Prieteni dragi
Raspunsuri - Pagina 14
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Chuny
Pe mine ma distreaza sa vad cum te roade grija pasaportului :-)) dar simt eu asa ca niciun raspuns n-o sa te multumeasca ;-) Eu zic ca fiecare se bucura cum "stie" de prietenii lui. |
Cred si eu ca e misto, asa turnee sa tot ai!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
saskia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Androix
Banuiesc ca daca nu-ti iese jocul de puzzle intr-un an nu strambi din nas si schimbi raporturile de prietenie pe unele de amicitie pentru ca niste prieteni n-au putut sa vina cand ai strigat tu adunarea. Tot asta spuneam si eu, daca e prietenie nu amicitie, prioritatile diferite nu e neaprat sa fie intelese dar e absolut necesar sa fie acceptate. Adica sa accepti ca pentru prietenii tai poate sa existe si un alt motiv in afara de moarte, boala sau plecare peste mari si tari, pentru care nu pot sa vina sa te intalneasca la un moment oarecare si sa accepti ca pentru ei ala este un motiv suficient de serios. Daca e amicitie atunci asteptarile sunt mai mici din start asa ca repet, nu inteleg framantarea. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Vezi tu, nu strig eu adunarea, ci ei care se vad mai des locuind in acelasi oras, se bucura cand aud ca vin si eu in tara ca sa ne vedem cu totii reintregim in felul asta gasca...dar iti pot intelege modul de gandire la rece vorbind, pentru ca presupun ca tu nu ai genul asta de prieteni.
Si dupa mine, folosirea cuvantului turneu la modul asta jenant e jignitoare.
Eleni spune:
Eu cred ca notiunea de "prieten" e pe grade de "apropiere" si in principiu primesti ceea ce dai. Eu am o prietena minunata care vine constant in tara din Dubai de sarbatori (de paste, de Craciun). Si o iau mereu la rost ca vine sa imi strice sarbatorile, ca dupa ce ca am putin timp liber de petrecut cu familia, vine sa ma ingramadeasca cu vizitele si in timpul ala... si ii spun onest, si totusi cand vine ne vedem de maxim 2 ori, ea nu vine sa ma inghesuie, eu nu ma dau peste cap sa o vad, vine natural, se leaga pentru ca ne dorim... si daca nu se leaga nici nu conteaza, nu in asta sta prietenia... Cum nu sta nici in fursecuri. Daca nu stim sa luam, sa primim, inseamna ca nu stim nici sa dam... si atunci cum dai? dai stiind ca il obligi pe omul ala? altfel de ce ai stii sa dai si nu ai stii sa primesti.
Mie personal subiectul mi-este tare folositor. Am inteles multe si desi regret multele interpretari, pe mine m-a ajutat sa inteleg toate perspectivele... si ale celor care vin, si ale celor care sunt aici, ale tuturor partilor implicate intr-o prietenie.
Si descopar ca am prieteni la fel de dragi din toate zonele: unii care ma sufoca cu daruri si care nu asteapta nimic in schimb, unii care nu-mi iau nimic si pe care nu ma supar, unii care ma invita in oras sa ne vedem si platim frateste consumatia... prietenia nu are reguli stricte, de aia e prietenie... altminteri ar fi parteneriat.
Multumesc inca o data tuturor combatantilor din campul prieteniei... mie mi-a fost de mare ajutor ce am citit.
rrox3 spune:
Formalhauti cum se face ca scrii la Cabinetul psi, dar persiflezi orice raspuns care tine cont si de psihologia umana, nu doar de limitele financiare pe care le tot vanturi la subiect?
Si cum se face ca numesti topicul "Prieteni dragi" da' esti incapabila sa te bucuri de sosirea prietenelor tale?
Defapt ce asteptai de la topicul asta?
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eleni Eu cred ca notiunea de "prieten" e pe grade de "apropiere" si in principiu primesti ceea ce dai. Eu am o prietena minunata care vine constant in tara din Dubai de sarbatori (de paste, de Craciun). Si o iau mereu la rost ca vine sa imi strice sarbatorile, ca dupa ce ca am putin timp liber de petrecut cu familia, vine sa ma ingramadeasca cu vizitele si in timpul ala... si ii spun onest, si totusi cand vine ne vedem de maxim 2 ori, ea nu vine sa ma inghesuie, eu nu ma dau peste cap sa o vad, vine natural, se leaga pentru ca ne dorim... si daca nu se leaga nici nu conteaza, nu in asta sta prietenia... Cum nu sta nici in fursecuri. Daca nu stim sa luam, sa primim, inseamna ca nu stim nici sa dam... si atunci cum dai? dai stiind ca il obligi pe omul ala? altfel de ce ai stii sa dai si nu ai stii sa primesti. Mie personal subiectul mi-este tare folositor. Am inteles multe si desi regret multele interpretari, pe mine m-a ajutat sa inteleg toate perspectivele... si ale celor care vin, si ale celor care sunt aici, ale tuturor partilor implicate intr-o prietenie. Si descopar ca am prieteni la fel de dragi din toate zonele: unii care ma sufoca cu daruri si care nu asteapta nimic in schimb, unii care nu-mi iau nimic si pe care nu ma supar, unii care ma invita in oras sa ne vedem si platim frateste consumatia... prietenia nu are reguli stricte, de aia e prietenie... altminteri ar fi parteneriat. Multumesc inca o data tuturor combatantilor din campul prieteniei... mie mi-a fost de mare ajutor ce am citit. Elena & Maria Bucuria |
Foarte bine spus. Dupa mine prietenia vine natural, adica si eu vin in intampinarea ta si tie iti face placere sa discuti, sa te vezi cu mine, daca nu acum, altadata, nu-i bai.
Insa...felul in care se pune problema aici, si in care au pus-o Fomalhauti si Androix ma face sa inteleg si eu o alta parte a vietii. Sunt unii oameni care vad diferit, dar atunci asta e. Nu putem fi cu totii prieteni.
Adica daca "prietenele dragi" nu vor putea intelege situatia asta e. Nici eu personal n-as intelege-o.
O prietenie adevarata se construieste si ea, vine cu diferite afinitati, dar si un bonding necesar zic eu. Altfel. Am o prietena, nu ne vedem poate cu anii, dar vorbim aproape saptamanal la telefon. Hm, ce zici de asta. Tot un bonding, nu? adica nu putem pretinde ca suntem buni prieteni dar nu facem parte din viata celuilalt.
Doar un punct de vedere.
Chuny spune:
Da, Saskia, dar vezi, unii stau ca carnetelul sa noteze cine face 1m mai mult, cine plateste sucul etc. Aia prietenie adevarata!
Si eu cred ca o relatie de prietenie se construieste si se intretine in timp. Atunci cand chiar exista bucuria de a te revedea cu cineva ...
Androix spune:
Cred ca vorbim de oameni sanatosi la cap, normal ca exista bucuria revederii, altfel ar exista parerea de rau a timpului pierdut.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
cristoiu spune:
Pot vorbi si eu din perspectiva prietenei venite "in turneu"? Apropos Androix, si mie termenul mi se pare jignitor, eu cind ajung acasa fac eforturi enorme sa revad prietenii dragi si ma plliez dupa programul lor asa cum se poate. Ma vad cu ei la un sushi, la o cafea, la o plimbare prin parc, 10 minute pe aeroport, orice e posibil, oricit pot ei sa imi acorde, pentru mine sunt clipe pretioase, nu check-marks pe o lista.
