Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 71 -
Raspunsuri - Pagina 13
MeAlex spune:
Myhadavid, bine ai venit, spera sa iti rezolvi problemele cat mai repede! Probabil ca ai mai auzit din partea medicilor ca o sarcina pierduta nu inseamna neaparat trombofilie, ci poate fi doar un accident...dar nu se stie.
Ce analize ai facut si cum au iesit exact? Daca e vorba de cele clasice de genul INR, APTT, Timp Quick, etc, ele ies bine la cele mai multe persoane cu mutatii, mie imi ies bine intotdeauna, doar in sarcina s-au modificat. Asta pentru ca, in general, noi nu suntem afectate foarte mult de trombofilie, se agraveaza in sarcina.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
myhadavid spune:
Mealex, multumesc de raspuns...am sa detaliez si analizele...dar am zis sa nu abuzez. Sti, la prima sarcina am vrut sa cred ca asa a fost sa fie...dupa cum zic medicii, dar, dupa a doua am rfuzat sa mai cred.
Am facut screningul de tromb, prolactina, si cele pt tiroida- la synevo
Timp de protrombina QUICK
Timp 13 secunde
Procente de protrombina 93.1 % 70 - 120
INR 1.06 - asta n-am idee daca e bun
Intervalul terapeutic al INR in cursul tratamentului cu anticoagulante orale
(conform Ghid ACCP 2008):
- INR=2.0–3.0 (2.5): pentru majoritatea situatiilor clinice
- INR=2.5-3.5 (3.0): valve cardiace mecanice,episoade tromboembolice
repetate la pacienti aflati sub tratament anticoagulant cu
INR = 2.0-3.0.
- INR=3.0-4.0 (3.5): infarct miocardic, pacienti cu tromboza remisa de proteza
valvulara mecanica aortica.
- INR=3.5-4.5 (4.0): pacienti cu tromboza remisa de proteza valvulara mecanica mitrala.
- INR=1.5-1.9: pacienti cu un prim episod neprovocat de tromboza venoasa profunda sau embolism pulmonar, dupa primele 3 luni de tratament, in cazul in care nu este posibila testarea INR la interval de 4 saptamâni pentru monitorizarea tratamentului; preventia primara a infarctului miocardic la pacienti cu risc crescut.
....
Imunochimie
FT3 (Triiodotironina libera) 5.06 pmol/L 3.9 - 6.7
* Prolactina (electrochemiluminiscenta) 188.6 UI/mL 127 - 637
FT4 ( Tiroxina libera ) 14.58 pmol/L 12 - 22
TSH 1.28;UI/mL 0.27 - 4.2
Profil trombofilie - screening
Antitrombina III 96 %, > 80
Proteina C 111 % [70 - 130]
Proteina S (activitate) 95 %...55-140
Rezistenta la proteina C activata (APCR) 3.5 >; 2.5
Homocisteina 10.34;mol/L < 12
Anticoagulant lupic: negativ
Pentru diagnosticul de sindrom
antifosfolipidic sunt semnificative 2
rezultate pozitive obtinute la interval de
minimum 12 saptamani.
Interpretare
Interpretarea se bazeaza pe rezultatele urmatoarelor teste:
- aPTT-LA (aPTT sensibil pentru LA): 44.7 (valori de referinta: <45 secunde) - mi se pare ca e cam la limita
- dRVVT (testul cu venin de vipera Russel diluat) screen: 1.22 (valori de referinta: raport <1.2) - asta e peste limita
- „mixing test” - dRVVT (amestecul plasma normala + plasma de pacient): CORECTAT- exclude prezenta unui LA
Na, ca acum am postat, nu gluma
Mihaelafalt spune:
Buna fetelor.
Am si eu o rugaminte la voi, am facut stimulare cu bravell si brevactid pentru spargerea foliculilor aseara, doctorita mea a zis ca la stimulare nu necesita tratament cu clexane, doar in momentul in care am test pozitiv, voi ce spuneti sa mai insist maine cand ma duc la eco sau sa ma bazez doar pe tratamentul de la semnatura si cand am test pozitiv sa incep clexanul?
