Cum ne putem controla gandurile rele?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ia sa ma pun eu contra curentului .

Eu nu cred ca gandurile negative pot influenta in vreun fel cursul evenimentelor ... acelasi lucru il cred si despre cele pozitive.
Nu cred ca gandirea pozitiva ajuta la vindecarea unei boli, la infrumusetarea vietii, la atractii de cercuri energetice ...etc, etc, etc.

Viata reprezinta o intercatiune de evenimente care ne atinge pozitiv sau negativ si care ne determina sa reactionam in asa fel incat noua sa ne fie cat mai bine in situatia data.

Gandurile, grijile, tin de puterea omului de judecata si de modul de interpretare a unei situatii. Interperatrea este strict individuala, la fel evaluarea si alegerea solutiilor si toate tin de temperament. Evenimente care pe unii ii fac sa se umple de griji (daca mi se intampla si mie) pe altii ii motiveaza sa actioneze cumva si sa salveze lumea.

Daca la nivel global, cursul vietii nu poate fi schimbat de nimic, pentru ca nimic nu-l controleaza, gandurile pozitive sau negative pot afecta calitatea vietii individuale. Prin urmare, mi se pare gresit a crede ca gaduri negative atrag evenimente negative, dar mi se pare corect a sti ca anumite ganduri negative ne afecteaza echilibrul cotidian si a le evita pe cat posibil.

Ca sa exemplific - mie imi fac rau informatiile despre tragedii cu copii ... cand spun informatii ma refer la reportaje, filme, carti, articole, fictiune sau realitate, cu final fericit sau nu. Modul meu de evaluarea a unei asemenea informatii este foarte extremist, ma transpun instinctiv in mijlocul dramei si o traiesc ca si cum aceasta s-ar intampla in momentul ala, in familia mea. Chiar daca finalul este optimist, experienta ma epuizeaza psihic ... de aceea am ales sa evit acest gen de informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Cu ceva ani in urma a fost un accident de circulatie. Un microbuz a intrat in singurul copac de pe sosea existent pe o distanta de cateva sute de metrii, fara sa fi fost jenat de un alt autovehicul.
De ce nu a reusit soferul sa treaca pe langa copac?
O explicatie a fost ca de frica sa nu intre in copac, a ramas crispat pe directia lui, nu a mai reusit sa miste volanul nici in stanga nici in dreapta si a intrat in plin.
Fica l-a paralizat si obiectul fricii l-a focalizat exact spre obstacol.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Eu cred totusi ca trebuie sa ai o putere de fier si un optimism de invidiat ca sa gandesti pozitiv,sau sa nu te afecteze ce se intampla in in prezent in lumea asta! Cred ca noi (oamenii) nu mai avem rabdarea si forta necesara pt a ne rezolva problemele fara a ajunge la depresii,certuri si scandaluri cu cei din jurul nostru! Rar vezi o persoana calma,linistita ce isi aranjeaza viata fara a lua in seama ce se intampla in jurul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Am gasit ceva interesant pe net:

Gandurile negative

Gandurile negative sunt inamicii unei vieti sanatoase si favorizeaza dezvoltarea starii depresive, anxioase. Din moment ce viata este puternic influentata de gandire, gandurile pot imbunatati sau afecta in sens negativ viata.
Gandirea negativa are puterea de a distrage atentia de la lucrurile importante si de a seca nivelul de energie; in final, individul nu va mai dispunde de ingredientele necesare atingerii succesului.

Atentia si auto-sprijinirea
Odata ce se acorda atentie gandurilor negative, puterea acestora asupra psihicului uman creste. Ceea ce initial se presupune a fi o problema minora, devine, in cele din urma, un prag imposibil de depasit.

Iata o serie de principii importante in combaterea gandirii negative:
- Gandirea negativa afecteaza sanatatea psihica si fizica;
- Fiecare individ trebuie sa decida pentru sine daca isi doreste o viata fericita sau daca doreste sa se lase covarsit de probleme si ganduri negative;
- Gandirea pozitiva "Sunt o persoana optimista; nu ma voi lasa controlat de ganduri negative" poate fi de mare ajutor in relaxarea si obtinerea unei stari de bine;
- Schimbarea modului de gandire: in loc de "Problema aceasta este prea dificila" - "Orice problema isi are rezolvarea";
- Zambetul! Este mai dificil sa gandim negativ atunci cand zambim;
- Comunicarea cu persoane optimiste! In perioadele tensionate, relationarea cu persoane pesimiste accentueaza anxietatea, teama, depresia;
- Exercitiile fizice si plimbarea in aer liber detensioneaza organismul;
- Acceptarea esecului ca si parte a vietii; insuccesul nu trebuie considerat semn al neputintei, nepriceperii, etc ci o dovada ca este necesara mai multa atentie, ambitie, concentrare;
- Acceptarea propriei persoane ca atare; niciun individ nu poate atinge perfectiunea



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Eu sunt de acord cu partea a doua a mesajului lui Buflea,si nu sunt de acord cu prima.Sau ma rog,cu anumite parti din prima parte.

Gandurile nu schimba cursul evenimentelor, dar pot schimba modul nostru de a reactiona la ele. Temperamentul poate fi schimbat,poate fi educat. Pana nu demult eram mai colerica,reactionam dur ,taios,la orice nu immi convenea si am avut reactii la fel de dure la comportamentul meu.
Exemplu:

Eu,in microbuz(maxi-taxi cu 20 locuri) cu fata(8 luni) in mei tai si baiatul( 2 ani si 7 luni) pe genunchiul drept. In stanga,in dreptul umarului stang,un tanar cu un rucsac foarte aproape de capul fetei mele, care la orice miscare risca sa o loveasca.Putin mai in fata,tot in stanga,o femeie in varsta sprijinita bine pe genunchiul meu liber. Acum un an as fi ripostat la adresa tanarului cu vorbe de genul " mai ai putin si imi puio rucsacul in brate" si cel mai probabil as fi pufnit nervoasa. LA adresa femeii probabil as fi aruncat un " aseaza-te mai bine,ca tot e liber!" cat mai la misto posibil. Reactiile probabile ar fi fost dure. In schimb,pe tanar l-am rugat frumos sa isi dea geanta jos de pe umeri, ca am un copil micut in brate,ce risca sa fie lovit, s-a scuzat,a pus rucsacul jos,intre glezne. La batranica am replicat zambind " tin deja doi in brate ,dar daca ma straduiesc, poate reusesc si pe al treilea" , totul ca pe o glumita. A zambit doamna,s-a scuzat,a zambit copiilor,si am tot glumit inca 30 de minute pana am coborat la statia noastra.
Conteaza mult sa invatam sa reactionam cu calm, sa vedem solutiile care avantajeaza pe toata lumea. Daca ma enervam ,nu reuseam decat sa indispun pe toata lumea : oamenii din jur,eu ,copiii mei.



Mergi la inceput