Fulgusorii se topesc la soare :))..de placere{24*}

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pishko spune:

Eu sincer nu am atatia nervi sa strang pipi si sa mai trec prin experienta pe care v-am povestit-o. Asa ca am hotarat si ii pun la olita cand se trezesc, iainte de masa de pranz, cand se trezesc dupa pranz si inainte de masa de seara sau inainte de nani de noapte
si vad asa daca se lipeste ceva.
la un moment dat trebuie sa invete ca doar n-o sa faca in scutec pana la 15 ani, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui pishko
la un moment dat trebuie sa invete ca doar n-o sa faca in scutec pana la 15 ani, nu?

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Pishko, noi suntem si lungani si traim pe picior mare, adica eu 40/41 sotul 45...deci intelegi de unde ni se trag ventuzele la jr...Da, este un copil marisor, pentru ca toti care nu il cunosc spun ca are cam 3 ani jumate/4...Acum cateva zile in oras a trecut o fetita cu cateva luni mai mica care ii ajungea pana la umar...iti poti deci imagina cam cum aratam cand mai iesim cu caruciorul..
De scapat de pampers nu suntem nici noi scapati, dar speram ca pe drumul cel bun.
AM mai avut o tentativa in primavara, dar ne-am imbolnavit toti cu gripa la stomac, jr cel mai tare, dupa care ne-a refuzat olita cateva luni bune. L-am lasat in pace cateva luni si acuma in asa numita vara am reinceput se pare cu destul de mult succes, in sensul ca de vreo luna kk nu face decat in olita, (doua mici scapari in timpul somnului de pranz au mai fost totusi dar na, imi laud si eu puiul ca e doar al meu ) Pipi face si aia la olita, dar nu se cere, ci il punem cam cu credem noi si atunci face.
Poate te ajuta cum e la noi. De exemplu, dimineata la vreo 10 minute dupa ce a baut lapticul,trece pe olita sa fie in jur de ora 8, si de obicei face amandoua. Daca a facut pipi atunci cam din ora in ora il mai pun iara, ca am observat ca el cam atata reuseste sa tina. Masa de pranz la noi e la 11, dupa mancare iara la vreo 10 minute trece pe olita, si face de obicei numai mica. Imi doarme vreo doua ceasuri, cand se trezeste iara ritual de lapte/ 10 minute asteptat si iara pus, de obicei face tura doi de combinat. Dupa care merge la cresa, duamnele nu cred ca-l pun desi li s-a spus, in fine, la 6 seara cand il aducem il lasam in pace o ora, mananca pe la 7, dupa care iar "ritualul" de obicei facea numai pipi, acuma vad ca se ambitioneaza de cateva zile sa faca KK si seara, ceea ce a condus la lipsa lui dimineata. Cam asta ar fi.
Dar nu te stresa, mai asteapta si mai incearca dupa cateva saptamani sa vezi cum merge iara. Sa sti ca intr-adevar conteaza f mult sa fie copilul pregatit, pentru ca vad ce diferenta este acuma la experienta 2, ce intelegator (atat cat poate fi un copil de 2 1/2 ani) poate sa umble cu treaba asta.
Si il implic f mult pe el si ii explic asa. Ca o ajuti pe mami daca faci pe olita, si sa duci te rog tu olita la wc si mami te ajuta sa golesti, si mami mai pune o tura de apa, iar de tras apa e "obligatia" lui! SI sa vezi ce curios se uita si se distreaza de realizarea lui. Apoi luam inaltatorul pentru chiuveta, ne urcam sus la chiuveta si ne spalam pe maini iar jr trebuie sa se stearga. Practic totul e o joaca pentru el, nu stiu daca face pentru ca chiar simte nevoia, sau pentru ca isi doreste "jocul" dar imi este important sa isi exerseze muschii, si sa tina si sa lase constient in legatura cu olita/ wc.
I-am luat chiar la inceput o olita care canta cand face in ea, poate ca si asta l-a motivat. Din pacate nu avea protectia in face suficient de ridicata, si dadea in sus peste ea, chin curat. Am trecut pe cea normal respectiv micsorator de wc si e super ok. Incearca cu micsoratorul, poate o sa-i placa mai mult pentru ca il motiveaza ca are voie ca si mami si tati. SA cauti insa unul cu manere, ca mai ales la inaltimea normala de wc simte nevoia sa se tina, mai ales la kk.
Sa sti insa ca sunt destui copii care pana la 4 ani stau in scutece, si pana inspre scoala se mai scapa noaptea in pat. Si cand scapi de scutec incepe stresul cu mersul in oras si la joaca, sa gasesti wc, respectiv cu tinutul...

Mergi la inceput

Sun saru`mana mult de raspuns... azi am avut prima reusita!!! Dar la emma ... i-am pus ca de obicei pe amandoi si am stat cu ei si le-am cantat cum vine pisu` si cand s-o iau pe emma am vazut ceva galben la ea in olita, si nu mi-a venit sa cred! Bineinteles ca am laudat-o si am sunat la toata lumea sa anuntam evenimentul... a parut invidios un pic pe succesul ei si mi-a promis ca data viitoare face si el pisu la olita! Sunt asa de scumpi acum cand incep sa vorbeasca si sa te intelegi cu ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Ce fain, bravo Emma!
Sunt chiar mortali la varsta asta si perlele lor. Azi am fost in oras si la un moment dat se opreste jr. si zice ca vrea pipi. In mijlocul orasului dupa ce s-au inchis magazinele...Si ii zic la sotulca ce sa facem, sa ii dau jos pantalonasii si sa-l pun la un copac? la care imi raspunde jr ca nu , mai bine face in pantaloni(scutec)...si in secunda urmatoare se cracaneaza si face mutrita satisfacuta de usurare si mai apoi rade cu pofta...na supara-te daca poti!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sunshine2009

Ce fain, bravo Emma!
Sunt chiar mortali la varsta asta si perlele lor. Azi am fost in oras si la un moment dat se opreste jr. si zice ca vrea pipi. In mijlocul orasului dupa ce s-au inchis magazinele...Si ii zic la sotulca ce sa facem, sa ii dau jos pantalonasii si sa-l pun la un copac? la care imi raspunde jr ca nu , mai bine face in pantaloni(scutec)...si in secunda urmatoare se cracaneaza si face mutrita satisfacuta de usurare si mai apoi rade cu pofta...na supara-te daca poti!

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

salutare si de pe alte meleaguri..sunt in concediu, dar pentru ca a trebuit sa imi iau laptopul la mine si la pranz sa si lucrez putin, azi m-am gandit sa intru si pe DC.
Suntem plecati de o saptamana, mai avem cateva zile si gata...ne intoarcem in romanica noastra
JR e in culmea fericirii, toata ziua in apa, la balaceala, ii place sa inoate singur sa nu simta nimic sub picioruse

Si JR poarta la picior 25, dar la hainute 98 si atat, oricum am probleme cu el ca e ok ca inaltime, dar e foarte slab...pe cuvant ca are pantaloni scurti de 12-18 luni, pt ca sunt buni de el in talie

Nu mai avem pampers de ceva timp, cred ca noi am scapat cel mai usor de aici din gasca, practic nu am simtit trecerea, a fost ceva firesc, intamplat in vara asta...
Acum incep sa ma gandesc la gradinita, peste o luna va fi la gradinita, va avea un program bine stabilit...cum nu i-a palcut data trecuta... sincer am mari emotii..

acum va pup, pe saptamana viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Vias

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput