sa mai cred in el?
Raspunsuri - Pagina 8
oana_pdv spune:
Va dau dreptate si poate da chiar aveti dreptate cu ideeea cu gasitul scuzelor si poate e adevarata si chestia cu sacrificiul pt ceilalti daca atata lumea o spune insa ori pt ca mi s-a indus ideea de egoism ori oate chiar am o problema dar eu efectiv nu vad asa, eu chiar mai tin la oamenii astia toti si undeva in sinea mea cred ca si ei la mine. Cu psihologul chiar nu am timp iar sotul cu siguranta nu va vrea fiindca am mai pus problema asta si cand am fost data trecuta si nu a vrut. a zis ca nu poate stii ala ce e mai bine pt noi si de ce sa ii dam bani unui straini pt ceva care in primul rand noi trebuie sa rezolvam.
Cei care au urmarit si celalate postari ale mele au vzut ca inaite sa imi dau seama cat ma afecteaza acea situatie cu " intalnirile cu toata familia" ajunsesem sa cred ca ei s-ar fi potrivit mai bne, ca o iubeste si e pacat sa nu isi creasca acel copil impreuna iar pe mine sa ma chinuie in fiacare zi amagindu-ma doar pt ca am fost " fata buna " si am inteles. Ba chiar ajunsesem sa incerc sa imi pun sotul in bratele ei apropiindu-i eu cat mai mult. dar asta pana am realizat ca m-ar durea ingrozitor si am sperat sa ma insel iar eu sa fiu intr-adevar cea pe care o vrea cu adevarat. Nu stiu ce a fost atunci cu mine, au fost niste luni de zbucium ingrozitor si ma interiorizam, imi cream tot felul de scenarii, credeam in veridicitatea lor, ma simnteam mintita si neiubita, pacalita nu stiu.. Tot atunci am si cedat nervos si am avut acea tentativa de suicid care m-a speriat f tare de am ajuns la psiholog, de fapt un psihiatru si abia acolo am aflat de unde veneau toate frustrarile si tristetea mea.
Nici mie nu imi place situatia asta ca stam separati, ca in continuare chiar si dupa toate discutile dintre noi se pune problema tot cam asa.
Faza cu venitul fetei lui pe acolo cu mamica in situatia data cu socrul e doar o temere a mea. Nu a zis nimic inca despre asta, dar ma tem ca o va gandi si ca se va astepta sa accept cand ar trebui de fapt sa stie deja parerea mea.A zis doar de Andrei ca il va duce pe acolo fara mine si maria pt inceput.
Si cum zicea cineva mai devreme intr-adevar si eu cred ca greseala lui cea mai mare de acum si dintodeuna a fost ca nu a stiut sa le impuna respectul fata de mine. Dar daca nici nu il avea atunci ce sa mai impuna? Zic si eu acum fiindca nu mai pot garanta nici 50% pe ce am mizat atunci chiar 100% cand am zis da.
lucialu spune:
ai spus ca ne vei asculta sfaturile...apai macar atat fa, nu mai forta lucrurile, detaseaza-te de ceea ce nu inseamna strict tu, copiii vostri si sotul tau. Si ce dc esti vazuta ca o egoista? Tocmai ca nu ai fost si uite unde ati ajuns! o doza de egoism e sanatoasa ac se cere,vitala in cazul tau! tu exagerezi mult cu ceilalti, pune tot in echilibru dc nu vrei sa ti se destrame familia sau sa duci o viata nefericita, plina de renuntari si de dezamagiri.
Macar un timp focuseaza-te doar pe voi, ceilalti sunt mari, fata lui are si mama si bunici , inca si din partea sotului in detrimentul piticei tale:(...
oana_pdv spune:
ai dreptate lucialu! macar pt fetitza mea ar trebui. O sa va scult sfatul. Daca mi se va cere un ajutor il voi da. Altfel nu voi mai incerca nimic.Pana la urma eu am 2 copii de crescut si nu cred ca poate fi ceva mai important ca ei pt mine in acest moment sau oricare altul. Din contra copii mei au si ei drepturi si sentimente pe care trebuie sa le protejez si sa le impun respectul cuvenit. pe 30 iunie va fi botezul, o stiu si ei- socrii , vor sa vina sunt bineveniti niu vor asta este si viata merge inainte. Socrul meu si-a trait-o pe a lui trebuie sa incep si eu sa mi-o traiesc pe a mea. Cum ziceti si voi pana la urma de mine depinde daca mai accept sau nu sa traiesc trista si zbuciumata , poate nu oi fi fericita dar macar linistita daca stau un pic deoparte.
My_Lady0091 spune:
Oana-mi-ai fost colega de odisee si ti-am citit toate topicurile deschise.
Spun doar atat:fa ceva pozitiv..care sa te ajute.lasa filosofiile!sunt destui filosofi pe lumea asta!!
