Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Am reusit sa citesc din urma.
Dara si Paulici
cu intarziere va felicit pt printese. Sa fie sanatoate si sa aveti clipe frumoase de neuitat impreuna.
Madalina felicitari pt analize
. La cate ore de la clexane ai dat sange pt antiFxa?
Balanta cat mai tb sa stai in pat? Cred ca e un chin sa stai in pozitia aceea, eu nu stiu dc as suporta. Am stat 4 sapt la pat la ultima sarcina si am achilozat
Dar tu fara perna si cu picioarele in sus?
Brigit incet-incet cresteti
Speranta
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
fetelor, multumesc pt grija
azi sunt ok, dar ieri am avut o zi proasta, cu contractii de la 5 dimineata, cu 2 drumuri la dr, cu eco ce a durat 40 de minute si evident ca a stimulat alte contractii.
in fine, ziua de ieri e istorie; vad ca azi pare a fi mai ok.
ieri am facut si niste analize de sange si am fost uimita sa vad cat de mica a iesit sideremia, desi iau fier de 2 luni. imi amintesc vag ca este o legatura intre tratamentul de clexane si carenta de fier? va rog, ma puteti lamuri?
niccostea, imi pare rau pt problemele cu placenta . sa fie oare necesar sa maresti doza de clexane?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/albinuta83/albinuta83.jpg)
albinuta83 spune:
Ylari, eu fac cezariana pt ca dr meu considera ca tb sa opereasca anticoagulantul cu 24 h inainte. Mi-a spus ca la 12 h a avut si experiente neplacute.
Se poate alapta fara probleme sub tratament cu anticoagulant.
Balanta mie sideremia si hemeoglobina mi-au crescut numai dupa ce a am luat un preperat pe baza de fier- Floradix- http://www.pronat.ro/magazin/sucuri-plante-medicinale/535-floradix-krauterblut-saft-eisen.html
E importat la noi din Germania si e pe baza de fructe, legume, fier si B-uri. Incercasem si maltofer si alte minuni care nu au facut altceva decat sa ma constipe. Asta nu da constipatie si e placut la gust. 35+ cu
Rares-Iustin
AMR 3 saptamani !
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mada81lina/mada81lina.jpg)
mada81lina spune:
Sper, la 3 ore de la Clexane am recoltat. Am decalat doza pt 6 dimi, si la 9 dimi am recoltat.
Balanta, tot ce pot sa spun despre fier, este din experienta proprie, dupa 2 luni de Clexane, fierul meu este ok (analiza de sideremie), am facut analiza si in luna 2 si in luna 3. Eu am zis ca recoltez lunar hemograma, fier, calciu, glicemie, colesterol (profilul lipidic). De luat iau Femibion, CETEBE, Acid folic, MagneB6 (sapt viitoare incep cu Magnerot)
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg 12+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Madalina, colesterolul e foarte posibil sa-ti iasa putin crescut, e normal in sarcina (multi medici nu-l recomanda printre analizele de sarcina).
La noi, insa, cu MTHFR-urile, am senzatia ca ar trebui sa ne analizam B-urile relativ des. Ma insel?
Balanta , eu nu fac clexane inca. Am doar MTHFR A1298C hetero si dr Avram / Manolache mi-au garantat ca nu e nevoie de tratament anticoagulant. Dr U mi-a dat aspenter.
Am fost la dr Manolache dupa eco cu lacuri placentare si mi-a spus ca e foarte putin probabil sa fie cauzate de trombofilie (am mai rascolit si eu internetul si pare-se ca are dreptate), mai ales ca IR-urile sunt bune si BB are avans de 2 sapt. O sa fac D-Dimeri & co sapt viitoare si ma duc si la Fundeni, sa vedem ce zice si dr. U.
M-am trezit de dimineata cu dureri menstruale si vad ca nu vor nicicum sa treaca. Noroc ca de sapt viitoare sunt in concediu 28+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
balanta_tm spune:
albinuta, multumesc mult pt ideea cu floradix. o sticla iti ajungea cam 12-13 zile, da? iti mai amintesti la cat timp dupa floradix s-a reglat sideremia si hemoglobina? oricum, banuiesc ca mergi cu floradixul pana la finele sarcinii, da? ai comandat online sau ai gasit si la magazinele naturiste? scuze, ti-am pus o multime de intrebari
niccostea, f bine ca mergi si la fundeni pt inca o parere si analize.
edit: ia ceva pt mini-contractiile alea ce le percepi ca pe niste dureri menstruale, nu sta asa.
mada, niccostea are dreptate: nu are sens sa faci colesterolul in sarcina, ca la un moment dat va iesi aiurea si ai sa te sperii degeaba.
balanta_tm spune:
sper, va trebui sa stau pana la finele sarcinii in pat, si inclinata. tocmai mi-a mai inclinat sotul un pic patul pana sa plece la lucru si cred ca in 2-3 zile in mai inclina inca un pic. ca sa ajungem la 20 cm inclinati.
oooo, crede-ma ca ai rezista sa stai in pat si sa stai si cu capul mai jos decat picioarele. si mie mi se parea f greu la inceput, dar acuma e rutina. plus ca faza cu ridicarea patului in pozitie trendelenburg a fost ideea noastra, nu a dr-ilor (apoi le-am propus si au zis ca da, ar fi f ok), dupa ce eu am tot citit ca la fetele cu probleme de col, la bucuresti li se pun paturile pe caramizi. tot respectul pt medicii de acolo ca se preocupa intr-atat. la tm n-ai sa vezi asa ceva .
anabel79 spune:
Balanta ma bucur ca esti puternica si treci peste socurile primite ....colul asta e durere.
Eu iau fier de la tot hemma desi sideremia era buna dar aveam modificari la hemoleucograma asa ca mi a recomandat.
Iau aspenter 1 pe zi si clexane de 0,4 si am sangerari nazale, m am trezit noaptea in somn curgand m am speriat dar a trecut, si mi au aparut puncte rosii pe piele.....trebuie sa ajung la Fundeni sa vad dc totusi e in regula.
Nici eu nu am scapat de contractii dar macar in pat sunt foarte rare si trebuie sa schimb pozitia.
Ma gandeam la noi cele cu contractii multe oare nu ar fi fost mai bine sa fim internate sa ne faca tratament intravenos cateva zile si poate se mai imbunatatea situatia, asa ca luam noi gynipral si magnerot si altele e una, nu stiu ce sa zic?
Bebelusii tai sunt mari ai mei la 24 sapt au in jur de 650 gr fiecare....
ai grija de tine!
32 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot FIV 1 reusit gemeni 24+
balanta_tm spune:
anabel, chiar vroiam sa te strig la gemeniste, ca nu stiam ce-i cu tine.
despre internat si perfuzii, da, ar fi o solutie, dar am zis sa ma incercam cu gynipral pastile luate regulat si sa revenim la nospa+scobutil injectabil.
si bb-ii tai sunt mari. 650 grame la 24 sapt e f bine.
anabel79 spune:
balanta multumesc ca te gandesti la mine...suntem bine am fost la morfologie si colul aparea de 36 dar nu e cel real e un pic mai mic oricum statul la pat e de baza si in curand trec si eu la ridicatul patului ca am vazut cand simt presiune pe col daca ma asez in pozitie ridicata cu perne cedeaza, la mine baietelul e pe col dar cu picioarele, capul e spre dreapta.
o sa tinem legatura mult mai ales ca avem aceleasi temeri si sincer mi as dori ca inainte sa iau vreo decizie sa ne mai consultam....
Ah, nospa si scobutil injectabil il faci ptr contractii sau pentru dureri? Si eu ma gandeam la cate un progesteron injectabil din cand in cand...
pupici!
32 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot FIV 1 reusit gemeni 24+