cum pot gestiona situatia ?
Raspunsuri - Pagina 6
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Histamina, Rufus NU are dreptate, mai sunt destule lucruri care se pot face si care trebuiesc facute. Monica, la noi se foloseste atnticorp monoclonal pt. tratamentul medicamentos al GIST-ului. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
XIO tocmai cautam acum info si despre imunoterapie + GIST ,fiindca m-am gandit ca fix ca la melanom ar putea fi a doua cale de terapie pe langa cea genetica.Si am avut dreptate,se cerceteaza in directia asta,adica au existat deja trialuri de combinatie imunoterapie + GLIVEC.
De care anticorp monoclonal e vorba, interleukin 2,nu? Sau poate chiar ipilimumab ??? Io nu gasesc nimic de gen.Din ce am butonat si pe site-urile romanesti tot de-astea de care am scris se aminteste. Uite de ex. un articol recent (martie 2012):
http://www.saptamanamedicala.ro/articole/Noi-indicatii-privind-strategiile-de-tratament-GIST.html
MIRCLAU spune:
MONICA multumesc
oricum azi sunt mai linistita,am inteles ca GIST-ul asta nu e chiar asa agresiv si ca vorbele pe care le-am auzit au fost spuse iin graba,pt ca mai trebuiau facute niste analize inainte de pronuntare
Profesorul a spus ca trebuie operat de urgenta la intestine sa nu faca ocluzie si ca daca ia acest medicament GLIVEC tumorile de la ficat o sa dea inapoi si binenteles regim si chimio cred...asa ca zilele astea vom merge la chirurgul care l-a operat si vedem ce mai facem sunt oricum un pic mai linistita si mai optimista
XIO multumesc si tie pt toate info
va tin la curent cum este situatia
o seara buna tuturor
My_Lady0091 spune:
Doamne ajuta, Miraclau!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
giulia81 spune:
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
Lumina sfanta pentru copii
monica70 spune:
MIRELA ma bucur mult ca te-ai mai linistit!
E f.important sa nu te iei imediat dupa ce-ti tranteste in fatza vreun destept asa tam-nesam.Pai de exemplu acu' vreo 10 ani cand si-a facut sotul prima spermograma si i-a iesit doar 1,5 mil/ml ,dr. ala de la laborator i-a trantit-o direct ca n-o sa faca niciodata copii si uite ca avem bine mersi doi copii si natural,nu cu inseminare ,sau in vitro ! Da' nu stia dumnealui cu cine are de-a face ,ca io nu ma las cand imi pun una in cap.Am gasit tratamentul naturist potrivit si problema s-a rezolvat,ba in asa hal, incat al doilea - flacaul - a sosit neprogramat si fara niciun tratament (ca sotul nu mai voia nicidecum alt copil) si proiectat in perioada cand teoretic n-aveam cum sa raman insarcinata .Dar eu voiam musai inca un copil ,neaparat si un baiat si eram convinsa ca-l voi avea, nu stiam exact cum ... dar mi-a iesit Cum era aia ca daca iti doresti ceva ff mult tot universul lucreaza pentru tine?
Na ca am "deraiat". O sa iti mai caut pe forumuri si despre reactiile adverse ale Glivec,am citit dar f. putin (doar 2-3 marturii) si am impresia ca apar cateva reactii la inceput - cateva saptamani,apoi dispar ,eventual ramane oboseala.Seamana bine cu medicamentul meu,cam asa a fost si la mine au aparut la inceput simptome diverse ff usoare - apareau 2-3 zile, dispareau,apareau altele,dispareau si-alea.Acum de vreo 3 luni is ... cu parul cret afro (al meu era ondulat),iar din octombrie incoace am facut economie serioasa la cosmetica - pensat,epilat - ca nu mi-a mai crescut parul pe corp/fatza - dar deja intr-o anumita zona a reaparut . Nici poveste de reactii urate cum sunt la chimio,nici macar ca cele de la interferon (stari subfebrile, dureri musculare ca la gripa) nu-s.
Asteptam vesti bune
lavi02 spune:
MIRCLAU, multa sanatate sotului tau, multa putere si multa dragoste voua!!! Doamne ajuta!
Monica, uau, esti extraordinara!
Miriluta spune:
Mirela, imi pare rau ca treceti printr-o asemenea drama. Am trecut si noi printr-un soc acum 2 ani cand mi s-au descoperit metasteza multiple la ficat. Dupa socul initial, am anuntat pe toata lumea, familie si cunoscuti in scopul de a aduna sfaturi, informatii si suport moral. Am adunat informatii, atat noi cat si rudele si prietenii apropiati. Miruna avea atunci 7 ani si am ales sa ii spun eu ca sufar de o boala grava, care va necesita sa stau mult timp in spital. M-a intrebat chiar ea daca e posibil sa mor si i-am spus adevarul, ca e posibil insa voi faca totul sa traiesc. A suferit mult insa a spus ca ea se va ruga pentru mine si stie ca voi trai. La doi ani de la diagnosticul initial, s-a confirmat ca tumorile nu sunt maligne ci benigne insa ma duc odata pe an la control. In toata perioada asta, sotul meu a fost stalpul care m-a sprijinit si mereu mi-a spus ca nu imi da voie sa mor si ca egal cat costa, va gasi tratamentul sa ma vindece.
Iti doresc multa putere pentru ca indiferent ce se va intampla, nu ai voie sa disperi - ai de crescut doi copiii.
Fomalhauti spune:
Mirela, ceea ce ti s-a spus (in legatura cu durata de viata) este doar o statistica.
In urma cu 8-9 ani unui coleg de servici al sotului meu i s-a pus un diagnostic asemanator. Adica un cancer digestiv deja metastazat. A fost operat si sotiei i s-a spus tot ce ti s-a spus si tie: maxim 6 luni.
Colegul s-a pensionat medical pentru 6 luni. A facut radio- si/sau chimioterapie (de fapt, chimioterapie sigur). (Nu a facut niciun tratament alternativ si absolut nimic legat de religie fiindca nu este credincios.) In acest timp a mai trecut pe la servici, asa, in vizita. Initial slabise mult, ii cazuse parul. Apoi sotul meu mi-a spus ca a inceput sa se ingrase, sa arate mult mai bine.
Dupa cele 6 luni nu numai ca traia dar s-a reintors la servici. A mai facut ceva tratament, dar practic nu a mai avut concedii lungi. Intre timp este la alta firma, mare sef. Sotul meu mi-a spus ca l-a intalnit recent, ca arata bine si e activ cum a fost intotdeauna. As zice ca e practic vindecat.
In legatura cu copiii...Cea mica nu intelege inca iar pe baiat nu cred ca are rost sa-l pregatesti pentru ceva ce nu e sigur ca se va intampla. Cred ca e foarte bine sa faceti cum a povestit Monica, pentru orice eventualitate sa "fabricati" copiilor cat mai multe amintiri cat mai frumoase (eu cred ca asa e bine sa facem si cand suntem sanatosi). In masura in care sotul tau va putea, ar fi frumos sa mergeti in excursii, sa faceti lucruri deosebite si multe poze.
Teoretic Rufus are dreptate. Dar numai si numai teoretic fiindca in practica nu e niciodata sigur ca un tratament nu va da rezultate. Eu cred ca trebuie sa incercati orice tratament recomandat de medici (eventual sa fie recomandat de doi medici). Chiar si atunci cand sansa de reusita este mica, 10% de exemplu, sotul tau al putea fi cel la care tratamentul reuseste.