Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)
Raspunsuri - Pagina 8
Selene_Bunny spune:
nelia, pisicile stiu ca isi intarca puii in jurul varstei de 3 luni. Dupa aceasta varsta, pisica este din nou pregatita pentru o noua tura de pui.
De asemenea, desi dragalasenia pisoiasilor ii indeamna pe oameni sa le ofere lapte, multi pisoiasi au intoleranta la lactoza.
Un puiut de pisica, fortat de conditii, poate manca si altceva decat lapte de la 1 luna.
Toate astea le stiu din experienta proprie, am adunat destui puiuti parasiti de pe strada, pisicile mele sunt maidaneze. Am si asistat la fatari.
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Ilinca, tu vb prin prisma unei mame de copil mic. eu am 2 copii la scoala si crede-ma ca fara cateva regului nu am putea functiona. Ex, trezitul la 6.30 pt ca la 8 incep scoala..daca i-as lasa s-ar culca la 12 seara si nu ar mai functiona in parametri corespunzatori a doua zi. La gradi nu conta ca ajungea la 8 sau sau 10. Daca i-as lasa, s-ar juca la calc toata ziua. Sa nu zici ca de ce i-am lasat sau altele asemanatoare. Am calc in casa (sotul e programator), isi dau singuri drumul, intra singuri pe youtube (i-as frustra prea tare paroland calc) |
Iulia, asta mi s-a tot zis de cand am nascut: "DE ACUM, din prima clipa trebuie program, altfel o sa vezi tu...", "de acum trebuie sa aiba un program obligatoriu de la care nu trebuie sa te abati, altfel la 2 ani cand iesi din CIC" etc etc.
Ei, fata mea a avut perioade cand adormea la 12 noaptea,perioade cand adormea la 20, perioade cand eu mergeam rupta de oboseala in pat la 21 incercand sa o tentez si pe ea iar ea alerga de la mine in alta camera tot aducandu-mi mingi si jucarii pana pe la 12 noaptea:)))
Si uite ca la 2 ani si 5 luni am dus-o la gradinita si tot in ritmul ei am lasat-o (chiar nu-i un copil caruia sa i se impuna cand sa doarma si ce sa manance) si a avut si perioade cand se culca la 23 dar dimineata se trezea foarte bine-dispusa si perioade in care se culca la 23 dar ar mai fi dormit dimineatza si cam trageam de ea si se enerva vreo 5-10 minute...
Si uite ca de cel putin o saptamana in fiecare seara vine ea cu initiativa de "nani" la ora 20 si ne punem in pat si la 20.30 cel tarziu adoarme si totul e perfect dimineata (oricum perioada maraita dimineata nu a durat mai mult de vreo 10 zile, in 8 luni de gradi).
Si asta fiindca copiii nu sunt nici cretini nici masochisti nici atat de irationali pe cat ii cred unii incat se simt indreptatiti sa le faca program, sunt convinsi ca stiu ei mai bine cand ar trebui sa adoarma un copil, au impresia ca fara "mana lor forte" si fara rigoarea lor extraordinar de bine-venita acel copil s-ar indrepta in picaj spre auto-distrugere...
Ce pot sa spun, pana acum am avut incredere in copilul meu, in nevoile lui, i-am respectat bioritmul...si totul a fost bine...
Daca peste alti 3 ani o sa-mi dau cu pumnii-n cap ca vaaai, n-am ascultat sfaturile bune de a-mi dresa copilul de cand a itzit nasu'-n lume si nu l-am ajutat/ghidat sa doarma cand consider IO ca e bine, voi veni aci pe forum si voi plange cu lacrimi amare...
Da' ceva ce nu m-a inselat pana acum (si anume instinctul de mama) imi spune ca ziua aia se va lasa asteptata
(a, PS, ca acum am observat "marja" gradinitei voastre: noi la gradi intotdeauna ajungem ori cu 15 minute inainte de 8 ori cu 15 inainte de 9, depinde de orarul meu)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Selene_Bunny spune:
Celor din casa sau apropiatilor le-ati aratat poza din Time? Daca da, care a fost reactia lor?
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Alizee spune:
Eu ii fac program copilului meu; consider ca asa este sanatos pt ea. Ora de culcare este ora 9, ora de sculare este 7.
Ilinca, culcatul tarziu si sculatul devreme la un copil, oricat de vesel si vioi iti pare tie dimineata, ii afecteaza ficatul.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Si, ca sa raspund la subiect : perioada de alaptare a fost cea mai cumplita perioada din toata "cariera" mea de mama, de pana acum. Am intarcat-o la 3 luni si jumatate si este un copil vesel si sanatos + inteligent.
Nu vad care este rostul alaptarii pana la 4 ani, cand copilul ar trebui sa manance mancare si sa bea lapte din cana, nu sa fie dependent de sanul mamei. NU mai este bebelus; e ca si cum am vrea ca adolescentul sa ramana la varsta prescolara.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
sdcristian spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Altceva: vad ca majoritatea mamelor care au alaptat doar cateva luni au facut-o fiindca era un stres pentru ele, simteau multa presiune pe ele, nu prea le reusea alaptatul, se simteau obosite, vroiau sa ofere copilului o mama echilibrata nu una depasita de situatie. Deci nu au renuntat la alaptat "spre binele copilului", ca au considerat ca alaptarea nu mai asigura anticorpi, vitamine etc. Ok, mi se pare foarte fair sa renunti la ceva ce te epuizeaza,iti provoaca stres si intr-un final chiar anxietate si repulsie. Dar ce e asa de greu de inteles ca pentru unele alaptarea nu a fost si nu este un chin, pur si simplu le-a venit natural, au trecut usor peste micile greutati (nu cred ca sunt prea multe mame care sa nu fi avut ragade, sa nu fi luptat cu puseele de crestere, sa nu fi fost trezita de 10 ori pe noapte). Da' uite, mie mi s-a parut usor (cu periodice episoade de cand sugea toata noaptea din cauza dintilor sau cand racita si cu nasul infundat fiind m-a muscat de mi-a facut ditamai crateru', si asta pe la 2 ani), copilul meu s-a simtit extraordinar fiind alaptat, eu sunt convinsa de beneficiile alaptarii si sunt sigura ca nu sunt "contraindicatii", fiica mea vrea in continuare sa suga...de ce i-as taia io macaroana, numai asa, sa fiu "in randul lumii"? Si ce lume...care asociaza alaptarea cu incestul si abuzul...nu merci, prefer sa nu fac parte din "lumea buna" I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
eu de ex le invidiez pe toate care au putut alapta frumos, prima data am dat in depresie crunta din cauza ca nu puteam alapta din diverse motive si greseli ale mele, si toata lumea simteam ca ma trateaza ca pe o criminala. a doua oara nici nu stiu ce s-a intamplat de am ramas fara lapte, desi chiar speram ca de data asta, cu un start foarte bun, 3 luni exclusiv, sa mearga bine. intr-o saptamana am ramas fara, desi am facut tot ce scrie la carte, de la alaptat 3 ore fara pauza, la suplimente, muls cand nu sugea bebe... fix saptamana aceea cat am luptat ca poate pot salva ceva a fost groaznica, pana atunci relativ ok.
uite eu nu am nicio treaba cu tine sau alte mame care dupa 2 ani vor sa mai alapteze ca asa cred ele ca e bine. poate pt familia respectiva chiar asa e mai bine. oricum, presupu ca nu mai e ca alaptatul unui bebe de 2 luni, din jumatate in jumatate de ora, ci mai mult un alint seara sau cumva.
dar ma va deranja intotdeauna, poate si din cauza frustrarilor mele legate de alaptat, orice afisare din asta gen coperta, care imi da mesajul ca uite ce mama perfecta, cu copil sanatos si frumos sunt eu, in comparatie cu tine care esti o mama idioata cu copii prosti, bolnaviciosi si urati (desi ai mei sunt cei mai destepti si mai frumosi). si stilul asta de atitudini, care sunt ultraagresive sau asa le percep eu, m-au facut sa ratez deja primul an in relatia cu primul meu copil, cand eram prea concentrata sa imi dau cu pumnii in cap ca am fost o mama incapabila si insuficienta, si nu am avut loc sa relationez cu el si sa ma apropii de el. asa ca le invidiez si pe cele care pot zice senine asta e, biberon si gata, nu se mai gandesc la subiect nici 5 minute
iulia_b spune:
Multe vorbe. Acum nu neg ca or fi fiind copii ascultatori, care fac totul ca la carte. ai mei nu sunt genul, sunt rebeli, tocmai ca sunt fara constrangeri. Nu tb sa faca totul pt mami.
Ilinca_M. spune:
Mai spun ceva si ma retrag cu copilul ca deja e ora nani
Faptul ca in atatea postari apare ideea de INCEST legata de actul alaptarii mi se pare stupefiant, chiar sunt socata, credeam ca asa ceva poate sa se nasca doar in niste minti primitive, perverse...ma rog, chiar nu mi-ar fi trecut prin cap ca uite, si niste femei, mame, cultivate, pot sa faca asemenea asocieri...Fara suparare, eu cred ca asta spune ceva despre mintile/fantasmele/preconceptiile/angoaselor acelor persoane, nu despre actul alaptarii, indiferent ca e facut la 2 ani sau la 6.
Va spun sincer ca mie nu-mi placea si de altfel nu prea-mi place nici acum sa vad parinti care-si pupa copiii pe gura, imi crea o senzatie neplacuta fiindca mereu imi venea in cap imaginea unei guri de adult care poate are carii, a fumat etc deci "problema" mi se parea de ordin igienic. In ruptu' ruptului capului nu mi-ar fi trecut prin cap sa dau conotatii sexuale gestului, sa ma gandesc "vai ce tata incestuos ca pecetluieste buzele fiica-sii/ ce mama incestuoasa, isi pupa baiatul pe gura". Cred ca mi-ar fi fost rushine de un asemenea gand, oricat de razletz. Pai eu imi pupam cainele drept in bot, pe buzoacele lui groase, dar zau daca am inclinatii zoofile. Noroc ca faceam asta "in intimitatea casei" ca altfel sigur imi ieseau vorbe De fapt oricum plimbandu-ma pe strada aveam uneori parte de "gingasii" de genul:"wow ce caine mare, sigur l-a luat s-o f...a!" sau "domnisoara, f... bine cainele?" urmate de hahaituri copioase. Ma gandeam ca deh, glume de autobaza de golani.
Dar uite ca si mintile 'telectuale si cel putin in aparentza educate fac asemenea asocieri...si nici macar nu in gluma!
E o lume bolnava si infricosatoare...si nu cred ca mamele care alapteaza mai multi ani sunt asa...poate n-ar fi rau sa mai meditam la asta...
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui iulia_b Multe vorbe. Acum nu neg ca or fi fiind copii ascultatori, care fac totul ca la carte. ai mei nu sunt genul, sunt rebeli, tocmai ca sunt fara constrangeri. Nu tb sa faca totul pt mami. |
Pai tocmai te contrazici...parca le faceai programu', acum sunt brusc rebeli si fara constrangeri:)))
Alinta, bravo tie ca le faci programu' si consideri ca asa e sanatos, sa fii si tu sanatoasa Uite ca eu nu-i fac si de asemenea consider ca asa e sanatos. Cate bordeie, atatea obicee. Si nu ma face sa rad cu ficatu' ala, n-am mai auzit asa ceva. In plus tocmai am zis ca perioadele cu culcat tarziu, sculat devreme au fost foarte scurtei tocmai fiindca copiii nu sunt masochisti iar organismul lor stie singur ce e bine si la un moment dat se regleaza. Da' fiecare intelege ce vrea din ce scriu, iar unii chiar deloc, asta e,poate nu stiu sa transmit mesaje:)))
Aqai spune:
citat din mesajul lui Laura25 Daca discursurile pro-alaptare ar fi destul de agresive, nu ar mai exista pe acest forum sute de gravide care ar intreba inainte de a naste "cate biberoane trebuie sa cumpar? ce fel de aparat de sterilizat imi trebuie?". Normal mi se pare sa pleci cu ideea ca nu ai nevoie de nici un biberon pentru ca vei alapta. Daca nu se poate si trebuie biberon, la orice ora ,in orice oras este cel putin un farmacie non-stop de unde poti lua unul. De ce e un "must" in lista de cumparaturi pt bebe biberon si sterilizator ?!!? |
pentru ca s-ar putea ca socoteala de acasa sa nu se potriveasca cu cea din targ. Si atunci decat sa cauti infrigurat noaptea la 12 printre urletele copilului, mai bine te informezi, te pregatesti si faci ce poti mai bine sperand sa nu fie nevoie sa recurgi la back-up.
O pompa, un sterilizator si un biberon sunt un must daca ai atata doza de precautie in tine cat sa iti spui: merg pana in oras sa.... whatever, las copchilul hranit aproape cu tata si lipsesc max o ora. da' poate fac accident cu masina si tre' sa stau inca 5 ore la politie asa ca poate mai bine ma mulg si las niste lapte in frigider. Just in case. intins exemplul, insa mai aproape de realitate, cineva drag mie care a trebuit sa-si faca o extractie cu anestezie cand copilul avea 3 luni si era alaptat exclusiv. Sau cate alte mai pot aparea.
Sorry, dar asta l-am perceput ca mesaj agresiv. mi-am adus aminte de sfaturile sarcinilor mele: cum sa cumperi dinainte pt bebelus (patut, haine and whatnot) ca aduce ghinion
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)