Calendarul gradinarului vesel (25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

[quote]citat din mesajul lui inbox

Credeti ca e prea devreme sa scot rasadurile de rosii la teren in we asta? S-au facut prea mari, si unele dau semne de ingalbenire, cred ca nu le mai este suficient pamantul.

Ba e chiar f bine sa le scoti, si eu le-am dat in w-e afara dar le-am pus sub peturi. Ai grija cu furtuna insa, asteapta pana-n w-e.

MadalinaM, e soiul pe care l-am avut si anul trecut, mi l-a dat o ruda din Suceava, nu stiu cum se cheama exact. Mai asteapta cu rasadurile de rosii, sunt inca prea mici sa le scoti acum. Da, e bine sa le repici. Eu zic sa lasi tuia in pace, si lemnul cainelui la mine are tot asa partial frunze maro, insa il las in pace, isi revine singur.

Bonsai, cred ca e ok sa pui si acum trandafirii, dar iti asumi oarece risc.

Multumesc pt raspunsurile cu mazarea si morcovii!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

intreb si eu: ce furtuna? (eu nu ma uit la teveu si poate de aia sunt pe din'afara, iar pe net scrie ceva de o posibilitate insa nu ca si certitudine)
Nu cred ca-i tarziu sau prea devreme pt trandafiri.
Nici pt rasaduri nu-i prea devreme (oricum Sf Gheorghe e un reper pt inceperea lucrarilor la camp). Eu voi semana direct (cand voi avea timp caci soacra m-a 'umplut' de ajutor , ba mai mult m-a amenintat ca nu ma mai ajuta si n-am reusit sa identific ceea ce pierd)
Bonsai eu n-am lasat niciodata la incoltit daliile sau cannele si au rasarit f bine.
Gogosel am uitat sa spun ca in gradinita de langa terasa mai am albastre si tufele de inisor care au deja boboci.
Gabi multumesc de intrebare, pitica e uriasa deja adica f bine, papa, ne arata gingiutele si a inceput deja sa gangureasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Tala, e cod galben de furtuna pana vineri :D !

Oricum aveam de gand sa astept pana luni, marti...ca tot este liber, sa serbez 1 Mai prin gradinarit!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Tala, ca tot esti pe-aici, cum se numeau chestiile mici si albastre contra coropisnitelor?

Bonsai, daca ai un trandafir catarator pe care il transplantezi cu mai mult pamant risti mai putin, daca cumperi unul din maga, risti mai mult.

Daca ai un butas fara prea mult pamant si ai acces la radcinile lui, taie-le un pic si pe cele mai groase si pe cele mai subtiri: asta il stimuleaza sa dea noi radacini. Fa o groapa mai mare si pune-i acolo pamant de flori sa il hraneasca si poate ai SUCCES. Pune apa in groapa, apoi acopera, astfel incat la suprafata sa fie pamantul mai uscat-cel scos initial din groapa. Nu-l uda excesiv, apoi. Nu le place apa baltita. Cand se usuca pamantul uda(acum, fiindca nu e prea cald, cred ca e suficient 1/sapt), apoi, cam la 1 zi, praseste: nu lasa niciodata pamantul sa se intareasca sau sa crape in jurul radacinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Georgi, nu-s in Bucuresti , ci mai la deal un pic... la Campina.
Bonsai, nuuu, daliile mele cred eu c-au incoltit deja in beci, ca am uitat de ele de asta toamna, sunt intr-o oala mare intre ziare. Nici azi n-am avut timp de ele. De cand am daramat solarul, am tot curatat locul, am sapat, abia dupa furtuna vom face razor sa vedem ce punem. Oricum pun si flori printre legume, ca sa nu arate prea agricola privelistea. Tot fac planuri in cap, ce unde mut, ce completez si bomban papadiile, ca de-astea n-am sanse sa scapo curand, sunt peste tot!
La noi e deja vant si cer innorat. La voi, vreun semn de ploaie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

