MORAL HAZARD
Raspunsuri - Pagina 5
Delia21 spune:
Anda,tocmai ca spuneam ca nu vreau sa minimalizez rolul sotului dar...decizia asta ma priveste pe mine,e a mea;daca mi-ar zice ca se opune...in secunda urmatoare eu mi-as vedea de viata mea,sincer vorbesc...as renunta temporar la scoala,as munci mai multe ore decat acum;eu nu sunt oaie....care este condusa de alti,eu ma conduc pe mine,m-am obisnuit de multi ani....sa am oameni care depind de mine....si sa m-am obisnuit sa gandesc astfel:la orice problema,daca iei la intamplare 10 mii de oameni,cel putin 2-3 ar gasi o solutie ...si ma gandesc in fel s chip....care ar fi acele solutii gasite de acei 2-3...si nu stau frumusel comod....si-l iau pe "vai dar e greu"...."vai dar e imposibil" sa gasesc o solutie;revenind la mandrul meu ,ma bucur 100% de suportul lui moral,financiar,etc;relatia intre noi nu e perfecta,avem ca orice cuplu bube,istorii dureroase,probleme si mari si mici si multe si de toate felurile....si cu toate astea mergem inainte si suntem civilizati si suntem sau mai bine zis incercam sa fim foarte buni prieteni....si zic eu ca de ce mai multe ori si reusim.Banuiesc ca te va speria sau iti va parea....acuzabila decizia mea de a fi astfel,dar viata ne-a format in conditii diferite,venim in viata asta si avem lectii diferite de luat;In copilarie mi-am promis sa nu dau voie nimanui sa aiba impresia ca poate alege pentru mine sau sa-mi fie teama si rusine sa fiu altfel decat majoritatea;e nevoie de al naibi de mult efort sufletesc sa fi Tu,in orice situatie;la 10 ani...ai mei...sora era mai mare era adolescenta,tatal meu....a decis sa o dea afara pe motiv ca s-a tinut de mana cu un coleg de varsta ei;mama s-a supus deciziei lui....a lasat pe altul sa faca istoria si noi doar sa o suportam...si sa ne supunem;ea s-a vazut lipsita de putere...Eu la 10 ani aproape saptamanal....primeam de la mama o adresa pe o hartie si trebuia sa duc 10 oua fierte,sau o rochita cumparata...o bluza,sau o bacnota de 50 de lei....si nu aveam GPS ...sorei ;am invatat sa caut,sa intreb,SA POT;nu ma- intrebat nimeni daca mi-e frica sau daca vreau sa am o copilarie normala,(apropo,ma bucur din inima ca exista si oameni cu istorii normale,copilarie normala....asa cum ma straduiesc sa-i ofer puiului meu).Nu am inteles decat foarte tarziu de ce mama nu a divortat de tata in momentul ala...si sincer.....am judecat-o pentru roul duplicita ...si pentru lipsa de curaj de a nu se supune,de a-l reclama pe tata sus si tare la politie,pentru a face taraboi de orice fel(i-a fost mai usor sa se vada victima situatiei,sa se ascunda frumusel dupa scuza ca mai are 3 copii de crescut pe care vrea sa-i creasca neaparat cu tata,nu a contat ce fel de tata) si mi-am promit ca mie atunci cand voi ajunge adult nu-mi vor trasa alti...limitele;mai mult la 18 ani,inainte cu cateva saptamani inainte de a gradua liceul...tata ,fiind proaspat divortat de mama,m-a pus sa aleg intre suportul lui financiar pentru facultate...si mama;mi-a zis ca atata timp cat el va plati studiile mele...nu am voie sa ma vad sau sa vorbesc cu mama;m-am ridicat de la masa...si i-am spus ca indiferent de cate compromisuri va trebui sa fac in viata,pe acela nu-l voi face....si nu l-am facut...si ma felicit pe mine pentru forta de care atunci am dat dovada,de faptul ca am fost in stare sa pun NU,lectia asta...nu o invat caci nu merita invatata,nu e pentru mine!Pe sora o iubesc enorm,sunt suparata pe ea pe ceea ce a facut...de nu am cuvinte....dar e eroina copilariei mele,e copilul alungat de acasa,e "marul cel rau"...aruncat din gramada ca sa nu contamineze celelalte "mere"...astea sunt cuvintele tatalui;e foarte usor de vorbit din afara,nu ma supar pe nimeni pentru sfaturile date....caci din fericire nu a umblat nimeni in papucii...si in pielea mea....Sincer,si mie imi vine sa-i spun la Bird70....sa trimita trantorii la munca...dar vezi,sunt constienta ca nu stiu ce legatura exista intrea ea si ei....si nu indraznesc sa-i spun sa faca ceea ce eu nici macar prin gand nu-mi trece sa fac:sa opresc cu totul ajutorul;
Xio,ma bucur de ce-mi scrisesi....si sincer iti multumesc!!! pe mine cea mai ieftina carte,manual...m-a costat 50 de dolari si avui si cateva a caror pret se apropiara de 200 ($193)....si tin sa precizez ,cumpar doar carti folosite dar in conditie buna,niciodata noi.Deci mi-ai luat o piatra de pe inima!!!!Alta intrebare:cate cursuri se fac in medie pe n acolo?De exemplu,iti amintesti cate cursuri ai avut in primul an?Intreb din pura curiozitate
pitzinuca spune:
Delia, ai probleme grave in relatia cu familia ta si din incercarea de a indrepta lucrurile te vei afunda si mai mult in mocirla. Numai ca nu stiu daca va exista o Delia si pentru tine sa te scoata de acolo.
