Prieteni dragi

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

LadyJ, pe mine ma zgarie rau pe retina cand vad cat de multa lume confunda psihologia cu psihanaliza... ( off topic, desigur)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Deci cum e? Cine pentru cine si-a rupt din timp sa vina la coada la pasapoarte? Sau a fost o coincidenta care a facilitat intalnirea voastra si ati avut nevoie amandoua de pasaport?

Oricat de greu ar fi de crezut, inaintea prietenilor vine familia, oricat de rar i-ai intalni pe prietenii astia, oricat de mic erai cand ti i-ai facut si oricat de pe viata ar fi prietenia (si eu tot despre prieteni vorbeam nu despre amici cu care nu am nimic drag de impartit). E normal ca fiecare sa aiba prioritati diferite dar nu inteleg de ce trebuie sa ni le justificam reciproc si mai rau sa ni le impunem unii altora.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Pe de alta parte, Fomalhauti, cum am spus si prima data, eu nu inteleg framantarea ta. O sa aveti o vacanta superba, ai viata pe care ti-o doresti si pe care v-ati ales-o voi, tu si sotul tau impreuna, nu vad care e problema. Atat doar ca trebuie sa ai coloana vertebrala si sa spui lucrurilor pe nume. Ceva de genul "Uite, noi ne-am planificat vacanta si ne costa cu mult mai mult decat ne-am imaginat initial si eu va rog sa ma scuzati dar la mine acasa nu ne putem intalni pentru ca nu avem atata spatiu." Si nu minti si te asigur ca nu exista nicio minciuna care sa fie mai veridica decat asta. Va puteti vedea la o terasa la un suc sau in parc ca e si mai ieftin. Ca nu vin adolescentii la intalnire, pe bune, prietenele vor trebui sa se multumeasca cu poze!

La esenta acestui mesaj ma refer ca nu subscriu

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

O mica observatie. Nu stiu cati din cei care fac "turnee" in vacantele lor isi dau seama ca pentru prietenii din tara viata si timpul nu se opresc in loc pentru ca sunt ei in turneu. Ca am si eu niste prieteni d-astia care daca nu reusesc sa ne adune pe toti in "turneu" sunt foarte ofuscati ca nu vrem sa-i vedem, cand in realitate motivele noastre sunt diverse si in general nu au legatura cu faptul ca vrem sau nu sa-i vedem.

Pe de alta parte, Fomalhauti, cum am spus si prima data, eu nu inteleg framantarea ta. O sa aveti o vacanta superba, ai viata pe care ti-o doresti si pe care v-ati ales-o voi, tu si sotul tau impreuna, nu vad care e problema. Atat doar ca trebuie sa ai coloana vertebrala si sa spui lucrurilor pe nume. Ceva de genul "Uite, noi ne-am planificat vacanta si ne costa cu mult mai mult decat ne-am imaginat initial si eu va rog sa ma scuzati dar la mine acasa nu ne putem intalni pentru ca nu avem atata spatiu." Si nu minti si te asigur ca nu exista nicio minciuna care sa fie mai veridica decat asta. Va puteti vedea la o terasa la un suc sau in parc ca e si mai ieftin. Ca nu vin adolescentii la intalnire, pe bune, prietenele vor trebui sa se multumeasca cu poze!

Androix Bijoux

E tare urat mesajul asta, dar presupun ca tu ai doar cunostinte, amici, plecati prin turnee. Eu am prieteni in Romania, ei ma intreaba cand ne mai vedem si de multe ori trebuie sa fac puzzle sa ii styrang pe toti in timpul in care sunt acolo.

Dar e si asta un punct de vedere, bucura-te ca nu ai prieteni adevarati care sa-ti consume din timpul pretios cand vin ei din turneu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Deci cum e? Cine pentru cine si-a rupt din timp sa vina la coada la pasapoarte? Sau a fost o coincidenta care a facilitat intalnirea voastra si ati avut nevoie amandoua de pasaport?

Oricat de greu ar fi de crezut, inaintea prietenilor vine familia, oricat de rar i-ai intalni pe prietenii astia, oricat de mic erai cand ti i-ai facut si oricat de pe viata ar fi prietenia (si eu tot despre prieteni vorbeam nu despre amici cu care nu am nimic drag de impartit). E normal ca fiecare sa aiba prioritati diferite dar nu inteleg de ce trebuie sa ni le justificam reciproc si mai rau sa ni le impunem unii altora.

