Prieteni dragi(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Saskia, cauta in dictionar si "ironie". (Desi, stiu eu, la asta nu ajuta dictionarul.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

[quote]citat din mesajul lui Fomalhauti

Saskia, cauta in dictionar si "ironie". (Desi, stiu eu, la asta nu ajuta dictionarul.)

De fapt asa e, ai dreptate. Toate mesajele tale au fost ironice, si astia fraierii de ti-au raspuns le-au luat de bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Eu, eu sunt aia cu pastele cu sosul de rosii - imi pare rau, n-am vrut sa devina asa un sex simbol in discutie..

Formalhauti, io imi scot inca odata palaria in fata rabdarii tale, nu stiu de unde ai atata sa raspunzi la toate comentariile.

In ceea ce ma priveste, io te inteleg perfect - am prietene foarte dragi, pe care le-as si care m-ar scoate din necaz la miezul noptii, dar nu simt nevoia sa sacrific nici timp nici bani sa ne vedem la o shueta care la o adica e reprogramabila. Mie mentalitatea asta "mai intai eu, dup-aia familia si dup-aia prietenii" mi se pare foarte sanatoasa si admirabila.

Cred ca ai deja raspunsul la toate intrebarile tale...nu prea stiu ce mai e de vorbit la subiectul asta - oricum nu ai cum sa "castigi" pentru ca tu traiesti intr-un film la care participantele la aceasta discutie, care au 1-2-3 copii nu se pot raporta.

@ Marina - eu nu sunt de acord cu tine. Nu cred ca poti face comparatie intre cineva care alege o excursie "exotica" vs o intalnire cu prietenii (= o masa, = o cina, =4 ore, mananci, digerezi si evacuezi si poate se mai intampla ceva amuzant si pleci cu un banc acasa...) si tine, care ai ales o vacanta cu prietenii vs o vacanta "exotica" cu ai tai (vacanta vs. vacanta...). Not the same. Si cu "comunismul" sunt de acord - nu toata lumea are dreptul la vacanta :) sau nu in fiecare an. Mai ales aia carora li se OFERA o vacanta si ei REFUZA.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

am comentat subiectul lui rufus cu impartirea comunista. principiul meu e ca fiecare are dreptul la vacanta in mod egal si e unfair sa ii invoci meditatiile sau taxa de la scoala ca sa il tai de la vacanta cand restul se duc

Marina

Principiul meu este diferit de al tau. Tu il consideri bun pe al tau si prost pe al meu. Eu il consider bun pe al meu.

Si nu inteleg "principiul tau": daca unul are dreptul la vacanta, toti au dreptul. Indiferent daca vrea sau nu. Daca nu vrea vacanta, va primi banii. De ce e diferit in cazul meditatiilor sau al taxei la facultate? Daca unul are dreptul, au dreptul si ceilalti indiferent daca vor sau nu.

Am afirmat doar ca nu inteleg "principiul tau". Nu am afirmat ca vreau sa-l inteleg. Nu vreau sa-l inteleg. Deloc-deloc. Adica, din punctul meu de vedere, daca nu doresti sa-mi acorzi timpul necesar unei explicatii, e in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui CampariSoda

Eu, eu sunt aia cu pastele cu sosul de rosii - imi pare rau, n-am vrut sa devina asa un sex simbol in discutie..

Formalhauti, io imi scot inca odata palaria in fata rabdarii tale, nu stiu de unde ai atata sa raspunzi la toate comentariile.

In ceea ce ma priveste, io te inteleg perfect - am prietene foarte dragi, pe care le-as si care m-ar scoate din necaz la miezul noptii, dar nu simt nevoia sa sacrific nici timp nici bani sa ne vedem la o shueta care la o adica e reprogramabila. Mie mentalitatea asta "mai intai eu, dup-aia familia si dup-aia prietenii" mi se pare foarte sanatoasa si admirabila.

Cred ca ai deja raspunsul la toate intrebarile tale...nu prea stiu ce mai e de vorbit la subiectul asta - oricum nu ai cum sa "castigi" pentru ca tu traiesti intr-un film la care participantele la aceasta discutie, care au 1-2-3 copii nu se pot raporta.

@ Marina - eu nu sunt de acord cu tine. Nu cred ca poti face comparatie intre cineva care alege o excursie "exotica" vs o intalnire cu prietenii (= o masa, = o cina, =4 ore, mananci, digerezi si evacuezi si poate se mai intampla ceva amuzant si pleci cu un banc acasa...) si tine, care ai ales o vacanta cu prietenii vs o vacanta "exotica" cu ai tai (vacanta vs. vacanta...). Not the same. Si cu "comunismul" sunt de acord - nu toata lumea are dreptul la vacanta :) sau nu in fiecare an. Mai ales aia carora li se OFERA o vacanta si ei REFUZA.

Asa este, si tu ai dreptate. De fapt nu cred ca ar fi gasit vreun forum asa unde sa fie lejer 80% dintre participante doar cu peste 1-2-3 copii. Ce sa-i faci suntem si noi niste fiinte umane obisnuite nu putem nici macar concepe chestia asta.

