BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (39)
Raspunsuri - Pagina 7
ned spune:
Fleur multumim pt detalii. Si eu tot o geanta sport vreau sa-mi iau.
30+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
Fleurdelise spune:
Roxypuy: carucioare cu cristale Swarowski??????
Andrrea, casa de piatra si multi ani fericiti impreuna!
Nici eu nu sunt pro scutece refolosibile, or fi ele ecologice dar...prefer comoditatea cum spunea Rocsy...si economia de timp. In plus, am inteles ca necesita mai multa dexteritate cand le pui, ca altfel cam iese pe langa...si cum sunt eu incepatoare si cu 2 maini stangi...valeleu ce-ar iesi. Dar aici am vazut un fel de compromis, niste scutece Huggies parca, de unica fol. dar pe deasupra cu coton organic...nu stiu cum or fi ca n-am luat, a vazut cineva din astea?
35 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Pun aici, pt comparatie sau curiozitate, ce mi se cere mie sa aduc la spital:
- actele mamei (cardurile de asigurari si cardul de spital)
- dosarul prenatal, bilantul sanguin si rapoartele de ecografie provenind de la clinici sau laboratoare exterioare spitalului
- articole utile in timpul travaliului: popsicles (un fel de mini inghetate pe bat), suc limpede, supa, dropsuri; perne suplimentare, balsam de buze, sosete si papuci caldurosi, buiota (perna electrica), CD cu muzica relaxanta, reviste, orice alt articol necesar
Articole necesare dupa nastere:
- tampoane super absorbante (cel putin un pachet complet)
- sutien de alaptat si lenjerie intima
- scutece si servetele umede pt bebe
- trusa de toaleta (perie, pasta de dinti, sapun, sampon, batiste de hartie etc)
- papuci de plastic pt dus
- haine pt mama si bebe in timpul sederii la spital
- paturica pentru copil pt iesit din spital
- scaun auto (scoica)
35 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
ned spune:
Of, deja am intrat in ceatza cu scutecele. Huggies cu bumbac sunt o idee buna, sunt mamici care au folosit la copiii mai marisori? vad ca huggies cu bumbac au luat si un premiu.
30+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
Carmen_80 spune:
Daca face cineva modificarile pe prima pagina, eu, Roxypuy, Aruba si Roxi25 nastem la Medlife.
Bagaj Medlife: adeverinta salariat, trimitere medic familie, dosar gravida, sosete si ceva cosmetice pt mama ( periuta si pasta de dinti, pieptan, deodorant, etc), iar pt bebe doar hainutele de iesit din spital.
Nu stiu daca alea chiar sunt cristale sw adevarate, ca parca nu era chiar asa scump, dar oricum sunt de maxim efect. Deh...cine are fetita, poate :))
Roxy, la ce preturi ai luat tot ce ai enumerat? Si de la ce firme?
Voi aveti de gand sa luati cantar? Oare o luam razna? :))
34 sapt + Patrick Andrei
AMR 4 saptamani
maria0408 spune:
Carmen eu am cantar. Pediatru mi-a cerut la fetita ca sa o cantaresc saptamanal, in ac.zi, in ac.perioada a zilei. Nici eu nu cumparasem inainte de nastere dar fiindca fetita a avut doar 2 kg.a devenit necesar. Asa ca mai bine astepti si vezi pediatru ce parere are.
Cred ca bagajul de spital difera mult si in functie de tipul de spital - privat sau de stat in care nasti, si in functie si de tipul de nastere. Pe mine laa cezariana, la terapie in prima zi m-au lasat doar cu camasa de noapte, papucii si o trusa cosmetica. Restul bagajului mi l-a adus sotul, a doua zi, in salon.
maria0408 spune:
Andrrea casa de piatra si bebe sanatos.
Ned eu nu am fost impresionata de scutecele respectivei firme, iar scutecele refolosibile no way in cond.in care poti folosi si 6-7 pe zi. Cine are timp, chef si energie pt.asa ceva?
Carmen_80 spune:
Maria eu ma gandeam sa iau totusi cantar, indif la ce greutate se naste. Stiu ca si mama m-a cantarit, desi pe vremea aia nu erau electronice :) Cica mai exista si tehnica aia de verificare a cat a mancat, ca-l cantaresti inainte de masa si dupa masa. Bine, sa nu o transformam in paranoia.
Da, cu siguranta bagajul de spital difera de la fiecare maternitate in parte si tipul de nastere. Ahh si vroiam sa adaug, pentru cine va avea nevoie sa-si cumpere kit-ul de epidurala, gasiti tot la farmacia tei :)) Ar trebui sa le cer comision pt reclama :))
Nu stiu la ce scutece refolosibile va referiti, dar eu ma duc cu gandul la scutecele copilariei mele. Numai gandul imi intoarce stomacul pe dos! No way!! Pampersii ( ca denumire generica) mi se par o binecuvantare!!
34 sapt + Patrick Andrei
AMR 4 saptamani
Kimmy spune:
Buna dimineata!
Ali,multumesc de cafea ,o savurez si fug la servici-amr 4 zile
Eu am nascut la spital privat,la fel nasc si acuma,cu aceeasi dr-ita.Desi nu prea sunt burtici din Cluj,daca vreti puteti sa treceti pe prima pagina,Gynia.
In legatura cu bagajul,eu l-am facut maricel,am pus multe chestii inutile,macar acuma stiu .O sa am nevoie de articole de igiena personala,papuci de casa,tampoane,hainute de scos bebe,si cred ca atat.Am avut un singur bagaj,la terapie nu am avut nevoie de nimic.Am stat acolo o noapte si o zi,in care eu nu as fi fost in stare nici sa ma spal pe dinti .Bagajul m-a asteptat cumintel in rezerva.Am stat doua mamici,si mie mi-a prins atre bine,altfel cred ca clopoteam acolo de plictiseala.
A,o sa mai pun pompa,ca alea din spital am crezut ca ma nenorocesc,si eu din a 3-a zi am avut sanii ca pietrele,de roiai pe langa mine ca furnicile,nu cumva sa fac febra.Pana la urma am reusit sa mulg manual,cat sa-i detensionez,dar a fost un calvar.
Ada,pupici si tie si la bebe!
Acuma am fugit ,sa aveti o zi frumoasa!
_
Mamica mandra 29+
Povestea noastra