Aspirante optimiste (794)!!!
Raspunsuri - Pagina 4
mrenescu spune:
Emilia pai faptul ca nu ti-a venit e un semn fooaarte bun. Eu zic ca nici nu mai vine. Mie acum mi se pare ca nu mai am niciun semn de sarcina. De-aia cred ca nu sunt. Sunt z27 azi dar ma gandesc ca daca e sa fie atunci maine ar trebui sa se pozitiveze testul. Mi-a disparut greata, ameteala, nici sanii parca nu ma mai dor desi am senzatia ca si-au marit volumul. Eh, nici nu mai stiu ce sa cred. Oricum pe 6 aflu sigur pentru ca atunci tb sa vina cm.
emilia.m spune:
mrenescu, nici eu in ziua 27 nu aveam nici un semn de sarcina si nici acum in ziua 30 nu am. Nu mi-a venit inca dar poate fi din cauza ca joi seara am luat ultima pastila de duphaston si acum e abia sambata dimineata deci n-au trecut inca 2-3 zile de la intreruperea duphastonului. Poate sa imi vina azi-maine sau luni.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto
emilia.m spune:
Acum vreo saptamana cand am fost pe la mama au trecut pe straduta pe care am copilarit eu 2 fete cu care fusesem prietena in copilarie. Una dintre ele era cu baietelul de mana si cealalta era cat se poate de insarcinata. Amandoua sunt mai mici decat mine. Ma gandesc... oare m-am apucat tarziu de incercat? Abia am implinit 29 deci prea tarziu nu pare sa fie dar cine stie cat o sa dureze pana o sa imi vad visul implinit.... Uf.. pic in butoi pare-mi-se. Sa fie din cauza ca a inceput sa ma doara burta ca si cand mi-ar veni?
emilia.m spune:
Si intr-o nota ma optimista, venim cu informatia zilei:
"Dupa ruperea foliculului matur si eliminarea ovulului din interiorul lui, peretii foliculului colabeaza, cavitatea lui se umple cu sange si celule de o culoare galbuie luand nastere corpul galben (corpus luteum), care functioneaza ca o glanda endocrina temporara, secretand in sange hormonul progesteron. Evolutia acestui corp galben este diferita dupa cum ovulul a fost sau nu fecundat. In cazul in care ovulul a fost fecundat, corpul galben ia o mare dezvoltare, constituind corpul galben de sarcina sau gestativ, in caz contrar evolutia sa intrerupandu-se are dimensiuni mai mici, se decoloreaza si dispare peste cateva saptamani si poarta denumirea de corpus albicans, care cu timpul dispare definitiv.
Mai precis in jurul zilei a 22-a in lipsa fecundatiei, corpul galben incepe sa involueze si, ca urmare, secretia de progesteron este diminuata. Nivelul scazut de progesteron, la sfarsitul ciclului, stimuleaza producerea de FSH. In sarcina, trofoblastul produce gonadotrofine corionice, secretia de progesteron se continua, corpul galben se conserva.
In cursul ciclului de reproducere si în primul trimestru al sarcinii, progesteronul este secretat aproape exclusiv de corpul galben. In ultimele doua trimestre ale sarcinii, aceasta functie este asumata de placenta. Suprarenala, de asemenea, secreta o cantitate mica de progesteron. In toate aceste organe, progesteronul este sintetizat din colesterol si pregnenolon."
Oare de unde stie corpul galben ca fecundarea s-a produs, ca sa se dezvolte in continuare?
emilia.m spune:
Va recomand cu mare caldura acest documentar: http://documentare.digitalarena.ro/bbc-corpul-omenesc-02-un-miracol-de-zi-cu-zi-1998/
Explica foarte multe lucruri despre sarcina, explica de ce este atat de dificil ca o femeie sa ramana insarcinata, care e procesul si care sunt piedicile. Am aflat ca doar putin peste jumatate din ovulele fecundate se divid si ca doar cateva mii din 500 de milioane de spermatozoizi supravietuiesc mediului acid din vagin si ajung in uter.
ancadragoman spune:
Hello !!!
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
mrenescu spune:
Emilia eu ti-am spus. Sunt total in ceata. Ma mananca undeva de azi dimineata sa fac testul ala ca sa stiu odata si sa nu-mi mai fac tot felul de iluzii ca toanta. Sunt totusi constienta ca altul nu mai am pentru maine asa ca pe moment vocea ratiunii castiga. Nu stiu daca vreodata a mai trecut vreo zi asa greu. Te inteleg si pe tine. Ca dovada a emotiilor doar noi doua bantuim pe aici, iar eu pe telefon deci cu atat mai ciudat :)). M-a mai impins pacatul si am mai si balotat ca nebuna orez cu lapte si cred ca mi s-a aplecat ca acum mi-e un soi de rau. Offfff, ce ti-e si cu asteptarea asta...Multumesc ptr linkul cu documentarul, de mult vroiam sa-l vad. Teoretic ar mai fi 4 zile pana la cm iar barza se lauda ca spune cu 4 zile mai devreme...stau ca pe ghimpi.
Oare Mihaelafalt ce o face? I-o fi venit cm?
oxxy spune:
Eu va zic sa aveti rabdare dar cred ca sunt asa relaxata pentru ca nu se poate deocamdata la mine si stiu o treaba...voi aveti tot dreptul sa va agitati...va tin pumnii... Acum cateva luni mi-a intarziat sangerarea cam 2 saptamani...va dati seama ce era in familie? Eu o tineam una si buna ca nu, ca nu, dar nu ma asculta nimeni. Altadata am visat castraveti murati si am mancat un borcan a doua zi...familia iar...eu nu si nu. Cand o sa fiu in situatia voastra cred ca o sa ma urc pe pereti de nerabdare...va pup
Bob_Pixel spune:
Hello, girls !
Marie & Emilia, va facem galerie !!!
Anca, nu stiu de ce, dar salutul tau mi s-a parut... suspect! Ai si altceva de zis, ceva mai... pozitiv?
Sunt prin zona, calaresc laptopul ca am de lucru o tona !
miha_23 spune:
buna fete,
Emilia, mi-a placut foarte mult documentarul, l-am urmarit si m-a binedispus si m-a imbarbatat in lupta asta pt bebe,o sa reusim si noi sa tinem o astfel de minune in brate.
2 sarcini pierdute, la 7 si 9 saptamani
anticorpi antispermatici, tiroidita Hashimoto, Mutatia A1298C heterozigot
tratament pregatitor:aspenter, eutyrox, acid folic, mgB6, CETEBE, femibion I si coenzima Q10 +vitamina E 10 zile/luna