Ce luam in seama cuvintele sau faptele?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu, daca ma gindesc bine, iau in considerare faptele mai mult. O persoana poate fi miere la vorba, dar sa te sape pe la spate in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

In concluzie prefer faptele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Am o idee poate un pic incomoda: sa iesim din sfera preferintelor personale si sa incercam sa teoretizam.

oare putem spune ca e in general adevarat faptul ca:

- persoanele care nu pun prea mare pret pe felul in care se adreseaza celor din jur prefera faptele

- persoanele care pun pret pe felul in care comunica cu cei din jur dau mai mare greutate vorbelor.

Si daca da, de ce? Oare cumva din nevoia de a fi evaluati/ apreciati numai prin perspectiva a ceea ce percepem ca fiind "strenghts"urile noastre incercand sa evitam un feed-back ne-magulitor?

Exercitiu pur teoretic :D.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Aqai, cred ca da, oamenii care stiu ca-s varza la comunicare, vor incerca sa compenseze prin fapte. comunicativii geniali sunt mai putin pragmatici, dar asta si pentru ca, in fond, viata lor este comunicarea. se poate argumenta si astrologic: mercurienii sunt cei mai buni comunicatori, iar mercur, zeul comunicarii, este in acelasi timp protectorul comerciantilor, hotilor si tzeparilor. si cred ca in ziua azi putem sa-i punem in carca si advertisingul. deci vezi, fiecare cu domeniul lui.

si intr-o nota personala: cine se aseamana se aduna. cei intelepti, reusesc sa se adune si cu cei ce nu se aseamana, dar asta presupune intelegerea diferentelor si ajustarea asteptarilor. eu, ca o inteleapta ce ma aflu, am tot felul de oameni in jur, dar incerc sa cer fiecaruia dupa putirinte. n-am sa-mi plasez niciodata banii pe baza sfatului unui comunicator si n-am sa caut niciodata vanzatori printre constructori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Sa vedem un caz concret:..un caz umanitar.O persoana are o boala si are nevoie de bani pentru medicamente si tratament.Vorbele nu cumpara medicamente,vorbele nu cumpara haine la copilasi bolnavi,vorbele palesc cand nu tin de foame sau cand nu satisfac nevoia acuta a celui care are nevoie efectiv de ajutor.Putem canta zilnic"te inteleg,esti puternic(a)esti de admirat,dar medicamentele tot bani costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

"ori taci, ori spui ceva mai bun decat tacerea!"

Mergi la inceput

thumbs up inbox

Partial de acord cu portocalia. Nu ma refeream strict la comunicatori/ necomunicatori si nu cred ca imparteala e asa strica, ori esti cu vorba ori esti cu fapta, ca daca ar fi asa ce simplu ar fi :)

cazurile gri sunt cele cu fapta buna/ vorba rea sau fapta rea vorba buna .... cum alegi?

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Faptele bune anuleaza vorbele rele. Invers nu cred.
Faptele provin din interiorul sufletului, au sursa in caracterul omului, pe cand vorbele rele provin de la temperament.
Cine pune acceent pe fapte este mai profund mai stabil, decat cei care pun accent pe aparente, pe imagine, pe vorbe.
Diferenta intre fapte si vorbe este ca diferenta intre continut si ambalaj.

Mergi la inceput

Deceneus, vorbele vin exact de unde vin si faptele. Ba mai rau, spun mai mult decat faptele fiindca acolo majoritatea oamenilor uita sa se cenzureze.

Asa incat daca cineva vorbeste de obicei sarcastic, e o mare probabilitate sa fie o persoana sarcastica. daca cineva iti da impresia ca e mereu cu mainile in solduri si pus pe harta (intr-o discutie) pai sansele sunt ca exact asa e.

daca cineva face o fapta buna pt tine (si hai sa spunem ca era chiar o fapta buna reala) pai are dreptul sa iti vorbesca oricat de urat vrea? Sa te toace la cap cerandu-ti recunostinta vesnica si mentionand cu fiecare ocazie favorul pe care ti l-a facut?

Sau daca-ti spune ia mai da... beep beep beep de idiot/ idioata beep beep beep e ok fiindca e la nervi si maine o sa-ti aduca flori?

Sau sa nu poti avea un dialog pe ton normal cu o persoana ca mereu e cu mainile in solduri si cu limba ascutita sa-ti arda vreo ironie, da sa zici ca e ok, putem fi prieteni, e fata faina ca uite participa la actiuni de caritate?

Vorbele sunt cel putin la fel de grele ca si faptele si vorbele cu faptele NU se spala ele intre ele. Vorbele sunt grele si prea multi se folosesc de ele in mod deliberat si stiind ca vor face rau. Mai apoi dau cu perdeaua de fum a nervilor: look what u made me do! Sau iarta-ma, dar m-ai enervat. Eram nervos. M-a enervat xuleasca de pe scara si tre' sa ma racoresc

poor me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

cazurile gri sunt cele cu fapta buna/ vorba rea sau fapta rea vorba buna .... cum alegi?

cum aleg eu? :) aleg EJECT in ambele cazuri. bine, ceea ce calific eu "vorba rea" e limbajul suburban si agresiv, ilogic si de obicei hormonal. asta ma blocheaza, nu am cum sa discut cu un om care ma injura cu mainile in sold. si nici n-am nevoie de faptele lui bune, dupa... slava domnului, imi permit sa aleg de la cine primesc ceva si de la cine nu. (cinicii si ironicii imi plac si nu-i includ in categoria asta).

situatia fapta rea/vorba buna e relativ des intalnita, astia-s mierosii care te musca de qur. nu pot spune ca am avut de suferit prea mult de pe urma lor, ii miros repede si-i ocolesc. viata e scurta, de ce sa ne-o umplem cu oameni dezagreabili?

Mergi la inceput