Cum sa procedez?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Buna,
Doamne, citesc si nu-mi vine sa cred ca exista astfel de nenorociti, ca oameni nu pot fi numiti.
Beginning, nu stiu cum mai esti, sper ca mai bine si ai reusit sa scapi din ghearele bestiei! E foarte greu sa cresti si sa intretii singura 2 copii, dar decat sa induri asemenea abuzuri sau mai rau ei sa ramana fara mama, trebuie neaparat sa pleci!
Stiu ca din afara asta poate parea simplu, dar asa cum au zis si fetele sunt, din ce stiu eu diverse fundatii si centre la care poti apela si neaparat fa plangere la politie nu astepta sa se ajunga in punctul in care nu se mai poate face nimic (cred ca toata lumea stie de nenorocitul acela, vladan parca)
Uite eu am gasit asta pe net http://www.scoalamamelor.ro/, macar poti primi consiliere.
Eleni, jos palaria pentru tine!

Aurora de baietel neastamparat si nazdravan Robert Matei

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

E usor sa spui "se poate"dar hai s-o luam matematic.Un minim de intretinere..pun 15-200 ron pe luna.Doi copii care au nevoie de haine si mancare.Abonament la transportul in comun,nu masina,masinile trebuie intretinute.Minim pe economie~898 ron la studii superioare.

898-150-100=648.
Din care,cosul zilnic 10 ron...juma de kil de carne +1 kil de cartofi plus legume...sunt totusi 2 copii de hranit.Plus lapte daca mai bea...se ajunge usor la 20 ron pe zi.
20ron x30 zile=600 ron.Mai trebuie platita lumina,iarasi 80-90 ron pe luna.Copilul mai ales daca e la scoala are nevoie de haine,carti...celalalt e mai mic....

Sfaturile sunt bune dar hai sa fim realisti.

Probabil sumele nu-s astea dar estimez,mie imi vin mult facturile eu nu fac economie de la nimic....mai ales pt Ecva si sincera sa fiu nu stiu preturile..dar estimativ cred ca am nimerit-o.

Oare e o solutie sa chinui copiii sau sa-i privezi de tot?

A si nu cred ca ar mai ramane ceva de chirie,ai nevoie si tu de cosmetice un sapun o manichiura o crema...

Madalina


Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."



off topic...

nu inteleg cum "nu sti preturile!" mare noroc pe capul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Imi pare nespus de rau cand citesc depre mamici abuzate si cel mai rau, in fata si de fata cu copiii, din pacate nu am sfaturi sa dau, concret nici nu stiu cum sa ajut, dar nici realismul macabru al Emudei nu mi se pare as avea locul la acest topic!

Tot esti in situatia care sa iti permita sa nu cunosti preturile din piata, (intuiesc ca nu le cunosti din perspectiva faptului ca nu te intereseaza cat costa un produs sau altul), ceea ce poate insemna o anume siguranta financiara.
Daca lucrurile stau asa, realismul sarcastic pe care il citesc in poturile tale nu cred ca ajuta in vreun fel, poate un efort financiar..

Imi pare ca dai sfaturi de undeva de pe un piedestal!








Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Nu pot decat sa te incurajez si sa iti spun ca DA, se poate. Important e sa stii ce-ti doresti...liniste, calm, armonie sau zbucium. Ai deja o mana de ajutor...nu te lasa doborata de "da, dar...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Multa bafta!
Ma doare sa citesc/aud de femei abuzate (in orice fel).
Ar trebui sa se faca pasi inainte in directia asta si la noi in tara, e f arid "terenul" pe zona asta din pacate

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Loc de munca cu salariul minim si cat mai mult obtinut la partaj. Ar tb sa se poata. Cu banii pe juma de casa poti face multe: de ex. poti plati chiria cativa ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu stiu dc. mai e de actualitate subiectul acesta, dar ma impresioneaza suferintele femeilor in astfel de situatii si ma impresioneaza felul in care ai scris.

In conditiile in care nu ai bani suficienti, iesirea trebuie pregatita din timp si cu grija. Primul pas ar fi sa iti gasesti servici. Pornesti de la salariul minim, dar cu cat pornesti mai devreme, cu atat ai sanse de a creste in timp. Dupa aia pui bani deoparte, poate mai faci relatii in afara casei, iti gasesti oameni care sa te ajute, poate cu un loc unde sa locuiesti ieftin, poate cu altceva, un job mai bine platit, nu se stie... Dar trebuie iesit din casa si castigat independenta incet-incet, fara sa simta el. Dupa aia plecat, cand esti pregatita si undeva intr-un loc sigur, sa ai ceva aparare, poate sa locuiesti cu cineva, nu singura.

msl1, valabil si pt tine, construit in timp, incercat de crescut la job, ca sa creasca leafa, mers la un seral ceva si plecat cand esti gata, peste 1 an, 2, 5. Nu stiu in ce stat esti, dar daca ai divorta, poate totusi te-ai putea califica pt unele beneficii sociale, acum normal ca nu. Sigur ca nu va fi ca in Europa aici. Exista state unde preturile la housing sunt mai mici, ai vorbit cu vreun avocat sa vezi care sunt optiunile (dc poti scoate copiii din statul respectiv etc)? Si mie mi-a fost teama acum x ani ca va tb sa platesc eu pensie, dar nu toate statele au alimony law, statul me de ex nu are, deci nu ar primi barbatii alimony, iar judecatorii mai rar acorda alimony barbatilor oricum. Ma indoiesc ca tu cu leafa minima si cu copii, te-ar pune vreun judecator sa platesti pensie unui barbat. Astea pot fi lamurite cu un avocat. As considera impartirea chiriei cu altcineva, stat la comun la inceput (roomate).

Imi pare rau sa citesc astfel de situatii triste. Si eu sunt mama singura, dar sunt privilegiata imi dau seama. Ca sa va incurajez putin, pot sa va zic ca nu e nasol deloc ca mama singura dpdv psihologic, pt mine e multa liniste si fericire si nu te mai bate nimeni la cap, merita din plin construita o situatie care sa iti permita sa iesi de acolo. Dar trebuie sa ai un minim pt intretinere, saracia nu face totusi bine nici copiilor, dar abuzul cu atat mai putin, chiar dc nu e asupra lor direct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ForemanElf spune:

Beginning,

Aici te-ai gindit sa incerci? Daca nu au ei locuri, ma gindesc ca te-ar putea redirectiona spre alt centru.

http://www.nuepoveste.ro/pagini/casa-blu

Iti tin pumnii sa reusesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Beginning, si eu vreau sa te ajut. iti scriu PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marina.s spune:

eleni,toata stima pentru gestul tau

Mergi la inceput