Bobocei de sept-oct 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

neata

ce harnicute...numai eu n-am pregatit nimic si nici chef prea mare n-am de activitati gospodaresti. nu mi-e pofta de nimic , bine, hai, o felie de tort as manca, mai ales daca e de ciocolata .

parca vad ca le las pe toate pe sambata, cand o sa pic lata de oboseala si tot un sandvis si un iaurt o sa mananc toata ziua...

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Pt cine vrea sa vopseasca oua in mod natural:

Roz: coaja de ceapa rosie, sfecla proaspata
Portocaliu: coaja de ceapa alba, morcovi
Galben: coaja de portocale sau lamaie, morcovi
Verde: foi de spanac (sau alte legume cu frunza verde)
Albastru: frunze de varza rosie
Maron: ceai negru sau cafea.

E de preferat ca ouale sa fie albe, ma gandesc eu ca se coloreaza mai bine.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 17

Mergi la inceput

mie nu prea mi-au iesit vopsite natural. am incercat cu coji de ceapa galbena, au iesit cam...maronii si le-am fiert de am innebunit! cu sfecla rosie nici vorba sa se prinda ceva de ele, au ramas un roz pal-pal, abia daca se cunoastea ceva pe ele. .
cred ca renunt al idee anul asta, oricum nu mancam prea multe oua fierte.

Mergi la inceput

am primit si rezultatele la amnio testul rapid, e ok si baiat 100% .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Felicitari Tzuki si mult succes fetelor care asteapta rezultatele sau urmeaza sa faca amnio

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
18+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Andreea nu stiu cum: Citeste despre cum sa faci baia, in caz ca iti place in cada, cu multa apa si nu gen dus. Eu nu concepeam baia altfel si la prima sarcina pana spre final mi s-a parut firesc sa fac asa. Spre final m-am temut ca poate ii dauneaza si am citit cate ceva si imi amintesc ca spunea ca nici la inceput nu e bine, ca poate fi riscant. Am schimbat de atunci incolo, iar acum, ca am bebe mic pe langa mine, mereu sunt pe repede inainte si dupa ce am nascut cred ca mi-am permis 4 bai in cada cu rasfat... si si atunci a fost cu emotii, sa se trezeasca si sa urle, sa dau zor cu clatitul, sa ma duc la ea :) Stiu si fete care au facut pana la nastere baie in cada plina si nu au patit nimic, normal ca depinde de mai multi factori, dar mai bine alegi in cunostinta de cauza.

Mie la Filantropia mi se pare ca ar fi o afacere cu Citomegonic si Matei Basarab, pentru ca daca ajungi la ei, cumva te obliga sa mergi acolo. Imi spunea o gravida ca a vrut sa faca in alte parti, ca era mai ieftin bitestul (130 in loc de 230 parca), dar ca nu putea, ca i-au cerut ecografia. Iar la Citomegonic te duci sa iti ia sange cu o saptamana inainte de eco, la Matei Basarab a doua zi, ca peste tot. In fine, mie mi se pare ca iti pot sugera, iti pot spune ca sunt acreditati si aceasta e recomandarea lor, dar ei nu iti ofera alternativa. Mie nici nu vroiau sa imi dea rezultatul la ecografie si mi se parea ciudat, m-am certat putin cu tipa, ca doar ecografia ramane aceeasi, interpretarea e cu totul altceva. Cred ca singurul motiv pentru care nu vroia sa mi-o dea, era sa nu merg in alta parte cu ea. Plus ca mi-a specificat sa nu ii las pe aia sa o faca, deoarece o vor face ei in spital. Pai, la o adica, daca poti avea doua interpretari, de ce sa nu le ai, abia verifici rezultatul. Ca nu cred ca era cost suplimentar pentru interpretare... Nu vreau sa ma gandesc ca ar putea fi real, eventual sa fie cum spunea cineva pe forum, ca rezultatele mai sunt date si ca sa oblige pacientele la analize suplimentare, la amniocenteze. Chiar cand am fost acolo era o doamna pentru asa ceva. Plus ca fata de anul trecut cand a mers struna si dr. Veduta a fost excelenta, acum m-au programat la alta dr. mai ciudata si peste tot se intarzia cel putin o ora, toate se plangeau. Spitalul Filantropia are o legatura cu un spital din Anglia si cel putin dr. Veduta a facut acolo specializare, de aceea am mers acolo, am auzit numai de bine despre dansa, ca altfel nu mai mergeam acolo. Ma duc la dansa pe 13 iunie, abia astept.

Fetelor care spuneti putza de fete si de baietzi, la noi, in Bucuresti cel putin, putza e doar la baietzi. Sotul meu e din Galati si am fost asa de socata cand am auzit ca ei la fete spun ca au tot putza! Am facut atunci sondaj la serviciu care de pe unde e si cum obisnuiesc sa spuna si a fost tare amuzant sa vezi reactiile oamenilor. Vad ca si aici fetele din Moldova spun asa, dar am vazut chiar si pe cineva din Arad. In ce zone mai spuneti, dragelor asa? PaulaFrida, la tine cum e, ca la voi e alta zona? Sau Corinukaq? Multe particularitati in fiecare zona! La noi baietzii au putza sau cuc, iar fetele au pasarica.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

13 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Of, ce mesaj lung am trimis, scuze, nu mi-am dat seama!

Tzuki: cum ii cheama pe puii tai, pe D cel mare si d cel mic? Spune-ne si noua ce se ascunde in spatele initialelor! Lalu85: Frumos nume, aveti preferinta cum o sa il strigati, pe care prenume? Oricum, pana nasti mai sunt sanse sa modificati, ca mai visezi ceva, mai auzi ceva, iti mai sugereaza cineva si te sucesti sau, chiar cand ii vezi fatzuca lui bebe iti spune ca i se potriveste alt nume :) La noi Iulia s-a nascut de sf. Dumitu si toata lumea ne presa sa ii punem si numele sfantului, ca asa e bine. Dar noi nu am vrut, ni se parea ca toate suna ingrozitor: Dumitra, Dumitrita etc. Pana la botez insa, am gasit o varianta, am crezut ca am inventat-o noi, dar normal ca exista, Dimitria si i-am pus ca nume de botez si Dimitria. Asa de mult ne place acum cum suna, ca ne pare tare rau ca nu i-am pus si in acte. Cand mergem sa o impartasim si ii spunem preotului numele suna frumos si parca i se potriveste manusa. Asta e, prea tarziu sa mai facem ceva! Ne-am obisnuit atat de tare ca si la pediatru cand ne intreba cum o cheama, pentru a ii scoate fisa, sotul zice: Iulia Andreea Dimitria :) Apoi a realizat ca nu suntem la biserica si ca varianta oficiala e alta :)

Gata, ca vad ca am logoree, va pup!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

13 +

Mergi la inceput

la noi doar baietii au putza , nu ne incurcam cu alte pasari. n-am avut ocazia sa detaliem despre ce au fetitele, inca .

baia in cada se poate face daca nu sunt alte probleme cu sarcina, cu conditia ca apa sa nu fie fierbinte, ci sa fie doar calduta. apa fierbinte poate dilata colul. cica e ok sa faci baie cu apa mai calda dupa ce a inceput travaliul, calmeaza si ajuta la deschiderea colului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virginia_86 spune:

Buna fetelor si multumesc de sustinere!

Am schimbat deja doctora, nici nu imi mai bat capul cu ea si cu amniocenteza ei. Ecografii morfologice am facut doua, de fapt trei (la 12s, la 16s si la 18s) si toate au iesit foarte bine.
Fosta mea doctora nu era de la Filantropia, eu mergeam la ea la o clinica particulara dar stiu ca ea mai lucreaza si la Polizu. Nu mi se pare ok sa indemni un pacient la o investigatie care nu este chiar floare la ureche (nici financiar, nici emotional, nici altfel) fara niste motive bine intemeiate, ba mai mult sa ii spui ca trebuie sa si semneze o declaratie pe proprie raspundere daca nu vrea sa faca investigatia respectiva.
In fine, acum am ales o doctora de la Medlife Grivita care mi se pare profesionista si tot aici am decis sa si nasc, eu sper sa fie naturala nasterea cu toate ca din cate am vazut se fac mai multe nasteri prin cezariana aici. Nu stiu daca chiar asta aleg mamicile sau poate asa trebuie dpdv medical si doctorii incurajeaza o astfel de nastere cezariana.

Ce vroiam sa va intreb este cat ati luat in greutate pana acum? Ca eu pana acum la 18 saptamani am luat 6kg.
Va

[gravired 18]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Salutare tuturor burticilor

Tzuki multumesc,da si eu tot baietel,azi aduce sotiorul carte cu nume,abia astept sa-i alegem un nume prichindelului
Elfica nu stiu pe aici pe zona cum se spune(suntem de loc din Baia-Mare si locuim in Carei,jud Satu-Mare),dar noi spunem la baietel putza si la fetita pruna sau mai rasfatat prunutza,sora-mea spune boaba la fetita si la baietel tot putza

pe toate si va doresc o zii faina

Paulafericita 16+ cu

Mergi la inceput