Androix Bijoux

Pai daca e vorba de impunere, nu e prietenie adevarata. Prietenii se bucura cand se revad, nu ca e o chestiune de semnat condica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

spune-le pur si simplu NU VREAU SA VA VAD si gata

exact asta am vrut sa scriu si eu: spune-le ca nu ai chef/nu vrei sa mergi la restaurant si ca de asemenea nu vrei sa le vezi nici pe ele in particular (nici la tine acasa, nici la cafenea/parc etc). macar sa nu traiasca cu iluzia ca iti sunt "prieteni dragi".

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Chuny, da, si pe mine.
Pentru multi, psihologia s-a oprit inmarmurita la canapeaua lui Freud. De atunci lumea psihoterapeutica a inghetat. Dar spiritul psihanalizei e inca viu, dupa usa, si face BAU! de cate ori intri intr-o incapere.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Nu subscriu. Nu mergi doar daca nu vrei sa mergi sau nu poti pt ca esi plecat sau bolnav sau... cazuri fortuite. Poti sa mergi si in blugi daca vrei in orice tinuta atata vreme cat este curata si de bun gust pentru ca acolo te intalnesti cu prieteni de-o viata si nu o faci in fiecare zi.

Am simtit nevoia sa le pun in ordine si sa recitesc.
In continuare nu inteleg cu ce anume din mesajul meu NU esti de acord. Nu vorbeam de mersul la restaurant, eu am acceptat ca nu vrea sa mearga si e treaba ei de ce nu vrea sa mearga, putin imi pasa daca nu are bani ca i-a cheltuit pe o plimbare cu submarinul sau de fapt e nemultumita de viata pe care o are si o cauta niste sentimente de vinovatie fata de sotul care intretine 7 copii si pe ea
Eu i-am sugerat o varianta onorabila in care si-ar putea revedea prietenele dragi, ca asa a zis ca sunt, sa "bifeze un punct din turneu" si in final sa se simta bine cu totii cateva ore versus ascunsul dupa deget, inventarea unei minciuni strasnice si in final o situatie de rahat fata de niste prietene bune, pe care nu le vede in fiecare zi si care ar putea sa nu o mai deranjeze in viitor nici pe mail.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:

Androix Bijoux

Pe mine ma distreaza sa vad cum te roade grija pasaportului :-)) dar simt eu asa ca niciun raspuns n-o sa te multumeasca ;-)

Eu zic ca fiecare se bucura cum "stie" de prietenii lui.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:

O mica observatie. Nu stiu cati din cei care fac "turnee" in vacantele lor isi dau seama ca pentru prietenii din tara viata si timpul nu se opresc in loc pentru ca sunt ei in turneu. Ca am si eu niste prieteni d-astia care daca nu reusesc sa ne adune pe toti in "turneu" sunt foarte ofuscati ca nu vrem sa-i vedem, cand in realitate motivele noastre sunt diverse si in general nu au legatura cu faptul ca vrem sau nu sa-i vedem.

Androix Bijoux

E tare urat mesajul asta, dar presupun ca tu ai doar cunostinte, amici, plecati prin turnee. Eu am prieteni in Romania, ei ma intreaba cand ne mai vedem si de multe ori trebuie sa fac puzzle sa ii styrang pe toti in timpul in care sunt acolo.

Dar e si asta un punct de vedere, bucura-te ca nu ai prieteni adevarati care sa-ti consume din timpul pretios cand vin ei din turneu.

Banuiesc ca daca nu-ti iese jocul de puzzle intr-un an nu strambi din nas si schimbi raporturile de prietenie pe unele de amicitie pentru ca niste prieteni n-au putut sa vina cand ai strigat tu adunarea.
Tot asta spuneam si eu, daca e prietenie nu amicitie, prioritatile diferite nu e neaprat sa fie intelese dar e absolut necesar sa fie acceptate. Adica sa accepti ca pentru prietenii tai poate sa existe si un alt motiv in afara de moarte, boala sau plecare peste mari si tari, pentru care nu pot sa vina sa te intalneasca la un moment oarecare si sa accepti ca pentru ei ala este un motiv suficient de serios. Daca e amicitie atunci asteptarile sunt mai mici din start asa ca repet, nu inteleg framantarea.

Androix Bijoux

Mergi la inceput