no,multam,asa zic ca si ardeleanu"

no,asa zic eu explicatii despre plantare,ca la incepatori......am fost pe la piata,nu erau de cumparat,si mare risc financiar nu e pt ca am vazut trandafiri din aceia altoiti la 8 lei....pana ieri ma gandeam sa iau vreo 2 hortensii dar cand am vazut oferta din OBI la 39,99 nu m-am riscat.......asa ca imi voi incerca norocul cu vreo 2-3 tufe de trandafiri cataratori,mai ales ca imi pare vremea mai intarziata si poate pot fi prostiti sa creada ca e o primavara mai timpurie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Fetelor, da care-i riscul cu trandafirii daca sunt plantati acum? Eu stiu ca daca sunt d-aia in ghiveci pot fi plantati oricand. Aici se face ´targul rozelor´ in jur de 10 mai, deci se planteaza si atunci fara probleme. Cel putin mie mi-a reusit, am vreo 15 trandafiri luati de la targ si plantati in mai.
De azi a venit timpul frumos la noi, in sfarsit. Lalelele mele cele ´lipite´ au inceput sa infloreasca, am scos toate recipientele cu rasaduri afara, incredibil cum aratau dupa o zi de soare. Am stat mai toata ziua in gradina si am plantat ´miniaturi´, sper sa nu mai vina vreun ger surpriza, ar fi pacat. Cred ca maine pun si eu bulboasele de vara, ca au asteptat destul in garaj.
Olympia, frumoase florile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Ola,

Olympia nu-i nimik... cand ajung la Campina te trag de maneca... Posibil sa imbatranesti bine pana atunci, ca noi rar reusim sa ne deplasam... acum ca avem animale de companie ce nu trebuiesc lasate flamande si gazon de udat, cred ca nici atat nu mai se indura sotul sa plece...

Tala.. m-ai distrat maxim referitor la soacra...

Trandafiri am inteles si eu ca se mai pot planta inca, oricum as incerca, daca as fi in dilema ca bonsai

Nu am reusit ieri sa tund nitel piersicul... dar am reusit sa iau de la vecina 2 tipuri de narcise, cele portocalii cu trompeta lunga si unele batute, plus cele clasice parfumate de la munca, le-am pus in mai multe cuiburi si am achizitionat 13 ghivecele de petunii la 3 lei si o muscata curgatoare cam ciufulita... deci mi-am dat singura de lucru. Am pregatit o jardiniera de 80 cm cu 4 petunii, alta am pus-o intr-un ghiveci suspendat si mai am de pus 8, dar nu am jardiniere si sunt asa de scumpe ca mi-e rau...

Acu, voi din experienta voastra imi dati un sfat? Am pus in jardiniera de 80 cm 4 petunii. E ok? Trebuia sa pun mai multe, mai putine? Cat de mari or creste? Cred ca o sa ma documentez si pe net nitel sa vad ce tratamente speciale trebuie sa le fac sa creasca mari si frumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

PS - la noi ieri a fost o zi superba, azi la fel... aseara insa, in jur de 21 a inceput un vant urat de am zis ca peste noapte rupe copacii... am bagat petuniile in casa, acoperit trandafirii... de unde... dimineata a fost o ploicica scurta de vara si s-a inseninat repejor. Acu ma oftic ca nu am intins rufele afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Mik, da stiu ca ai o bafta...

Trandafirii cataratori rezista si in balcon? Am unul intr-un ghivecioi si deja da tije lungute, dar nu stiu cum sa il ghidez. Orice ajutor e bine-venit.

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Am si eu 4 trandafiri (poze aici) , si ma rog sa reziste.Mi-e teama pt ca ,vara bate soarele rau , iarna crivatul o sa-i protejez cat pot!

Bonsai unul din trandafirii mei , abia sapt asta a facut mugurasii , pus de la inceputul lui martie. Cred ca nu-i tarziu sa pui

fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput