Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Si asta fiindca copiii nu sunt nici cretini nici masochisti nici atat de irationali pe cat ii cred unii incat se simt indreptatiti sa le faca program, sunt convinsi ca stiu ei mai bine cand ar trebui sa adoarma un copil, au impresia ca fara "mana lor forte" si fara rigoarea lor extraordinar de bine-venita acel copil s-ar indrepta in picaj spre auto-distrugere...

Eu iti inteleg punctul de vedere, e asa...hippie, si nu o spun ca ceva negativ. Dar asta implica o mama casnica, un tata care are un program lejer. In cazul nostru, eu am fost studenta cand am avut copiii mici, am avut de invatat, am avut laboratoare si seminarii, perioade de practica, etc. Sotul meu a avut un job solicitant combinat cu faptul ca implica studiu si pregatire si acasa. Cate familii pot sa lase copiii sa se culce la ce ora doresc si sa se scoale la ce ora doresc, sa isi tina parintii nedormiti ca sa suga la fiecare jumatate de ora peste noapte? Daca ai copii cu diferenta mai mare de varsta, trebuie cei mari dusi la scoala, nu poti lasa pe cel mic sa doarma mult dimineata, etc.

Ideea ca toata viata familie orbiteaza in jurul copilului e frumoasa dar in majoritatea cazurilor imposibila practic. Si oricum e o chestie temporara, odata ajunsi la gradi, scoala, e clar ca vor face ce spune programul nu ce isi doresc ei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

si eu am fost studenta si am avut enorm de lucru cand s-a nascut primul copil, cursuri la zi si 10 examene pe sesiune PLUS 2 lucrsri simfonice mari de compus. Nu numai ca am terminat cu 10, dar am scris si una in plus pt un cun concurs si am luat premiu, iar copilul l-am alaptat pana la un an si 8 luni, primele 6 luni exclusiv si f hippie. Si nu, nu am chiulit decat rareori.
Pe vremea aia mi se parea ca sunt geniala cum am facut eu toate astea, acuma sunt mai inteleapta si imi dau seama ca e pur si simplu normal. Am actionat conform a ceea ce imi doream, nu e mare scofala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Si asta fiindca copiii nu sunt nici cretini nici masochisti nici atat de irationali pe cat ii cred unii incat se simt indreptatiti sa le faca program, sunt convinsi ca stiu ei mai bine cand ar trebui sa adoarma un copil, au impresia ca fara "mana lor forte" si fara rigoarea lor extraordinar de bine-venita acel copil s-ar indrepta in picaj spre auto-distrugere...

Eu iti inteleg punctul de vedere, e asa...hippie, si nu o spun ca ceva negativ. Dar asta implica o mama casnica, un tata care are un program lejer. In cazul nostru, eu am fost studenta cand am avut copiii mici, am avut de invatat, am avut laboratoare si seminarii, perioade de practica, etc. Sotul meu a avut un job solicitant combinat cu faptul ca implica studiu si pregatire si acasa. Cate familii pot sa lase copiii sa se culce la ce ora doresc si sa se scoale la ce ora doresc, sa isi tina parintii nedormiti ca sa suga la fiecare jumatate de ora peste noapte? Daca ai copii cu diferenta mai mare de varsta, trebuie cei mari dusi la scoala, nu poti lasa pe cel mic sa doarma mult dimineata, etc.

Ideea ca toata viata familie orbiteaza in jurul copilului e frumoasa dar in majoritatea cazurilor imposibila practic. Si oricum e o chestie temporara, odata ajunsi la gradi, scoala, e clar ca vor face ce spune programul nu ce isi doresc ei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

si eu am fost studenta si am avut enorm de lucru cand s-a nascut primul copil, cursuri la zi si 10 examene pe sesiune PLUS 2 lucrsri simfonice mari de compus. Nu numai ca am terminat cu 10, dar am scris si una in plus pt un cun concurs si am luat premiu, iar copilul l-am alaptat pana la un an si 8 luni, primele 6 luni exclusiv si f hippie. Si nu, nu am chiulit decat rareori.
Pe vremea aia mi se parea ca sunt geniala cum am facut eu toate astea, acuma sunt mai inteleapta si imi dau seama ca e pur si simplu normal. Am actionat conform a ceea ce imi doream, nu e mare scofala.

