Bobocei de sept-oct 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 7
Adriana_77 spune:
Buna dimineata burtici,
Noi suntem bine, am fost ieri la control si l-am vazut pe bb. Bob ai dreptate e cam greu sa te prinzi ce e bb daca nu ai ochiul format, noua ne arata puta lui bb, dar pana ce nu a pus dr degetul pe monitor eu una nu vedeam nimic.
Mihaela ce coincidenta, pe 9 Iunie facem si noi doar cununia civila, desi era programata si nunta am amanat-o pentru vara viitoare, cand nu o sa mai fim „insarcinati„.
Fetelor ieri am fost la Ikea si am cumparat patut si comoda pentru bb plus alte maruntisuri (la raionul de bebelusi erau mai multe gravide decat vad in sala de asteptare la medic )dar cum eu am sa transform sufrageria in camera lui bb -pentru ca am doar 2 camere, iar dormitorul e mobilat cu pat de mijloc etc nu prea am de ales- caut idei pentru decoratul peretilor si nu am gasit nimic interesant, as vrea sa lipesc pe pereti personaje din desene animate sau animalute ceva vesel,nu stiu de unde le-as putea achizitiona, daca aveti vreo idee e binevenita.
Va pup
20+
lalu85 spune:
neata burticutelor
Sun cam suparata si sunt si putin speriata...sa va povestesc...O prietena a nascut Duminica la maternitatea Bucur( in Bucuresti) si a optat pt epidurala. Pe la 5 dimineata a simtit ca a venit momentul si a plecat la spital. A nascut pe la 14:30. A spus ca nu stie care a fost faza cu anestezia ca i-au amortit ff tare picioarele si mainile si nu mai simtea absolut nimic si nu stia cand sa impinga si cand sa stea...si au tras de bb si i-au luxat manuta si i-au facut si un cucui, iar ea are un hematom inauntru....pff...nasol rau....bietul bb....Acum nu stiu ce sa intamplat....ori a fost ea cea mai ghinionista persoana sa i se intample asta, ori aia de acolo sunt incompetenti.
Fetele care au nascut cu epi, povestiti putin cum este cu anestezia asta si daca voi ati intampinat neplaceri?
lalu85 23+ cu
Tzuki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalu85 neata burticutelor Sun cam suparata si sunt si putin speriata...sa va povestesc...O prietena a nascut Duminica la maternitatea Bucur( in Bucuresti) si a optat pt epidurala. Pe la 5 dimineata a simtit ca a venit momentul si a plecat la spital. A nascut pe la 14:30. A spus ca nu stie care a fost faza cu anestezia ca i-au amortit ff tare picioarele si mainile si nu mai simtea absolut nimic si nu stia cand sa impinga si cand sa stea...si au tras de bb si i-au luxat manuta si i-au facut si un cucui, iar ea are un hematom inauntru....pff...nasol rau....bietul bb....Acum nu stiu ce sa intamplat....ori a fost ea cea mai ghinionista persoana sa i se intample asta, ori aia de acolo sunt incompetenti. Fetele care au nascut cu epi, povestiti putin cum este cu anestezia asta si daca voi ati intampinat neplaceri? lalu85 23+ cu |
neata
am prietena care a patit la fel cu bebelusul. la Elias, acum 5 ani. cel putin pana la 4 ani a mers cu copilul la gimnastica medicala recuperatorie, zilnic, fie vara, fie iarna. naveta de 60 de km. as fi turbat. copilul s-a recuperat, insa nu 100%.
am spus astea pt ca m-a frapat asemanarea. din ce stiu eu, de regula lucrurile decurg bine, fara probleme in privinta anesteziei. dar exista si exceptii.
eu oricum sunt hotarata sa n-o fac , daca am putut de 2 ori fara, atunci sper sa pot si a 3-a oara.
in rest, nimic nou de pe la noi, crestem-crestem...
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
Elfica spune:
Pentru carcei, da, e din lipsa de magneziu, iar cand va ia carcelul, pentru a trece senzatia neplacuta eu stiu varianta cu tragi de talpa piciorului in sus, adica impingi calcaiul in jos si ridici varful piciorului, astfel muschiul gambei se intinde si senzatia neplacuta dispare. Cineva spunea in odiseea noastra ca sare pe varfuri si functioneaza in egala masura. Incercati, nu stati sa treaca de la sine, ca durerea e neplacuta rau!
