In vizita ...
Raspunsuri - Pagina 4
buflea spune:
Eu ma intreb daca totusi s-a definit un stil asa numit "tziganesc", daca exista niste linii generale de genul "daca parchetul e maro si aglomerat -> peretii trebuie sa fie roz aprins", dupa care ei se inspira, sau decoratul asta este fix dupa placerea artistica a fiecaruia.
Oricum exista niste elemente comune - camerele sunt foarte aglomerate vizual, exista multe patterns si multe culori (nu-mi dau seama daca este vreo logica in alegerea culorilor), mobilele par foarte masive (sobele mari, paturile matrimoniale) si cu multe modele ...etc.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora Da... apogeul prost-gustului si al falei tiganesti, ce altceva sa fie? Ma mir cum de n-au surprins si vreun cal prin sufrageria aia cat Ocolul silvic... Iar cei care au facut reportajul asta foto n-au priceput nimic, am vazut ca faceau referire la antichitati... care?! Doar tiganul ala batran sa se incadreze la categoria asta! Eu as vrea sa-i intrebe Garda Financiara de sanatate pe "falosii" astia. Ca mie nu-mi par truditi.... Am o vaga banuiala privind provenienta acestor bogatii.... |
unii englezi numesc antichitati toate obiectele mai vechi de 20-30 ani...si apoi revenind la pozele subiectului..probe de antichitati gasiti in tot in poza cu dalmatianul de plus (ca tot am mai vorbit de ea)... un telefon cu manivela (am vazut in casa unor englezi unul identic), veioza cu ceas, fructiera care cred ca e din acelasi set cu veioza
sunt cateva interioare in care eu nu vad opulenta, ce vedeti voi "de Luvru" in poza cu batranul care sta pe pat, are peretii tapetati cu hartie cu coloana a infinitului stilizata, pe peretele din spate are carpeta cu cerb (cine nu recunoaste ca cel putin o ruda daca nu chiar parintii lor au avut: cerbul, rapirea din sarai..si ce mai stiu eu ce alta carpeta pe perete...ori a uitat ori se da ghiocel), pe pat batranul are un element care ar putea fi considerat antichitate (daca i-am sti vechimea)..e macatul ala taranesc, nu cred ca se mai tes in prezent astfel de macate, si chiar daca se tes, mestesugul il stiu putini...in general la tara cine mai tese asa ceva le face cu motive geometrice...nu se mai omoara nimeni sa aleaga ite pentru flori in 2-3-n culori...(se prea poate sa fie din moldova cealalta si acolo sa se mai presteze... mie macatul ala imi place)
apropos de antichitati ce i s-o mai fi parut jurnalistului ca e antichitate...e poza cu tatal si fiul de o parte si de alta a patului si cu o soba de teracota maro, imensa, eh pe noptierele de la capatul patului sunt niste veioze din portolan...cine stie ce an de productie or avea..dar daca sunt mai vechi de 20 de ani sunt antichitati...au englezi o emisiune concurs cu licitatii (nu mai stiu cum se cheama), am vazut intr-una o veioza de genul ala, dar era cam ciobita pe alocuri, cel ce negocia sa o cumpere i-a oferit vanzatorului cca 400lire pe motiv ca nu e intacta, omul a refuzat si nu au batut palma...la licitatie nu stiu ce a facut
ma amuza ultima poza, in vitrina aia santalie, de sta sa se dezmembreze, pe langa portolanuri si cristaluri (oare?!) e si o galetusa de plastic..de iaurt sau de vopsea.. asta sigur nu e antichitate
in rest, oamenii par aparitii fantomatice, fetele si copilitele sunt frumoase daca reusesti sa le "ginesti" printre detalii
pozele cu ghertoii ma irita la culme, sunt cel putin doua: un ghertoi cu geaca de piele si alta cu ghertoiu cu tablouri
ps. nu doar amforele si nudul lui David sunt antichitati
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui danielag Tangential cu subiectul: case mari, pe cateva etaje (eventual cu lift), nelocuite, cu familia locuind intr-o casuta mai mica langa cea mare, sunt si in alte straturi socio-culturale. De exemplu la osenii din Satu Mare - Certeze. Unele sunt excesiv decorate (am trecut pe langa una, Fontana di Trevi era o lucrare palida pe langa ea). Reconstruiau biserica, noi ne-am dat cu parerea ca din cauza casei de langa, ajunsese sa fie mai inalta decat ea . Vizavi de colajul foto vreau doar sa spun ca descrierea unei poze este eronata: ceea ce e desemnat ca un dulap (...which is finished off by a wooden wardrobe) eu o vad ca o soba toata ziua si toata noaptea. Numa' ca e cat un perete, poate de aici confuzia. Ma gandesc cum incalzeste o soba din aia... |
dulapul nu se vede in poza, pun pariu ca se afla in spatele fotografului...
Selene_Bunny spune:
Ii sugerez celui care a facut pozele sa pozeze si nuntile sau inmormantarile.
Da, se ingroapa tiganii "de fala" cu LCD-uri pe peretele mormantului, covoare persane etc.
Covor persan in/pe mormant am vazut cu ochii mei, dar in Ungaria.
mianna spune:
citat din mesajul lui desprecopii na ma rog, fiecare hahaie dupa cum il duce mintea :))) |
si pentru asa ceva cineva io am luat avertisment - iar aici se "hahaie" cine nu reuseste sa ridice prostul-gust la rang de arta
cat despre faptul ca "au acceptat sa le patrunda in intimitate" oare ai aceeasi definitie despre intimitate ca si ei? eventual acelasi gust pentru etalarea unui lant de aur cat incheietura? cam asta-i ideea lor despre viata - sa se vaza, mancatz'-as, cat reusira sa adune ei. despre "naturaletea" ipostazelor a mai zis cineva mai-nainte.
Victoria_mami spune:
Yuck! Cat prost gust! Desi, recunosc ca am vazut niste scari interiore (alea de marmura in tabla de sah care m-au dat pe spate!
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinuk
in drumul spre Targoviste, cam la jumatatea distantei Bucuresti- Targoviste, cred ca Racari se cheama localitatea, la o margine se afla un palc de case motzate... asa colorate, cu turnuletze etc Eu sunt de fiecare data siderata (si trec aproape lunar prin zona) ca in curtea acestor case se afla corturi din care se zareste fum de foc iar elementul de mai sus, e din belsug (campurile din apropiere sunt sterpe...cred ca nimeni nu are curaj sa munceasca pamantul respectiv, iar ei cred ca nu si-au pus problema vreodata..ma intreb la ce sunt folositi caii) Alinuk si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani) clip party 1 iunie ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
Alinuk, eu sunt curioasa din fire si m-am uitat la o emisiune "My big fat gypsy wedding", din motivul expus mai sus. Tiganii (Pardon, rromii) din UK aveau tot asa, ditai casoaie, dar copiii lor deja crescut stateau in rulote parcate langa casa. Acum, nu stiu traditiile lor dar poate o fi asa si in Ro? PArintii stau in casa si copiii peste 18 ani casatoriti sau ne stau in corturi langa casa parintilor? Nu stiu...
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
b.nica spune:
Prima observatie este in legatura cu mirarea voastra legata de curatenie si ordine unde raspunsul este f. simplu: acele spatii nu sunt locuite!
A doua observatie este personala. Am observat interesul si gustul exagerat pt. culorile stridente, contrastante si pt. ornamentele incarcate, multe dintre ele florale, artificiale.
M-a frapat aceasta imagine pe care am mai intalnit-o in India.Recunosc ca m-a socat asemanarea.
Acum se pune problema provenintei acestei tendinte; acest "stil" particular este generat de mosteniri ancenstrale sau este o consecinta a unei anumite structuri psihice pe care numai psihologii o pot descifra?
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nadaflorilor
dulapul nu se vede in poza, pun pariu ca se afla in spatele fotografului... Nina,mami de, |
Ah, ca nu aveti spirit de observatie Se vede o parte din dulap, care nu e wardrobe, ci dresser cu sertare. In stanga pozei.
_
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui b.nica Prima observatie este in legatura cu mirarea voastra legata de curatenie si ordine unde raspunsul este f. simplu: acele spatii nu sunt locuite! |
Si au femei angajate sa le faca curatenie.
Imi amintesc pe vremea lui Ceausescu, parintii mei s-au dus in vizita la o matusa (bunica-mea e de etnie... taman tziganca). Acolo li s-a servit masa, maica-mea se codea, ca nu i se parea ei matusa asta tocmai curata si i-a zis cineva (sincer, nu-mi amintesc cine mai era cu ei) sa manance linistita ca tiganca n-a pus mana pe nimic. Avea servitoare! Asta inainte de '89!
_
VICTORIA