Multumesc si sper sa fie bine, dar stau cu emotii ca am mai citit din urma si multe fete la stimulare au luat clexane, acum eu sunt dezorientata.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite (tratament cu aspenter, femibion 1, magne b6, acifol, cetebe)
O sarcina pierduta la 6 saptamani si o sarcina extrauterina tratata medicamentos
lady_c spune:
fetelor, va scriu cu mare durere in suflet. dupa 2 sarcini pierdute(abia dupa a2a am aflat cam mutatie pe MTHFR) si 2 ani in care m-am cufundat in munca si am neglijat complet aspectul asta, ma hotarasem in sfarsit sa ma apuc de treaba. si cand zic asta, ma refer la analize in primul rand, la control gineco si bineinteles sa ma informez asa cum trebuie despre tot ce tine de problema mea. am aflat de d-na dr U si am fost la dansa dar am plecat mult mai nelamurita. eu credeam ca o sa imi refaca analizele si in special pe cele pentru mutatii. ma interesa gena PAI despre care am tot citit, homocisteina , dar nu mi-a facut nimic din toate astea. ori am nimerit in cea mai aglomerata zi, ori...nu stiu ce sa zic. abia am schimbat 2 cuvinte cu dansa si apoi mi-a explicat asistenta tratamentul- cel clasic cu aspenter, cetebe, magne b6 etc despre care citisem si pe net. in cele 2 cuvinte ce credeti ca mi-a spus? ca am facut ca analize cate un pic din fiecare dar nimic complet si ca isi da seama ca sunt scumpe. am ramas socata! imi venea sa o strang de gat. e cea mai mare jignire pe care mi-o putea aduce cineva. am facut toate analizele care mi s-au recomandat si nu m-am uitat la bani. si daca mi se mai recomandau inca 100 le faceam si pe alea, doar ca sa stiu exact care e problema si sa am siguranta ca data viitoare cand voi ramane insarcinata nu se va mai repeta ce mi s-a intamplat. au fost cele mai dureroase momente din viata mea si numai cine a trecut prin asta stie. dansa poate nu a trecut si nu doresc nimanui, dar nu e drept sa fiu judecata asa. nu m-am dus la fundeni pt ca mi faceau analizele gratis, ci pt ca mi s-a spus ca e cea mai buna pt problema asta. acum...nu stiu ce sa zic. poate avea o zi mai proasta.
mi-a spus ce am mai auzit si de la alti medici: mai incearca. nu pot, pur si simplu nu mai am curaj sa incerc asa aiurea fara sa stiu exact despre ce e vorba. nici nu mi-a explicat nimic despre analizele pe care mi le-a facut dansa- fibrinogen si inca vreo cateva. am oprit o rezidenta pe hol si mi-a spus cate ceva.
MeAlex spune:
Lady_c, nu te mai necaji...cam asa e mereu la Fundeni, nu ti s-a intampla doar tie...oricum, acolo nu se fac decat analize generale, care ies bine in general sau oricum, daca nu sunt chiar OK, nu stii care e cauza. Acolo nu se fac analize pentru mutatii, uneori recomanda sa se mearga la o clinica privata, alteori nu. Nu te simti jignita, nu a intentionat asta, era doar o constatare asupra situatiei, ca pana la urma, nu e vina ta ca nu ai analize complete, ci a medicilor. Fie vorba intre noi, foarte putine fete au facut analize complete, nici eu nu stiu bine care sunt. Eu zic sa mergi singurica sa iti faci ce analize mai vrei, mutatia genei PAI e bine sa o verifici si poate si mutatia Factorului XIII, pentru ca se combina des si duc la pierderi de sarcina. Am observat ca trebuie sa specifici ca vrei sa iti lucreze si homocisteina pentru ca asta costa (20 lei), dar e oricum muuult mai ieftina decat in alta parte. Cred ca era o asistenta cea cu care ai vorbit, de cate ori am fost, nu avea vreun rezident.
MeAlex spune:
Myhadavid, trebuie valoarea INR fara tratament cu anticoagulant, ca tu nu iei. Mi se par OK analizele, poate homocisteina e cam mare, chiar daca e in interval. Ea scade daca iei B-uri, in sarcina pentru fetele cu mutatii se recomanda Femibion. Poti lua si in in pregatirea sarcinii.
Mihaela, as merge pe varianta dr., ia aspenter, si de la test pozitiv, bagi Clexane.
myhadavid spune:
da, eu nu am luat si nici nu iau nicmic in prezent (doar acidul folic inainte si in timpul sarcinilor)...deci sa inteleg ca ar trebui sa fac si mutatiile
MeAlex spune:
Myhadavid, da, eu as face analizele pentru mutatii.
anabel79 spune:
Buna fetelor am si eu nevoie de adresa de mail a dr. Uscatescu, din cauza sarcinii nu reusesc sa ma deplasez si trebuie sa iau legatura cu dansa.
va pup, astept mesaj privat, multumesc!
32 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot FIV 1 reusit gemeni
28+
MeAlex spune:
Ai PM, Anabel!