Unde gresesc?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Off-topic si rog moderatorii sa lase acest mesaj:

Ileana (vega), daca nu iti place ce ti se spune si vrei doar laude, inchide-ti subiectul.

Dar te rog sa nu iti mai arunci frustrarile de acasa, prin pm veninoase, legate de sora mea! Pentru ca NU ITI PERMIT!!!

Te asigur ca nu este vorba de nicio ILEANA. Nu stiu ce PM-uri ai primit, dar stiu 100% ca nu este vorba despre vreo ILEANA.

Off-topic

Nu inteleg rostul interventiei tale si mai ales, de ce imi scrii cu rosu, dar uita-te la numele real, de la profil userului vega_78 (Ileana).

Eu am spus ce am avut de spus, sper sa nu mai primesc vreodata pm de la aceasta userita, adica autoarea acestui subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

S-au spus foarte multe lucruri la acest subiect. Unele posturi au fost obiective, altele rautacioase, altele mai aproape de adevar.
VEGA a fost judecata aspru din multe puncte de vedere.
De ce unele subiecte de genul acestuia sfarsesc astfel? De ce trebuie ca unii/unele dintre noi sa dea cu parul? Cine este perfect??

Eu O CUNOSC personal pe VEGA. Si va asigur, cu mana pe inima, ca este o mama responsabila, o femeie normala, gospodina, etc etc. Are doua joburi din dorinta de a fi folositoare familiei dar si pt. ca isi doreste sa faca ceva cu viata ei, o cariera, poate.
Este o doamna cu zambetul vesnic pe buze, desi sanatatea ei, uneori chiar a copiilor, oboseala muuulta acumulata din parenting indelungat si altele ar fi trebuit sa-i stearga demult acest zambet. Este o femeie foarte sensibila, cu simtul umorului, culta si cultivata, scolita, muncita etc. Si o mama extraordinara!!! Si eu personal ii port mult respect, desi niciodata nu am avut ocazia sa-i spun acest lucru.

Va rog, incetati sa mai judecati.
Exista si persoane care simt doar nevoia unei mangaieri pe cap, sau macar a unei batai prietenesti pe umar, pe langa sfaturi practice. NU critici aspre duse pana la judecare, in niciun caz.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Off-topic si rog moderatorii sa lase acest mesaj:

Ileana (vega), daca nu iti place ce ti se spune si vrei doar laude, inchide-ti subiectul.

Dar te rog sa nu iti mai arunci frustrarile de acasa, prin pm veninoase, legate de sora mea! Pentru ca NU ITI PERMIT!!!

Te asigur ca nu este vorba de nicio ILEANA. Nu stiu ce PM-uri ai primit, dar stiu 100% ca nu este vorba despre vreo ILEANA.

Off-topic

Nu inteleg rostul interventiei tale si mai ales, de ce imi scrii cu rosu, dar uita-te la numele real, de la profil userului vega_78 (Ileana).

Eu am spus ce am avut de spus, sper sa nu mai primesc vreodata pm de la aceasta userita, adica autoarea acestui subiect.

Imi cer scuze daca rosul te-a lezat in vreun fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui vega_78

Da, greseala mea este ca am cautat suport. Suport si la el si aici. Nu-l gasesc.
Copiii stau cu cineva in care am incredere. Am si zile in care reusesc sa stau cu ei mai mult lucrand de acasa noaptea.
Da, nu sunt o femeie sigura pe mine si nici hotarata. Ca femeile sigure pe ele si hotarate nu se deprima, nu? Insa cu siguranta sunt iubitoare.
Sincera sa fiu, in timpul saptamanii singura mea grija este sa ajung mai repede la copii. Cu orice pret. Da, gresesc enorm cand ma gandesc ca trebuie sa ajung acasa mai repede si nu sa merg la firma lui.
Nu am asteptat sa mi se spuna ca-s perfecta si el un gunoi. Nu ma vad asa si nici pe el nu-l vad asa. Am reusit sa spun anumite lucruri recente si oarecum relevante. Insa amanuntele sunt multe si nu intereseaza pe nimeni, fiindca oricum mi se va spune ca-s in capul meu si nu in lumea reala.
Ok, in lumea mea ireala sotul meu nu a venit cu mine la ecografiile baietilor fiindca nu a reusit sa ajunga. Si tot in lumea reala, cand eu stateam sa nasc bebele 3, a luat mobila veche deteriorata care a costat destul de mult si pe care l-am rugat sa nu o ia, dar nu s-a putut abtine. Si cand a fost sa ma internez in spital imi spunea ca nu mai avem bani, dar se descurca el cumva.... In aceeasi lume reala anul trecut am fost la mare, fara bani, cumparam cate o inghetata la copii pe zi, iar el seara statea pe net si cumpara tablouri proaste. Imi ceruse parerea, i-am spus ca nu-mi plac si ca nu-s ok, insa iar nu s-a putut abtine. Dar probabil ca multa lume imi va spune: daca astea-s placerile lui si el castiga bani suficienti, care-i problema? Asa este, in definitiv. Insa nu-mi stau si mie niste mici placeri in gat, cand iubitul meu imi spune "sigur draga, du-te si te tunde sau ia-ti o fusta, dar stii ca nu avem bani!" Sau cand acelasi iubit imi spune "stii ca te iubesc, insa nu am niciodata bani si timp sa-ti iau ceva" Si ceva, poate insemna lejer un buchet de flori sau o carte, ca nu vreau luna de pe cer.
Si stiu ca daca m-as desparti de el, toata lumea m-ar blama pe mine, fiindca el saracul este un baiat bun. Si el imi spune asta: sunt un baiat atat de bun, nu ma cert niciodata cu tine si nu vorbesc niciodata urat. Insa sincer, nu pot sa concep un divort, mi se strange stomacul de greata cand ma gandesc la asta.
Si merg sa ma aricesc perfecta si ironica in lumea mea ireala. Da, ironia ma ajuta sa nu plang. Mare greseala. Daca varsam rauri de lacrimi, poate era mai bine.
Si cu asta, eu nu mai scriu nimic, fiindca nu are sens.

