Despre Japonia, pe amestecatelea(2)
Raspunsuri - Pagina 9
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora Japonezii sunt palizi, cu parul "batz" (imi par de-a dreptul ridicoli cand si-l vopsesc sau si-l coafeaza in modele imposibile pentru cineva cu atat de mult "apret" in par). In plus sunt foarte mici de statura (sunt ca o natie de Iri cu ochi oblici). O parte din japoneze sunt dragute, cu trasaturi fine. |
Cred ca chinezii sunt mai mici de statura decat japonezii. Eu aveam o problema in a identifica asiaticii, adica care-i chinez, care-i corean, samd. Dar acum nu mai am . Bine, mi se mai intampla, dar destul de rar.
Japonezii nu sunt asa de fragili ca si chinezii, ba imi par chiar mai inalti.Acum nu te gandi ca i-am luat de-o aripa si i-am pos unul langa altul pentru comparatie , astea sunt observatii de prin vacante.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui coracora Dar, din fericire (!!) pe acest topic posteaza si forumiste care au o relatie absolut sanatoasa fata de Japonia si care isi argumenteaza opiniile fara sa sara de fund in sus. Asadar imi pare rau sa te dezamagesc, insa raman pe topic. |
Ce inseamna relatie sanatoasa fata de Japonia? Atunci cand se subliniaza lucrurile nasoale din Japonia?
Si Julie a povestit de incredibila aglomeratie din trenurile japoneze, si nu a zis ca ce misto e sa stai nas in nas cu altii. Doar ca a povestit fara a arunca cu atribute: rau, naspa,urat, scarbos.
Poate de aceia ai interpretat ca fiind totul roz bombon pentru Julie acolo.
P&ANA spune:
Un subiect frumos in care s-a intrat cu papucii plini de noroi:(
Nu era vorba despre o analiza oficiala a vietii din Japonia!
Daca nu va place cartea pe care-o cititi , dati cu coperta-n capu' autorului ?
Si e o mare calitate sa vezi cu umor unele chestii (marunte) !
Si nu aduc osanale nimanui , nici nu-mi doresc sa vizitez Japonia (ca-s prea comoda), am citit unele pasaje cu care n-am rezonat , insa nu m-am deranjat s-o iau de guler pe Julia : "cum ti-ai permis , draga sa gandesti asa ..uite , io , stiu mai bine ! "bleah
anka1 spune:
Inteleg ca se pot isca discutii contradictorii, in functie de perceptia/experienta fiecaruia legata de acest subiect.
Si totusi, daca Julie are o experienta pozitiva legata de Japonia, daca ea se simte acasa acolo si rezoneaza cu oamenii, obiceiurile, mentalitatile lor, eu nu vad asta o problema. As dori sa aflu parerea ei (pozitiva)legata de multe aspecte ale vietii in Japonia.
Deci, Julie, imi poti spune te rog mai multe despre sistemul de invatamant? Am mai pus intrebarea asta cu cateva pagini in urma, dar se pare ca te-ai concentrat pe raspunsuri mai aprinse
nelia spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Julie, subiectul nu este: "sa laudam cat mai mult Japonia" si care sunt contra, shut the fuck up, ok? Daca vrei asa, schimba titlul si stim o treaba. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Elegant, nu-i asa?
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
anya spune:
Mie imi place cum povesteste Julie si ma deranjeaza cum se ia Coracora de ea (personal, nu la nivel de idei). Sa povesteasca si Coracora cum e in Japonia (varianta negativa daca asa o percepe - nu am nimic impotriva). Nici eu nu mi-as lua un japonez de sot dar ce importanta are?
Julie, te rog sa mai povestesti. Mai ales despe scoala.
cipcipcip spune:
Si mie imi place mult cum povesteste Julie, chiar are talent, dar asta e totusi un forum de discutii si orice pareri ar trebui sa fie binevenite. Ba mai mult, daca nu e de aceeasi parere, ar putea sa le combata politicos si cu argumente. Daca Coracora vrea sa discute pe marginea problemelor care exista, de ce nu? Eu asa vad un subiect de discutii, nu e nici jurnal, nici blog, si nici carte, asa cum scria cineva mai sus. Dar poate ca scopul subiectului a fost altul si Julie a uitat sa specifice, nu stiu.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Ultima data cand am verificat, asta nu era forumul tau ca sa ai dreptul sa gonesti oamenii de pe el (sau de pe topicurile lui). Interventia ta mi se pare extrem de aroganta si lipsita de bun simt. Eu nu ma contrazic cu nimeni, eu discut (uneori si in contradictoriu, de ce nu?) si nu inghit pe nemestecate gaslusti de-astea cu "totul e perfect, nimic nu pute, ura, ce frumos!" Deci nu sunt "materie prima" buna pentru osanalele pe care erai pregatita sa le primesti. Dar, din fericire (!!) pe acest topic posteaza si forumiste care au o relatie absolut sanatoasa fata de Japonia si care isi argumenteaza opiniile fara sa sara de fund in sus. Asadar imi pare rau sa te dezamagesc, insa raman pe topic. |
Insa nici al tau, al Saskie si al lui Ingrid nu e! Caci daca ar fi, chiar nu as avea cont pe el.
Da, am ajuns la concluzia ca pur si simplu sint useri carora nu le plac subiectele frumoase! Daca intilnesc unul, vin in echipa si in splendida lor superioritate care e legata de orice (educatie, situatie materiala, piele alba si par frumos, valori familiale, educatie data copiilor si asa, ca mama in general spre deosebire de altele etc.) si luind - in mod fals de altfel, in brate cauze si valori frumoase [vezi broastele testoase si balenele la Saskia cind la alte subiecte aceeasi Saskia nu da doi bani pe multe categorii de oameni, adevarul Coreicora - cum ar fi violenta si cruzimea japonezilor vazute de ea aici, in timp ce la alte subiecte faptul ca americanu' si occidentalu' omoara cu singe rece (civili) il considera ca facind parte din razboi si Ingrid la fel... ii desfiinteaza pe japonezi ca muncesc mult, insa prin alte parti desfiinteaza alte natii ca nu muncesc... cine sa le mai inteleaga?
Si revenind la subiect, nu cred ca i s-a spus ceva lui Mackaroo dupa ce a inceput sa scrie fara sa reactie neaparat la ce spune Julie, dimpotriva, si eu si alte fete am gasit interesant si i-am multumit pentru contributie. Mie chiar mi-a placut ce a scris si nici n-am contrazis-o si nici nu am considerat ca exagereaza.
Sincer, nu vad contributia ta, a Saskiei si a lui Ingrid la acest subiect. Nu vreti osanale aduse lui Julie, insa mai vreti un subiect unde sa aratati cit de albe, educate, libere, cu valori neindoielnice si mai stiu eu cum sinteti voi fata de intreg mapamondul, incepind cu romanii si terminind cu japonezii. Am inteles, ne-o tot repetati de ani de zile, stim cu totii, dar continuati va rog, va admiram in tacere, rozindu-ne unghiile de invidie ca nu putem fi ca voi! Si da-l incolo de subiect, relatia sanatoasa cu Japonia si in general cu alti indivizi care nu-s de nasul sus-pomenitelor este doar aceea in care acestia sint desfiintati!
Cornelia
P&ANA spune:
citat din mesajul lui cipcipcip Si mie imi place mult cum povesteste Julie, chiar are talent, dar asta e totusi un forum de discutii si orice pareri ar trebui sa fie binevenite. Ba mai mult, daca nu e de aceeasi parere, ar putea sa le combata politicos si cu argumente. Daca Coracora vrea sa discute pe marginea problemelor care exista, de ce nu? Eu asa vad un subiect de discutii, nu e nici jurnal, nici blog, si nici carte, asa cum scria cineva mai sus. Dar poate ca scopul subiectului a fost altul si Julie a uitat sa specifice, nu stiu. Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
Pai , cum s-o combata pe X sau Y cand , Julia povesteste experienta ei pesronala , vazuta prin ochii ei !!
Mi-as dori un sfert din toleranta si umorul lu' Julie :)
nelia spune:
Mi-ar placea ca Julie, Hannen, Mackaroo, Nati si alte fete care traiesc in Japonia sau au trait sau o cunosc foarte bine si care au experiente placute sau mai putin placute, asemanatoare si mai putin asemanatoare sa continue totusi, facind abstractie daca se poate de ultimele doua pagini... Sint tatit de multe intrebari puse in urma, incit chiar ar fi pacat sa se incheie acest subiect fara a se da raspunsuri.
Cornelia