Tabara copil, 6 zile - 12 milioane?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Unu nu vad de ce va luati de marius ca si moderator, nu a incercat sa modereze nimic, si-a spus si el parerea ca si tata. O fi fost si el pus in fatza situatiei de a studia o tabara.

Doi , totul e fabulatie atat timp cat nu stim ce sunt inclusi in cei 12 milioane. Daca morgano ne spune exact ce include, ce fel de cazare si ce fel de mancare putem discuta daca e scump sau ieftin. In rest fabulam si comparam tabara de stat cu 4 margarete.
General vorbind 12 mil e o suma la care eu as cere detalii exacte si as incerca sa reconstruiesc pretul uitandu-ma eu la preturile individuale. Mai acoperi pentru profesori si vezi daca e exagerat sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Am fost onest.
De la primul mesaj am scris ca:
"Si asemenea tabere ar trebui sa beneficieze si de sponzorizare din partea ministerului invatamantului, deci pretul probabil este suplimentar la ce aloca ministerul.
Probabil ca sunt cam multi profesori, care intra in costul biletelor elevilor."

Nope - ai lasat sa se inteleaga faptul ca parintii platesc si (o parte) din biletele profesorilor.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Am sustinut doua idei: una ca parintii nu platesc integral si a doua ca profesorii supraveghetori au costul acoperit de contributia elevilor si a ministerului, sau din programele ce sponsorizea partial actiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Noi am platit de curand 170€ pentru 4 zile/3 nopti intr-o tabara pt fie-mea (are 9 ani). Au fost intr-o tabara cu activitati sportive, cazarea modesta (adica dormitoare cu cate 4-8 paturi, dusuri comune) si mancarea fara pretentii (mancare calda doar la pranz, in rest mancare rece). Pentru copii a fost un highlight si nu s-a plans niciunul, dimpotriva.
Daca socotesti cei 12mil in EUR, vorbim de 270€ pentru 5 nopti/6 zile, care include cazare, masa, transport, vizite la muzee plus transport intre locatii. Nu mi se pare mult.

Pentru Henrik (5 ani) am platit 165€ pentru 4 zile/3 nopti pt o excursie cu gradinita la o ferma situata cam la 250km de Hamburg...cam astea sunt preturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mult dom'le, mult...
Dincolo era mai ieftin.
500 lei...e un pret ok, copiii astia merg in tabere sa se distreze, nu sa stea la 4 stele.
Adica pot sa stea, ca nu e treaba mea.
Eu n-as da 1200 lei pe o tabara banala, am organizat (impreuna cu alti parinti) o tabara, candva si stiu cum se pune problema...pretul ajunge si la dublu fata de costul real.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

A,da?
Deci sunt si costuri ascunse...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu am cautat tabere pentru fata pe internet.
La ei la scoala nu se organizeaz tabere.

Am gasit o gramada cu preturi variate. Intre 500 lei si 1500 lei.
Pretul depinde de activitatile alese.

Daca ar fi mers la Rasnov in tabara de echitatie ar fi fost vreo 1000.
In tabara de engleza cu profesori in Marea Britanie era cel mai mult.

Apoi mai sunt tabere cu diverse tematici: de cercetasi, de tenis, de pictura si fotografie, pure adventure.

In taberele astea copiii pot merge fara profesori pentru ca au personal specializat (iata deja niste bani in plus) in general 1 persoana la 6-7 copii.

Cei care organizeaza prin scoala pariaza tot pe oferta privata.
Daca e o tabara simpla, le Moeciu de exemplu, intr-o pensiune agreata, nu va depasi 500 lei.

Si tot asa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Noi am platit de curand 170€ pentru 4 zile/3 nopti intr-o tabara pt fie-mea (are 9 ani). Au fost intr-o tabara cu activitati sportive, cazarea modesta (adica dormitoare cu cate 4-8 paturi, dusuri comune) si mancarea fara pretentii (mancare calda doar la pranz, in rest mancare rece). Pentru copii a fost un highlight si nu s-a plans niciunul, dimpotriva.
Daca socotesti cei 12mil in EUR, vorbim de 270€ pentru 5 nopti/6 zile, care include cazare, masa, transport, vizite la muzee plus transport intre locatii. Nu mi se pare mult.

Pentru Henrik (5 ani) am platit 165€ pentru 4 zile/3 nopti pt o excursie cu gradinita la o ferma situata cam la 250km de Hamburg...cam astea sunt preturile.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Toate preturile de care spui sunt in Germania sau in Romania?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Toate preturile de care spui sunt in Germania sau in Romania?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

In Germania insa nu sunt convinsa ca preturile in Romania sunt mai mici. Incerand sa organizez un concediu pentru noi 4 in Romania, am ajuns undeva la suma de 2000€ pentru o vacanta de o saptamana - am renuntat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Noi mergem intr-o tabara in august( 6 zile /5 nopti) cu pret afisat pe site-ul lor de 720 lei plus transport 80 lei deci 800 lei. Ce avem inclus: acces la toate facilitatile complexului turistic, 2 excursii ,cazare si masa pensiune completa, animatori . Nu sunt incluse intrarile la obiective .Pretul initial mi s-a parut mare ( eu fiind obisnuita cu preturi mai mici) apoi m-am obisnuit cu ideea.:)Am fost cazata peste tot prin tara in diverse conditii si la diverse tarife... acum am ales calitatea( servicii, animatori pt. copii , sa faca lucruri interesante si sa tina minte peste ani:) chiar daca este oleaca mai scump.Si copii sunt deci nici eu nu stiu ce sa mai zic ca repet 800 lei mi se par multi bani sunt oameni care nu castiga intr-o luna banii astia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

nu toti copii merg in tabere si/sau excursii, merg doar cei ai caror parinti isi permit sa plateasca pretul, ati platit, rezulta ca v-ati permis

ps. am fost in viata mea de scolera de 2 ori in tabara si o data in excursie, prima tabara nu fusese pentru mine, dar imprejurarile au cerut schimbarea beneficiarului, a doua mi-a fost destinata mie (trecerile in clasa a 2-a si clasa a 5-a) iar excursia a fost in clasa a 12-a; taberele pe vremea aia costau 450 - 500lei (inainte de '89), pentru parintii mei era un pret imens..iar in excursie am mers pentru ca ne-am organizat cu dirigintele, am mers cu trenul si nu am luat masa la retaurante sau bodegi...am mancat "din ce am luat de acasa"... pret mai minim decat asta nu se putea

Mergi la inceput