Cum ne putem controla gandurile rele?
Au gandurile negre vreun rol in viata noastra psihica?
Gândurile negre au mai curand un caracter dezadaptativ pentru ca, in loc sa ajute persoana sa rezolve problemele cu care se confrunta, ele nu fac decât sa-i adânceasca depresia. Desigur, gândurile negre trebuie inlaturate si inlocuite nu neaparat cu unele pozitive, ci cu unele realiste. Astfel, este realist sa simti ingrijorare la gândul ca o persoana apropiata are probleme de sanatate, dar este dezadaptativ sa nutresti gânduri negative legate de efectele „dezastruoase” ale situatiei, gânduri care, in loc de ingrijorare, pot genera panica sau disperare, impiedicand persoana sa actioneze eficient. Va puteti controla gandurile rele? Cum?
Raspunsuri
histamina spune:
iti recomand Joe Vitale, Cheia.
e o carte faina despre gandirea pozitiva.
de asemnea mai exista si calea credintei.
ideea e sa stii ca daca vrei cu adevarat, le poti invinge.
Bee spune:
Eu incerc sa privesc situatia in fata si sa fiu realista, chiar daca realismul pentru altii din jurul meu ar insemna ca-s pesimista. Concret, daca o persoana are probleme de sanatate, caut, citesc tot ce se poate citi pe tema respectiva, sa stiu la ce sa ma astept, sa stiu care-s cele mai negre scenarii posibile, iar apoi imi spun in cap mereu :"spera in ce-i mai bine, dar asteapta-te la ce-i mai rau". Si eu personal in situatii de criza, cand actionez automat sau cand stiu ca trebuie sa fac ceva ma gandesc la Dumnezeu si la Voia LUi. Adica intr-un fel, impropriu spus am pe Cineva care-mi tine spatele.
Nu stiu, nu pot fi pozitiva pur si simplu, nu pot.
Deceneus spune:
Interesant de vizionat filmul urmator, care dureaza 1,5 ore www.youtube.com/watch?v=6UuyZDiCCng&feature=gv&hl=en" target="_blank">SECRETUL Legea atractiei
Nati spune:
Atat timp cat FRICA exista, gandurile negative vor exista si ele. Avem noi romanii o vorba : " de ce ti-e frica nu scapi".
Conform legii atractiei cu cat stai si te gandesti la ceva timp indelungat sansa e mare sa se intample in realitate, indiferent ca e un lucru negativ ori pozitiv.
Cand eram insarcinata in luna a 4 a, i s-a pus un diagnostic nu tocmai placut lui bebe, sansa 50-50 % ca el si eu sa dam coltul daca boala avansa.
Doua zile nu am fost om, dar dupa astea 2 zile m-am scuturat si mi-am zis ca facem tot ce ne sta in putinta sa fie ok, si las in voia celui de sus urmarile.
A fost cu peripetii experienta pana am nascut si juniorul operat, dar imi aduc aminte ca mi-am impus sa gandesc pozitiv si sa nu las frica sa ma domine.
Credinta e un factor important, defapt cred ca legea atractiei este strans legata de credinta cuiva in rezolvarea unei situatii.
Multi zic dupa ce li se intampla ceva negativ : " pai exact asta nu mi-am dorit, m-am gandit numai la scenariul asta negativ sa nu se intample, si uite ca exact asta s-a intamplat".
De accea Iisus spunea : " paziti-va gandurile" o fi stiut el ceva
Cand te surprinzi cu un gand negativ, schimba-l pe unul pozitiv, gandeste-te, concentreaza-te numai pe pozitiv.
Dar de obicei degeaba te gandesti pozitiv daca nu simti pozitivul ala.
Cum sunt cei care repeta in fiecare zi de dimineata pana seara niste afirmatii in speranta sa pacaleasca constientul si subconstientul si asa cred ei ca schimba rezultatul unei situatii, trairi.
Si iar ne intoarcem la credinta cat o boaba de mustar, sa ai credinta ca ceea ce iti doresti este deja in realitatea ta, dar daca imediat apar gandurile negative, indoiala adio materializare a realitatii dorite.
Dar mai sunt si experiente prin care omu trebui sa treaca spre maturizarea sufletului, si chestia asta e grea de inteles, unele experiente sunt horifice.
