Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 7
martie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo O mare magarie cu inscrierea de anul asta de la Goethe! |
Exact, asta e si concluzia mea, de fapt a tuturor cu sau fara declaratii.
mamaruta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui martie
Exact, asta e si concluzia mea, de fapt a tuturor cu sau fara declaratii. Martie & Bebica & maimuta Sara |
Martie iti inteleg indignareasi ai dreptate, dar canalizeaza-ti energia ajutandu-ti copilul nu luptandu-te cu sistemul
Königstiger spune:
citat din mesajul lui martie In orice caz, apreciez ca esti una dintre cele care dau cu putere in actorul mihai calin. Ca asa se intampla, cand cineva ia atitudine,cand refuza, i se da in cap. Propun ca pentru binele tau, in viitor sa te declari pres de sters picioarele, vei fi aplaudat cu ropote de aplauze, ca nici legea presurilor de sters picioarele nu s-a promulgat. Asta e ceea ce m-a facut sa iau atitudine: ok, ai facut ceva la limita legalitatii, ai avut posibilitatea asta, ai fost indrumat s-o faci, ai fost admis, ok. Dar taci din gura! Nu, tot tu esti cu gura mare! Pe principiul bine cunoscut "Hotul striga hotul!" Zic sa mai studiem niste spete CEDO Martie & Bebica & maimuta Sara |
Nu, nu dau nici in actorul in cauza, nici in altii. Doar sunt realist cand spun ca nu va obtine nimic, pentru ca falsul nu se poate demonstra ca este fals, atata timp cat nu se prevede nicaieri cum se demonstreaza etnia si nici cum ar trebui sa arate o declaratie de etnie pentru a nu fi falsa.
Apoi, in ceea ce ma priveste poti sa stai linistita, eu nu am dat niciun fel de declaratie, ci mi-am inscris copilul in prima zi, in baza actelor de stare civila ale parintilor cu nume germane, la care am atasat (din proprie initiativa, fara a-mi fi cerute) si documente despre stramosi, emise pe vremea cand se prevedea in mod oficial, negru pe alb, ca erau cetateni romani de nationalitate germana, precum si acte de stare civila care demonstrau descendenta din acestia. N-a fost nevoie de nicio declaratie, in cazul meu actele vorbeau mai clar decat orice declaratie (pe de alta parte, cunosc si cazuri de persoane care au pierdut actele despre stramosi, sau provin din localitati din Ardeal si n-au avut timp sa se deplaseze din Bucuresti pana acolo pentru a obtine actele relevante pana la terminarea perioadei de inscriere in etapa I).
Daca vrei neaparat sa cauti "hotii" din aceasta poveste, eu zic mai bine sa-i cauti pe cei care au deschis larg poarta (legislatiei) pentru a permite hotia - aceia sunt adevaratii vinovati pentru ce s-a intamplat.
Iar daca motivarea in drept a plangerii tale se rezuma la invocarea jurisprudentei CEDO, nu-mi ramane decat sa-ti urez succes in demersul de a convinge politistii si procurorii de necesitatea aplicarii directe a solutiilor din spetele CEDO in materie penala in Romania si de modul in care aceasta va asigura respectarea principiul legalitatii din dreptul penal, conform caruia nimeni nu trebuie pedepsit inainte sa existe o lege care sa descrie faptele ilicite! :-D
martie spune:
Konigstiger, atunci imi cer scuze. Dar, repet, eu nu merg pe penal, nu ma intereseaza procesul penal. Absolut deloc.
Nu cred ca am ce discuta cu o persoana care se pune-n cap sa-ti explice ca nu ai ce sa-i faci pe penal, cand eu am afirmat de cel putin 4 ori ca nu un proces penal vizez, nu ma intereseaza.
Dar tu atata stii, atata faci.
Oricum, asta e meseria mea, sa fac acte si sa merg prin instanta, iar asta de la Goethe e o gainarie ieftina si neacoperita in nici un fel, stai linistita ca nu ma judec pentru fasia Gaza. DAR, iti repet, lasa procurorii si politistii in pace, ca eu nu in penal merg, sper ca e clar, dar eu nu mai repet.
Ai tu o frica de penal, vad
Mamaruta, una n-o exclude pe cealalta, adica lupta cu sistemul si canalizarea energiei mele pentru a-mi ajuta copilul.
Si, ca o concluzie, ar fi bine ca parintii sa fie uniti, cu declaratii, fara dclaratii, nu sa le facem jocul si sa ne invrajbim unii impotriva altora.
madadum spune:
citat din mesajul lui capcaunul Mai bine la Vlahuta cu constiinta impacata decat la parchet cu declaratia data. |
si la Vlahuta s-au dat aceleasi declaratii privind etnia ca si la Goethe
Andries spune:
Uite eu empatizez cu martie pentru ca o inteleg 100%.
Unul din copiii mei face sport si am fost cu el la competitii. Am vazut parinti care daca ar fi putut i-ar fi pus si piedica, sa cada-n nas, nu mai spun de strigate agresive de pe margine (acolo unde s-a permis) si de protapirea unui parinte chiar langa copilul meu asa fara nici un motiv aparent (intimidare clara).
Acum pe tema etniei: exista un precedent in Ro pentru stabilirea etniei si anume redobandirea cetateniei romanesti de catre cetateni ai rep Moldova care au cel putin bunicii pe o linie romana, nascuti pe teritoriul romanesc inainte de a fi anexat. Cetatenia romana aduce o serie de beneficii palpabile, in primul rand un pasaport UE si drept de munca in x tari. La redobandirea cetateniei se solicita un dosar intreg.