Atunci de ce l-a deschis, stiind dinainte ca nu va intruni conditiile necesare unor opinii relevante?

Mergi la inceput

Am deschis un subiect fiindca am avut o problema. Sau poate nu am avut nicio problema, doar cred ca am avut o problema. De fapt, am cu totul alta problema decat cred eu ca am(nu, nu beau in fiecare seara vin de Porto).

Am inteles cate ceva. Dupa parerea unora n-am inteles. Am inteles ce ma interesa. Nu am inteles cum sa-mi administrez finantele si dupa ce principii sa le impart. Nu am inteles de ce Tenerife este cea mai nepotrivita destinatie de vacanta pentru mine. Nu am inteles nici macar daca pastele cu sos sunt bune sau nu.

De fapt am deschis un subiect fiindca asa am avut eu chef, sa deschid un subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Pentru ca initial subiectul nu era despre cat si ce da ea de mancare copiilor si cu se trage la sorti care merge in vacanta. Nu era din perspectiva unei mame cu 7 copii ci din perspectiva unei persoane care a ales sa si satisfaca un capriciu personal (si nici macar nu incearca sa "cosmetizeze" treaba asta) in detrimentul unui alt capriciu...

Eu ma refer la comentariile de genul "toata lumea are dreptul la vacanta in acelasi loc si la acelasi nr. de inghetzate" - asta o fi functionand la 1-2-3 copii. La 7 cu varste de la 20 la 2 tre'sa fii oleaca mai inventiv de atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

apropo nu vacanta exotica m-a facut sa cad jos de pe scaun, inteleg motivatia de a nu lua bani si a nu te duce la restaurant. Dar sa te apuce disperarea ca 3 prietene dragi din clasa 1 care locuiesc in strainatate sunt asa tupeise sa incerce sa te vada macar printr-o vizita acasa mi se pare putintel cam mult.

revenind la exotic remarc doar indarjirea cu care ni se scoate ochii cu tenerife asta si ce roz e pictat. si pana la urma e fix un loc frumos din punct de vedere natural dar extrem de la moda in care o sa te impiedeci la tot pasul de "tarani" romani cu bani sau fara si de "tarani" rusi. Zau ca ii vezi si in Antalia si in Spania si prin Dubai, pe oriunde in destinatiile astea "exotice".

Prietenii dragi mi se par importanti. Merita definitiv sacrificiul unei cafele si nu imi starnesc panica daca imi trimit un email ca vin in vizita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Nu stiu de ce am impresia ca totusi copiii lui Fomalhauti au ce manca, nu le lipsesc lucrurile de care au nevoie si nici nu dorm sub pat ca sa doarma cainii in pat.

Mi-a ramas in minte postarea in care spuneai, F ca doresti sa intelegi de ce prietenele nu pot sa te inteleaga. Ei bine, cred ca ai primit raspunsul pe deplin: lumea "normala" functioneaza pe alte principii decat cele dupa care functionati voi, asa incat in realitate ar trebui sa fii uimita cand cineva te intelege si nu invers.

E interesant faptul ca tot aici pe undeva se discuta dreptul la normalitate, dar se pare ca de fapt "anormalitatea" nu e tolerata de nici un fel. Fiecare judeca din papucii proprii....

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Aqai, sunt de acord cu tine ca, copiii lui F nu mor de foame, chiar am vrut sa scriu si in postarea anterioara ca eu cred ca e vorba mai mult de o figura de stil partea cu macaroanele, da tocmai pentru ca nu am vrut sa ma amestec in partea asta de judecati am sters.

Ma simt obligata sa explic metafora cu pantofii, mi se pare ca multi au luat-o mot-a-mot. Ceea ce am vrut eu sa se inteleaga acolo era doar ca daca F ar fii congruenta fata de ea insasi (deci impacata cu stilul ei de viata) nu ar mai fii nevoie sa recurga la tot felul de artificii (printre care si cel de a se izola social). Atita tot...

PS: Pantofii aia buni de pe raftul de sus sunt partea aia de siguranta de sine care mie mi se pare ca ei ii lipseste.

Mergi la inceput

Cum spuneam, nu ma pot astepta ca cineva sa citeasca tot ce scriu.

Repet: am scris ca nu consider Tenerife "exotic". Am scris ca se duc acolo multi englezi si nemti. Nu stiu daca sunt tarani sau nu, tot incerc sa-mi educ copiii sa renunte la expresia asta, "taran" nu inseamna inferior. Am mai scris ca in Tenerife gasesti cazare ieftina. Cu siguranta mai ieftina decat in Dubai. Probabil si decat in Antalya. Si sigur un pic mai ieftina decat in Spania continentala.

Natura e frumoasa (mai degraba deosebita, as zice eu) dar nu asta e criteriul meu. Eu caut locuri cu distractii pentru copii. "Distractii pentru copii" in viziunea mea. (Mi s-a intamplat sa gresesc, sa ii duc intr-un loc unde sa nu se distreze sau sa nu-i intereseze deloc. Dar invat, gresesc din ce in ce mai rar - cel putin in domeniul asta.)

"Sacrificiul unei cafele" nu imi este tocmai la indemana in acest moment. Mie.

Mergi la inceput