Bobocei de sept-oct 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 10
danielabejan spune:
mersi tzuki, nu am mancat pana acum cu usturoi in rest am mai incercat cu fel si fel de carne, dar mai nou nu mai imi place nici mirosul de afumatura asa k sa pun in mancare nici nu ma gandesc, cred ca am sa incerc si eu maine o varza k tre sa ma duc la cumparaturi si azi nu am chef sa ies ca e tare urat.
si vroiam sa va mai intreb ceva, ce peste avem voie sa mancam ca eu mereu uit si nu m-am apucat sa mai rascolesc internetul
anne-marie nu te ingrijora cu greutatea k pe net arata fel si fel de greutati eu is abonata aici la vreo 3-4 siteuri pt mamici de unde primesc informatii saptamanal despre sapt in care sunt, dar deja nu prea le mai dau atentie pt k f rar sa intampla k datele pe care mi le trimit ei sa fie la fel, fiecare da alte masuri la bebe la greutate si fel si fel de chestii, asa ca nu te mai ingrijora cu siguranta bebelii tai sunt bine si sanatosi
pofta buna si voua fetelor!
17+
anne`mary spune:
daniela merci. legat de peste nu exista restrictii legate de specia lui dar sa nu consumi f des peste organic pt ca sunt contaminati cu mercur. Mie imi plac la nebunie dorada sau pastrav
+ 15 Tudor si Stefan
Tzuki spune:
Anne Marie, m-am uitat acum pe ecografia facuta la al doilea copil, la 14s si 5 zile si mi-au estimat greutatea la 103 grame. si te asigur ca printzul 2 e sanatos tun!
uite si aici un calculator, daca n-ai ce face, dar vad ca se foloseste dupa 20 de saptamani, in functie de circumferinta craniului sau lungimea femurului, pana atunci nu prea se complica nimeni cu greutatea:
http://www.babymed.com/tools/ultrasound-estimated-fetal-weight-calculator
eu mananc orice fel de peste pt ca oricum mananc destul de rar, nu prea ma omor cu el. am grija doar sa fie gatit, adica nu mananc din cel crud.
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
Simonix spune:
Tzuki - cine a zis ca sterilizezi biberoane noaptea? Tocmai, ca nu se face asa ceva, si fix cum iei copilul si il pui la tzatza, uite-asa iei bibe si il bagi in gura, cu lapte deja pregatit (eu puneam la frigider sau congelam chiar). Uneori oamenii isi complica singuri viata - si eu stiu ca in RO se sterilizeaza totul de x ori pe saptamana, pana la varste f mari, cand de fapt nu este cazul pt un copil sanatos si normal. Eu aveam doua biberoane pe care le roteam - cand se matuiau luam altele, de spalat este fix cum iti speli cana de cafea - deci chiar nu e asa complicat.
La un an nu mai e cazul de treziri din ora in ora, acum stiu ca cei alaptati se scoala mai des, sau ca sunt perioade cand noptile sunt mai agitate, dar de regula somnul ar trebui sa fie mai "dulce". Cu alaptat peste 6 luni e strict optiunea mamei, personal daca as putea as alapta pexclusiv pana la 6 luni, apoi usor usor as renunta pana pe la 9 luni - maxim 1 an de copil. La primul cu eforturi destul de mari am reusit pana la 6 luni - la al doilea nu bag mana in foc. Mai e si treaba ca de exemplu aici de la 3 luni se merge la serviciu, mamele se mulg si dau lapte la cresa sau merg in pauza la alaptat, totusi un asemenea regim nu merge pe termen lung. Una e sa stai acasa si sa alaptezi cand are chef copilul, una e sa dai randament la serviciu si sa mai trebuiasca sa te si mulgi.
La fel, inca o chestie cu care nu sunt de acord: cu legatura aia mega speciala dintre mama si copil alaptat - deci legatura aia exista INTRE ORICE COPIL SI ORICE MAMA. Pentru ca daca iti intra in cap ca numai alaptand te apropii de copil apoi risti sa faci o mega depresie. Eu am stat ore intregi cu al meu pe burta goala, in brate, am dormit cu el, l-am alinat cand a avut dureri si nu mi-a lipsit alaptatul din pctul asta de vedere - nu cred ca alaptatul ma facea mai atashata de copil. Chestia cu "numai tzata il calma" - iara, nu e adevarat - copiii se pot linisti si altfel, al meu nu a avut suzeta, nu a avut doudou si nu a avut nici tzatza - cu toate astea nu a suferit prea tare, eu pe de-ntregul am fost toate astea la un loc. Eu sau sotzul meu, asta e alta chestie faina - copilul isi cunoaste tatal de mic mic cam cum o cunoaste pe mama, in toata intimitatea. Deci sa nu ne speriem daca nu vm reusi cu alaptatul.
De calitate intr-adevar am inteles ca faza cu "laptele nu e bun" pica. Hormonal insa stiu ca sunt femei care nu produc lapte in suficienta cantitate, apoi mai exista si copii mai tzipaciosi de foame :D Probabil ca e vorba de un concurs de factori. Viata noastra in ziua de azi nu este ca a strabunicelor noastre sau ca a animalelor din paduri. Alimentatia nu e aceeasi. De aceea pentru mine asta nu e comparatie. Cum explicam atunci ca unii copii nu vor sanul? Apoi al meu - nu l-o vrut si gata - DELOC. Si crede-ma ca am incercat - eu sunt super tare la teorie si am ajutat multe prietene sa alapteze. Probabil ca daca era animal murea de foame - dar eu ce sa fac, sa il las asa, nemancat? Asa ca aleluia, ma mulg sau dau lapte praf si creste si asa.
