nimic eronat in judecata ta, n-ai decat s-o tii tot asa. Eu ma gandeam la copilul tau, de fapt, la ceea ce ii transmiti tu despre aceasta lume. Tu esti "ochii si urechile" ei.

allinta

Da, mai, refuz sa ma adaptez la asa rahaturi. Dupa mine, ar trebui inabusite in fasa, nu incurajate si tratate ca semne de evolutie la care tre' sa ma adaptez io.

Daca o fi ca la varsta adolescentei, fii-mea sa ma scuipe intre ochi si sa ma trateze cu sictir, ca, vezi Doamne, is expirata si locul meu e la rebuturi, atunci o sa-mi pun niste intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Exagerezi, mai.

Pana la adolescenta, inscrie copilul la gradinita.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Eu una n-as fi incantata de "sefii de promotie" de dinainte de 89 fara sa stiu ce si cum. Scuze Filofteia dar ....

Deci a avut mama un sef de-asta "sef de promotie". Terminase facultatea cu 10,50. Pentru ca primeau un punct in plus cei care erau sefi de ceva la UTC. Deci 9,50 + 1,00 = 10,50. Inutil sa zic ca era seful mamei pentru ca era "pe linie de partid" in timp ce mama nu era nici macar membru. Pe parte stiintifica mama ajunsese CP 1, cu premii ale academiei, seful era doar sef, nu facea altceva in afara de sedintele de partid

Sorana si Monica (28.09.2002)

confirm, am cunoscut personaj si nu doar s-a laudat dar mi-a si aratat documentul, mi-a spus ca a muncit foarte mult inca din prima zi de facultate, ca interesul lui a fost sa termine cu 10 si cum a fost admis la facultate s-a si agitat sa devina membru de partid, ca stia de acel punct (cica nu a avut fonctie nici in utc nici in pcr...hai dah...)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Exagerezi, mai.

Pana la adolescenta, inscrie copilul la gradinita.

allinta

E inscrisa din aprilie. Happy?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:

E inscrisa din aprilie. Happy?

Eu da
Un lucru bun pentru fetita ta si pentru tine

Mergi la inceput

Citat:

Eu da
Un lucru bun pentru fetita ta si pentru tine

Zau? Poate e nevoie sa prezint dovezi scanate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaisG spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Si ce-o sa faci Selene? O tii acasa?

Nu stiu, Androix, o sa vad atunci. O singura invatatoare pe gustul meu stiu, si aia e la mama in localitate, fosta invatatoare a fratelui meu. Exigenta, ii impinge pe copii spre tot felul de concursuri, spre teatru, dar stiu si clasa fratelui meu cum a fost si stiu si inca o clasa. De exceptie, potentialul copiilor valorificat la maximum. Nu doar bani si medalii si diplome pentru gloria invatatoarei, ci performanta. Fie ca era vorba de desen (un baietel desena foarte frumos), cantat (o fetita si sora ei mai mica aveau o voce si-o memorie, cantau colinde de-alea vechi), dans popular, prezenta scenica.

Am avut ocazia sa-i testez si eu, pentru ca am facut engleza cu ei. Pe vremea aia, engleza nu era in programa incepand dintr-a 2-a, ci dintr-a 3-a. Cred ca mai am pe undeva testele date atunci, au fost... de neuitat copiii aia.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Ai cercetat activitatea tuturor invatatoarelor din Braila si ai constatat ca una singura, din alt oras, corespunde exigentelor tale??? Tare mi-e greu sa cred.....

Mergi la inceput