Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (42)
Raspunsuri - Pagina 18
onutza83 spune:
Neatza fetelor!
Am intrat sa va zic ca Elishor e bine ieri a facut 36 sapt! inca o sapt si gata a scapat de chinul de a sta in pat cu picioarele in X.:)
Citesc din urma si revin cu un mesaj.
Oana cu Bebe Tudor 35 +AMR UN PICCCCC
aever spune:
Faza e ca pana acum mi-a suportat toanele(nu prea dese) de gravida isterica. Acum il vad ca l-au ajuns si pe el nervii si cam sare din lucruri despre care eu zic ca nu-s importante sau grave. Si acum cica sa fiu eu tare pentru el, de unde, cu starile mele proaste si capricioase? Asta e problema mea, ca nici el nu mai poate sa se tina calm cum a facut pana acum, sa vedem daca o sa gasesc eu resurse sa trag la caruta. De obicei facem cu randul la incurajari, cand unul e jos celalalt automat gaseste in el forta sa-l sustina, numai ca mie nu prea imi convine acum sa fiu eu cea tare ca mi se pare ca abia ma duc pe mine. O sa fim bine, cred. Adica am mai trecut prin perioade in care parea ca nu mai avem rabdare, insa acum e cu totul alt gen de stres si e de inteles. O sa trecem cu bine.
Andreea, 30+ cu BebeLUnu
diana85 spune:
Buna dimineata!
Am schimbat si noi saptamana, nu-mi vine sa cred. Au mai ramas 3 saptamani?! Pare incredibil. Saptamana asta pregatesc si eu hainutele si bagajul de spital, ca nu mai merge amanata povestea. Sper sa soseasca si cosuletul zilele astea si suntem gata.
Anitta, imi pare rau sa aud ca incepi si tu cu problemele. Virgi te-a sfatuit bine, cantareste-te doar o data pe saptamana, dimineata. Sper sa scapati cu bine de garda si sa nu va caute nod in papura. Ca indiferent cat sunteti voi de corecti si cu toate puse la punct - daca vor, gasesc.
Aever, eu cred ca discutia deschisa face minuni. Va e greu la amandoi, dar faceti din asta un prilej de a va apropia si intelege unul pe altul, nu de a va inchide fiecare in sine si a-si duce greul singur. De asta sunteti impreuna, nu? Sa va fiti sprijin si suport, speranta si bucurie.
Corina, multa bafta pe azi. Sunt sigura ca ai sa vii cu vesti bune, dar imi imaginez ce e in sufletul tau.
Tigruta, despre posibilele efecte negative ale epiduralei am citit... peste tot. Da un search pe Google si gasesti multe articole pe tema asta. In principiu apar daca anestezistul nu stie ce face -dureri de cap cateva zile/saptamani dupa interventie, de spate tot saptamani / ani, sa nu amorteasca decat o parte a abdomenului, sa amorteasca doar un picior complet si nimic altceva - deci contractiile le simti, sa iti faca o doza prea mare/prea tarziu si sa nu stii cand sa impingi, sa iti faca doza prea repede si sa se lungeasca din cauza asta travaliul, etc. Acum, daca consideram ca anestezistul stie ce face mai raman mancarimi pe piele, frisoane si posibilul efect negativ pentru bebe.
Eva, stiu ca teoretic e ok cu epidurala, dar sunt oricum efecte adverse. Si in definitiv depinde 100% de anestezist. Eu ma consolez cu ideea ca aici e procedura standard si la 30 de nasteri zilnice, banuiesc ca anestezistul ala stie ce face. Deci grija ca el nu-si face treaba cum trebuie incerc s-o uit.
Sa avem o saptamana buna si fara evenimente majore, ca inca nu le-a venit vremea.
Diana 36+ cu Mirciulica
AMR 3+
ella81it spune:
Buna dimineata
Am lipsit vreao 2 zile,sambata am fost la o cununie si ieri am facut ordine la baietii in camera.
Azi sotul si soacra fac curatenie in casaeu cu Alex la desene
Eu ma simt destul de bine,in afara durerii dintre picioaree totul ok.
Nu cred ca bebe Matteo o sa vina prea curand ,si bine face
ONUTZA trimite-i salutari lui Elly din partea noastramai are putin si scapa de statul la pat.
VIRGINIA ti-am furat ideea de a merge la film ,dar nu am gasit nimic sa poata sta si ALEX ,deci ramane pe alta data.
DIANA eu la prima sarcina am facut toate analizele necesare prt. a face epidurala dar nu a mai fost nevoie(am ajuns la spital dilatata 8),acum am vb cu ginecologul sa fac iar analizele in caz ca o sa am nevoie sa pot recurge la ea.Doctorul mi-a spus sa nu fiu prea departe de spital ca nasc in max 2 ore
Va doresc o saptamana linistita
Ma duc putin in controlsa vad ce facea soacra cu sotul
Ella34+ cu Matteo si mamica de Alex(14.06.2008)
diana85 spune:
Ella, eu pentru doua ore n-as mai face-o. Ori nu stiu ce vorbesc?
