Bugete si economii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Revin ca intrebarea era care e mai avantajoasa nu mai sigura: clar metoda de economisire mai avantajoasa va fi cea care este mai riscanta. In functie de cum sunt investiti banii din fondul de pensii rezulta un castig mai mare sau mai mic, dar intotdeauna este invers proportional cu gradul de risc.

Mai bine imi investesc EU banii pe termen lung decat altii!
Da, sunt de acord ca gradul de risc este direct proportional cu castigul. Dar niciodata nu mi-a placut sa joc Poker!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, economisesc.
La mine banii nu vin lunar...ci vin cand vin. Atunci rezolv restantele si pun deoparte pentru diverse lucruri. Lucrurile astea sunt pentru prioritatile noastre si sunt cam aceleasi: concedii, amenajarea casei si scolile copiilor (ma refer la cheltuieli mari).
Grija cea mai mare este sa nu ma ating de ei in perioada in care banii se lasa asteptati

Cred ca oricine economiseste, la nivelul sau. Pe mine chestia asta m-a obosit si ma visez traind in mijlocul naturii, cu ce imi ofera ea, fara rate, impozite, motorina, scoli inalte, case cu mobile fastuase si parchet triplustratificat.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Rufus ti-ai dori sa vezi raiul meu modest dar sigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Rufus ti-ai dori sa vezi raiul meu modest dar sigur!

Am asa o presimtire ca se va intampla, candva, si chestia asta

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Raiul asta modest e cel mai sigur si placut.Eu ii multumesc lui D-zeu ca-l am.....
Cndva as vrea sa ma ocup de obtinerea produselor naturale,pentru familia Evei....pentru ea....
Ei cine stie ce vremuri mai vin.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Economisiti bani? Da, sau cel putin incercam.

O suma fixa pe luna, pe an, cand prisoseste? O suma fixa trimestriala: asigurarea de studii a copilului. Am avut si noi asigurari de viata, dar le-am loichidat caci aveam nevoie sa ne platim datoriile.

Economii cu un scop (pt casa, masina, vacanta, studii) dupa indeplinirea caruia se goleste contul respectiv sau pt "zile negre" care pot sa vina sau nu? Avem rate la casa, insa ma indoiesc ca voi trai sa si vad ziua in care imi voi plati casa complet (undeva spre 62-63 de ani). Pt zile negre, incerc sa schimb in euro orice suma suplimentara.

In banca sau la saltea? La saltea.

Si mai ales acum, in euro sau in alta moneda? In euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Off-topic (sau nu?) - e musai sa anuntati pe un forum public ca/daca va tineti banii la saltea si alte cele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Multumesc pt raspunsuri! Eu tot am emotii cu euro asta.
Nu, draga Soleil, nu e "musai" , se pare, decat sa apara cate un comentariu malitios.
Nu cred ca pe acest forum exista astfel de conditionari (musai=neaparat) si nici nu e vreo obligativitate sa raspunda cine nu vrea. Sunt n subiecte despre finante, n+1 despre subiecte si mai intimesi vad ca singura care tine socoteala esti tu. In rest, tine-ti intrebarile retorice pt tine si nu mai jigni indirect pe cei care au ales sa raspunda caci, intr-adevar, esti offtopic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Soleil are perfecta dreptate. Daca eu stiu unde sta Blackgirl0 si cind pleaca de acasa vin si dau lovitura la saltea? La asta v-ati gindit? Nu mai faceti publice astfel de informatii, ca nu stii cine "asculta" din umbra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Eu numai reusesc.
De fapt abia mai tin bugetul in picioare ca sa spun asa....

Pana anul trecut cand ne-am mutat la casa de la bloc aveam mereu ceva la banca, acum tot timpul trebuie cate ceva...
inca nu stiu daca e vina mea ca cheltui prea mult si vreau prea multe prea repede sau chiar nivelul de trai a crescut destul de mult pt salariile noastre.

decat sa economisesc am preferat sa izolez casa...apoi daca tot a mers repede treaba am facut si interiorul. A mai ramas doar baia... banuiesc ca urmatoarele economii, adica banii de concediu se vor duce acolo...pe gresie, faianta si schimbat instalatia
si mai si nasc in toamna ...alti bani...
sincer nu stiu cum reusiti...

Mergi la inceput