Gravidute cu tromobofilie -cap 17-
Raspunsuri - Pagina 11
miha_23 spune:
buna tuturor, scriu la acest subiect pentru prima data, sunt aspiranta deocamdata, de curand am aflat ca am A1298C heterozigot.
BRIGIT am vazut ca ai tot o mutatie heterozigota si iei claxene. Cine ti-a dat claxene? credeam ca la o singura mutatie hetero nu se da. Si cand ai incepui sa il iei?
Sper sa nu te superi mai am o alta intrebare, vad ca iei eutyrox 50, ai si ATPO mari?
2 sarcini oprite in evolutie, 7,9 saptamani
anticorpi antispermatici, tiroidita Hashimoto, Mutatia A1298C heterozigot
Brigit spune:
Adevarat a-īnviat!
Sper ca ati petrecut bine alaturi de cei dragi sarbatorile!
Balanta am citit patania cu colul, sper sa ai cat mai putine emotii pe viitor. Simteai ca ai contractii?
Miha 23 eu am facut Fiv. Recomanare de clexane am de la dr avram, de la ET am facut, dar eu am avut estrogeni īn schema. Īn plus aveam si niste valori modificate la proteina c, recomandarea nu a facut-o īn baza mutatiei. Nu am Atpo, am primit euthyroxul de la dr cu care faceam fiv- ul pt ca aveam tsh īn jur de 4, iar doza a fost ajustata pt ca valoarea sa fie cat mai aproape de 1.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
balanta_tm spune:
suzi, da, vreau sa merg la dr murariu.
fetelor, mie sotul mi-a ridicat patul in pozitie trendelenburg (picioarele mai sus decat capul), dar la vreo 5 grade doar. daca ma acomodez ok, mi-l mai ridica cu inca 5 grade. ar trebui sa ajute si colul, si varicele. ne-am speriat amandoi cand l-am vazut zilele trecute pe bb1 la eco cu manuta pe langa col. ii place lui acolo, langa col ; intr-o perioada se indepartase de col, acuma a revenit.
si cum dr-ii nu ne dau solutii ca sa il "ridicam" pe bebe din zona aia, gasim noi. asa m-am saturat sa vad atata dezinteres la medicii de aici!
balanta_tm spune:
brigit, simteam ca era ceva in neregula, simteam o presiuna in zona pelvina, dar odata ce m-am asezat pe pat pt eco, nu am mai perceput senzatia aia tampita. si totusi...aveam o contractie...
am inceput sa ma stresez din cauza riscului de nastere prematura. vreau sa imi fac rost de atosiban, un tocolitic muuuult mai bun decat gynipralul si recomandat de dr-ii de la viena, sa il am in caz de contractii puternice. unicul dezavantaj este ca o tura de tratament costa vreo 1300 euro.
Brigit spune:
Balanta stiu ca intr-adevar e f controversat ginipralul asta, dr mea nu e deloc de acord cu el. Alternativa gasita e īntr-adevar f scumpa, depinde si de cāte doze e nevoie. No spa cat de des iei?
Mie mi se intampla sa am zile intregi īn care sa simt senzatia de presiune sub burtica, iau 3 no spa pe zi dar nu ajuta f mult . Si ai mei tot asa stau, unul peste altul. Deocamdata suntem inca mici, sper insa ca bebeul pozitionat jos sa nu se indragosteasca prea tare de colul meu.
Sper ca modificarea pozitiei sa te ajute sa īl determini pe bebe sa isi schimbe pozitia si sa urce spre fratior, indepartandu-se de col. Si sper sa te obisnuiesti usor cu modificarea.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
balanta_tm spune:
brigit, atosibanul se da intre sapt 24 si 33, de maxim 3 ori in sarcina. sa il folosesti o data in doze maxime (ma gandesc la situatiile grave, cand de ex, colul poate avea o dilatatie de pana la 3 si contractiile sunt dureroase, de travaliu), te duce la aprox 1300 euro. daca e nevoie sa il folosesti de 3 ori in sarcina, te duce la 3900. mult, foarte mult, dar pe mine ma ingrozeste ideea de a naste prematur, fiindca e o loterie daca bb va fi bine sau nu in caz de prematuritate (ma refer de prematurii de la noi). daca am avea sute de mii de euro, azi ne-am sui in masina si am sta la viena cateva luni si sincer, nu am mai avea nici un stres cu prematuritatea, fiindca ei au rezultate exceptionale la fetusii nascuti sub 1000 grame si rezultate de 100% sanatosi la cei nascuti la peste 1000 grame. doar ca, o zi de incubator costa 1000 eur/zi per fetus, fara tratament. deci la un calcul simplu, 60 000 euro/luna fara tratament, pt gemeni. si cum medicatia este extrem de scumpa la ei, ne-au zis ca ne-ar duce lejer la un 80 000 pe luna . nu mai zic de cezariana mea si de cateva zile de spitalizare pt mine. alea ar mai fi cam 10 000...
