MORAL HAZARD
Raspunsuri - Pagina 2
Delia21 spune:
Sora mea.... pierdut trenul responsabilizarii...vina e si a mea caci de fiecare data cnd a avut datorii....i-am trimis...si greseala mea cea mare,fara sa o cert!!! Ultima nebunie a fost in 2009...cand a luat imprumut de la banca 9 mii de dolari ca sa deschida un beauty salon...iarna,intr-un orasel mic...fara sa se consulte cu nimeni;s-a invatat sa ne puna in fata faptului implinit.Nu-i gasesc scuze de nici un fel,cu atat mai mult cu cat un prieten de familie in 2007 s-a spanzurat pentru ca s-a bagat la mai multe rate decat putea familia lui duce....iau in calcul toate variantele,poate si asta ar fi buna sa o adopte mama mai intai...si sa vina astfel impreuna....ea sora nu mi-ar pune piedici,am vorbit cu ea deja...din moment ce mai bine de 2 ani ea nu e acasa decat cateva zile la cateva luni,lucrand pe tir....dar se pare ca domnul tatic...ne va pune ceva bete in roate,dar vreau sa ma interesez daca din moment ce a renuntat la dreptul de a vizita copiii....de buna voie...la divort,cerand doar sa nu i se ceara pensie alimentara....daca are si ce drept are sa spuna NU.Eu sunt dispusa sa iau fata si sa promit sa o trimit o luna var acasa in Romania ca sa nu piarda total legatura cu ei parintii...luna in care sa o ia ei pe rand cate 2 saptamani...
mianna spune:
ce inseamna "sa o aduci pe mama ta" la tine? cu ce statut? cu ce fel de viza? ca parca stiam ca viza de turist - daca o obtine - contine o limitare de genul stat 6 luni in State si 6 luni in afara.
Delia21 spune:
Miana,mama mea are viza din 2006 si vine cate 6 luni pe an la mine dar eu odata luand cetatenia am voie sa aplic pentru ea,fiindu-mi ruda de gradul 1 pentru green-card ca sa poata sta aici permanent,nu doar 6 luni;am o gramada de prieteni care au facut astfel de acte pentru parintii lor.Dupeaza cam un an din momentul aplicarii...si ea poate astepta acel schimb de statut,din viza de turist...in persoana cu greencard si aici in USA am inteles de la un cuplu de medici care au facut asta in 2010 peentru parintii lui.
Carmenbr spune:
Delia, la noi a durat mai putin de 5 luni. In sept am devenit cetateni, in sept am aplicat pt tatal meu, in feb urmator i-a venit green cardul.
Bafta si felicitari pt gemene!
Victoria_mami spune:
Delia, nu am nici un sfat, nu stiu legile nici din US nici din Romania. Vroiam doar sa iti urez bafta multa.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
bird70 spune:
Delia ,
si noi suntem intr-o situatie foarte asemanatoare. Macar la voi copilul este ingrijit de mama ta. La noi este intr-o stare socanta alaturi de parinti . Sora ta este de acord sa adopti fetita? Ca la noi mama nu este de acord si nu putem face NIMIC . Tot ce putem face este sa stam si sa asteptam ca ceva cumplit sa se intample si autoritatile romane sa se sesizeze si sa scoata copilul de acolo. Nici asa nu e sigur ca putem sa luam copilul, e posibil ca si atunci sa tina seama de parerea parintilor.
Cred ca daca sora ta e deacord poti adopta copilul. Ai mare grija cum pui problema pentru ca probabil va incerca sa te stoarca de bani cat va putea profitand de faptul ca doresti sa ii ajuti copiii .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Delia21 spune:
Bird,....daca as avea banii...ca sa rascupar apartamentul...nu cred ca m-as putea abtine sa nu le cupar linistea inapoi....dar nu e cazul...si de santajari chiar nu poate fi cazul....caci nu ma tine buzunarul;am trimis catre ele ,fara exagerare,90% din cat am facut in primii zece an,din 2000 pana in 2010...,am trimis ca nebuna,recunosc,fara sa gandesc...in fine;sincer imi pare rau ca si voi va confruntati cu ceva similar!!!
alintaroma spune:
Eu stiu ca Romania a stopat adoptiile internationale inca din 2001. Chiar daca esti cetatean roman dar cu rezidenta in afara romaniei nu poti adopta. Trebuie cumva sa te muti temporar in tara si cite si mai multe. Poate doar mama ta sa o poata adopta. Poate te va lamuri cineva care cunoaste legislatia din tara mai bine.
bird70 spune:
Delia,
cateodata trebuie sa te gandesti si la tine, sa fi egoista. O sa ai in curand 3 copii (felicitari ), o sa ai nevoie de odihna si energie sa te concentrezi pe copii.
Pe undeva ma gandesc ca mama ta a fost putin egoista cand nu s-a dus la politie sa reclame. A incercat sa o protejeze pe sora ta, ca sa nu ajunga la puscarie, dar a pus responsabilitatea in spatele tau. Si tu, asa cum ai facut si pana acum, ai preluat responsabilitatea si crezi ca e datoria ta sa rezolvi situatia.
Pe undeva te inteleg, exact asta facem si noi si am facut-o de multi ani. Cateodata imi zic ca nu ma mai intereseaza, ca as vrea sa-mi iau sotul si copiii sa fug in lume , sa nu mai stie nimeni unde suntem, sa nu trebuiasca sa-mi bat capul cum sa descurc problemele altora.
Cred ca ar trebui sa-i explici mamei tale ca era de datoria ei sa isi protejeze casa (pe care tu ai cumparat-o). Ca trebuia sa mearga la politie. Ca tu nu poti pompa bani in ei la nesfarsit si ei sa astepte in continuare de la tine. Ca ai copiii si responsabilitatile tale. La tine nu se gandesc? Trebuie sa inteleaga presiunea ce o pun pe tine. Poate e mai bine sa o iei pe mama ta la tine, te ajuta cu copiii si macar poti controla unde se duc banii tai. Nu stiu ce poti face pentru fata cea mare , e foarte trist cazul ei. Pe cea mica o poti lua daca sora ta iti da tutela copilului. Nu stiu cum e in America, la noi daca iei un copil care ti-e ruda in ingrijire primeste rezidenta permanenta si are dreptul la asigurare medicala si educatie. O alta varianta ar fi sa o adopte mama ta si sa vina cu ea in America.
Eu iti doresc succes si sa fi mai puternica, sa nu te mai lasi folosita, sa pui piciorul in prag. Stiu ca e greu si noi suntem intr-o situatie foarte nasoala si nu stim ce sa facem.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
lorelei_19 spune:
Si pe mama au pacalit-o niste persoane cu multi ani in urma de a ramas pe drumuri. Am cumparat o casura unde locuieste acum, dar ca sa nu fie pacalita din nou, am trecut casa pe numele meu.
In cazul tau chiar nu stiu. Daca ai nevoie de mama ta cu copilasii e ok, daca nu, nu te inhama. Si las-o pe sora ta sa se descurce cu copiiii. Eu cred ca face jocul asta pt ca stie ca sari tu. Dar daca o iei doar pe mama ta cativa ani la tine si intrerupi contactu cu sora, or sa-i revina instnctele materne. Oricum, iti urez mult succes!