Sfatul meu este sa te opresti putin, sa tragi aer in piept si sa iti imaginezi viitorul: cum in continuare sora ta te va suge de bani cu diverse pretexte santajiste, cum cele 2 fete ale ei vor intra in rahat, stiind ca matusica va veni sa le salveze, cum copiii tai nu vor intelege ce e cu mama, de ce atat de preocupata, ingandurata, trista si inexistenta, si... unde e tati?
Delia21 spune:
Pitinuca,eu caut raspunsuri cum sa pot....nu cum sa nu pot;impotenta nu e targetul meu.totul e relativ....si pentru mine mocirla ar fi sa nu fac nimic...sa stau frumusel cu bratele incrucisate;eu sunt om de actiune,fac un plan,il adaptez din mers daca e nevoie...si fac ceea ce se poate omeneste .Refuz sa stau pitita de frica...aleg sa fiu OM MARE si POTENT .
mathilda spune:
Delia,
inainte de a incerca sa gasesti solutii la pb tale pune-ti intrebarea: cine va avea grija de copiii tai daca se intampla ceva cu tine? americanii zic let go- adica asta e - nu poti tu rezolva pb umanitatii-. eu am invatat de mult asta- de cand sunt plecata din tara, tot cam de 10 ani, si ma simt bine si relaxata. pe oamenii tb sa-i inveti sa pescuiasca nu sa le aduci tu pestele la bot. imi dau seama prin ce treci si te inteleg dar daca le intinzi din nou o mana- vor face la fel. mama ta nu are nici o vina dar daca nu are gospodarie la tara poate cumpara una mica- nu f scumpa, unii o dau si gratis numai sa aiba grija de gospodarie. nu tb sa ingrijeasca animale sau sa a[puna gradina. cea mica poate sta cu dumneaiei la tara. imi pare tare rau prin ce treci dar ai grija de tine. tu esti pe primul loc apoi copiii. caci daca tu te-nbolnavesti va fi f greu pt copiii tai.
msl1 spune:
Delia,
unde am scris eu "NU POT" in postarea mea? cred ca nici unde din cite imi amintesc...eu am impresia ca tu cam visezi cai verzi pe pereti cu adoptia si altele...scuza-mi expresia... daca tu acuma poti "doar" un 200-300 pe luna nu vad de unde ai avea tu atitia bani sa treci printr-un proces de adoptie in care avocatii costa enorm.Si sa intretii o familie de 6 persoane...
Mai discutam dupa ce nasti cei 2 gemeni dupa ce o sa vezi cam cit o sa te coste pe luna intretinerea a 3 copii mai ales ca esti studenta si banuiesc ca lucrezi doar part time.Si pe mama ta nu stiu cum o poti pune tu pe medicare/aid aici pt ca ea nu a contribuit la sistemul de sanatate de stat aici ca din cite stiu contribui la asa ceva cit timp lucrezi; iti pot spune ca soacra-mea e pe medicare si a trecut inapoi la sistemul privat pt ca cel de stat nu ii acopera tot ce are nevoie. parca imi amintesc ca scriai la un moment dat ca mama ta era la tine si nu prea te intelegeai cu ea? nu mai stiu exact motivele dar mi-a facut impresia ca nu prea va intelegeati impreuna...
Mai gindestete si gaseste o solutie sa le ajuti acolo. Mie din afara problemei asta mi se pare solutia.