Asa, revenind la o experienta recenta. Eu nu vin in tara prea des, nu mai am de ce. Familie am foarte putina si pot veni ei aici, casa mea este aici si casa parinteasca si amicii sunt in Canada. Insa am doua persoane pe care le socotesc prietene. Numai doua, restul sunt amici, colegi, cunostinte. Prietene dragi, de-alea pentru care esti gata sa sari in foc si ele pentru tine. Una din ele locuieste in Olanda si ne vedem destul de des, prietena din clasa 1. Cealalta, din liceu, o iubesc foarte mult, desi ne vedem din an in paste si la fel si comunicam, insa atunci cind comunicam suntem fix pe aceeasi lungime de unda ca intotdeauna. E prietena cu care fugeam de la liceu dansind prin ploaie, care dormea cu mine in pat acasa la mine cind fugea din nebunia familiei proprii, cu care vindeam margele facute din paste si fructe de padure ca sa avem bani de mers la mare. In fine, ea locuieste in Romania. Anul trecut, gravida in 36 saptamini am venit pentru 3 zile in Romania. Am sunat-o, voiam sa o vad, nu ne mai vazusem de 3 ani, cind eram gravida prima oara si facusem revelionul la mine. Ea avea un restaurant. Am sunat sa ne vedem, ea foarte ocupata nu stia cind si cum sa zica, eu fiind un timp atit de scurt acolo. Zic "hai ca trec sa ma hranesti", macar asa sa o vad si sa ii vad si restaurantul. Nu se poate, a cazut curentul, nu putem gati nimic. Bine, vin sa te vad, nu trebuie sa maninc. Nu se poate sunt prinsa cu electricianul, cu cateringul, du-te tu la un restaurant, vin si eu intr-o ora. Bineinteles ca n-a mai ajuns, m-a sunat sa ne intilnim la teatru seara. Seara la teatru iar telefon, nu poate sa ajunga, nu are cu cine lasa copilul. Ca vine sa ma duca la aeroport a doua zi sau in cel mai rau caz vine pina la aeroport sa ma vada 10 minute. A doua zi, telefon, nu se poate, nu ajung, imi pare rau.
Acum eu am inteles-o, avea o gramada de treaba. Dar nu am putut sa nu ma simt ranita si sa am senzatia ca nu a vrut sa ma vada. Exact asta cred, ca nu a vrut si nu stiu de ce. Fiindca nu stiu cum naiba, dar eu reuseam mereu sa gasesc 10 minute, si de eram in mijloc de repetitie generala. Si stiu ca si ea ar fi gasit 10 minute daca ar fi vrut. Nu stiu cum sa explic, eu daca sunt atit de investita in prieteniile astea, am senzatia ca este reciproca investitia. Si daca este, atunci nu prea exista "nu se poate", "nu am bani", "nu gasesc 10 minute in 48 de ore". Exista "nu vreau", "nu e atit de important pentru mine" - si asta raneste.
marius spune:
Sau (desi ne vine greu) poate sa apara "nu pot" "ma tai ma spanzuri nu pot".
In acest caz se poate spune "nu-i nimic - va fi data viitoare" fara resentimente. Pentru ca poate sa apara la oricine, oricand in mod obiectiv un "nu pot". Dar asta este mai greu de dus pentru ca in virtutea prieteniei inseamna ca ai creditat acea persoana. Si investirea increderii este infinit mai grea decat orice gest sau vorba.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cristoiu spune:
Doar Ca Marius, intre prieteni chestiile astea se simt. Deci eu as intelege, ca nu sunt dusa cu capul, doar ca simt altceva. Si la fel e greu de inteles reticenta de a te intilni cu niste prietene sau cauta o solutie sa o faci. Poate ca prietenele nu sunt suficient de dragi sa merite efortul. Si probabil ca ele asta ar intelege daca ar citi aici. Asa cum eu sufar ca prietena mea pe care o consider ca o sora nu mi-a dat voie sa ii sar in brate citeva clipe fiindca i-a cazut curentul, probabil la fel ar percepe si prietenele ei refuzul de a le vedea pe motiv ca nu le poate servi cu un pahar de apa rece.
Off-topic nici eu nu pricep inconstienta aruncatului la vacante exotice cind nu ai bani sa cumperi de mincare sau sa iti iei pantofi, dar fiecare decide pentru sine. Insa nu mi se pare asa important sa te stropeasca o orca (nici nu e, a mea a pllins ca a facut-o leoarca si nu mai vrea sa vada orca de atunci), atunci cind nu ai pantofi in picioare. Mi-aduce aminte de zicala cu tichia de margaritar. Experiente minunate si de neuitat se pot oferi copiilor si fara submarine si daca nu ti le permiti financiar, atunci chiar e tichie de margaritar daca intri la datorii pentru ele.