Vega, asa e, nu are sens sa cauti suport acolo unde el nu poate fi gasit.
Dar te rog sa nu mai gindesti nimic negativ despre tine, vreodata.

Sotul tau este un egoist infantil. Eu cred ca te trateaza ca pe un substitut sau ca pe o prelungire a mamei lui si te inghesuie in acest tipar in care tu te sufoci ca intr-o cutie.

Gresesti lasindu-l sa iti faca asta in continuare.
Iesi din cutie.
Schimba psihologul.
Ocoleste-i pe toti cei care te indeamna sa te obisnuiesti cu situatia sau pe cei care, si mai rau, te arata acuzator cu degetul.

Recent am citit o zicatoare sau cum sa-i spun, un indemn care mi-a placut foarte mult : Indeparteaza-i pe toti cei care sint negativi din viata ta ca sa aiba loc sa intre cei pozitivi. ( ma rog, in engleza suna mai bine...).

Dupa cum te-am citit cred ca nu esti genul care sa se obisnuiasca usor cu ideea ca are de trait o viata paralela intr-un mediu de colegialitate cu partenerul de viata... dar... e prea dificila tema pentru tine acum.
Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Esti prea coplesita si ma tem ca te vei imbolnavi. Incearca sa iesi un pic din "corpul" tau si sa iei o gura de oxigen.
Respira, respira, respira si nu te mai supara. Creaza-ti o mantra si recit-o, nu stiu, fa-ti un tatuaj ( nu glumesc, pe unii ii ajuta, pacat ca nu am timp sa dezvolt tema) dar te implor, nu te mai supara. La el nu poti schimba nimic.
Schimba, deci, la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:

S-au spus foarte multe lucruri la acest subiect. Unele posturi au fost obiective, altele rautacioase, altele mai aproape de adevar.
VEGA a fost judecata aspru din multe puncte de vedere.
De ce unele subiecte de genul acestuia sfarsesc astfel? De ce trebuie ca unii/unele dintre noi sa dea cu parul? Cine este perfect??

Eu O CUNOSC personal pe VEGA. Si va asigur, cu mana pe inima, ca este o mama responsabila, o femeie normala, gospodina, etc etc. Are doua joburi din dorinta de a fi folositoare familiei dar si pt. ca isi doreste sa faca ceva cu viata ei, o cariera, poate.
Este o doamna cu zambetul vesnic pe buze, desi sanatatea ei, uneori chiar a copiilor, oboseala muuulta acumulata din parenting indelungat si altele ar fi trebuit sa-i stearga demult acest zambet. Este o femeie foarte sensibila, cu simtul umorului, culta si cultivata, scolita, muncita etc. Si o mama extraordinara!!! Si eu personal ii port mult respect, desi niciodata nu am avut ocazia sa-i spun acest lucru.

Va rog, incetati sa mai judecati.
Exista si persoane care simt doar nevoia unei mangaieri pe cap, sau macar a unei batai prietenesti pe umar, pe langa sfaturi practice. NU critici aspre duse pana la judecare, in niciun caz.

Cristina si Razvan (31.01.2006)

Pai de ce nu zici asa...de ce nu zice ea asa....n-am nevoie de sfaturi, vreau doar consolare.Si gata!N-o mai supara nimeni!

In definitiv....cine a lezat-o?A cerut pareri...a primit pareri! Nu cred ca a denigrat-o careva ca om/persoana ci doar i-au fost judecate faptele dupa spusele sale-caci asta a cerut cu "unde gresesc"!