Mie mi-e teama de 10-15-20+ ore de travaliu. Cu toate ca maica-mea a nascut prima data in vreo 6 si a doua oara chiar mai repede. Sper ca ceva gena am capatat si eu de la ea la capitolul asta.
Diana 35+ cu Mirciulica
AMR 4+
onutza83 spune:
Buna din nou!
Noi suntem bine..adik na pe ultima suta de metrii oricum e mai greu cu totul.O stare irascibila am si eu acuma..nu am chef de nimik vreau sa fiu lasata in pace sa nu vb cu nimeni si sa nu isi dea nimeni cu parerea despre nimik :)) Ma transform in pusnica:))) Dar trec peste toate ca Tudorica tre sa aiba o mama echilibrata nu una isterica:))))
Miercuri intram in luna 9..inca un pic si gata! Si tot Miercuri o externeaza pe Elishor din spital ca sa isi petreaca sarbatorile acasa si apoi o sa se vada cu dr dupa Paste.Bibitzu ei s-a ridicat mai sus ,il simte sus deci e ff ascultator..daca ra fi asa si cand va da piept cu lumea exterioara ar fi excelent!:)
Virgi ii bun ca te incumeti sa mergi cu masina atata drum la film.
Anitta am vazut si eu ca a nins tare de tot prin zona voastra.Cumnata-miu ieri era sa ramana cu masina pe drumuri la Suceava.
IN rest va pup si sa avem o sapt linistita si frumoasa!
,
Oana cu Bebe Tudor 35 +AMR UN PICCCCC
mi_bebelina spune:
Elishor, te asteptam cu drag! Hai ca mai e putin si gata. Eu miercuri, cel tarziu joi am programat sa fac bahgajul de spital plus spalat hainute. Pana atunci mai smotruim nitel prin casa....
Onutza, moralul sus....gandeste-te ca tu faci totul cel mai bine, nu ai nevoie de sfaturi. Si va fi bine.
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu
Mirina5 spune:
buuna!!
M-am speriat cand am citit despre Anxy...noi avem acelasi DPN, asa ca ma astept si eu la orice..dar bebita vrea sa mai stea la caldurica
ma bucur ca intr-un final si ea si Elly sunt bine...
Titi, ce mai faci??
Ma bucur, Virgi, ca te-ai relaxat la un film . Foarte frumos!!
Diana...nici eu nu as vrea epidurala, dar vom vedea la fata locului, cum suport durerea. Ce mai face Mirciulica? Cum stati cu pulsul?
Noi suntem bine, ne-am "chefuit" in week-end, l-am sarbatorit pe tati, am avut multi musafiri, deci o gramada de lucru, cu mancarea, prajituri, curatenie, strans dupa fiecare in parte...saptamana asta ne pregatim de Pasti, o iau de la capat cu toate....
La multi ani tuturor florilor, ca n-am apucat sa va felicit.Si Paste Fericit, Joana si celor ce sarbatoresc zilele astea.
pupici
Irina 36+ cu Kinder surprise
AMR 3 saptamani!!
blanca000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andra_C Nu am vazut leul, dar lupul da, era chiar unde ne-am intalnit si m-am asezat pe banca...alb, frumos. Ei plecasera sa vada alte animale si pana s-au intors a intrat in vizuina, nu l-au vazut. Trist rau acolo, oricum. Si mie imi pare rau ca am stat asa putin, dar poate veniti intr-o zi aici la noi la Ferma Animalelor, cred ca stii de ea, plimbam fetele cu poneii, ce zici? ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani) si viitoare mami de baietel Victor 31s+ |
Cu drag venim odata..desi Eva se cam teme de ponei..ii place sa ii privesca, nu sa calareasca
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 32s Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
blanca000 spune:
Eu am nascut fara medicatie, oxitocina, calciu sau epidurala..aveam trusa cumparata dar m-au lasat sa ma dilat si cand am fost controlata aveam deja dilatatie 7 asa ca am auzit "e tarziu pt epidurala"..in sinea me am-am bucurat caci imi era frica de anestezie si acul ala in spate, dar m-am si speriat ca ma bazam pe ea.
Ce pot sa zic e ca nu e asa rau fara, daca tot suporti durerile travaliului la expulzie mai bine sa nu ai sa simti cand si cat sa impingi, doare nu zic nu dar deja esti obisnuita cu durerea aia.
Acum sa vedem cum o fi..de trecut prin asta am trecut asa ca daca aud iar fara epidurala e tot una..(oare !!!!)
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 32s Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo