Calendarul gradinarului vesel (26)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ba s-au copt, doar ca eu nu stiu ce sa fac cu ele. noi nu mancam dulceata, iar asa simple mi se par acre.
Ramona eu prefer capsunile uscate, mi se par muuult mai aromate. Iarna trecuta am mancat cateva zeci de kg de mere uscate pe post de crantzanele. Am facut o adevarata pasiune pt fructele pastrate asa. E adevarat ca cele mai bune sunt cele proaspat culese dar in extrasezon e bine si asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La multi ani si de la mine, Gabi pentru tine si sot!
Io-s mai mult ca oricand depasita de treburi, in zapaceala generala am reusit sa pun la Generale un mesaj pe care-l scriam pentru aici...
Ma plangeam de vreme, mai exact de efectul ei asupra pamantului, care acum e tare ca o caramida, cu crusta groasa deasupra desi la prima vedere e crapat adanc, sub coaja e inca ud. Numa ca strange plantele ca-n menghina. Trebuie sa sap, sa tai buruieni, sa dau cu ceva ca s-au inmultit tantarii si vad ca unul din motani iar a pescuit de undeva o capusa.
S-au copt si la noi capsunile si au inceput coacazele si visinele. Visinele insa-s duse jumate de la furtunile din primavara si la fel toate gutuile, cand ma uit la pozele cu gutuiul, care era inflorit tot, nu-mi vine sa cred ca au putut pieri asa fructele.
Altminteri imi da de lucru ultima catelusa venita in familie. Cum scapa afara se baga in prima balta de noroi si iese de-acolo ca dupa un tratament la Eforie. Dup-aia alearga in cercuri ca o apucata, pas s-o prind, abia de-o momesc cu ceva bun s-o bag in lighean, ca n-are cum intra asa in casa!
Ramona, ma bucur sa te vad din nou, mai scrie pe-aici din cand in cand, chiar si fara gradinuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ramona, avem un visin mai varatic si in plin soare, deci s-au copt!
Da tu unde te-ai mutat, prin Arizona in desert? Si cand vii, poate ne vedem!
Olympia, cu ce dai pentru tantari ca si noi suntem terminati, sunt roiuri roiuri!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Ola doamnelor...

La multi ani sarbatoritilor si petrecere frumoasa in we!!!...Suna atat de bine o petrecere cu cattering...

Am avut si noi eveniment cu o capusa joia trecuta... una miica pe brat la baiat, ori de pe langa casa/curte, ori adusa din padure. Am fost la urgenta au scoso, i-au facut antitetanos in brat si ne-au dat o doza unica de antibiotic puternic. Am cumparat si noi solutii sa stropim, dar nu avem pompa si tre sa luam de imprumut de pe la cineva. Oare solutia o fi daunatoare si pt caine/pisica?

La noi capsunile sunt pe terminate, visinele sunt coapte-coapte... trandafirii s-au ofilit si i-am tuns in speranta ca voi stimula inflorirea din nou, rosiile cresc si deja avem floricele, castravetii la fel, prunele sunt mari si grele de apleaca crengile rau... in rest flori si flori... am mai pus niste rasaduri de garofite din cele insamantate de mine, am mai mutat niste primule si panselute ca le napadise gazonul... petuniile din jardiniere au crescut asa de mult ca ma bate gandul sa le raresc... anul viitor voi stii sa pun maxim 3 plante la o jardiniera de 80 cm...

V-am citit si v-am raspuns cam pe fuga, dar nu-mi permite timpul acum sa ma rasfat... voi reveni si cand voi fi mai relaxata.

Mergi la inceput

Georgi, eu vreau sa dau pt puricii plantelor cu Calypso, sper sa-i termine si pe tantari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, dar compotul de visine nu va place?
Olympia, si ai mei parinti se plang ca s-au scuturat mult pomii, mai ales corcodusii si visinii, covoare intregi de fructe necoapte s-au risipit. Pamantul poate mai trebuie ingrasat de e asa de uscat? Eu mai dau cu chirca intre rasaduri, ajuta.
Cu animalutele, la noi a fost jale mare ieri caci iepurasul mutat cu cusca afara a disparut, nu se stie cum. Neavand gard e posibil ca cineva sa-l fi furat, desi sotul zice ca poate a sarit singur. Am sustinut varianta sotului, caci Matei a plans cu lacrimi de crocodil cand a vazut ca nu e Bela. Of.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Liviana, la noi s-au dus juma din visine, toate gutuile si mere sunt pe sponci. Cu pamantul nu stiu ce sa zic, asa e felul lui, lutos in zona si cum a plouat o luna intreaga fara oprire, n-am putut intra cu nimic in gradina. Poate ar mai trebui si ingrasat, dar sotul nu-i amator de umblat la balegar si io am cam obosit. Ba inca ma tot saboteaza/descurajeaza ca las-o ncolo de gradina, taiem iarba si gata!
Imi pare rau de iepuras, sunt tare dragalasi, mai ales mici! Da ce fel de cusca avea?
Vara mea are unul care din mic si pufos s-a facut gigant si nu-i prea fericit la bloc. Inca n-a gasit stapani care sa-i garanteze ca nu-l papa, asa ca topaie si el prin casa alaturi de bichon Io nu l-am invitat la mine ca-mi ajunge menajeria mea(3 caini si 2 motani)

Mergi la inceput

Era o cusca din plasa metalica facuta de sot, cu capac rabatabil. Eu zic ca nu avea cum sa sara din ea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

V-am vazut si eu gradinile. FF frumoase. Se vede ca petreceti multi timp si puneti mult suflet.

Si eu am un balcon verde si frumos :). Sunt f mandra de el.
Am si 3 rosii care cresc ca nebunele. Au 2m. Aveti idee daca trebuie sa le rup varful?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Buna fetele,
recent n-am mai privit cu atentie pomii, dar sotul mi-a zis aseara ca ciresul e grav afectat, avand frunzele ciuruite de niste chestii negre de 1 cm care seamana cu limacsii. Aveti idee cum se cheama si ce tratament trebuie aplicat? Ceva mai putin ciuruite sunt si frunzele de piersic, insa cred ca din alte cauze.

Mergi la inceput