Calendarul gradinarului vesel (26)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

buna gradinareselor desi nu prea tine intrebarea mea de gradinarit poate puteti sa na ajutati cu un raspuns daca ati patit careva ca mine, m-au invadat furnicile prin hol, o mica parte de trecere prin living si isi continua traseul in bucatarie. au un traseu pe care il respecta vad fffff cu strictete si nu merg la cosul de gunoi sau pe masa la mancare. cu ce sa dau ca acum le vanez cand apar, din ce am observat mai ales cand este innourat si ploua, ma ingrozesc ce ma va astepta acasa cand ne vom intoarce dupa o luna de concediu in august. vreau sa rezolv pana atunci dar nu stiu nici o solutie.
va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Noi nu avem in casa, dar am avut probleme in curte cand am semanat gazonul... practic carau semintele la vecina si sotul a presarat o pudra speciala. Nu au mai calcat. Ma gandesc ca poti presara pudra din aceea in jurul casei, la temelie, ca sa nu mai poata urca. Alta solutie nu cunosc. Mult succes!

Fetele.. ia uitati ce clematite frumoase am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

am pus in sfarsit si eu cateva poze cu gradina aici:
https://picasaweb.google.com/105392676973698735885/Iunie2012#

Puiul, pentru furnici cel mai bine e sa dai cu solutie/spray anti-insecte. si la mine m-ai apareau in bucutarie, dar le lichidam repede.
georgipuia, frumoase clematite ai!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Foarte frumoase clematitele tale , georgi!! Vezi sa le mai plantezi ceva plante mai joase pe langa ele pentru ca le place sa stea cu radacinile la umbra...
Liviana - ai o gradina infloritoare, mai ales legumele sunt foarte frumos dezvoltate! Florile de care intrebai mi se pare ca sunt "piciorul cocosului" (ranculus)...

Stiti ca m-am tot gandit ca nu o sa prind gladiolele inflorite pentru ca duminica plecam in concediu si lipsim 2 saptamani?? Ei bine, gladiolele mele mi-au facut o surpriza si ieri, de ziua mea, au inflorit!!! Bine, nu toate, dar am vreo 4 care sunt deja inflorite sau aproape inflorite: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2080398920050279906mRVVwI

Mergi la inceput

Leeloo a fost ziua ta??? La multi ani! Sa fii sanatoasa si sa ai o viata colorata precum e gradina ta!

Am inregistrat informatia cu radacinile la umbra (citisem si eu pe net, dar nu m-a dus mintea ca e vb de a planta altceva la baza)... deocamdata le las sa mai creasca pentru ca abia au 40 cm si le-as sufoca, daca as pune alte plante in vecinatate.

Superbe gladiole... ale mele le tot tavaleste motanul si nu stiu ce sa le fac? Si un crin hosta mi l-a vraistuit cu ghearele si s-a jucat cu el... Oare sa leg gladiolele de niste araci, ceva?

Ibelciug ce artisti la voi in familie... Gradina superba, dar pe mine m-au fascinat artistii...

Am si eu margarete si acum realizez ca nu apar in albumul foto... sa le pozez inainte sa se treaca...

Mergi la inceput

Georgi, eu nu am legat niciodata pana acum gladiolele, dar daca zici ca sunt atacate de pisoi...desi daca le pui araci, mai mult cred ca atragi pisoii, a mea se freaca de toti aracii de la rosii... Si da, a ieri a fost ziua mea, multumesc mult de urari, dar voi mi-ati urat deja si va multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Eu sigur nu te-am felicitat...

Ma gandesc eu ca daca le tavaleste asa, sa nu afecteze tija florala in crestere, tot turtind-o... ce zici?

Aseara am ajuns la 21 (din nou ) si nu am reusit decat sa udam gradina de legume, gazon si flori... iar dimineata a stropit sotul pomii de omizi. Deja sunt afectati vizibil.

Referitor la plantele tavalite de pisoi... crinul hosta ciufulit isi revine el, dar oare crinul hosta la care i-am rupt eu mugurele inca neiesit din pamant cu sapa nu mai rasare? Are ceva vreme de cand l-am lovit si nu da semn si pace sa rasara... Crinul asta si cannele din gradina imi dau mari emotii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gabi , la multi ani!
Va citesc si dau un scurt raport despre gradina. Culeg de zor coacaze, zmeura si inca ceva capsuni. Mare parte din visine s-au stafidit in pom, ce boala o fi? Anul asta n-am apucat sa tratam chimic dupa ce au cazut petalele, ca au venit ploile. Am infloriti acum crinii de-o zi, trandafirii, caprifoiul si premiera... levantica!
Si va impartasesc o idee draguta, pun in buchetele din casa, pe langa trandafiri sau crini, fire de menta, am doua feluri una verde inchis si una albicioasa, pufoasa si miros divin!
E jale si la noi cu seceta si am tare putin timp pentru gradina. Sotul a schimbat jobul, si-a instalat biroul acasa, am mutat mobile, si cum el lucreaza de zor, n-am apucat sa asezam deloc lucrurile in urma mutarii, a fost ocupat si n-a montat dulapurile... asa ca ne cautam zilnic schimburi prin valize si cutii, e un provizorat care se prelungeste.

Mergi la inceput

Olimpya - ma bucur mult sa aud vestile despre sotul tau! Si eu am tot 2 feluri de menta - una salbatica si una "nobila" - mi-ai dat o idee super!
Georgi - eu cred ca, odata ce crinul ala inca nu si-a revenit, probabil anul asta nu mai iese, dar sigur-sigur la anul vei avea ditamai tufa!! Pune-i mai bine un semn acolo ca la anul sa stii unde rasare si sa nu-l mai retezi din greseala...

Aseara am pozat ultimele frumuseti din gradina - sunt curioasa ce voi gasi la intoarcere...!

Astazi vreau sa pledez pentru Hemerocallis (sau crini de-o zi... Eu m-am indragostit de ei anul trecut, in vacanta din America. In Boston era plin de ei in spatiile publice si formau adevarate insule de culoare. Eu aveam unul in curte, dar anul trecut nu a inflorit - ei bine anul asta mi-a facut bucuria sa aiba flori - priviti si voi cat de frumoase sunt! Ieri mi-a sosit si comanda - am mai comandat 2 soiuri, dar probabil abia la anul am sa ma bucur de ei! Ce ziceti...v-am convins?

Mai gasiti poze cu Pipa Turcului care a inflorit si ea, cu tufanicile mele de vara (sic!), cu petuniile, cannele (astea-s neinflorite inca...) si cu gladiolele - campioane anul asta la inflorit sunt cele rosii si cele portocaliu cu galben...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

si mie mi-au inflorit tufanelele care de obicei faceau treaba asta toamna...
Cannele sunt frumoase(o premiera pt mine pt ca in anii trecuti erau tare piperniccite, dar le-am mutat mai la soare).
Pipa turcului e in floare - oare cand se coafeaza?
am tuns ieti gazonul si iarrata bine curtea
desi am zis ca anul asta nu scot bulbii cred ca totusi o voi face pt ca nu pot umbla acolo la buruieni si nu-mi place asta.

frumoase poze si plante ai Gabi

Mergi la inceput