Gandurile negative vor fi mereu, ca si cele pozitive, depinde de noi pe care ne axam timpul si energia mai mult.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nati Atat timp cat FRICA exista, gandurile negative vor exista si ele. Avem noi romanii o vorba : " de ce ti-e frica nu scapi". Conform legii atractiei cu cat stai si te gandesti la ceva timp indelungat sansa e mare sa se intample in realitate, indiferent ca e un lucru negativ ori pozitiv. Cand eram insarcinata in luna a 4 a, i s-a pus un diagnostic nu tocmai placut lui bebe, sansa 50-50 % ca el si eu sa dam coltul daca boala avansa. Doua zile nu am fost om, dar dupa astea 2 zile m-am scuturat si mi-am zis ca facem tot ce ne sta in putinta sa fie ok, si las in voia celui de sus urmarile. A fost cu peripetii experienta pana am nascut si juniorul operat, dar imi aduc aminte ca mi-am impus sa gandesc pozitiv si sa nu las frica sa ma domine. Credinta e un factor important, defapt cred ca legea atractiei este strans legata de credinta cuiva in rezolvarea unei situatii. Multi zic dupa ce li se intampla ceva negativ : " pai exact asta nu mi-am dorit, m-am gandit numai la scenariul asta negativ sa nu se intample, si uite ca exact asta s-a intamplat". De accea Iisus spunea : " paziti-va gandurile" o fi stiut el ceva Cand te surprinzi cu un gand negativ, schimba-l pe unul pozitiv, gandeste-te, concentreaza-te numai pe pozitiv. Dar de obicei degeaba te gandesti pozitiv daca nu simti pozitivul ala. Cum sunt cei care repeta in fiecare zi de dimineata pana seara niste afirmatii in speranta sa pacaleasca constientul si subconstientul si asa cred ei ca schimba rezultatul unei situatii, trairi. Si iar ne intoarcem la credinta cat o boaba de mustar, sa ai credinta ca ceea ce iti doresti este deja in realitatea ta, dar daca imediat apar gandurile negative, indoiala adio materializare a realitatii dorite. Dar mai sunt si experiente prin care omu trebui sa treaca spre maturizarea sufletului, si chestia asta e grea de inteles, unele experiente sunt horifice. Gandurile negative vor fi mereu, ca si cele pozitive, depinde de noi pe care ne axam timpul si energia mai mult. |
Eu numesc asta "premonitie auto-implinita". Cu cat ma gandesc mai mult la lucrul rau, subconstientul incepe sa lucreze spre implinirea acelui lucru si cand s-a implinit ma intreb : oare de ce? Cand imi dau seama ca am cazut in plasa gandurilor negre, eu incep sa ma rog. Nu conteaza cat de mare este credinta mea, incep sa ma rog pana simt ca "am uitat" la ce ma gandeam la inceput, sau pana cand nu mi se mai pare atat de important sa ma gandesc la acele lucruri rele. Imi amintesc ca un preot deosebit mi-a spus o data sa-mi caut eu un canon apropiat de biserica. Si asta este. Si daca ma tin de asta simt ca ma ajuta.
Alexandra Maria
14.12.2007
Bia_Mi spune:
Gandurile negre la care ma refer le am pt ca vad atatea tragedii care se intampla in zilele noastre(gen: accidente,tragedii neprevazute) si atunci incep sa ma gandesc: daca se intampla ceva cu familia mea, daca se intampla ceva cu mine si chestii dastea. as vrea sa nu ma gandesc pt ca stiu ca nu e bn,dar totusi se intampla atatea si nu pot sa trec cu vederea,sau nu ma pot preface ca nu ma afecteaza. Spre ex mai aud de cate o pers (copil,barbat,femeie) kre e grav bolnav si nu-mi mai trebuie nimic in ziua aia,sau accidentele care se intampla(din motive banale). As vrea sa gandesc mai pozitiv! Sa nu ma gandesc deloc la aceste lucruri rele...sa ma gandesc ca o sa fim cu totii bine,DAR ... totusi,daca nu va fi bine
ary_v spune:
citat din mesajul lui Bia_Mi Gandurile negre la care ma refer le am pt ca vad atatea tragedii care se intampla in zilele noastre(gen: accidente,tragedii neprevazute) si atunci incep sa ma gandesc: daca se intampla ceva cu familia mea, daca se intampla ceva cu mine si chestii dastea. as vrea sa nu ma gandesc pt ca stiu ca nu e bn,dar totusi se intampla atatea si nu pot sa trec cu vederea,sau nu ma pot preface ca nu ma afecteaza. Spre ex mai aud de cate o pers (copil,barbat,femeie) kre e grav bolnav si nu-mi mai trebuie nimic in ziua aia,sau accidentele care se intampla(din motive banale). As vrea sa gandesc mai pozitiv! Sa nu ma gandesc deloc la aceste lucruri rele...sa ma gandesc ca o sa fim cu totii bine,DAR ... totusi,daca nu va fi bine Mami de Rebe! |
Si astea unde le vezi? Nu cumva (in proprotie de 90%) la Tv? Uite de ex in jurul meu nu se intampla atat de multe tragedii, dar eu nu ma mai uit la TV decat f rar si nu la stiri. Ai grija cu ce te hranesti, cauta frumosul in jurul tau, rolul tv e de a induce teama pt a face masele usor manipulabile.
ary_v spune:
citat din mesajul lui Bia_Mi Da Ary,in mare parte la TV le vad. Mami de Rebe! |
Fa un test. Nu te mai uita la Tv o perioada, daca vrei neaparat uita-te pe Cultural sau tot pe tvr-uri la emisiuni despre natura, gen "Viata satului", daca iti plac. O sa iti schimbi viziunea asupra vietii, viata fiecaruia e asa cum si-o construieste. Desi traim vremuri tulburi, in care raul a luat amploare si se ascunde sub foarte multe forme (uneori chiar sub masca binelui), putem sa alegem sa traim o viata frumoasa, depinde numai de noi.