Prin comparatie, exista o metoda prin care sa poti verifica etnia. Ca nu e de competenta unor secretare sa verifice etnia... e alta poveste. Dar nu poti sa spui ca declararea in fals pe proprie raspundere ca esti de etnie x este lipsita de consecinte negative doar pentru ca nu e descris in lege ca fiind act ilicit. Pai asa, ar trebui ca 1% din chinezi sa se declare "romani" si iaca ne-am facut peste 30 de milioane.
M-a intrebat Fomalhauti daca mi-as declara copilul geniu pentru a prinde calificarile la echipa nationala. Extrem de sincer: NU. As cauta o alta echipa nationala si i-as explica dragalasului meu copil cateva reguli elementare de etica.
mamaruta spune:
citat din mesajul lui Andries Pai asa, ar trebui ca 1% din chinezi sa se declare "romani" si iaca ne-am facut peste 30 de milioane. Andries mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!! uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!! |
Chinezii daca se declara de etnie romana asta nu atrage dupa sine si cetatenia romana
ailita spune:
Pt. Königstiger
Pentru un etnic german, esti cam permisiv cu conationalii tai romani. ma dezamagesti. In general, am respect pentru verticalitatea nemtilor.
Asa cum bine ai spus, exista extrase de stare civila. falsul se va dovedi prin extrasele de stare civila ale antecesorilor. Ca pana pe la 1950, in aceste registre erau rubrici privind religia si etnia. Va fi foarte usor sa fie chemat etnicul german la politie si intrebat, pe cine ai avut matale stramos neamt? Bun, pe X. Unde a fost locul si data nasterii. Presupunem ca ar trebui sa le stie. si ce face politististul? solicita copia extrasului de stare civila de la 1900 toamna de la Primaria de nastere.
Si pentru ca sunt din Sibiu, stiu ca pe crucile din cimitir din partea neamtilor, sunt doar nume pe care eu aproape nu le pot pronunta. Deci nu prea poti sa spui ca bunicul Ionescu era etnic german, cand e stiut ca numele sasilor, svabilor erau total diferite de cele romanesti.
Si stii ceva? nu ministerul e de vina. Pana la urma pe scris acesta a recomandat solicitarea de acte de stare civila, in 5 martie. Ulterior, tacere!
De vina sunt parintii sfatuiti de avocati de doi lei ca se pot declara ce vor si in baza OUG, prost interpretate, au sustinut ca e discriminare sa soliciti acte de stare civila. De ce conducerea Goethe a cedat? zic eu ca au fost cointeresate, probabil ca in anii trecuti.
si te mai intreb o chestiune? De ce nici un avocat cu copil de pe la aceste gradinite germane nu a dat faimoasa declaratie? PT CA E FALS.
Grosolan.
Martie, eu nu sunt atat de permisiva cu cei ce au dat aceste declaratii. Pentru ca au facut-o, si-au asumat-o, normal ar fi sa suporte consecintele deoarece s-au indemnat unii pe altii si au determinat situatia de azi. Cand copilasi care au facut 2 ore de germana pe saptamana sunt la Goethe, iar copilul meu si al tau sunt out, scuza-ma, dar nu am de ce sa fiu intelegatoare.
De vina sunt cei cca 200 ce s-au declarat etnici si madam Popa care a cedat presiunilor, cine stie din ce motive.
Iar in privinta lui Mihai Calin, bravo lui.
maria_alexia spune:
deja sunt cateva saptamani de cand depanati de zor si zau ca nu ma mai pot abtine: voi va auziti cat aberati cu stabilirea etniei?
carnete cu procentul de sangele nemtesc din vine existau si prin anii 40, in plina epoca nazista! le tineau strans la piept si sasii din romania.
la ce e relevanta descendenta atunci cand vine vorba de a studia in limba materna?
pentru o lege prost formulata (ia ca si criteriu etnia inloc de limba materna, interzice testarea - care ar fi fost mult mai normala in contextul dat) sustineti solutii absolut aberante (rascolit acte de la 1900 si verificati stramosii ).
capcaunul spune:
Minoritatea germana are dreptul constitutional la invatamant in limba materna. INDIFERENT cat de bine sau prost o vorbesc copiii acesteia. In virtutea acestui drept constitutional si MORAL, nemtisorul care abia stalceste germana, poate pentru ca-i mai lenes sau mai incet la minte, nu conteaza, are PRIORITATE in fata puiului de dac genial ce rupe germana la nivel de expert.
Acu vine reversul problemei. Germana este cool. Romanasii se inghesuie. OK. Ar trebui sa functioneze legea cererii si ofertei. Oops, asta-i valabila in sectorul privat, nicidecum la stat. La stat lucrurile se misca mai greu (in orice tara din lume). Trebuiesc analize, aprobari, angajari, relocari samd pentru organizarea unor clase sau scoli suplimentare in germana. Ceea ce, se pare, ministerul are in vedere pentru anul viitor. Ca n-au anticipat inghesuiala de-acum e mult de discutat. Acu, daca tot e inghesuiala intre romani testul ar trebui sa faca departajarea, dar numai intre romani. Se prea poate ca romani buni vorbitori de germana sa pice testul, desi in scoala au intrat automat nemti mici ce vorbesc mai prost. Asta-i viata! Cine vrea cu tot dinadinsul germana are optiunea invatamantului privat sau al celui din tarile de limba germana.
Indiferent cum se rezolva problema, falsul din acte ramane o ilegalitate.