Violenta intre elevi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si eu am semnat un astfel de regulament de ordine interioara, insa nu mai tin minte ce zicea acolo.

Educatia e de baza. Dar ce te faci cand alti parinti nu sunt de acord cu asta? cum iti inveti copilul sa faca fata violentelor si hartuirii?

La scoala fii-mii exista bodyguarzi si camere de supraveghere functionale si in clase si pe holuri.
Dar exista niste unghiuri moarte pe care copiii le-au invatat. Nu sunt si in toalete deci se speculeaza.

A fost la fata in clasa un caz de violenta.
Mama celui agresat a vorbit cu mama agresorului. Nu s-a schimbat nimic. Apoi a vorbit cu directorul, care la randul lui a vorbit si cu mama si cu copilul agresor. Nu s-a schimbat nimic.
La urmatoarea violenta mama copilului agresat s-a dus la politie. Politia a venit la scoala.

Au mai fost cazuri: 2 copii s-au batut si unul a intrat in spital; un parinte a intrat in scoala a agresat alt copil; in curtea scolii 2 parinti divortati s-au batut pe copil si a venit ambulanta pentru mama.
De atunci parintii nu mai au voie in scoala si s-au montat camere de supraveghere si pentru curtea scolii. Daca trebuie neaparat sa-ti vezi copilul lasi buletinul la intrare.

Insa mai des intalnita decat violenta este hartuirea.
Am citit un articol interesant:
http://smartwoman.hotnews.ro/Cum-sa-ti-protejezi-copilul-de-violenta-de-la-scoala

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

allinta, imi pare rau de situatia prin care treci. sincer dupa parerea mea, ca una care am trecut prin ce treci tu, nu cred ca poti face prea mult. nu ca nu poti face ceva, ca poti face multe, dar din pacate fara folos. cam ca nuca in perete.
stii de ce? ptr ca nu exista o legislatie care sa functioneze. care sa-i apere pe copii si parinti de'opotriva. tu te zbati, faci reclamatii, spui pe unde poti dar masuri nu prea se iau. si te mai lovesti de nesimtirea altor parinti, carora nu le pasa.

articolul dat de Viviana e scris frumos, plin de sfaturi. dar are un mare gol. lipsa legisaltiei clare la care se poate apela.
atata timp cat un copil il poate hartui pe altul si scapa de fiecare data cu mustrari si vorbe goale, va continua s-o faca la nesfarsit. si poate si cu "binecuvantarea" parintelui.

tu, eu, Viviana si altii ne-am educat copii sa nu loveasca si sa nu raspunda agresiunii cu agresiune. dar multi alti parinti au lipsit la lectia asta. daca parintele ar stii ca exista o lege care pedepseste, care il trage pe el parintele la raspundere atunci situatia ar fi alta.

si pe aici exista copii care sunt agresivi. insa le este taiat imediat elanul cand li se spune in fata ce-i asteapta. sau cand se iau masuri pe loc impotriva lor.
si da, educatia este o cheie importanta. copilul stie de mic ca nu poate sa fie agresiv, ca nu are voie sa loveasca ptr ca va suporta consecintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu "cheia" o vad in legislatie si in aplicarea ei corecta. Degeaba ai legi si regulamente, daca nu le aplici. Sunt multi care vin cu o educatie gresita de acasa, dar statul ar trebui sa corecteze asta prin legi, oamenii se "civilizeaza" numai prin constrangere. Daca unul nu a invatat de acasa, de exemplu, ca nu se lasa mizeria in locuri publice, statul trebuie sa il oblige, insa avem legea si nu se aplica (am vazut chiar politisti comunitari aruncand ambalaje pe strada). Daca un copil nu a fost invatat acasa ca nu trebuie sa loveasca alt copil, ba chiar unii sunt invatati sa loveasca, trebuie sa existe un instrument de constrangere. Si, teoretic, exista, dar nu este folosit. Va povesteam ca la fiica-mea la scoala un copil a ajuns la spital, s-a lasat cu ceva cercetari si vreo doua-trei zile profesorii stateau numai printre elevi, asa cum e normal sa se intample mereu, si era "liniste si pace" in scoala. Dar a durat numai atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Laura, nu mai vreau sa traiesc conform "mostenirii" din mosi stramosi. As prefera ca, in scolile noastre, sa fie la fel ca in scolile din tarile civilizate, unde elevii agresivi sunt pedepsiti.
Oare un memoriu catre directia scolii, ar avea efect ?

Scoala la care invata fii-mea NU are regulament intern, desi legea ii obliga sa aiba.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Cam pe unde crezi ca se intampla asta? poate la scolile private high class.

Eu am niste amintiri foarte frumoase din scoala, cand ma bateam cu baietii. Si de cate ori ma intalnesc cu unul dintre ei cu care a fost mai apriga bataia ne amintim de asta razand, si cu mare drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si eu ma bateam cu baietii...si in liceu pana in clasa 11 ne bateam rau de tot...la propriu,insa eu am 14 ani de sport de lupta la activ....dar daca doamne fereste Eva ar fi numai atinsa de unul,poa` sa fie si ministru taica`su` nu vreau sa ma gandesc ce i-as face.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Laura, nu mai vreau sa traiesc conform "mostenirii" din mosi stramosi. As prefera ca, in scolile noastre, sa fie la fel ca in scolile din tarile civilizate, unde elevii agresivi sunt pedepsiti.
Oare un memoriu catre directia scolii, ar avea efect ?

Scoala la care invata fii-mea NU are regulament intern, desi legea ii obliga sa aiba.

Cam pe unde crezi ca se intampla asta? poate la scolile private high class.

Eu am niste amintiri foarte frumoase din scoala, cand ma bateam cu baietii. Si de cate ori ma intalnesc cu unul dintre ei cu care a fost mai apriga bataia ne amintim de asta razand, si cu mare drag

Sunt convinsa ca amintiri duioase ca ale tale, le au si mamele micilor batausi-problema, din clasa fie-mii.
Xio, e usor sa faci asemenea afirmatii, cand nu ai un copil pt care sa ti se rupa sufletul de mila si de dragul lui. Amintirile tale sunt ale tale, dar cand ele sunt reflectate de copilul tau, acesta devine o problema pt cei ce-l inconjoara.

allinta

Mergi la inceput

Allinta te inteleg,am postat mai sus ....mai ales dupa ce sunt patita odata...ma tem ca nu voi raspunde pentru reactiile mele.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mai, nostalgia nu se pune. Degeaba va aduceti aminte cu drag ce cafteli trageati in diferite scoli, v-ati schimbat prioritatile si orice era acceptat pe vremuri, acum sunteti pregatite de moarte de om. In caz ca odrasla voastra e angrenata in ceea ce voua va era drag.
Ma tot gandesc ce nesimtitori erau parintii nostri, de nu le pasa de razboaiele noastre...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Mai, nostalgia nu se pune. Degeaba va aduceti aminte cu drag ce cafteli trageati in diferite scoli, v-ati schimbat prioritatile si orice era acceptat pe vremuri, acum sunteti pregatite de moarte de om. In caz ca odrasla voastra e angrenata in ceea ce voua va era drag.
Ma tot gandesc ce nesimtitori erau parintii nostri, de nu le pasa de razboaiele noastre...

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Faci misto,Rufus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
acum sunteti pregatite de moarte de om.

Exact.
Lipsa de repercursiuni asupra batausilor a facut ca simplele batai sa devina lovituri cauzatoare de moarte. E adevarat ca in clasa I e greu sa se intample ceva grav, desi o imbranceala mai puternica il poate izbi pe celalalt cu capul de coltul bancii sau asfalt, dar este necesar ca elevii sa invete inca din prima clasa ca nu au voie sa se bata tocmai din cauza unor asemenea riscuri. La gradinita erau prea mici pt a fi trasi la raspundere, de acum, insa, nu.
Daca parintii si invatatorii/profesorii ar fi mai constienti si nu ar mai lua in deradere agresiunile, celor violenti le-ar fi teama de consecinte.

allinta

Mergi la inceput