gynipral eu am luat f rar, cate o jumate de pastila si l-am tolerat f f bine. de ex, cand am fost la viena, am luat 3 ori/zi cate 1/2 pastila, ca sa previn eventualele probleme din cauza drumului. am mai luat in zilele cu adevarat proaste, cand simteam ca mi se intareste burta des. dupa cerclaj, dr a recomandat 3 nospa forte ( decate 80 mg)/zi, dar eu de cateva saptamani iau 3 de 40 mg/zi. de obicei seara fac nospa cu scobutil injectabil, fiindca noaptea nu imi pot "monitoriza" burta si vreau sa fie burta cat mai relaxata.
peste zi, beau minim 3l/apa. se spune ca ar ajuta la prevenirea contractiilor.
Brigit spune:
Wow, la ce sume se poate ajunge....
No spa si scobutil injectezi intramuscular? Reusesti sa faci singura injectia?
F utila precizarea cu apa, eu stau prost la hidratare insa voi īncerca de azi sa fac portia .
Eu seara mai pun uscosin supozitor, din acelasi motiv ca si tine, sa stau linistita ca atāta vreme cat dorm burtica e relaxata.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
valy27 spune:
salutare-hristos a inviat-
0 saptamana buna-fara griji.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+22 sapt, doamne ajuta in continuare.
niccostea spune:
Balanta, ma sperii cand te aud de nastere prematura... Nu mai stiu exact cate sapt ai, dar parca nu esti nici tu prea departe de trim III, nu? Eu m-am mai linistit de cand stiu ca am intrat 'pe ultima suta de metri', chit ca probleme pot sa apara si acum.
Cand il simt pe BB prea jos, kinetoterapeuta mi-a zis sa ma pun in 'pozitia antigravitationala' ii spue ea, adica: stand pe coate in 4 labe (genunchii departati la latimea bazinului, coatele departate la latimea umerilor), duci coatele in fata cat poti si iti sprijini fruntea pe antebrate, in asa fel incat bazinul sa fie mai sus decat restul corpului. Nu stiu daca reusesc sa explic prea bine...
La mine functioneaza, stau cat pot in pozitia asta (5 - 10 min) si cand ma ridic il simt pe BB considerabil mai sus; nu stiu insa cum e pozitia asta pt voi, cele cu sarcini gemelare.
26+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
balanta_tm spune:
brigit, injectiile mi le face sotul. a invatat in spital, cat am facut cerclajul, fiindca stiam clar ca o sa am de facut agolutin la externare, plus ca era el sigur ca nu renunt asa usor la nospa+scobutil .
cu o zi inainte de cerclaj a invatat de la dr de familie sa imi injecteze antibiotic in branula, fiindca il aveam de facut la 12 ore. nu ma asteptam sa fie asa receptiv la procedurile astea medicale.
unii zic ca nospa ar inmuia colul (deci l-ar slabi), altii zic ca scobutilul. daca e adevarat, ridic din umeri si nu iau nici o masura, fiindca nu am cum sa renunt la vreunul din ele.
da, bea multa apa, e important. pe forumurile din alte tari am vazut ca unii dr-i recomanda ca in caz de contractii dese sa se bea un pahar de vin rosu, dar nu am curaj sa fac asa ceva, desi mi-e pofta de la inceputul sarcinii.
niccostea, am 24 de sapt (azi), deci suntem mai mici cu 2 sapt decat tine. nu ai de ce sa te sperii de nastere prematura; la tine nu e cazul. la sarcinile gemelare exista din start riscul asta, si daca mai sunt probleme si cu colul....
merci de ideea cu pozitia anti-gravitationala. cred ca o sa o incerc si eu, sa vedem daca il "muta" un pic pe bb1.