In toate postarile iti plangi de mila, cauti scuze tuturor, in timp ce actiunile tale sau inactiunile prejudiciaza viitorul copiilor tai!
Asuma-ti faptul ca ai ales gresit si salveaza macar viitorul copiilor.Scuza-mi limbajul de mahala dar inoti in rahat pana la gat si tu tot vrei sa crezi ca nu pute!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
mami_stefi spune:
Oana,pe bune ca nu inteleg faza : "Se purta asa cu mine pt ca se gandea ca nu il mai iubesc!"
Ce s-ar intampla daca toti am avea o iluzie.. ca partenerul/partenera nu ne mai iubeste si am incepe sa ii jignim,sa ii impingem,sa ii facem pres pe care sa calcam si mai ales,sa ii ranim folosindu-ne de copii?
Ok,sunt cunostienta ca se intampla si din astea! Dar mi se pare ca exista ceva probleme la mansarda ! (Scuza-ma,dar eu asta cred!)
V-a sugerat cineva o vizita la psiholog.Vin si eu cu acelasi sfat! Chiar aveti nevoie amandoi de asa cv !
blackgirl0 spune:
De ce nu este sotul tau alaturi de tine si de copii in momentul acesta? Nu lucreaza momentan (concediu) sau locul de munca ii permite deplasari si la tara?
Faptul ca socru sufera de cancer se traduce in... ce? Este internat, urmeaza tratamente (radioterapie, citostatice, paleatie) de are nevoie si de sotul tau acolo? Chiar nu inteleg. Ai spus ca socrul nu stie, deci banuiesc ca nici vb de tratamente. Sotul nu are cum sa stea cate 1-2 zile cu parintii lui, iar in timpul saptamanii sa fie alaturi de familia lui (sotie si copii)?
As avea multe de spus, dar crede-ma ca nimic nu te ajuta, nici sa dau cu pietre in sot, nici in socri si nici in tine, ca vb aia, tu esti cea mai de plans din toata situatia. Si tb sa o spun: povesteta ta seamana izbitor cu cea a unei alte usere, Noideea. Stiu ca sunteti diferite, dar zau, ca acelasi spirit de sacrificiu pt binele tuturor il vad si la tine si la ea.
Numai bine!
paulinio spune:
editez sa retrag ce am scris: poate suna tendentios :)
Oana, e momentul sa fii egoista... sa vezi de copii si de tine in primul rand; pune-te la adapost in caz de orice si mai lasa si pe altii sa-si vada singuri de problemele proprii.
PS: si pe mine m-a dus cu gandul la noideea :)
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui My_Lady0091 Spun doar atat:fa ceva pozitiv..care sa te ajute.lasa filosofiile!sunt destui filosofi pe lumea asta!! |
emanouela spune:
Oana, tie ti se pare ok sa afirmi ca "va voi asculta sfaturile"? Pt ca mie una nu mi se pare absolut deloc ok, imi arata incapacitatea ta de a decide TU pt TINE. Faptul ca vii si afirmi asa ceva, chiar de 2 ori (poate or fi mai multe) si din ceea ce postezi, mie imi da senzatia ca esti ca o balena esuata la tarm care se zbate si prin zbaterea sa, in loc sa se intoarca in ocean, se duce mai departe de ocean....dar, totodata asteapta poate vine cineva s-o salveze. Nu m-ar mira sa faca o balena asa ceva insa tu nu ai voie sa faci asa ceva, omul e o fiinta rationala care gandeste.
Ok, recunosti ca te victimizezi, draga mea, nu e suficient sa recunosti, trebuie sa si faci ceva. Sa mor de inteleg, si dupa cum vezi, nimeni nu intelege....pe tine te intereseaza toata lumea, dar toata lumea in afara de propria ta persoana, care, paradoxal pt tine , sa stii ca e cea mai importanta.
Da, lasa filozofeala pt altii care se pricep si au o viata linistita si fa ceva constructiv, ceva care sa iti aduca linistea tie si copiilor tai.
ego71 spune:
cum isi pot face unii oameni probleme chiar cu mana lor.si culmea,le si place sa vorbeasca despre asta.
poate ca mi-s eu cazuta-n cap,dar scrii niste posturi incredibil de lungi in care te pierzi in niste amanunte ucigatoare. oare tot timpul asta n-ai putea sa-l folosesti pentru a-ti pune ordine in ganduri? sau sa gasesti solutii viabile? nu uita,nicio relatie nu seamana cu alta.asa cum si oamenii sunt diferiti.iar raspunsul il ai mai aproape decat crezi.
dar deh...fiecare are obiceiul de a vedea propriile probleme ca fiind cele mai grave si fara de iesire.
aduna-te.te-ai pierdut pe drum,crede-ma. uneori astfel de situatii se rezolva mult mai simplu.