Pana la urma este efectiv vorba de optiunea fiecareia, eu nu vad de ce nu as fi de acord cu laptele praf, mai ales ca nu il consum eu (ma rog, fiumiu :D)
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Cu dormitul - si mie mi s-a zis ca Lulutzei - nu conteaza cum dormi. Mi-a zis ca bebe e ca un cub de gheatza intr-o punga cu apa deci pot face ce vreau. Nu stiu mai incolo, cred ca depinde de comfortul mamei. Eu una dorm inca pe burta, mi-a dat green light Nici la primul copil nu mi-am facut griji cum dorm - stiu doar ca in trimestru mare ne ziceau sa avem grija cum ne dam jos din pat - sa nu ne ridicam brusc, ca si cand am face abdomene ci sa ne intoarcem pe o parte, si sa ne dam jos incetishor.
Deci nu a auzit nimei de insertie marginala de cordon ? Intreb si eu ...
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Olivette spune:
Anne Mary, si eu zic sa nu te ingrijorezi de greutatea bebeilor mai ales ca la varsta asta nici nu se prea masoara si nu se ia in calcul. Eu as zice Doamne ajuta ca au greutatea mai mare, inseamna ca sunt dezvoltati si cresc bine, inseamna ca isi iau tot ce le trebuie de la mami.
Asa e, daca ne apucam sa citim tot ce e pe net o luam razna cu totul.
Dupa ce v-am citit incurajarile eu chiar am moralul mai bun si nu mai sunt asa panicata ca ieri. Si sotul a observat ce ok sunt azi fata de ieri cand eram numai cazuta pe ganduri si imi dadeau lacrimile imediat.
18+
anne`mary spune:
olivia nu mai sunt ingrijorata. Asta e dezavantajul internetului iar eu, in cunostinta de cauza, googlelesc destul de mult.
Simona, nu o lua personal iubita. Fiecare face cum vrea si cum crede ca este mai bine pt ea si bebele ei. Si sora mea a avut probleme cu sfarcurile imediat dupa nastere, a alaptat fata o luna cu mare chin pt sora-mea caci avea rani la sani si dupa cateva zile (cat a hranit-o cu biberonul ca sa-si refaca sanii) fata a refuzat pieptul. O hraneste si acum cu biberonul, cu laptele ei depozitat la congelator sau frigider iar lucrurile decurg bine. O alinta, ii canta, se da cu ea in balansoar, o pozeaza non stop...nu mi s-a parut ca nu e o legatura puternica intre ele. Abia astept sa simt si eu ce simte ea
mi-au venit pantalonii de gravida. Desi sunt nr 58, imi vin bine iar panza se simte asa bine pe burtica
+ 15 Tudor si Stefan
nu_mai_stiu spune:
Buna seara burtici!
Bun venit noilor fete si felicitari pentru cele care ati descoperit ce aveti in burtica.
Vad ca sunt discutii despre alaptat.Eu sunt la prima sarcina si din auzite stiu anumite chestii cum ar fi:multe lichide,mancare fara ceapa usturoi,odihna si o minte relaxata,alune,nuci pentru un lapte mai gras si mai era ceva...nu imi mai aduc aminte.
Stiu ca e indicat ca in ultima luna de sarcina sa se maseze sfarcurile cu garmastan si daca se poate fara mila ca se desfunda canalele.
Acum nu o luati de buna,stiu din experienta altor persoane.
Pana la urma cred ca cel mai sanatos e sa nasti natural si sa alapezi de la san.Ce e lasat de la Dumnezeu de mii de ani e cel mai bine atat pentru copil cat si pentru mama.Insa acum traim alte vremuri ce-i drept...stres,serviciu etc... din acest motiv nu ne permitem anumite chestii si probabil si alimentatia contribuie negativ.
Eu imi doresc tare mult sa nasc natural si sa alaptez cat mai mult...acum...cine stie cum mi-o fi norocul.
La ultima eco la 18 sapt mi-a spus ca 70% e baiat.Astazi m-am intalnit cu o tipa care se uita la tine si te ghiceste.M-a vazut pt prima data si mi-a zis ca-s gravi in 5 luni,ceea ce a nimerit, apoi m-a intrebat daca am fetita...Am mai citit pe net ca daca pulsul la bb e mare e fetita,daca e mic e baiat...ceva de genul.La mine e pulsul bblului de 154 batai pe min.Din ce am citit eu reiese ca e fetita.Stiu ca astea-s prostii si babisme.Dar mi-a starnit maxim curiozitatea.
Mamicile cu baitei,in caz ca aveti o eco ceva cu bataile inimii,poate imi spuneti si mie .
Multi
18+ cu
nu_mai_stiu spune:
anne mary la 18 sapt al meu masura 226gr +- 33 gr.
In rest am si eu masuratori,dar habar n-am ce si cum inseamna.Mie la sf eco imi spune e totul in regula pentru varsta pe care o are bb.
ca masuratori am
DBP 40,4mm
PC 152,2mm
CA 124mm
LF 27mm
MCF 154batai pe min
Placenta fundica posterioara ,grad maturatie 0.
Cordon ombilica : 3 vase
Licid amniotic : cantitate normala
Cam asta se gaseste in foaia de la ultima vizita la doctor facuta joia trecuta,exact la implinirea a 18 sapt.
Am si eu 4 carti.Citesc din curiozitate.Cel mai mult ma bucura ecografiile.Am incredere in dr pe care o am.Sper si ma rog la DD sa fie totul bine pana la capat.
18+ cu