Calendarul gradinarului vesel (26)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

fetelor,
ce le-ati facut crizantemelor??????le-ati copilit????
stau eu paralel cu gradinaritul,dar cu asta m-ati lasat paf....

explicatii,please..please!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

leeloo2004, Lonicera ta roz e superba, la sfarsitul verii o sa iti acopere felinarul :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Georgipuia - pai spun ca a aparut spontan pentru ca nu am pus-o eu acolo... cateva au inflorit deja, sunt rosii - ceea ce ma duce cu gandul la o crizantema pe care am cumparat-o acum 2 toamne si am avut-o intr-un ghiveci, pe terasa (foarte aproape de locul unde au rasarit acum) - dar din pacate am pierdut-o peste iarna - nu am plantat-o in gradina si s-a uscat in ghiveci...asa ca ma bucur daca seminte de la ea au ajuns in curte, habar nu aveam ca se pot inmulti si asa...
Suportii de la bujori i-am luat din hornbach - sunt ca niste cercuri cu un orificiu pe mijloc unde pui un arac (luat tot de la hornbach - are niste striatii pe el si cercul asta sta fix astfel).

Bonsai - da, le-am copilit! A explicat Tala acum cateva capitole - li se rupe varful (cam de 2 ori, in timp) - prima oara cam cand au 10 cm. Operatiunea ar duce la idnesirea tufei si la obtinerea unei forme globulare (gen alea pe care le vezi la crizantemele din ghiveci, la magazine)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Fete istete, ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog !

... am cumparat in primavara asta bulbi de zambile care au facut flori superbe ... acum ca s-au uscat florile si frunzele, ce fac cu bulbii ??? cum pot sa-i pastrez pana la primavara ? in pamant in ghiveci ? la ce adancime ? la intuneric ? cand ii scot la lumina si-i ud la primavara, prin ce luna ?
Multumesc frumos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Leelloo am vazut suporti similari in Baumax sambata... de fapt doar cercurile in set de 2 (parca 30 ron), dar nu aveau si tija suport... mi s-au parut asa de scumpicei... in schimb nu m-am putut dezlipi de raftul cu plante de la Lidl si am plecat cu 2 canne diferite... ca nu aveam destule... la 11 lei... o fi mult o fi putin... una este australia si una nu mai stiu cum... florile din imagini mi-au placut enorm, iar unul din ghivece avea 2 plante rasarite... am zis ca merita banul...

Am reusit sa fac sistemul de sustinere la capsuni... sunt tare happy.. o sa fac si foto asa... pentru albumul familiei... si azi sigur imi infloreste unul din irisi...

Am facut si inventarul la trandafirii tavaliti de catea si sper eu sa isi revina 6 din ei... si ca o bomba de we... papagalul nostru presupus mascul a inceput sa faca oua... nu e de mirare de ce si-a batut "colega de apartament" pana a omorat-o... Noi ne gandeam ca e masculul violent... dar cand colo erau fete si nu se suportau in aceeasi colivie...

Ploua aproape intr-una la ct de saptamana trecuta... am reusit sa mai presaram gazon in gaurele... sper sa se indeseasca si sa-i priasca ploaia asta...

Mergi la inceput

Manuela... eu as lasa bulbii in pamant, direct in gradina...

Leeloo... vreau si eu surprize din astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Bonsai m-am exprimat eu gresit: nu am copilit crizantemele,le-am carnit - am rupt/taiat varful, lastarul tijei astfel incat sa faca pana la urma copili si astfel sa se indeseasca.
Gabi ce frumos arata lonicera ta! de fapt toata curtea ta. Si la mine trandafirii sunt in explozie de floare, au f multi boboci si au crescut frumos desi au degerat pana la pamant aproape. Insa sunt pliiiini de purici.Mie imi este extrem de scarba de vietatile astea asa ca nu pot sa le storcesc (ca sa fiu bio) plus ca nici n-am timp. Mai intai am taiat ce era afectat, dar tot au aparut asa ca am stropit cu solutie anticapuse ca tot trebuia. M-am oripilat si la un musuroi de furnici peste care s-a surpat pamantul si astfel am vazut niste oua de marimea unui bob de orez(am stropit si acolo).
Am mai taiat salcia ca matura pe jos (este si ea plina depurici pe lastari, n-am mai patit pana acum). Am si fainare pe niste tufanici.
Ma bucur insa ca imi crestef frumos clematita pe care dupa iarna o credeam moarta. Nu sunt insa sigura ca stiu de care tip e ca sa stiu cum trebuie sa o tund la anul (daca are boboci acum e de primavara sau vara?)
Georgi merci de sfat, asa o sa fac la primavara viitoare (nu e mare, are putin peste 2m tulpina)

Mergi la inceput

Eu am melci si cu si fara cochilie.... plus gasesc gaurele de coropisnita si pisica acu 2 seri parea sa caute sa prinda coropisnita... iar prunii au frunzele tinere afectate cu gaurele mici... de la ce oare?

Trebuie oricum sa stropesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

multam de raspunsuri!

am citi eu pe google ca sa ma luminez totusi,dar nu prea intelegeam ce sa le fac,am vreo 4-5 tufe ,dar nu cred ca au ajuns la 10 cm....deci iau in mana fiecare lastar si ii rup varful????asta e carnitul,nu??

am cautat si eu radacina de crizantema din aceea alba ,globuloasa,cu floare imensa,am pus-o in toamna,am luat-o la ghiveci,am folosit florile la un mormant....nu o mai gasesc ,probabil nu a rezistat peste iarna, poate si din cauza ca era cu toate florile taiete,era o tufa micuta de inaltime,pacat era superba....aici in Ardeal astea sunt florile mortilor ,se duc de 1 nov in cimitire....

Mergi la inceput

Mie nu-mi rasar cannele puse in gradina... cele din ghiveci sunt deja marisoare... dar astea nici un semn nu dau... si le tot urmaresc de frica sa nu le tunda sotul cand taie gazonul... si asa mi-a ciopartit 2 panselute... Voua v-au rasarit cannele din gradina fetele?

Mergi la inceput