Suntem popor de mamaligari?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

La mine in familie se mananca de cateva ori pe saptamana. Bunicii inca o mananca zilnic (din obisnuinta si placere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

In copilarie o mancam fierbinte cu lapte f rece
si ne facea mama destul de des mamaliga in straturi, la cuptor, cu cascaval, branza de 2-3 feluri si ou deasupra.

acum o mananc cu mare placere cu branza dulce sau telemea si iaurt/smantana langa o ceapa rosie, cu saramura peste, uneori cu sarmalute, cu tochitura, peste prajit cu mujdei si cu "pomana procului"sau ciulama ciuperci si usturoi din belsug.

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Aha, te-ai uitat la proba aia ardeleneasca, de-n 2 minute erau deja 7 cereri de malai.

Eu nu ma pot decide: mamaliguta cu branza si smantana, cu unt si ou, cu sarmale, facuta bulz, cu pastrama de oaie, cu ciorba de peste sau cu peste prajit si mujdei...sau rece, cu omleta...sau cu lapte batut...sau cu-n codru de branza si fuga la joaca (ehe, amintiri dragi )...

1. Clar n-as da retetele de mai sus pe cine stie ce sofisticaturi cu carnuri, cu alune si stafide, cu aroma de vin, bla, bla...
2. Daca ar fi dupa mine, as manca zilnic! Practic, de vreo 3-4 ori/saptamana (profit ca ii fac fetei mamaliguta cu branza si smantana).

DA, io-s romanca, nene si sunt mamaligareasa si-s al naibii de mandra!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Daca tot deliram pe aici.
Ceea ce imi placea la mama acasa (la mine acasa n-al facut niciodata) vizual si gustativ era varza cu carne colorata cu bulion alaturi de mamaliguta aurie si cu un ardei iute, neaparat verde.

Cristinuk@, ce e "geandra" ? (la bunica n-am auzit de asa ceva)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

si ca sa imi pun capac, sa pot delira fericita , mamaliga aburinda alaturi de un pui la ceaun cu mult usturoi...si o bere receeee

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Ha, ca mi-am amintit: intreba cineva daca stim cum e laptele fiert in ceaunul in care s-a facut mamaliga...

Stiiimmmmmm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Geandra e un fel de malai cu apa fiert lung ca o supa crema asa obtinut in timp ce fierbe malaiul nemestecat in ceaun in timp ce clocotea acolo imi scotea intr o farfurie si pudra zahar
Imi placea teribil coaja de la mamaliga pana nu o jupuiam toata nu se apuca nimeni de mancat
Ahhh....Ce amintiri placute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu am gasit (din pacate pentru mine) si altceva ca si combinatie cu mamaliga sau mamaliga facuta altfel. Ar mai fi bulzul (ce nu am zarit) si mai sunt cateva posibilitati dar in linii mari asa am crezut vazand avalansa de exemplificari - whau precis impusc ceva ce nu am facut sau nu stiu. Ehhh.
Cat despre mancare ardeleneasca de la masterchef - am zambit pentru ca niciunul nu a facut nimic ardelenesc - completau ei cuvantul magic ardelenesc la ceea ce au facut dar ... atat. Partea amuzanta a fost cand unul din chefi a completat malitios ca la reteta de gulyas se pune chimen. Si ca gulyasul se face doar cu carne de vita. Am zis - clar e si cu astia.
Cat despre parerea mea vis a vis de mancarea traditionala romaneasca - atata vreme cat fiecare zona a Romaniei isi va pastra si va promova specificul local - in mod sigur voi mai avea ocazia sa aud din partea strainilor sositi in Romania ca aici se mananca bine, oamenii sunt prietenosi si tara este foarte frumoasa.
Nu mi-as dori ca moldovenii sa faca nu stiu ce tampenii in loc de poale'n'brau de exemplu, sau ardelenii altceva decat varza a la Cluj de exemplu si asa mai departe. Cat despre palinca nu se bea ea in fiecare zi dar nu o sa dispara asa de repede. Sa ne spuna cei din Maramu' de exemplu cum stam cu ea.
Hai noroc!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

Geandra e un fel de malai cu apa fiert lung ca o supa crema asa obtinut in timp ce fierbe malaiul nemestecat in ceaun in timp ce clocotea acolo imi scotea intr o farfurie si pudra zahar
Imi placea teribil coaja de la mamaliga pana nu o jupuiam toata nu se apuca nimeni de mancat
Ahhh....Ce amintiri placute


ceva similar cu geandra mancam si eu in copilarie, cand mergeam la bunica in vacanta, in regiunea olteniei. insa nu puneam zahar, iar preparatul se numea "pasat" (primul a cu caciulita rotunda, ca nu pot sa scriu cu diacritice).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

mamaliga cu cirese, prune ,struguri ati incercat???

Mergi la inceput