Mai gindeste-te
pitzinuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 eu sunt om de actiune,fac un plan,il adaptez din mers daca e nevoie...si fac ceea ce se poate omeneste .Refuz sa stau pitita de frica...aleg sa fiu OM MARE si POTENT . |
Delia oamenii de actiune fac pur si simplu. Tu deschizind subiectul asta, eziti. Daca ai fii OM MARE ai intelege ca nu poti interveni tu in destinul oamenilor tot timpul, ca trebuie sa ii lasi si pe ei sa suporte consecintele alegerilor proprii. Tu nu esti om mare, doar vrei sa iti confirmi asta, asta ti s-a cerut de mica, asta stii sa faci. Si ceea ce faci tu nu este neaparat omeneste, ba chiar imi permit sa iti spun ca faci rau.
Eu iti doresc sarcina si nastere usoare. Si iti mai doresc ca la un moment dat sa cauti ceea ce ai cu adevarat nevoie, si sa si gasesti.
blackgirl0 spune:
Off topic: Msl 1, cauta prin arhiva alte subiecte deschise de Delia21 si vei vedea ca, desi sunteti amandoua in USA, nu este niciuna un papucii celeilalte. Fara malitiozitate. M-a frapat la un moment dat si-o poza cu ea si sotul ei, ea fiind extraodinar de frumoasa si tanara (pt realizarile ei). Si astept si eu sa posteze la anul, cam pe vremea asta, sa vedem cum a s-a impartit intre 2 familii.
andacos spune:
Delia,nu conteaza cum vad eu andacos relatzia cu sotzul tau ,ci conteaza cum vor vedea autoritazile in cazul(ipotetic,pentru ca repete adoptziile sunt sistate momentan,cele internatzionale)unui dosar de adoptzie!
Eu itzi spun sincer...cred ca te pedepsesti aiurea pentru niste chestii de care nu esti vinovata!(in relatzia cu familia ta si nu numai):Parerea mea(pe care o potzi ignora complet,care nu este ironica ci foarte sincera)este sa cautzi autor specializat.vezi ca ai sa nasti curind si situatzia tzi-ar putea scapa de sub control,atit fizic ,cit si psihic,si preocupa-te de tine si familia ta!Cred ca nu-tzi va fi usor sa fii mamica de gemeni,si mamaica unui baietzel de 5 ani,si sotzie,si studenta si serviciul,ca am intzeles ca si lucrezi!Vezi ca esti DOAR femeie si nu Superwoman!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
XIO spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 XIO, striptiz??? Auci! Tu ce colege ai avut in facultate? Colegele mele care lucrau erau fie asistente de farmacie, fie caserita la Carr4, fie grafician la o tipografie, fie promoterite (in fine, fetele din magazin cu diverse promotii). Si zau ca nici nu s-a prostituat, profesional vb. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Stripteasul si rpostitutia sunt singurele care iti permit sa faci bani si sa si inveti pe langa.
Aveau bursa colegele tale care lucrau?Si de la mine avem un coleg care lucra si pe care nici nu il prea vedeam pe la facultate ca nu ii permitea programul, si alte 2-3 colege care lucrau in sensul ca de la facultate plecau la lucru la farmacie unde luau tensiuni.
Nu trebuie sa spun ca nici unul nu invata bine, de bursa nu mai vorbesc, iar de garzi facute benevol sau stat in spital voluntar ca sa inveti--nici vorba. :) Si nu erau colegi prosti, doar ca nu aveau timpul fizic sa si invete.
In anul 1-2-3 nu lucra nimeni, ca nu aveai cum sa lucrezi cand aveai ore de dimineata pana seara la 7, cu seminarii si alte cele.
Daca vrea cineva sa invete in facultate teoretic si practic nu as recomanda sa munceasca pe langa decat daca reuseste sa faca ceva acasa, rapid.
Delia, nu mai stiu exact cate materii aveam, cred ca in jur de 6-7 examene aveam intr-o sesiune. Acum s-au mai schimbat, u devenit unele de an, dar tot se da partial.
marius spune:
citat din mesajul lui Delia21 eu sunt om de actiune,fac un plan,il adaptez din mers daca e nevoie...si fac ceea ce se poate omeneste .Refuz sa stau pitita de frica...aleg sa fiu OM MARE si POTENT . |
Un om mare si potent nu este cel care face ceva ci cel care face ceva rational, bine si mai ales cu succes!
Una este realitatea si alta sunt fluturasii ce ne zboara prin capsor crezand ca asa este real. No offence!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa