Gravidute cu tromobofilie -cap 18-
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Brigit, . Situatia nu se schimba pentru ca nu vom planifica cezariana doar daca implinesc 39s si nu se intampla nimic. Si eu si medicul vrem ca bebe sa stea cat mai mult posibil. In principiu asteptam declansarea nasterii si stam in travaliu pana se fac 12 ore de la ultima doza. Apoi facem epidurala si ceza daca e musai. Daca apare bradicardie sau bebe pare sa se angajeze pe col, nu am de ales si va trebui sa fac anestezie generala (mi-e cel mai frica de ea pentru ca urasc sa pierd controlul, sa mi se stinga lumina). De asta imi doresc mult sa gasim o metoda pentru a scapa de circulara.
Am o prietena buna in Spania, in 38s si a aflat ca bebe e in pozitie pelvina. Face zilnic un tip de masaj la clinica in incercarea de a i-l intoarce, tocmai pentru a evita cezariana. Inteleg ca nici spaniolii, suedezii, nemtii si ungurii nu sunt foarte incantati de cezariene. Citeam aseara marturiile unor romance din Suedia care abia dupa nastere li s-a spus ca aveau circulara pentru a nu fi stresate. SI a fost totul ok...
Ylari, nu vreau sa te jignesc, dar doar cei care mor de inanitie nu au strat adipos . Acul e gandit pentru minimum de strat adipos, ca la vaccin. Pe abdomen e in principiu mai gros decat pe coapsa, chiar si la sportivi. Tu fa unde te simti tu confortabil sa faci. Conteaza probabil si cum ne invatam de la inceput.
In privinta anticoagulantului, il poti opri din timp doar daca alegi cezariana programata. Si asa, daca bebe vine cu o zi mai devreme, fie stai fara anestezic in travaliu pana trec macar 12 ore de la ultima doza, fie accepti anestezia generala. Riscurile rahi si epidurala se refera strict la a provoca o hemoragie cat de mica in maduva. Ceza se poate face fara probleme. Nu se intampla nimic.
Anticoagulantul nu trece nici in lapte, cel putin cel cu masa moleculara joasa. De aceea facem injectii. Altfel ne-ar da si in sarcina si in postpartum anticoagulante pastile si nu ne-am mai intepa. Sper ca in 2 ani sa se inventeze si medicatia cu masa moleculara joasa...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000 in 35+ cu Marin Constantin
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
irina21 spune:
Musette zi-mi te rog de la cate saptamani ti-a masurat tie IR-urile pe arterele uterine?
Madalina tie la Viena ti le-a masurat acum la morfologia de trim I?
Eu ieri am fost la o a doua morfologie ca sa zic asa si mi-a masurat deja IR-urile care sunt 0,43 respectiv 0,53 si care sunt bune, si IP-urile ...astea nu mai stiu exact ce sunt..dar sunt bune.
Bebe e ok..se pare ca e fetita..am 12 sapt si 4 zile de la UM si 13 si 3 zile conform masuratorilor..Dublu test a iesit ff bine,
Singura problemuta e ca am placenta bilobata..dar cica nu tb sa-mi fac griji pt ca e bine inserat cordonul..oricum am ajuns acasa si m-am apucat de cautat si surpriza..se pare ca placenta bilobata apare pe zonele in care uterul nu e bine perfuzat...deci nu e chiar intamplator..
Merg in continuare cu clexane de 0,4 pe care sunt de la 10 saptamani...apropo am primit mail de la dna U acum 1 sapt si ea m-a mentinut in continuare pe 0,2 pana la eco de 12 sapt..astept sa vad ce parere are acum despre faptul ca sunt deja pe 0,4 de ceva vreme...
Aaa..si mai am un stres in derulare..v-am povestit ca mi-a iesit IGG-ul la toxoplasma 474..se pare ca e ff mare...acum am facut si IGM-ul..astept sa vad ce iese..eu acu 2 ani am facut aceste anlize si atunci IGM-ul era negativ iar IGG-ul pozitiv..dar era normal..12 (limita fiind de 8)..ginecoloaga nr. 2, de ieri a zis ca ar tb peste 2 sapt tb repetat IGG-ul sa nu cumva sa fie vreo reactivare a infectiei...offf..alte griji..regret ca le-am mai facut..mai bine mergeam pe principiul ca daca am anticorpi nu mai fac never toxoplasma...m-a mancat in fund si acu stau cu griji...dar hai sa gandim pozitiv...o rezolvam noi si pe asta! 12+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Ok,Musette cred ca nu m-am exprimat eu corect, nu ca nu am strat adipos, dar mi-a zis asistenta ca am burta prea intinsa si cum si asa nu ma pricep la facut injectii, mai bine sa mi le fac in picior.
Multumesc ptr raspuns
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Irina, mie mi-a cerut dr. U masuratorile la 16s, toate erau peste 0,65. De atunci am inceput sa suplimentez treptat anticoagulantul, initial sub indrumarea ei. Oricum, eu si dupa 20s am avut mereu ir-urile la limita superioara. Ieri ma invarteam pe la 0,56... si iar pierdem din avans. Ideea e ca nu mai suplimentam anticoagulantul. Daca chiar vom avea retard, programam ceza si asta e.
Ylari, te cred. Si la mine e burtica super intinsa. Eu am senzatia de la 5 luni ca nu mai incape bebe in ea... si totusi tot creste...
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000 in 35+ cu Marin Constantin
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mada81lina/mada81lina.jpg)
mada81lina spune:
Mi-am luat mai o piatra de pe suflet, AntiFXA 0,39. (scop profilactic 0.1 - 0.4). Nu e cam f aproape de limita ? Voua cat v-a iesit ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg 12+
Brigit spune:
Mada, e f bine
E spre limita cu intervalul terapeutic, e problema daca e între 0.1 si 0.2 pt ca atunci s-ar lua in discutie ca nu e suficienta doza.
Asa cum arata analiza doza ta acopera f bine.
Au pus Candva fetele un tabel, poate are cineva salvat si linkul, era vorba de protocoalele utilizate în terapia cu anticoagulant.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Musette_1982 spune:
http://www.cardioportal.ro/pdf/protocoale/protocoale_4.pdf?phpMyAdmin=LAPYS8VYVpMlZAH0k1mvv51DAQc
ultima pagina, ultimul tabel. Sa va fie de folos.
Brigit spune:
Multumim frumos, Musette
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
norma36 spune:
Buna,
nu sunt din Bucuresti deci nici medicul meu ginecolog nu e din Bucuresti. Nici mie d-na Avram nu a dorit sa imi dea scrisoare medicala pentru ca si la mine considera ca nu trebuie clexane, e suficient aspenter; si am intrebat-o asa: am trei FIV-uri esuate si un FET cu congelati esuat, am 36 ani, isi asuma responsabilitatea pierderii unei sarcini? Poate sa imi garanteze 100% ca daca opresc clexane nu se va intampla nimic rau? Mi-a tot explicat ca in nici o tara nu se da clexane pt mutatiile mele, ca la noi in tara e o psihoza cu clexanele. Si eu am continuat cu intrebarile si am intrebat-o daca fac rau copilului, ca e singurul lucru care ma intereseaza si ca conteaza f mult pt psihicul meu sa fac clexane... si pana la urma s-a inmuiat si mi-a dat dar a tinut sa imi intareasca inca odata ca nu e f incantata de ce face. Si i-am promis ca imi fac D-dimerii odata la 12 saptamani si ma duc la ea.16+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 17 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mada81lina/mada81lina.jpg)
mada81lina spune:
Multumesc din suflet Brigit, Musette
N-am stiut cum sa-l iau, a fost prima mea interactiune cu AntiFXa
Balanta cum esti ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg 12+