Despre covoare... si noi am fost anticovoare, dar am ales sa cumparam unul pentru sufragerie, ca sa nu ii fie prea rece pe parchet, ca mereu statea pe jos, in fund, de-a busilea si m-am temut sa nu raceasca, fiind si fetita si putand raci la ovare (sau cel putin asa se spune, ca am vazut ca strainii nu ne impartasesc parerea, ele stau cu fundul pe piatra, desculti pe asfalt si nu patesc nimic!). Am luat cand vroia sa mearga si se temea de cazaturi si vreo jumatate de luna cand mergea, cand prindea frica si o lua iar de-a busilea. Stiu multi parinti care au amanat cumparatul, copilul tot nu mergea si cum au luat covoare, cum a prins curaj. Bine, si daca nu aveti covoare, la un moment dat tot va reusi sa prinda curaj, dar mai tarziu decat daca ar avea covor. Am luat si pentru hol, ca am gasit cu aceleasi culori ca in sufragerie si se potriveau prea bine. In bucatarie nu avem nimic pe jos, sta direct pe gresie, dar acolo nu sta prea mult si nu imi fac griji ca raceste, la cat se zbenguie acolo, chiar daca si a mea are o obsesie cu scosul de botosei, sosete, orice.... Bine, cu dezbracatul in general, bluze, capse, pantaloni, totul da jos. A mea nu are stare in scaunul de masa, l-a rupt ingrozitor cat s-a zbatut de-a lungul timpului sa iasa din el. Voi ati patit asa sau puii sunt cuminti in scaun? Sotul vrea sa luam altul, spunand ca asta nu e bun, ca are centura doar la mijloc si intre picioare si poate iesi relativ usor, oricat de tare o strang. Si cum a descoperit figura de mica, a tot experimentat-o si in timp s-a uzat rau. Eu mizez insa pe faptul ca e ea argint viu si nu sta niciunde cuminte, ma gandesc ca bebe2 poate va sta cuminte si nu mai iau alt scaun de masa. Ieri am mers cu ea in parc cu tricicleta dintr-aceea pentru copii, cu ghidon si cu spatar figurina (la noi e cu ursi panda). La inceput a fost tare fascinata, apoi a inceput frichineala, sa se ridice in picioare in sa, sa isi dea piciorul in cealalta parte si cadea in lateral, sa scoata pantofii si sa puna soseta direct pe roata din fata. Fapt pentru care mai mult o tineam in brate (sotul), decat sa stea acolo... Incerca sa puna picioarele pe pedale, dar nu reusea, poate cand va reusi, va fi altceva, ca va merge singurica si poate o va incanta!
Pentru cine intreba de decorat peretii (cred ca Adriana 77, dar nu stiu sigur), vezi ca la pagina 5 in capitolul actual am dat eu doua link-uri. Nu stiu daca ai intrat si nu ti-au placut sau le-ai ignorat. Incearca si vezi, stiu ca erau de tot felul...
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
16 +
Adriana_77 spune:
Elfica multumesc, m-am uitat si sunt dragute, insa eu as vrea ceva mai colorat si mai vesel.
20+
danielabejan spune:
salutare tuturor!
la noi nimic nou momentan
adriana daca te intereseaza imagini disney cauta pe site-uri pt gradinite, materiale didactice pt gradinite, eu una am imagini A4 color si alb negru si dupa ele imi fac singurica tablouri pictate pt bebe caci si mie imi plac chestiile vesele si frumos colorate. Iar daca nu te descurci asa bine cu schitatul du-le la xerox sa ti le xeroxeze un format mai mare.
18+
mlhaela spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor, le-am vazut abia acum (ieri pana am plecat inca nu primisem nici un raspuns), asa c-am decis sa merg la strand. Baie n-am reusit sa fac ca era prea rece apa, si-am alternat soarele cu umbra.
Adriana, noi nunta am programat-o din vara trecuta, asa ca nu prea mai puteam s-o amanam. Sarcina nu era chiar programata, am ramas insarcinata in prima luna in care am lasat anticonceptionalele (vroiam sa le las cu 6 luni inainte de-a ne apuca de bebe). Medicul zice ca esti mai fertila imediat dupa renuntarea la anticonceptionale.
Pupici si toate bune!
11+
anidaz spune:
Vreau sa va spun ca nu v-am uitat ,insa nici de citit nu pot sta sa citesc ,sunt consemnata la pat cu contractii dureroase,scurgeri maronii-astea s-au oprit azi,din fericire colul este inchis,dar pericolul exista fiindca sarcina este coborata si trebuie sa stau cuminte sa se ridice.Iau gynipral,no-spa si extraveral.
Va pup pe toate si sper sa pot redeveni activa cat mai repede.
18
Ariana Stefania
anidaz spune:
Macar sunt linistita ca bebitza este bine si sanatoasa,are tot ce trebuie ,este in grafic si are 300 grame,dar nu ne-a confirmat ca este fetita fiindca n-a mai putut vedea
20+
Ariana Stefania
_Irene_ spune:
Hello mamici in devenire!
N-am mai putut intra in ultimele zile pentru ca am cununat week-end-ul trecut si am fost prinsa cu pregatirile, mai ales ca au fost doua zile diferite pentru cununia civila si pentru cea religioasa. Se pare ca lui bb i-a placut toata agitatia aia, zbantuiala si plimbarea pe jos si mai ales pe tocuri pe strazi pavate pentru sedinta foto private cu finii. Adevarul e ca pe urma mi-am cam facut mustrari de constiinta ca am cam exagerat cu efortul, dar simtindu-ma bine pe moment nu mi s-a parut ca ar fi vreo problema.
Desi stau acasa in concediu nu reusesc sa fac mare lucru din cauza ca jumatate de zi sunt ametita si adormita dupa ce iau utrogestanul. Asa ca nu am reusit sa imi reorganizez hainele si alte lucruri prin casa, desi mi-am propus si eu de cateva saptamani. Si eu sunt pusa pe aruncat tot ce am strans in timp si care nu mai prezinta nicio utilitate. Sper sa si reusesc.
Mirabelac: tu inca mai iei arefam? Ti-a zis dr. pana cand? Eu ar trebui sa opresc utrogestanul cam pe la 19 sapt.
15+