Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 71 -
Raspunsuri - Pagina 14
anabel79 spune:
Multumesc fetelor ....
32 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot FIV 1 reusit gemeni
28+
ane2 spune:
Buna seara..Fetelor am si eu nevoie de voi ...daca puteti sa interpretati niste analize de trombofilie.E vorba de prietena mea care a pierdut 2 sarcini pana acum.analizele au iesit cam asa...beta-fribinogen-455G>A mutant heterozigous...factor V Leiden -mutant heterozigous ...factor V R2 -wild type...factor XIII V34L- mutatnt heterozigous....MTHFR A1298C -Mutant heterozigous....
Sunt mai multe insa v-am dat doar o parte din ele.
Din ce am citit eu pe net cred ca e trombofilie dar nu sunt sigura...abia sapt viitoare are programare la medic ptr interpretarea analizelor si sta ca pe ace o avea sau nu...
Va multumesc
MeAlex spune:
Ane2, nu inteleg prima parte cu beta-fibrinogen-455G>A mutant heterozigous, asa ca fac abstractie si le reiau pe celelalte:
factor V Leiden - mutant heterozigous
factor XIII V34L - mutatnt heterozigous
MTHFR A1298C - mutant heterozigous
factor V R2 - wild type - nu stiu ce inseamna asta.
Factorul V Leiden e printre cele mai serioase mutatii. Mutatia heterozigota este mai blanda, in sensul ca afecteaza mai putin corpul decat una homozigota. Insa, asocierea intre 2 heterozigote este de gravitatea unei mutatii homozigote. Daca intrati pe site-ul Synevo, veti gasi mai multe explicatii.
Oricum, este trombofilie si asa se pot explica pierderile de sarcina suferite.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
ane2 spune:
Mai ametit de tot nu inteleg nimic...o sa intru pe situ dat de tine poate inteleg ceva dar in mare este trombofilie
Daca analizele ar fi fost ok cum ar fi trebuit sa iasa factoru V Lender???????????
MeAlex spune:
Daca eu te-am ametit, asteapta sa citesti pe site-uri. Mai simplu de atat, nu am cum sa explic.
Daca nu avea trombofilie, ar fi scris ca pacientul este sanatos si nu prezinta mutatii. Daca apar cuvintele heterozigot sau homozigot, inseamna ca are niste mutatii cu risc de trombofilie.
Nu cred ca e o veste trista, important e sa stie ce are si cum sa trateze, nu sa ramana iar si sa piarda.
ane2 spune:
multumesc din suflet
Am citit si pe sit-uri si ma luat durerea de cap ...acum am inteles cat de cat ..prietena mea are 2 baieti , unu de 16 ani si unu de 5 ani perfect sanatosi.Are 36 de ani si isi doreste enorm o fetita.Inaite sa piarda cele 2 sarcini nu a avut nici un simtom nimic..dupa pierderea sarcinilor dr gieco ia dat sa faca un set mareee de analize cu toate a iesit ok si azi au venit si cele de trombofilie ultimile analize si au iesit cum au iesit
MeAlex spune:
Se poate ca mutatiile sa se activeze mai tarziu, pe masura ce creste (ca sa nu zic imbatraneste), daca ia anticonceptionale intre perioadele de gravideala, daca fumeaza...lucrurile astea agraveaza.
ane2 spune:
a fumat sa lasat acum 2 luni...da la batranete ne gandeam si noiodata cu inaintarea in varsta ne rablagim
Ciudat e ca sora ei a pierdut 6 sarcini , ultima cu gemeni la 24 de sapt din pacate nu stim daca are sau nu trobofilie si nici no putem intreba.A avut un accindent de masina acum 3 ani si a ramas paralizata total de la gat in jos plus probleme grave neurologice , adica doar tine ochii deschisi nimic mai mult, nu vb, e haranita prin tubgroaznic....
Ma gandeam sa nu fie genetic, asa am citit ...si totusi pana anu trecut ea na avut nimic...multe intrebari fara raspunsuri
MeAlex spune:
Ane, cum iti spuneam, se poate ca mutatiile sa afecteze corpul mai tarziu, pe masura ce inaintam in varsta si daca mai adaugam si fumat, "ajutam" si noi. Mutatiile se mostenesc de la parinti, deci e foarte posibil ca si sora ei sa aiba mutatiile.
In general, cand se fac analizele de mutatii, doctorul mai intreaba daca ai antecendente in familie: accidente vasculare, infarcte, probleme de inima si circulatie, varice, etc.
Imi pare rau pentru sora prietenei tale, e groaznic...