Despre Japonia, pe amestecatelea(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Julie, subiectul nu este: "sa laudam cat mai mult Japonia" si care sunt contra, shut the fuck up, ok?
Daca vrei asa, schimba titlul si stim o treaba.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Asta ca sa nu cumva sa te apuce editatul mesajului.

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io, de cand am copil, nu pot sa nu ma intreb: copiii care joaca in filme horror de horror (Ring si Grudge americane included) nu sunt afectati in niciun fel de ceea ce transmit publicului?

Adica intreg DC-ul militeaza pentru "nu lasati copiii sa urmareasca desene violente, filme violente", dar pe de alta parte, copiii care chiar joaca astfel de roluri - fetita si baietelul din Ring, baietelul din Shining, baietelul din Cimitirul Animalelor, alte fetite din filme cu monstri, vazute de mine si o droaie de altele, astea sunt OK? Sa lasi un copil sa interpreteze astfel de roluri e OK?

Ori sunt eu prea crizata? Si chiar ipocrita, deh, ca nu m-a deranjat dintotdeauna chestia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Julie e asta subiect de Discutii Generale? Caci asa se cheama subforumul asta.

Numai cei care aduc osanale Japoniei au voie sa posteze? Eu nu am mai scris, ca am deranjat-o pe Desprecopii, cand am luat apararea broastelor testoase si balenelor, care stiu ca nu sunt protejate in Japonia dar in celelalte tari, da.

Totusi consider ca ai putea sa privesti si tu detasat chestiunea si sa le lasi si pe celelalte fete care au trait in Japonia sau au legatura cu ea sa ne povesteasca si viziunea lor. Ca nu toti oamenii tin sa fie manipulati si sa le fie prezentate doar haikurile despre ciresi si samuraii, unii dintre noi au mai citit si altele despre tara asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io, de cand am copil, nu pot sa nu ma intreb: copiii care joaca in filme horror de horror (Ring si Grudge americane included) nu sunt afectati in niciun fel de ceea ce transmit publicului?

Adica intreg DC-ul militeaza pentru "nu lasati copiii sa urmareasca desene violente, filme violente", dar pe de alta parte, copiii care chiar joaca astfel de roluri - fetita si baietelul din Ring, baietelul din Shining, baietelul din Cimitirul Animalelor, alte fetite din filme cu monstri, vazute de mine si o droaie de altele, astea sunt OK? Sa lasi un copil sa interpreteze astfel de roluri e OK?

Ori sunt eu prea crizata? Si chiar ipocrita, deh, ca nu m-a deranjat dintotdeauna chestia asta?

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Foarte interesant cum ai pus problema. Si pe mine m-ar interesa opiniile celorlalti. Eu as tinde sa spun ca nu e ok, dar eu ma sperii si daca faci buuu catre mine si eu nu sunt atenta.

Bine probabil ca sa o se aduca in discutie argumentul ca asa sunt invatati de mici si asta e mentalitatea societatii, dat tot e socant .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Bineinteles ca o societate atit de competitiva si rigida ca cea japoneza are bubele ei, intotdeauna oamenii cind sint presati vor defula intr-un fel, iar cei mai sensibili vor claca. Si societatile occidentale le au pe-ale lor, cum a scris si altcineva mai inainte (desi chestia cu shopping-ul nu este numai specifica occidentului, din ce citesc vad ca si japonezii consuma extrem de mult), dar hikikimori si karoshi sint fenomene extreme si as zice, specifice Japoniei. Daca se mai intimpla in alte parti, sint niste exceptii razlete, pe cind in Japonia se pare ca sint raspindite in masa. Se pare ca Julie doreste sa discute numai aspectele pozitive ale Japoniei si e ok pentru mine, dar eu personal sint curioasa si in legatura cu aspectele mai putin placute.
M-am uitat si la statisticile despre sinucidere, si se pare ca Japonia e pe un frumos loc al doilea, dupa Rusia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Este un subiect asa frumos si plin de informatii de la persoane care traiesc chiar acolo...Dar,din pacate a fost intrerupt de atatea ori...Fetelor,chiar va rog sa mai povestiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Coracora, din moment ce toate contributiile tale la acest subiect au constat in a spune agresiv si nepoliticos fata de cei care locuiesc aici - cat de putin iti plac japonezii, cum arata, cum vorbesc, cum zambesc, cat sunt de falsi, cum si de ce se sacrifica, cum ii discrimineaza pe straini, cum nu se pupa si nu se ating si cat de inumani ti se par si cat e de trist aici, de fapt (fara sa fi vizitat aceasta tara nici macar o data, din cate am dedus), cat e de gresit totul etc etc .... ce mai cauti de fapt aici?

Lumea ti-a raspuns si ti-a tot raspuns si tot nu-ti convine si nu-ti convine. Ce-ar fi mai bine sa parasesti acest subiect care - clar - nu-ti face nici o placere si nu-ti aduce nici un beneficiu... Sau poate-ti place sa te contrazici cu toata lumea... ?sau vrei cearta?
Sayonara !

Si scuze tuturor pentru acest off-topic.

Julie

Coracora scrie dupa parerea mea direct, inteligent si la obiect, mie imi place sa o citesc si personal ramin f. dezamagita daca cei cu pareri opuse tie nu sint bineveniti sa participe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Eu nu am mai scris, ca am deranjat-o pe Desprecopii, cand am luat apararea broastelor testoase si balenelor, care stiu ca nu sunt protejate in Japonia dar in celelalte tari, da.

Broastele testoase pentru consum sunt crescute - precum vacile in alte tari - in ferme speciale, aici.

Iar balene nu vaneaza si mananca numai japonezii, mai sunt si alte natii care fac acelasi lucru... presupun ca stii...

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Nu-mi editez mesajele decat pentru a corecta eventuale greseli gramaticale si consider inutila interventia ta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Eu nu am mai scris, ca am deranjat-o pe Desprecopii, cand am luat apararea broastelor testoase si balenelor, care stiu ca nu sunt protejate in Japonia dar in celelalte tari, da.

Broastele testoase pentru consum sunt crescute - precum vacile in alte tari - in ferme speciale, aici.

Iar balene nu vaneaza si mananca numai japonezii, mai sunt si alte natii care fac acelasi lucru... presupun ca stii...

J.

Uite vezi asta nu stiam asta cu broastele testoase si mi se pare trist (nu mai lucrez ca voluntar de 10 ani cred) dar balenele consideri tu ca ar trebui vanate? Stiu ca mai sunt tari care nu au semnat protocolul, dar scoate asta Japonia din chestiune? Eu zic ca nu!

Mergi la inceput