Aspirante optimiste (794)!!!
Raspunsuri - Pagina 15
emilia.m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velvet emilia,mult succes la HSG si sotului la sperm! |
Multumesc
Am editat putin postarea cu micile modificari survenite meanwhile.
Sotul tau la cat timp face spermograme? Mi-e sa nu il trimit pe-al meu barbat prea devreme (a fost pe 12 Aprilie si acum e programat pe 15 Iunie). As fi vrut sa astept pana pe la jumatatea lui Iulie dar nu mai am rabdare.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto
Katy82 spune:
Buna fetele! Eu am inteles ca Dana e gravi, daca nu e asa scuze
”Marie mai ai rabdare,eu abia in Z14 am avut un test slab pozitiv.
Suspectez o progenitura lenesa ca mine” - pag 1
Imi doresc sa fiu mamica!
emilia.m spune:
Katy, Dana0000 este insarcinata dar a anuntat asta acum mai mult timp (a ramas in martie).
Nu stiu ce sa zic de endometrioza... simptomele pe care zici tu ca le ai le am si eu din cand in cand (nu mereu) si am facut sute de ecografii transvaginale pana acum la medici diferiti si niciunul nu mi-a zis ca as avea endometrioza. Cred ca s-ar fi vazut totusi.
Pe net am gasit asa: "nici simptomele, nici examenele fizice nu sunt o baza sigura pentru diagnosticarea endometriozei. Investigatiile bazate pe imagini, ca ecografia, pot fi utile pentru eliminarea posibilitatii altor boli pelvine si pot sugera prezenta endometriozei in zona vaginala sau a vezicii urinare, insa nu stbilesc un diagnostic sigur al endometriozei.
Pentru un diagnostic precis, sunt necesare o examinare vizuala directa in interiorul pelvisului si al abdomenului, precum si o biopsie a tesutului din care sunt formate implanturile.
In consecinta, singura modalitate sigura de diagnosticare a endometriozei este in momentul interventiei chirurgicale, prin deschiderea abdomenului cu o incizie laparoscopica mai mica sau mai mare.
Laparoscopia este cea mai frecventa procedura chirurgicala folosita pentru diagnosticarea endometriozei. Laparoscopia este o interventie chirugicala minora efectuata sub anestezie generala, in unele cazuri sub anestezie locala. Este efectuata ca procedura de obicei cu pacientul in ambulator (pacientul poate pleca acasa in aceeasi zi in care se face interventia). Laparoscopia se face mai intai umfland abdomenul cu dioxid de carbon prin intermediul unei mici incizii in buric. Un instrument lung si subtire avand in varf o camera (laparoscopul) este apoi introdus in cavitatea abdominala umflata pentru a inspecta abdomenul si pelvisul. Apoi implanturile endometriale pot fi vazute direct.
Ecografiile pelvine si laparoscopia sunt importante si pentru excluderea malignitatilor (cum ar fi cancerul ovarian) care pot cauza simptome asemanatoare celor ale endometriozei."
dana0000 spune:
Katy eu sunt deja gravi,la sf lui martie am anuntat. O incurajam pe Maria ca in ziua 12DPO e devreme,ca eu am avut test pozitiv destul de tarziu. Doar ca nu am curaj sa pun la semnatura:)
Em tin pumnii sa fie ok la hsg,spermograma mie mi se pare buna.
Va pup poate va molipsiti
emilia.m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana0000 Katy eu sunt deja gravi,la sf lui martie am anuntat. O incurajam pe Maria ca in ziua 12DPO e devreme,ca eu am avut test pozitiv destul de tarziu. Doar ca nu am curaj sa pun la semnatura:) Em tin pumnii sa fie ok la hsg,spermograma mie mi se pare buna. Va pup poate va molipsiti |
Pupa-ma sa ma molipsesc o data ca mi se termina rabdarea si ma agit ca nebuna pe aici. Uite intorc ambii obraji .
Nici nu stiu cum rezista fetele cu multe FIV-uri la activ, de unde au ele rabdare si forta ca eu simt ca o iau pe campii deja de nerabdare. Dr nici nu ma lasa sa fac stimulare luna asta.
Sa mai zic o rugaciune sa ma inzestreze Dumnezeu cu rabdare desi mi-e clar ca atunci cand s-a impartit rabdarea eu am ajuns ultima ca nu mi-a mai ramas decat praful de pe toba.
Luni pe 11 fac un an de cand sunt casatorita civil.
gabyv spune:
Eheee, Emilia ... eu acusi fac 3 ani de cand "incerc" si am la stimulari la activ si IA-uri sunt pe terminate ...
Cred ca fetele de la Fiv, ca si mine, s-au resemnat, adica s-au obisnuit cu ideea ca ele raman mai greu si dupa multe, multe preceduri, cel putin eu asa cred... nu mai imi fac sperante in nici o luna.
Dar de cand mi-a zis dr ca nu mai am sanse decat la Fiv, chiar ca nici nu mai cred in minuni.
Asa ca tu mai ai rabdare, daca doar de un an sunteti luati, o sa gasesti buba si o sa o rezolvezi si gata
oxxy spune:
Mi se pare nedrept ce se intampla...pe bune...de exemplu daca as ajunge la FIV nu mi-as permite mai mult de 1 si daca nu iese inseamna ca nu o sa am copii?..zau asa...e strigator la cer...am o prietena care este infirmiera si povestea de o amarata care venise sa nasca al 11-lea copil...come on...pe bune?Iar mi se pare nedrept...cu ce il creste?Eu sunt indignata rau...Exagerez?In fine,cred ca am luat-o razna...totusi pe toate si cu D-zeu inainte.
oxxy spune:
A..am uitat..cica spermograma se repeta la 3 luni...mi-a zis doctorul ca asa cum noi avem ciclu de o luna asa si ciclul spermatozoizilor e de 3 luni..atat le ia sa se ”primeneasca”..mai devreme nu e relevant cred.
gabyv spune:
Ah, da, asa stiam si eu, ca Oxxy, spermograma se repeta la max 3 luni, iar ea este valabila 6 luni.