Deci....hai sa nu ne erijam in Avocatul Poporului, cand suntem plini de subiectivism!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Astery!
Eu nu o cunosc personal. Adica nu ne-am vazut fata in fata. Insa povestea ei e adevarata, nu-i fabricata din dorinta de a se distra.
Draga Vega. Pacat ca ti-ai expus acum necazurile. Daca scriai cu un an-doi in urma, erai foarte mangaiata pe cap. Atunci trendul era ca barbatii sunt prin definitie, vinovati. Azi s-a intors roata, fetele satule de povesti in care critica doar sexul tare, s-au napustit sa te foarfece. Nu-i bai. Ele n-au acasa barbati cu conturi pe site-uri de matrimoniale. Ca atunci le-ar sta in gat faptul si ar veni sa se vaite aici.
Sotul tau draga Vega, este nepasator la nevoile tale, indiferent la sexul cu tine si preocupat de aiureli. (matrimonialele) Cu copiii nu sta, atent la tine nu-i, vecin de camera ar fi cel mai nimerit sa-i zici. Ai spus acum ca nu ridica tonul. Dar chiar tu ai povestit ca a facut circ odata cu geanta. Deci, nu-i baiatul-minune nici macar din punctul asta de vedere.
Tu il iubesti si asta e o boala grea. Sincer, la cum se poarta, mai bine te-ai iubi pe tine, ca meriti. Muncesti foarte mult si esti o mama exceptionala.
Sfatul meu e sa te concentrezi pe copii, sa uiti putin de el, sa te comporti ca si cand ai fi singura. Daca nu observa, atunci ai doua cai: sa-ti transformi comportamentul din ultima luna intr-un mod de viata sau sa divortezi.
Sanatate la copii si tie multe ganduri bune!

Mergi la inceput

My lady, bila aceea neagra este pentru mine? Io mi-s mai tampita si ma prind mai greu. Ce zici?

Nu am spus nicaieri ca VEGA a fost denigrata.
Am afirmat ca exista si persoane carora judecatile aspre (si s-au emis destule aici, unele nu foarte elegante) pur si simplu nu le trebuiesc in acel moment.
Nu simt nicio jena ca (dupa parerea ta) m-am erijat in Avocatul Poporului, dar de subiectivism nu poate fi vorba.
Nu stiu daca tu ai sesizat ca Vega a mentionat la un moment dat despre depresie... Hai sa avem macar un dram de sensibilitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:

My lady, bila aceea neagra este pentru mine? Io mi-s mai tampita si ma prind mai greu. Ce zici?

Nu am spus nicaieri ca VEGA a fost denigrata.
Am afirmat ca exista si persoane carora judecatile aspre (si s-au emis destule aici, unele nu foarte elegante) pur si simplu nu le trebuiesc in acel moment.
Nu simt nicio jena ca (dupa parerea ta) m-am erijat in Avocatul Poporului, dar de subiectivism nu poate fi vorba.
Nu stiu daca tu ai sesizat ca Vega a mentionat la un moment dat despre depresie... Hai sa avem macar un dram de sensibilitate...

Cristina si Razvan (31.01.2006)

Atunci spune-mi tu cum poti raspunde la un topic de acest gen fara ca sa "judeci"/"fii aspru" etc, atata timp cat e net vizibil ca prietena ta vega are si ea partea ei de vina in toata povestea aceasta redata de ea?cu o bataie pe umar nu ai cum raspunde si de suport emotional nu ai cum avea parte pe un forum decat daca cunosti membrii cat de cat, asa cum va cunoasteti voi doua!

Si mai spune-mi, tu, care o cunosti, cum poti/ai putea ajuta-o?

si crede-ma stiu ce e depresia...n-ai tu idee cat de bine stiu...

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Ingrid,oamenii sunt diferiti,au opinii si ganduri diferite.Noi ne-am expus punctul de vedere asa cum Vega insasi ne-a cerut. Zi-mi si mie,unde am gresit(ca tot e "in trend" intrebarea asta)?
Au fost si oameni care "au mangaiat-o pe crestet".. Dar nuuu,ea s-a axat pe ciorile venite sa-si faca nevoile in capul ei.
Eu asta nu inteleg,cand pui o intrebare gen Unde gresesc? de ce nu iei in calcul orice varianta? Poate proasta asta care zice ca eu gresesc facand asta sau cealalta,nu e totusi atat de proasta si poate imi vrea binele si incearca sa ma ajute.
Dar tu Vega draga,astepti totul de la ceilalti. Dar tu? Tu ce oferi in schimb? Limbaj colorat,sex la nervi (si insistentele lui,presupun),orgoliu tampit.

Off-topic Felicitari,Victoria_mami! Ma bucur enorm sa stiu ca sunteti asa diferiti si totusi,atat de sudati,de impliniti.Tocmai asta nu inteleg unii. Cand te casatoresti,iei totul la pachet,cu bune si rele.Nu il iei zicand:ce daca e afemeiat,betiv,vulgar,lenes?Il lecuiesc eu de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Asterayo,daca tot sunteti prietene,de ce nu pui tu osul la bataie,ca doar pt asta sunt prietenii,nu-i asa? Hai,mangaie-o un pic pe crestet,strange-o in brate si spune-i ca nu e vina ei,ca ea e o victima,ca nu trebuie sa faca nimic,ca sotul ei va avea o revelatie si se va transforma in barbatul ideal...
Sunt curioasa,daca imi permiti,tu ca prietena,ce sfat i-ai dat,ce ai facut sa o ajuti?

Mergi la inceput