Cum mi-am alaptat copiii

Si parca aveai/ai ceva probleme de sanatate, nu?

Oricum, ideea era: alaptat peste 3/4ani, nu alaptat/LP.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:

14.12.2007

Problemele au fost la ani de zile dupa si nu au nicio legatura cu alaptatul. Bolile autoimune nu au legatura cu alaptatul.
Asta a fost unul dintre cele mai urate mesaje de pe DC pe care le-am citit.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Auoleuuu, allinta, unde dai si unde crapa!:)))
Da' chiar n-are a face imaginea unui "domnu'Goe" care moare de somn, pica de-ampicioarelea da' nu vrea sa doarma doar asa, hapt de ciuda, ha! (nici nu cred ca exista asa ceva, decat eventual daca un copil e agitat bine ca un Pepsi de catre parinti, tocmai in speranta ca-l vor "rapune" rapid seara, atunci s-ar putea sa apara situatia descrisa de articolul ala prost, dupa parerea mea).
Eu nu stiu ce sa zic, chiar e asa de INCREDIBIL ca unui copil de 1 an, 2, 3 pur si simplu NU i se face somn pana la 23-24, fara sa fie agitat, incercanat, rupt de oboseala, marait, nervos pur si simplu e FRESH, poate a dormit peste zi 3 ore (sau trebuia zdruncinat sa se trezeasca dupa 1 ora, ca asa scrie undeva ca e bine, sa poata adormi mai repede seara:)) poate chiar e inca la faza de 2 somnuri/ zi, ce-ar trebui, sa i se puna scobitori la ochi la pranz sa nu cumva sa doarma peste zi, sa intre in "patul lui Procust", musai 20-7 dimineata, altfel ii explodeaza ficatul?:))
Cateodata chiar ma intreb daca unii au copii sau daca au vazut vreodata alt copil decat al lor, daca-si pot imagina si alte situatii decat cele traite de ei, daca au citit vreodata si alte articole decat cele care numesc triumfator copiii "Domnul Goe"...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:

14.12.2007

Problemele au fost la ani de zile dupa si nu au nicio legatura cu alaptatul. Bolile autoimune nu au legatura cu alaptatul.
Asta a fost unul dintre cele mai urate mesaje de pe DC pe care le-am citit.

Cum mi-am alaptat copiii

1. In primul rand n-am avut intentia sa te jignesc. Scuze.
2. M-ai citat selectiv.
3. Cred ca epuizarea si-a spus cuvantul.
4. Subiectul era alaptarea peste 3/4ani.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Celor din casa sau apropiatilor le-ati aratat poza din Time? Daca da, care a fost reactia lor?

Nu o reactie pozitiva . Cel mai tare a fost sotul meu care a ramas socat si nici nu si-a dat seama din prima ca femeia alapteaza.

Pai la mine crezi ca au fost pozitive? Da' de unde.

Interesant ca tati a spus asa, dupa ce i-am explicat noul curent, cu autointarcatul: "3 ani". Adica asta e limita lui psihologica maximum maximorum pentru autointarcat: 3 ani.

Iar poza i s-a parut complet nelalocul ei.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Dar ce te faci (cu alaptatul si cu orarul copiilor) daca esti, tu ca mama, singura zi si noapte? Nu sa-l pasezi pe cel mic sotului din cind in cind, cum spune Ilinca si cum (din amintiri) spunea altadata Sabina?
Eu am fost intotdeauna practic singura pe baricade. Sotul are un somn mult mai profund, asa ca oricum ma trezeam inaintea lui. Si cum eu nici vorba sa alaptez in pat (trebuia sa stau intr-un anumit fotoliu, intr-o pozitite exacta sa doara cit mai putin), nici nu folosea la ceva sa-l scol. Iar ziua sotul lucra 12 ore/zi, pe putin.

(off topic: Bird, asa si la noi cu alcoolicii. E o pacoste cind esti la urgente si-ti aduce politia un alcoolic agitat, pe care sa trebuiasca sa-l tratezi contra vointei lui si de care esti responsabil.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Am vazut o poza a mamei cu copilul intr-o emisiune TV.
Baietelul parea mult mai mic, tinut in brate de mama lui si imbracat altfel. N-ar fi fost deloc socant, din postura aceasta de "bebe", sa se intoarca sa suga putin.
(De fapt, fotograful a recunoscut ca a alez o pozitie socanta.)

Am petrecut un lung moment citind comentariile de pe site-ul lui "Times".
Argumentele, de o parte si de alta, sint cam cele de pe aici. Cu termeni adesea la fel de duri - asta asa, ŕ propos de cele care spun ca pe romani ii socheaza fiindca sint mai incuiati.

Un argument "contra" care n-a fost discutat pe aici este despre reactiile copilui peste ani, cind colegii de scoala o sa-i arate poza.

Se aduce, ca si pe aici, argumentul antropolgic.
Decit ca eu ma intreb,de ce se aduce ca argument ca asa se face in culturile "primitive" (subinteles, mai aproape de natura), insa se resping alte aspecte - pedepsele fizice, pusul lor la munca etc.? Atunci nu mai functioneaza argumentul cu "naturalul"? Pe ce criterii selectionanm ce ne convine si ce nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

gmmm, in anumite tirburi indiene exista alaptat pina cind se lasa copilul, dar nu exista pedepse, nu exista pus la munca in sensul de pedeapsa, ci de cind creste, fiecare face ce poate, pe masura puterilor lui, pentru comunitate.

Si nu se intra pe un asemenea teren minat cum ar fi pedepsele, caci pentru noi, ca societati care sintem departe de primitivism (sau nu?), ne este bleah alaptatul prelungit, pedeapsa are loc de cinste. Pedeapsa, santajul, mituirea, si chiar bataia (stiu, e doar o palmuta peste pampers), urlatul la ei, nu sint bleah... si nu mai primitive, pentru ca exista si in ziua de astazi. Ma indoiesc sincer ca "primitivii" erau mai aproape de natural decit "dezvoltatii' la acest capitol.

Ba s-a discutat argumentul, AB_AC a spus ca atunci cind faci public, iti asumi riscurile.

Cit despre mesajul de dinainte... intotdeauna exista alegeri si alegeri si intotdeauna cind trebuie facute, nu le face doar mama, ci si mama si tata. Am mai spus: fara implicarea si sprijinul tatalui, nimic nu e posibil. Si atunci cind faci alegeri si alegeri, gasesti solutii si solutii... nu e nimic batut in cuie. Dar tatii trebuie lasati sa devina si ei tati, mai devreme sau mai tirziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Gmmm, noi am dat inainte cum am putut. In afara de treaba cu o anumita pozitie care era imperativa la tine caaveai dureri, restul a fost la fel. Ft greu. O pasam fix cand ajungea el acasa si doar pt ca sa apuc sa fac ceva de mancare, cu intreruperi, lasat tot din mana si alergat la ei cand incepeau plansetele piticei. Aruncam la spalat, calcam strictul strictului...la curatenie ma ajuta el, un aspirat...mancam cu ea inbrate, mergeam la toaleta cu ea un brate, i-olasam iar cand trebuia sa fac un dus in mare viteza...militarie a facut cu noi donsoara. Trec si astea, nu ramane vesnic mica. Si sunt frumoase cand ne aducem aminte. In parc eu nu aveam voie sa stau, cum o faceau alte mame. Alergam cu pleata in vant impingand carutul In primele luni nu am vazut parcuri de una singura, ieseam seara, cu al meu, in zone mai linisitite. Imi luam si eu doza de ieseala...cand a crescut, pe lajuma de an, ieseam singura max 30 de minute, de obicei 20, ii cantam la tel pe speaker, faceam ture in jurul blocului

Mergi la inceput